Инструкции стъпка по стъпка за търговия с Grid бот

Как работи Grid ботът?

В нашата статия от цикъла 3Commas-Practice вече разгледахме принципа на GRID бота. Силно препоръчваме да се запознаете с него, преди да прочетете тази статия.!

Нека припомним накратко: за стартиране на GRID бот е достатъчно да посочите горните и долните ценови ограничения, в които ботът ще работи, както и броя на нивата на ценовите линии между тях. Стратегията създава серия от хоризонтални нива на покупка и продажба и ботът натрупва печалби, докато цената се движи, “подскачайки” в рамките на изградената мрежа.

Какво е толкова доброто в нашия GRID бот??

По принцип ботовете на пазара на криптовалути работят, като получават всякакви сигнали за стартиране и завършване на транзакция, но в случай на GRID бот всичко е различно.

GRID ботът се опитва да печели пари при всяко движение на цените, като купува по-евтино и продава по-скъпо. Цената спада – ботът е купил, цената е нагоре – ботът се е продал и така е постоянно, 24 часа в денонощието, докато ботът отработи цялото движение на цената в мрежата и докато цената излезе извън мрежата . Всичко, което се изисква от нас, е да посочим долната и горната цена на мрежата и ширината на всяка мрежа, движейки се по която ботът ще купува и продава монети. 

Нека да преминем към настройките на нашия Grid бот.

За да направите това, отидете на страницата на GRID бот или www.tradingview.com (на кого е по-удобно) и започнете да разглеждате класациите на различни монети Методът на ръчен анализ и създаване на GRID бот в „Ръчната стратегия“ е да се намерят и подберат такива двойки за търговия, при които цената е близо до нивото на подкрепа, което е най-важният фактор за успех в мрежовата GRID търговия..

намек

Нивото на подкрепа е най-ниското ценово ниво за определен период от време. Като правило при достигане на това ниво цената се обръща и се покачва.

Най-добре е да търсите монети, като започнете с 4-часова рамка.  Най-подходящата монета ще бъде тази, която е поевтиняла до някакво силно ниво на подкрепа и постоянно се отблъсква от нея. Тоест, ясно е, че купувачите купуват дъното всеки път. Разбира се, в идеалния случай трябва да търсите монета с по-висока волатилност, ще имаме повече шансове да печелим пари от нея, докато цената се движи нагоре и надолу по нашата мрежа.

намек

Високата волатилност води до повишени рискове за печелене на пари, но също така отваря по-широки възможности за печелене на пари при търговия.

След преглед на различни монети и прилагане на минимални умения за технически анализ, решаваме да се спрем на чифт ZRX / USDT.

Защо така? На тази двойка наблюдаваме:

  • Цената се отскача от долната част на силно ниво на подкрепа, от която постепенно може да се покачи отново или да влезе в плосък, т.е. ще се движи нагоре и надолу и след това ще излезе извън този канал. Това е, което ни е необходимо, за да може цената да се движи по нашия канал и след това да се покачва, след което можем безопасно да затворим своя бот и да преминем към следващата двойка;
  • Налице е силно бичи разминаване по RSI;

намек

Бичи дивергенция е по-ниски минимуми на ценовата графика и големи минимуми на индикатора, в този случай RSI.

  • Въпреки че ZRX не е лидер в пазарната капитализация, заедно с LEND има много повече притежатели от другите токени Defi, което е важен показател при търговията..

И така, имаме 300 USDT и искаме правилно да поставим мрежата върху двойката ZRX / USDT. Самият GRID бот е доста вместим бот, т.е. колкото повече нива в бота, толкова повече свободен баланс ни трябва.

Започваме да настройваме нашия бот. Превключваме към преглед на 4-часовата времева рамка (най-добрият преглед на нивата) и я коригираме в съответствие с диаграмата, така че цената да премине от дъното на нашето силно ниво на поддръжка до върха на канала, по който цената може да се движи за известно време в нашата мрежа. Поставяме мрежата така, че долната и горната окото докосваше долното и горното ниво на канала, и към движението на цената в мрежата докосна възможно най-често всяка мрежа в бота. Ако 4-часовата времева рамка не е удобна, тогава 15-минутната времева рамка може да бъде избрана за точност (има значение дали мрежата не е толкова голяма и нейната ширина е по-малка от 1%).

След това задайте следните параметри в настройките на Grid bot:

Двойка: ZRX / BTC

Горна лимитна цена: 0.4250

Долна граница Цена: 0.3065

Брой линии на мрежата: 30

Количество в една мрежа: 33 ZRX (минимална сума за всяка транзакция, малко повече от $ 10)

Размер на инвестицията: 272 USD

Цена на стартиране на бот: 0,3174

Ширина на мрежата: 0.96% ~ 1.31%

Размер на цялата мрежа: 38%

След като завършите настройките за GRID бота, щракнете върху “Създавам“. В съобщението, което се появява за успешното създаване на бота, щракнете върху “Добре„След което нашият GRID бот влиза в зоната за готовност, но все още не е стартиран. В раздел “Моите Grid ботове“Точно под графиката проверяваме отново всички настройки на бота (ако е необходимо, можем да щракнем”редактиране«, Направете корекции и запазете) и ако сме доволни от всичко – стартирайте го! За да стартирате бота, трябва да щракнете върху „Активиране“.

След това ботът ще ни попита отново дали сме сигурни в действията си, ако да, тогава потвърждаваме, като кликнете върху зеления бутон “Потвърждавам“.

Тогава остава последната стъпка. За да работи GRID ботът, ще трябва да закупим необходимото количество ZRX, това може да стане ръчно с помощта на терминала Smart Trade или просто като щракнете върху „Купувайте по пазар“.

След това нашият GRID бот ще започне да работи, тоест ще поставя лимитирани поръчки на борсата и, когато цената се движи и всяка лимитирана поръчка бъде изпълнена, той ще пренасочва поръчки отново и отново и ще печели от всяка цена движение в нашата мрежа..

Ако щракнем върху двойка в GRID бота (в нашия случай е така ZRX / USDT), тогава ще се отвори диаграма, където самата мрежа и изпълнените поръчки ще бъдат видими. От време на време, отваряйки диаграмата, ще събираме картина на това, което се случва с бота и как той оформя печалбите си. Също в раздела “Моите Grid ботове»Реализираната печалба ще се покаже до данните за вашия бот вдясно. Ако е необходимо, можете да спрете бота, да изчакате 30-60 секунди (за да може ботът да отмени всички лимитирани поръчки на борсата), да направите промени в мрежата и да запазите и да стартирате отново.

Също така, ако щракнем върху заглавието на нашия GRID бот, тогава ще се отвори списък с нашата отворена позиция и с всички поставени лимитирани поръчки, които са в процес на обработка и именно те запазват баланса ви за транзакции. Също така на тази страница можете експортирайте всички данни на нашия бот.

Кога е идеално да излезете от GRID бот? 

Идеалното време да спрете бота и да го затворите ще бъде, когато цената премине цялата решетка от самото дъно нагоре и излезе от мрежата нагоре. Ако цената се обърне, извън дъното на мрежата, има две възможности: изчакайте цената да се върне в мрежата на мрежата или спрете бота, след което непродадените (в нашия случай ZRX) монети ще останете в портфейла си. Можете да опитате да продавате монети, залепени в портфейла ви, за печалба, като използвате ръчния терминал Smart Trade и инструмента Smart Sell. Ако имаме свободен баланс в портфейла си, тогава за това можем да приложим “усредняването” и да изтеглим монетата, за да спечелим. По този начин ще получим печалба както от работата на самия бот GRID, така и от сделката Smart Sell.

==================================================== =====================

Ден по-късно ще проверим как работи нашият GRID бот..

Както виждаме на графиката, цената ZRX се покачи, ботът работи и печели. По-рано споменахме, че за да получите значителна печалба при всяко движение на цената, трябва да въведете по-голяма сума, отколкото използвахме като пример. Независимо от това, нашият бот се показва перфектно и работи в плюс.

Как да наблюдаваме работата на бота?

Отдолу на диаграмата виждаме маркировките “B” и “S”, или “BS”.

Б.“- означава, че ботът е купил монета на тази свещ;

С“- означава, че ботът е продал монетата на тази свещ;

BS“- означава, че ботът е успял да купи и продаде монета на тази свещ.

В прегледа на сделката виждаме всички приходи, които ботът успя да ни донесе. Ако кликнете върху „Всички транзакции“, ще видим по-пълна картина на работата на нашия Grid бот.

Това е всичко! Сега, след като разбрахте работата на GRID бота на реален пример, можете лесно да го конфигурирате и да започнете да търгувате с печалба!

И ако все още не сте изпробвали нашата платформа, сега е моментът да го направите.!

Регистрирайте се в 3Commas и получете 3 дни безплатен достъп до всички функции, както и 50% отстъпка при закупуване на годишен абонамент!

Успех на всички!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map