“Å skaffe penger krever tapperhet, å beholde penger krever skjønn, å bruke penger krever kunst”

Berthold Auerbach

I dag har kryptovalutaverdenen sin egen spesifikke terminologi, som ofte ikke er helt klar for nybegynnere. Hvis du er en av dem, vil vi hjelpe deg med å forstå en viktig ting som hver kryptotrader skal vite om. Og dette er TXID for digitale valutatransaksjoner. I dag vil vi forklare hva disse fire bokstavene betyr, hva TXID-funksjonen er, hvordan du finner den og hvordan du bruker den..

Hva er TXID og hvorfor er det nødvendig?

For å forstå essensen, la oss først forstå hva en transaksjon er. Penger sendes fra en konto til en annen, det er alt. Hvis vi snakker om digitale valutaer, blir mynter overført fra en cryptocurrency-lommebok til en annen. Men hvordan gjennomføres kryptokurrency-transaksjoner teknisk? Hva som virkelig skjer bak Blockchain-scenen når kryptovaluta overføres? 

Vel, en transaksjon er faktisk informasjon om overføring av eiendeler. Denne informasjonen blir registrert i blokkene til blokkjeden til en bestemt digital valuta. Hver blokk inneholder en overskrift og en liste over transaksjoner. Overskriften inkluderer hasj av transaksjonene, hasjen til selve blokken og hashen til den forrige blokken. For å bli en gyldig del av blockchain og bli registrert i en block, må hver transaksjon bekreftes av en gruvearbeider. 

Siden gyldigheten og riktigheten av hver post er sikret av det desentraliserte blockchain-nettverket, blir det umulig å manipulere informasjon i den distribuerte databasen..

Tiden det tok å bekrefte transaksjoner er et av problemene med Bitcoin (og noen andre virtuelle valutaer). Opprinnelig var det planlagt at overføringen av kryptovaluta ville være øyeblikkelig, men det ble snart klart at gitt den mangfoldige økningen i antall brukere, kunne bekreftelsen av transaksjoner ta mer og mer tid.. 

Større transaksjoner, så vel som transaksjoner med et høyere gebyr for brukeren, bekreftes raskere. Gruvearbeidere bekrefter transaksjoner når de oppretter nye blokker på blockchain, og utfører beregninger for å finne hasjen.

Transaksjoner på nettverk som Bitcoin utføres ved bruk av UTXO-modellen (ubrukt transaksjonsoutput). Med denne modellen holder noder på nettverket oversikt over alle tilgjengelige transaksjonsoutdata, eller UTXO for kort (ubrukt transaksjon – utdata), som kan brukes til å generere en transaksjon. TXID fungerer her som identifikator for hver ubrukt transaksjon eller transaksjonshash. TXID er med andre ord et unikt stykke data som brukes til å identifisere en transaksjon..

transaksjoner

Som vist på bildet ovenfor, har hver transaksjon minst en inngang og en utgang, hvor hver inngang bruker bitcoins i forrige utgang. Utgangen, nå UTXO, er i UTXO-settet til den brukes på en senere inngang. Når brukerens lommebok indikerer en forbruksbalanse på 5 BTC, kan dette tolkes slik at brukeren har 5 UTXOer med en pålydende verdi på 1 BTC eller 1 UTXO med en pålydende verdi på 2 BTC og 1 UTXO med en pålydende verdi på 3 BTC . Faktisk kan pålydende og antall UTXO være noe, i en ting kan vi være sikre på at deres totale nominelle beløp vil være lik 5 Bitcoins. Det er viktig å huske at UTXO er en udelelig mengde. Derfor, hvis du for eksempel vil kjøpe en ny iPhone, den nyeste modellen, for 0,5 BTC, og du bare har to UTXOer i pålydende 2 og 3 BTC, vil blockchain-nettverket ta din gratis UTXO med laveste pålydende – i mengden 2 BTC og opprett i utveksling 2 nye UTXOer, hvorav den ene vil være 1,5 BTC minus transaksjonsgebyrer og den andre UTXO – 0,5 BTC, som blir eiendommen til telefonselgeren.

Derfor vil transaksjonen vår inneholde full informasjon om at du overførte en bestemt UTXO med en pålydende verdi på 2 BTC av blockchain-nettverket, hvorav 0,5 BTC til en bestemt selger og mottok til gjengjeld en annen spesifikk UTXO med en pålydende verdi på 1,5 BTC minus en spesifikk kommisjon.

Alle disse dataene er kryptert i transaksjonen.

Videre, når du kjøper noe annet, bruker du allerede en ny UTXO med en nominell verdi på 1,5 BTC, og hele historikken med registrering av beløpet og motparter i operasjonen gjentas. Neste transaksjon er dannet. Og så på ubestemt tid, til pengene på saldoen går tom &# 128578;

De innsamlede transaksjonene blir oversatt i et seriell, byteformat kalt rå transaksjonsformat. I datavitenskap er serialisering prosessen med å oversette den interne representasjonen av en datastruktur til et format som kan overføres en byte om gangen. Dette rå transaksjonsformatet blir deretter hasjet to ganger ved hjelp av en kryptografisk hashingalgoritme, som i Bitcoins tilfelle er SHA-256-koding, for å opprette TXID for transaksjonen.

Derfor er TXID et “pass” for en transaksjon, et unikt nummer som kan brukes til å identifisere gjeldende status for en bestemt transaksjon, samt for å avgjøre om den faktisk ble registrert i blockchain eller ikke. TXID (Transaction ID) eller Transaction Hash er tildelt hver overføring av kryptovaluta. Siden kryptovaluta eksisterer som registrert informasjon, er det veldig viktig å spore statusen til en slik post.

TXID tildeles av en kryptovaluta-transaksjon umiddelbart etter at han ble med i nettverket, og er dens unike token. Den genereres tilfeldig og ser ut som en sekvens av bokstaver og tall. Total TXID-størrelse er 64 tegn.

Alle disse transaksjonene summeres sammen til en blokk, som danner kjedene og hele blockchain. Dermed får vi en fullstendig og gjennomsiktig og samtidig hackingsresistent rapport fra alle brukere av systemet med detaljerte data til hvem og hvor mye penger vi overførte og hvor mye vi har igjen i balansen.

Hvordan bruke TXID

Transaksjonen mottar TXID automatisk, og brukere bryr seg vanligvis ikke en gang om det, med mindre det er noen problemer – transaksjonen deres er forsinket, eiendelene har ikke blitt mottatt, etc. I slike tilfeller blir det nødvendig å sjekke statusen til transaksjon for å finne ut om den er registrert i blockchain og bekreftet eller ikke.

TXID garanteres ikke før transaksjonen er bekreftet av nettverket. Imidlertid kan sporing av betalinger ved bruk av TXID påvirkes av transisjonens smidighet. Dette skjer når TXID for en transaksjon endres før den kan bekreftes i en blokk. Dette er problematisk da det skaper muligheter for et angrep på dårlig kodet lommebokprogramvare som forutsetter at ubekreftede TXID er uforanderlige. I tilfelle av Bitcoin ble implementeringen av Segregated Witness eller SegWit designet for å løse problemet med transaksjonsfleksibilitet..

Med introduksjonen av SegWit har transaksjoner i Bitcoin-nettverket nå to identifikatorer, TXID og WTXID. TXID er en tradisjonell transaksjonsidentifikator som er en dobbel SHA-256 hash av en seriell transaksjon uten vitnedata. Mens den nye WTXID-transaksjonen er en SHA-256 dobbel hasj av det nye formatet for serialisering av vitnedatatransaksjoner. Siden SegWit-transaksjoner ikke inneholder bevis i alle innspill, er det ingen del av transaksjonen som kan endres av en tredjepart..

Du kan bruke spesielle tjenester for å spore status for transaksjonen. Hvis du er interessert i bitcoin-transaksjoner, er det en blockchain.com-tjeneste som kan hjelpe deg med BTC-utforskeren. For å bekrefte en Ethereum-transaksjon kan du bruke Etherscan. I tillegg er det også multi-blockchain-tjenester der du kan finne detaljert informasjon om en rekke kryptovalutaoverføringer og utforske forskjellige blokkjeder. For eksempel kan SoChain gi deg informasjon om overføringer av Bitcoin, Ethereum, Dash, Dogecoin, Zcash og Litecoin. Brukere bør bare legge inn hash for den nødvendige transaksjonen i det aktuelle feltet og få resultatet.

Hvordan finne TXID

TXID kan vises direkte i kryptovaluta-lommeboken når en bestemt transaksjon utføres av brukeren. Alternativt kan du finne TXID ved hjelp av apper. Ta Freewallet-appen som et eksempel..

Klikk på Transaksjon> Finne en hash i en liste> Sjekk transaksjonen på blockchain.

Hvordan finne TXID

I andre tjenester får du transaksjonsdetaljer og ser etter noe som transaksjons-ID, TXID, transaksjonshash, etc..

Hash-eksempel: 

6146ccf6a66d994f7c363db875e31ca35581450a4bf6d3be6cc9ac79233a69d0

Du kan ha en lenke fra en plattform som etherscan.io, for eksempel:

lenke fra en slik plattform

Hvis du har en, trenger du alle tegnene etter “tx /”. For eksempel i lenken over hashen:

0x2446f1fd773fbb9f080e674b60c6a033c7ed7427b8b9413cf28a2a4a6da9b56c

i lenken over hasjen

I dette skjermbildet kan du se all informasjonen om overføring av 10 tusen BTC, utført i mai 2010 av en av de første Bitcoin-utviklerne Laszlo Hanitz som leverte to pizzaer. På den tiden var det veldig viktig for utviklerne og fellesskapet av den første kryptovalutaen å vise at Bitcoin faktisk kan brukes som betalingsmiddel..

Konklusjon

Dermed er TXID et viktig og nyttig element i hver kryptovaluta-transaksjon. Dette er et unikt identifikasjonsnummer for hver overføring, som kan hjelpe brukere med å spore transaksjoner på den offentlige blockchain og få all informasjonen de trenger om dem. Eksisterende tjenester gir enkel tilgang til informasjon lagret i blokkjeden til en bestemt digital valuta og lar brukerne raskt lese blokker og finne dataene de trenger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me