Αποκεντρωμένη διαχείριση ψηφιακών στοιχείων

Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα έργα DeFi και ο αριθμός τους αυξήθηκε δέκα φορές. Τον Ιανουάριο του 2021, η συνολική αξία των αποκλεισμένων κεφαλαίων στο αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης έφτασε σχεδόν τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Μαζί με τον αριθμό των έργων, ο αριθμός των κατευθύνσεων για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος έχει αυξηθεί. Σε προηγούμενα άρθρα από τη σειρά «Ταξίδι μέσω του DeFi Universe», αναλύσαμε τα στοιχεία του αποκεντρωμένου τομέα χρηματοδότησης, τα οποία χωρίζονται κατά μέσο όρο σε 12 κατευθύνσεις.

Σήμερα προτείνουμε να εξετάσουμε λύσεις που προσφέρουν στους χρήστες διάφορους τρόπους παρακολούθησης και αντιστάθμισης στοιχείων ενεργητικού, καθώς και τρόπους αποκεντρωμένης διαχείρισης..

Χαρακτηριστικά της αποκεντρωμένης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

Ο κόσμος της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και, ως εκ τούτου, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εντοπίσουμε περιουσιακά στοιχεία που διανέμονται σε διάφορα έργα και πλατφόρμες. Γι ‘αυτό το λόγο προκύπτει το ερώτημα της δημιουργίας πινάκων ελέγχου και διεπαφών για την παρακολούθηση στοιχείων..

Οι αποκεντρωμένοι μηχανισμοί διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, να ανοίγουν την πρόσβαση σε εξελιγμένες στρατηγικές συναλλαγών, να διασφαλίζουν τη διαφάνεια των λειτουργιών των επενδυτικών κεφαλαίων, να παρέχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά μέσα σε οποιονδήποτε χρήστη, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. 

Τα προϊόντα defi management περιουσιακών στοιχείων είναι μη στερητικά και επομένως οι χρήστες κατέχουν τα δικαιώματα για τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία. Τα περισσότερα έργα σε αυτόν τον τομέα συνδέονται με ένα ευρύ φάσμα έργων DeFi, δημιουργώντας εμπειρίες από άκρο σε άκρο με τέτοια προϊόντα.

Ένας μεγάλος αριθμός εργαλείων και μηχανισμών για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είναι αυτοματοποιημένοι και ως εκ τούτου λειτουργίες όπως, για παράδειγμα, εκκαθάριση ή εξισορρόπηση πραγματοποιούνται χωρίς παρέμβαση του χρήστη..

Παρακάτω θα αναλύσουμε ορισμένα έργα και πλατφόρμες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Φερμουάρ

Το Zapper είναι ένας αθροιστής έργου που προσφέρει λειτουργίες για την παρακολούθηση και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για επενδύσεις σε ομάδες έργων τρίτων. Ο πίνακας ελέγχου Zapper αναλύει διευθύνσεις και αναλύει τις συναλλαγές σε κατηγορίες όπως πορτοφόλια, ομάδες ρευστότητας, χρέος, συγκομιδή, καταθέσεις κ.λπ. Επενδύοντας τα χρήματά τους σε διάφορες πλατφόρμες, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις θέσεις τους σε όλα τα μεγάλα πρωτόκολλα DeFi, καθώς και να διαχειρίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

Η διεπαφή Zapper γεννήθηκε από τη συγχώνευση δύο έργων: το DeFiZap, το οποίο επέτρεψε στους χρήστες να επενδύσουν πισίνες Uniswap liquidity και DeFiSnap, που ήταν ένας πίνακας ελέγχου για την παρακολούθηση θέσεων DeFi σε πρωτόκολλα όπως dYdX, Synthetix, Set Protocol και Compound.

Η πλατφόρμα έγινε δημοφιλής μετά την εμφάνιση της λεγόμενης καλλιέργειας απόδοσης. Καθώς τα κέρδη των αγροτών θα μπορούσαν να αλλάζουν σε καθημερινή βάση, το Zapper ήταν μια εξαιρετική λύση για την παρακολούθηση και την επιλογή των καλύτερων θέσεων..

Το Zapper μετατρέπει τα διακριτικά ERC-20 σε διακριτικά που απαιτούνται για την επιλεγμένη ομάδα, εξαλείφοντας την ανάγκη για τους χρήστες να μετατρέψουν τα στοιχεία τους. Η δημιουργία εύκολης πρόσβασης σε ομάδες ρευστότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κλιμάκωση και την προώθηση του DeFi. Έτσι, οι προγραμματιστές ανακοίνωσαν τη λειτουργία Pool Pipes, η οποία θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα μεταξύ ομάδων. Ομάδες πλατφορμών όπως Curve, SushiSwap και Uniswap είναι προς το παρόν διαθέσιμες στο Zapper.

Zerion

Η Zerion είναι ο κύριος ανταγωνιστής της πλατφόρμας Zapper και διαθέτει έναν εύχρηστο ενσωματωμένο ταμπλό για την παρακολούθηση χαρτοφυλακίων DeFi. Το πρωτόκολλο επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν ρευστότητα στα Uniswap και Bancor. Οι δυνατότητες δανεισμού, δανεισμού και ανταλλαγής στοιχείων διατίθενται μέσω ενοποιήσεων με 0x, Maker, Kyber και Compound. Το Zerion σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε θέσεις στο Set Protocol μαζί με κάθε διακριτικό στο πορτοφόλι του χρήστη..

Το Zerion σάς επιτρέπει να παρέχετε δάνεια σε περιουσιακά στοιχεία όπως: 0x, Augur, BAT, DAI, USDT, USDC, WBTC και η ενοποίηση με το TokenSet σάς επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε στρατηγικές συναλλαγών και να διαφοροποιήσετε το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο χρησιμοποιώντας το σύστημα token.

InstaDapp

Το Instadapp είναι ένα πρωτόκολλο που σας επιτρέπει να εκτελείτε χρηματοοικονομικές συναλλαγές όπως δανεισμός, στοιχηματισμός, μόχλευση, διαπραγμάτευση περιθωρίων και άλλες δημιουργώντας μια ενιαία πλατφόρμα ενοποίησης. Το InstaDapp είναι ενσωματωμένο στο Χημική ένωση, MakerDAO, Ουνισάp, dYdX, Aave, Curve, 1inch και επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με αυτά τα πρωτόκολλα μέσω της πλατφόρμας τους.

Οι προγραμματιστές του InstaDapp δημιούργησαν τα δικά τους έξυπνα συμβόλαια για να διευκολύνουν τη συνεργασία τους με το DeFi. Έτσι, το InstaDapp σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλα τα σύνολα Uniswap, να κερδίζετε τόκους παρέχοντας στοιχεία ενεργητικού με την Compound, να εκτελείτε συναλλαγές περιθωρίου με μόχλευση στο dYdX, να μεταφέρετε θέσεις από το Maker σε Compound και πολλά άλλα..

Το InstaDapp δεν χρεώνει τέλη για τη χρήση της πλατφόρμας και τα έξυπνα συμβόλαια ελέγχονται από εταιρείες όπως οι Peckshield, Samsunz και OpenZeppelin. Τον Ιανουάριο του 2021, το InstaDapp ανακοίνωσε υποστήριξη για αναχρηματοδότηση πιστώσεων και μοχλευμένων θέσεων μεταξύ πρωτοκόλλων Maker, Aave και Compound..

Enzyme Finance (πρώην πρωτόκολλο Melon)

Το Melon Protocol, ως πρωτόκολλο για αποκεντρωμένη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που βασίζεται στο Ethereum, τοποθετείται ως Asset Management 3.0. Το Enzyme είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για τη δημιουργία, τη διαχείριση και την επένδυση σε ψηφιακά στοιχεία, καθώς και τη δημιουργία στρατηγικών διαχείρισης που μπορούν να υπάρχουν σε ένα προσαρμοσμένο σύνολο κανόνων.

Το πρωτόκολλο Enzyme σάς επιτρέπει να δημιουργείτε κεφάλαια διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με προκαθορισμένες παραμέτρους που συνάπτονται σε έξυπνα συμβόλαια. Το Enzyme σας επιτρέπει να επενδύσετε σε άλλα κεφάλαια που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα και οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να εμπιστεύονται τους διαχειριστές λόγω των παραμέτρων και των κανόνων που συνάπτονται στο έξυπνο συμβόλαιο.

Κάθε ταμείο αποτελείται από ένα τυποποιημένο αποθετήριο που επιτρέπει υπολογισμούς και ελέγχους, καθώς και ως βάση για τη σύνδεση διαφόρων ενοτήτων. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο καθορισμός των τελών διαχείρισης, η σύνδεση του ταμείου με τις δημόσιες ανταλλαγές ή ένα σύνολο κανόνων που περιορίζουν τη συμπεριφορά του διαχειριστή κεφαλαίων. Κάθε επενδυτής μπορεί να εξοικειωθεί με τις συνδεδεμένες ενότητες και τους κανόνες του αμοιβαίου κεφαλαίου πριν επενδύσει τα χρήματά του.

Το Enzyme είναι σήμερα ενσωματωμένο σε αποκεντρωμένα πρωτόκολλα ανταλλαγής όπως το Oasis, το Kyber Network, το 0x και το Uniswap.

Ορισμός πρωτοκόλλου

Το Set Protocol είναι ένα πρωτόκολλο που βασίζεται στο Ethereum που παρέχει πρόσβαση σε εξελιγμένες στρατηγικές συναλλαγών αγοράζοντας μάρκες ERC-20 που ονομάζονται “Sets”. Για να συνδυάσει τα cryptoassets σε πλήρως ασφαλή καλάθια, το Set χρησιμοποιεί υπάρχοντα πρωτόκολλα ανοιχτού χρηματοδότησης. Το πρωτόκολλο επιτρέπει τη δημιουργία συνόλων – χαρτοφυλακίων που υποστηρίζονται από ψηφιακά στοιχεία, τα οποία περιέχουν διάφορες παραμέτρους, στοιχεία και στρατηγικές εξισορρόπησης. Παραδείγματα τέτοιων συνόλων είναι: ένα σύνολο δεικτών αγοράς που παρακολουθούν κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ένα αντισταθμισμένο σύνολο, ένα σύνθετο σύνολο σταθερών νομισμάτων και άλλα..

Το Set Protocol έχει τη δική του διεπαφή – Tokensets, στην οποία εκτελούνται όλες οι συναλλαγές. Με την αγορά ενός συνόλου, ο χρήστης αγοράζει ένα διακριτικό ERC-20, το οποίο είναι μια εφαρμογή για τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία εντός των έξυπνων συμβολαίων του Set Protocol. Η ρευστότητα διασφαλίζεται μέσω της ενσωμάτωσης στο Kyber Network. Άλλες ανταλλαγές θα προστεθούν στο μέλλον, όπως 0x, Uniswap, Bancor και άλλα.

dHedge 

Το dHedge είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στο βάση Σύνθετο και επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μάρκες Synths ή άλλα διακριτικά που ακολουθούν τη δυναμική των περιουσιακών στοιχείων όπως χρυσός, bitcoin ή USD. 

Το πρωτόκολλο dHedge εισήγαγε νέους τρόπους χρήσης ρευστότητας στην αγορά παραγώγων που παρέχει το πρωτόκολλο Synthetix. Το πλεονέκτημα των συνθετικών περιουσιακών στοιχείων είναι ότι αποτελούν ένα μέσο απόδειξης της τιμής του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου στην αλυσίδα, και αυτό με τη σειρά του επιτρέπει στους επενδυτές να δημιουργήσουν μοναδικά χαρτοφυλάκια.

Η πλατφόρμα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Enzyme Finance and Set Protocol. Οι διαχειριστές δημιουργούν ομάδες χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια dHedge και μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν στρατηγικές προληπτικής διαχείρισης, αλγοριθμικές στρατηγικές ή να επενδύουν σε άλλες ομάδες στην πλατφόρμα.

Οι ομάδες προσελκύουν τους διαχειριστές επενδύσεων στο dHedge, ενώ οι διαχειριστές και οι έμποροι μπορούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τη διαχείριση. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να χρεώνουν τέλη απόδοσης παρακολουθώντας την απόδοση επένδυσης της ομάδας. Με τη σειρά τους, οι επενδυτές μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν από την ομάδα αλληλεπιδρώντας με το έξυπνο συμβόλαιο, και επίσης να δουν ποια περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται επί του παρόντος στην ομάδα του διαχειριστή.

συμπέρασμα

Τα πρωτόκολλα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται στη διαδικασία ενοποίησης με δημοφιλείς πλατφόρμες DeFi. Με την ταχεία ανάπτυξη της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, εργαλεία που διευκολύνουν τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με διαφορετικά πρωτόκολλα θα αναπτυχθούν με ταχύτερο ρυθμό. Οι πλατφόρμες με φιλική προς το χρήστη και διαισθητική διεπαφή για τη διαχείριση ψηφιακών στοιχείων παρέχουν την ευκαιρία στους απλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών μέσων και προϊόντων. Ταυτόχρονα, η δημιουργία αποκεντρωμένων κεφαλαίων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε έτοιμες στρατηγικές και να μην ανησυχούν για τα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία ή πρωτόκολλα..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map