“Δεν θα έχετε επιτυχία στην επένδυση εάν δεν σκέφτεστε ανεξάρτητα.”

Γουόρεν Μπάφετ

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain για να απλοποιήσουν τις εργασίες στις εταιρείες τους. Το χαμηλότερο κόστος, τα αυξημένα έσοδα και η έξυπνη εξυπηρέτηση πελατών είναι μερικά από τα πολλά οφέλη που παρέχει η τεχνολογία blockchain. Τούτου λεχθέντος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 95% των εταιρειών σε διάφορες βιομηχανίες έχουν επενδύσει σε έργα τεχνολογίας blockchain. Σύμφωνα με ειδικούς, το Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, από τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς έως τη διαχείριση δεδομένων..

Πραγματική χρήση του Blockchain

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blockchain σε διάφορους τομείς της επιχείρησής τους:

1. Χρήση του Blockchain στο μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ σε ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις αυτές τις μέρες. Οι εταιρείες που συλλέγουν δεδομένα χρηστών δέχονται επίθεση από χάκερ για να κλέψουν δεδομένα και η δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις με απάτη κλικ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία μάρκετινγκ..

Το σύστημα ταυτοποίησης που βασίζεται σε blockchain αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας ένα κατανεμημένο ανοιχτό λογιστικό σύστημα συναλλαγών που προσφέρει ψηφιακό σύστημα υπογραφής και επαλήθευσης για την αναγνώριση ατόμων. Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε blockchain διασφαλίζει ότι δεν πραγματοποιούνται ψευδείς κλικ για τη δημιουργία ψευδών εσόδων από διαφημίσεις.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τεχνολογία blockchain:

  • Η Microsoft δημιουργεί ένα αποκεντρωμένο σύστημα ταυτότητας βασισμένο σε τεχνολογία blockchain παρόμοια με τα Bitcoin, Ethereum και Litecoin και το υποστηρίζει μέσω της εφαρμογής Authenticator. Η Microsoft προσφέρει επίσης χώρο αποθήκευσης blockchain για τράπεζες, ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και νεοσύστατες επιχειρήσεις.
  • Η Amazon, μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ του Digital Currency Group (DCG) και των δικών τους Amazon Web Services, παρέχει το BaaS σε τεχνολογικές εταιρείες όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ασφαλιστικά γραφεία.
  • Η IBM διαθέτει επίσης μια πλατφόρμα BaaS σχεδιασμένη να βελτιστοποιεί τις λειτουργίες των εταιρειών με πολλές συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου..

2. Χρήση του blockchain για διασφάλιση ποιότητας

Το Blockchain μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει συναλλαγές για τη βελτίωση της διαχείρισης τροφίμων, της ασφάλειας και της ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων.

Οι παγκόσμιοι λιανοπωλητές και οι κατασκευαστές τροφίμων εργάζονται σκληρά για την παρακολούθηση προϊόντων και τη βελτιστοποίηση της διαφάνειας της αλυσίδας εφοδιασμού. Ορισμένες μάρκες έχουν ενεργοποιήσει την τεχνολογία blockchain για να επισημάνουν την ανάγκη για διαφάνεια προϊόντων και εφοδιασμού που εξασφαλίζει ασφάλεια και ποιότητα.

Φροντίδα αλυσίδας εφοδιασμού

Οι αλυσίδες εφοδιασμού βιώνουν μια αναζωογόνηση στη διαχείριση και την επεξεργασία, προσφέροντας λεπτομερείς πληροφορίες για τα προφίλ των μελών για να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων.

Η χρήση εφαρμογών που βασίζονται σε blockchain μειώνει επίσης το χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή ολοκληρωμένων πληροφοριών προμηθευτή και τη μετάδοσή τους στους πελάτες. Αυτό δίνει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους λιανοπωλητές και τους κατασκευαστές τροφίμων που χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλή..

Διαφάνεια στη γεωργία

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας blockchain για να δημιουργήσουν έννοιες που στοχεύουν συγκεκριμένα στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, που στοχεύουν σε επιχειρήσεις και καταναλωτές..

Η γεωργική βιομηχανία χρησιμοποιεί επίσης blockchain για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της στο κόστος μεταφοράς, εφοδιαστικής και συναλλαγών. Αυτό επιτυγχάνεται βελτιώνοντας τις διαδικασίες παρακολούθησης και αποστολής αποθέματος και μειώνοντας το σχετικό κόστος συναλλαγής εξαλείφοντας την ανάγκη τρίτων να συμμετάσχουν σε τράπεζες..

Διαφάνεια επωνυμίας

Η συλλογή πληροφοριών αποτελεί βασικό στοιχείο της ασφάλειας και της ποιότητας των προϊόντων στη σημερινή αγορά. Οι αγοραστές αναζητούν ενεργά πηγές προέλευσης και μεθόδους παραγωγής τροφίμων για να κατανοήσουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Το Blockchain διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες επισήμανσης σε smartphone. Παρέχει επίσης στα σούπερ μάρκετ τα μέσα πρόσβασης στις μεγάλες ποσότητες δεδομένων που ταξιδεύουν μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού. Η τεχνολογία παρέχει ολοκληρωμένη ιχνηλασιμότητα για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Εταιρείες που χρησιμοποιούν με επιτυχία αυτήν τη λύση διασφάλισης ποιότητας:

  • Η Auchan Retail είναι μια γαλλική ομάδα λιανικής που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη βελτίωση της παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ως μάρκα που αγωνίζεται για έναν υγιή πληθυσμό, η Auchan Retail ξεκίνησε την τεχνολογία και στη συνέχεια την υλοποίησε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σενεγάλη..
  • Η Mozzarella είναι μια άλλη εταιρεία που έχει δει τον αντίκτυπο της τεχνολογίας blockchain. Η ιταλική εταιρεία Spinosa εγκαινιάζει το πρώτο ΠΟΠ Mozzarella di Bufala Campana πιστοποιημένο για ολόκληρη την αλυσίδα. Κάθε προϊόν είναι εξοπλισμένο με μια ετικέτα “Blockchain – Quality Certificate” και έναν κωδικό QR.

3. Η χρήση του blockchain στις συναλλαγές και τις πληρωμές

Χρήση blockchain για συναλλαγές και πληρωμές

Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων πληρωμής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να λάβουν χρήματα. Χάρη στη δυνατότητα επεξεργασίας πληρωμών blockchain, η επιχείρησή σας μπορεί να πληρώσει άμεσα και με ασφάλεια στους υπαλλήλους οπουδήποτε στον κόσμο..

Υπάρχει μια ειδική μελέτη της Deloitte που έδειξε ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain σε αντίστροφες συναλλαγές ελαχιστοποιεί το κόστος κατά μέσο όρο 2-3% του συνόλου. Επιτρέπει επίσης τις άμεσες πληρωμές πέραν των διεθνών συνόρων, η οποία είναι ήδη μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παραδοσιακό σύστημα πληρωμών..

Η ικανότητα του blockchain να απλοποιεί πολύπλοκες διαδικασίες και κινδύνους

Η απόδειξη πληρωμής, η μεταφορά μετοχών και ο σημαντικός αριθμός μαθηματικών δεδομένων που απαιτούνται για τον ποσοτικό προσδιορισμό των τιμών των μετοχών σε πραγματικό χρόνο μπορούν να βελτιωθούν με το blockchain. Επιπλέον, καθώς τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα γίνονται πιο δημοφιλή, υπάρχουν νέες ευκαιρίες για συναλλαγές σε δεκάδες πλατφόρμες συναλλαγών που βασίζονται σε blockchain..

Το blockchain στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σημαίνει διαφανή τιμολόγηση, νέες εναλλακτικές αγορές, ταχύτερη επεξεργασία πληρωμών και συνεπή λογιστική συναλλαγής.

Εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία:

  • Αποκεντρωμένες ανταλλαγές που χρησιμοποιούν blockchain για ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με ασφάλεια, αξιοπιστία και φθηνά σε πραγματικό χρόνο. Μερικά από τα πιο δημοφιλή: Binance DEX, IDEX, Altcoin.io, Waves DEX, Openledger DEX, RuDEX
  • Η Paxos είναι η πρώτη ελεγχόμενη εταιρεία εμπιστοσύνης που χρησιμοποίησε το blockchain. Χρησιμοποιώντας τη λογιστική τεχνολογία, μια εταιρεία μπορεί να διευθετήσει άμεσα συναλλαγές, να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες πληρωμής και να αποκλείσει τρίτους. Επιπλέον, το Paxos Standard Token (PAX) ισούται με 1 USD καθιστώντας το σταθερό για ψηφιακές συναλλαγές.

4. Χρήση του blockchain στο HR

Η χρήση του blockchain στην επιχείρηση είναι κάτι περισσότερο από μια ιδέα που πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού για συνεργάτες.

Όλα τα δεδομένα ανθρώπινου δυναμικού διατρέχουν κίνδυνο, και καθώς περισσότερες εταιρείες αντιμετωπίζουν παραβιάσεις δεδομένων, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν διασφαλίσεις για την πρόληψη της απάτης και τη διασφάλιση της ασφάλειας. Εν όψει του αυξανόμενου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, η τεχνολογία blockchain αξιολογείται ως λύση.

Βελτίωση των διαδικασιών πρόσληψης, των δοκιμών επάρκειας και του βιογραφικού

Ίσως το μεγαλύτερο όφελος που έχει το blockchain είναι η εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των δεδομένων της. Στα σύγχρονα συστήματα πρόσληψης, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακρίβεια του ιστορικού και της εκπαίδευσης μιας προοπτικής. Ακόμη και οι πιο έμπειροι προσλήψεις μπορούν να ξεγελαστούν από την ψεύτικη εργασιακή εμπειρία και εκπαίδευση ενός υποψηφίου.

Παρόλο που το blockchain δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρεθούν όλες οι ανακρίβειες ή οι υπερβολές, αυξάνει την αξιοπιστία των πληροφοριών στο βιογραφικό του υποψηφίου..

Βελτιστοποίηση μισθοδοσίας, πληρωμών εργολάβων και παρακολούθησης προμηθευτών

Μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις χρήσης για το HR στο blockchain σχετίζεται με το μεγαλύτερο κόστος της εταιρείας και τη διαδικασία που οι εργαζόμενοι εκτιμούν περισσότερο – μισθός. Το Blockchain μπορεί να αντικαταστήσει πολλές μη αυτόματες εργασίες και να εξαλείψει τις καθυστερήσεις χρόνου στα υπάρχοντα συστήματα μισθοδοσίας. Προσφέρει επίσης έξυπνες λύσεις συμβολαίων.

Η HR δεν θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με την τράπεζα της εταιρείας τους ή να πραγματοποιήσει μηνιαίες πληρωμές. Αντίθετα, τα διαφανή βιβλία blockchain σε πραγματικό χρόνο βοηθούν στην παρακολούθηση τιμολογίων και διευκολύνουν τη διανομή, τη χρέωση και την αναφορά συναλλαγών. Επίσης, δεν χρειάζεται να περιμένετε τον κανονικό χρόνο επεξεργασίας μισθοδοσίας.

Εταιρείες που χρησιμοποιούν blockchain σε HR:

  • Η ChronoBank είναι μια λύση HR βασισμένη σε blockchain που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες να προσλαμβάνουν, να προσλαμβάνουν και να διαχειρίζονται υπαλλήλους. Η Chronobank εργάζεται επίσης για την παροχή λύσεων πληρωμών για την ενίσχυση της βιομηχανίας ανθρώπινου δυναμικού πλήρους εξυπηρέτησης..
  • Το PeaCounts είναι μια λύση μισθοδοσίας blockchain που έχει σχεδιαστεί για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης μισθοδοσίας. Χρησιμοποιώντας το AI για την επικύρωση μετρήσεων απόδοσης και ορόσημων, το PeaCounts πληρώνει τους χρήστες με το διακριτικό PEA χρησιμοποιώντας τεχνολογία έξυπνης σύμβασης. Το PeaCounts ενθαρρύνει άλλους να δημιουργήσουν υπηρεσίες πάνω από το πρωτόκολλο blockchain.
  • Το HireMatch είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα προσλήψεων που συνεργάζεται με το Recruiter.com. Με την υποστηριζόμενη κρυπτογράφηση, HIRE, η HireMatch στοχεύει στη μείωση της τριβής και του κόστους που σχετίζεται με μεσάζοντες τρίτων στη διαδικασία πρόσληψης.

5. Χρήση blockchain με έξυπνα συμβόλαια

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι ένα σύνολο κανόνων που δημιουργούνται από υπολογιστή και έχουν σχεδιαστεί για την ψηφιακή επικύρωση, απλούστευση ή επιβολή ή διαπραγμάτευση μιας σύμβασης. Μπορούμε να τα συγκρίνουμε με τον τρόπο λειτουργίας των αυτόματων πωλητών. Τα έξυπνα συμβόλαια δεν απαιτούν τη συμμετοχή τρίτων σε καμία διαδικασία.

Τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας

Η εκκαθάριση και ο διακανονισμός συναλλαγών είναι μία από τις διαδικασίες που μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση έξυπνων συμβάσεων. Κατά τη διενέργεια συναλλαγών εκκαθάρισης και διακανονισμού, οι τράπεζες πρέπει να καταχωρίσουν την υποχρέωση πολλών μερών να συμμετέχουν στην ανταλλαγή χρημάτων και να διασφαλίζουν ότι, μόλις εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις, αυτά τα χρήματα μεταφέρονται..

Η εταιρεία που εφάρμοσε το blockchain από τον χρηματοπιστωτικό τομέα – SETL – μια πλατφόρμα διακανονισμού blockchain με έδρα το Λονδίνο που ήδη χρησιμοποιεί η Citigroup, Credit Agricole, Computershare

Φροντίδα υγείας

Φροντίδα υγείας

Η πιο προφανής χρήση του blockchain είναι στη διαχείριση και πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών. Το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς μπορεί συχνά να κοινοποιηθεί σε αρκετούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε αυτά. Η χρήση έξυπνων επαφών καθιστά τη ζωή ευκολότερη για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς δεν θα μείνουν πίσω λόγω κατακερματισμένων αρχείων.

Η ιδιοκτησία

Ένας άλλος επιχειρηματικός τομέας που παραδοσιακά ξεχειλίζει από τρίτα μέρη και μεσάζοντες είναι ο κλάδος των ακινήτων..

Στην περίπτωση συμβάσεων ακινήτων, τα συμβόλαια μπορούν να επαληθευτούν και να εφαρμοστούν αυτόματα χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, μειώνοντας την ανάγκη για πράκτορες, δανειστές, επιθεωρητές και πάροχους ασφάλισης ακινήτων.

Ένα καλό παράδειγμα ενός οργανισμού που ενσωματώνει το blockchain σε ακίνητα είναι το Propy. Το πρώτο βήμα του έργου μετάβασης blockchain είναι μια πλατφόρμα καταχώρησης όπου οι πωλητές μπορούν να παραθέσουν πληροφορίες ιδιοκτησίας και οι αγοραστές και οι πράκτορες μπορούν να αναζητήσουν ακίνητα. Το επόμενο μέρος είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών όπου οι χρήστες μπορούν να στέλνουν έγγραφα, αρχεία και πληρωμές χρησιμοποιώντας το blockchain.

Εκπαίδευση

Καθώς τα ψηφιακά αρχεία γίνονται ο κανόνας για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής των μαθητών γίνεται πιο σημαντική από ποτέ. Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, αυτά τα αρχεία γίνονται πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Το πεδίο της τήρησης αρχείων και οι τρόποι βελτίωσης του blockchain σε μοντέρνα μοντέλα υπερβαίνουν την ασφάλεια.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι η ικανότητα οργάνωσης και επαλήθευσης διπλωμάτων στο blockchain. Το Blockchain μπορεί να εξαλείψει εντελώς την απάτη διπλωμάτων, το οποίο είναι ένα πραγματικό πρόβλημα σε πολλά μέρη του κόσμου. Συνήθως, τα πανεπιστήμια έχουν διαχειριστές που αντιμετωπίζουν πλήρως ή εν μέρει τις ερωτήσεις των εργοδοτών σχετικά με τα προσόντα των μελλοντικών εργαζομένων. Χρησιμοποιώντας το blockchain, αυτοί οι διαχειριστές δεν χρειάζεται πλέον να χάνουν χρόνο σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις, καθώς κάθε δίπλωμα είναι διαθέσιμο σε αμετάβλητη μορφή στο blockchain..

συμπέρασμα

Εκτός από τη διαφημιστική εκστρατεία, το blockchain είναι στρατηγικά σημαντικό για τις επιχειρήσεις καθώς σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος χωρίς μεσολάβηση, καθώς και να δημιουργήσετε νέα επιχειρηματικά μοντέλα μακροπρόθεσμα. Η υπάρχουσα ψηφιακή υποδομή και η ανάπτυξη της προσφοράς blockchain ως υπηρεσία (BaaS) έχουν μειώσει το κόστος και πολλές εταιρείες δοκιμάζουν ήδη την τεχνολογία..

Δυστυχώς, η ταχύτερη και μεγάλης κλίμακας εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain εμποδίζεται από την πολυπλοκότητά της και την έλλειψη ικανών ειδικών. Ωστόσο, ο σκληρός ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά αναγκάζει τις εταιρείες να αναγκάσουν νέες τεχνολογίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στη μαζική εξάπλωση του blockchain σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής στο εγγύς μέλλον..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me