Как да създадете бот, използвайки общи показатели, вградени в 3Commas?

Въведение

И така, може би се чудите как да създадете бот за търговия с един от любимите ви алткойни, като използвате един от индикаторите за технически анализ, вграден в 3Commas? Е, предлагаме на вашето внимание ръководство по тази тема.!

В тази статия ще научите как да създадете бот за търговия с altcoin и да използвате може би най-известния и уважаван индикатор в света на търговията – RSI (индекс на относителната сила).

RSI показва стойност (обикновено под формата на линейна диаграма), която показва дали даден актив е свръхкупен (обикновено, когато достигне нива над 70-80) или свръхпродаден (обикновено, когато падне под 20-30 нива). Тъй като RSI се приближава към тези показатели, се знае, че цените на активите се обръщат, понякога само за временен „отскачане“. Именно тези обрати ще се стремим да хванем с помощта на нашия DCA-бот..

Създаване на ботове

Отидете в главното меню и изберете раздела DCA-Bot, и след това натиснете бутона Създайте бот:

Ще създадем “прост” бот, който ще ви позволи да търгувате с една двойка монети.

В нашия пример ще изберем двойката LTC / USDT, ще направим също 3 поръчки за безопасност и 150 долара средства за сделка..

Уверете се, че раздела е избран в горната част на страницата Разширено и че сте избрали заглавието (Име) за вашия бот (той ще бъде показан в дневника, както и в раздела Моите сделки и на страницата DCA-Bots), изберете акаунт за обмен (Стокова борса), средствата, от които ботът ще използва, и също така изберете Обикновен в настройките на типа бот:

Като пример ще изберем „LTC / USDT“ от раздела Двойки, обаче можете да изберете всяка двойка от динамичния раздел Препоръчителни двойки; това са монети, които се актуализират динамично според най-търгуваните двойки на 3Commas през последните 24 часа. Освен това можете да изберете всяка двойка, като използвате собствените си критерии, като голям обем на търговия, дневна свещ, която се затваря над 200-дневната плъзгаща се средна (200MA) нарастваща, или в очакване на положително събитие за монетата, която сте следвали:

Сега ще разгледаме настройките на раздела Стратегия; в този случай настройките по подразбиране са наред.

Ще използваме стратегията ДЪЛГО, защото искаме да купуваме монети на ниска цена и да ги продаваме на по-висока цена, за да реализираме печалба. 

Ще приемем настройка на печалбата Цитат и ще реализираме печалба в USDT. 

Ако това е един от първите ви ботове, може би си струва да спестите сумите стартиране и безопасност поръчки от 10 USDT, този бот ще използва общо 150 USDT, ако се използват всички DCA / поръчки за безопасност. Тъй като придобивате повече увереност в използваните стратегии, може да искате да увеличите нивото на риск за търговия с ботове..

Препоръчително е да запазите типа на стартовия ред при индикатора Ограничение, тъй като това гарантира, че ботът ще отвори сделки без подхлъзване на цената, което е особено важно при търговия с монети с ниска ликвидност:

След това ще зададем условието за започване на транзакцията; тази настройка ще каже на бота кога да отвори нова сделка за избраната монета. Ще използваме спусък за стойност RSI-7 по-малка от 20 на 5-минутна времева рамка. Това би трябвало да позволи на бота да отвори сделка в случай на рязък спад в LTC / USDT натиска за купуване, тласкайки цената надолу. Ще се стремим бързо и често да „скалпираме“ малки печалби всеки път, когато това условие е изпълнено. Тези сделки трябва да бъдат достатъчно бързи и чести, тъй като се използват в краткия срок на графиката:

Ако се интересувате от визуализиране на отварянето на сделки чрез бот, моля, обърнете внимание на финала на това ръководство, където ще ви покажем как да добавите индикатора RSI към графиката, така че да можете да видите неговите стойности..

Сега ще зададем параметрите Вземете печалба на нашия бот; ние се стремим към повтарящи се къси сделки. Тъй като „скалпирането“ на графики с ниска времева рамка е доста рисковано, ключът е да се стремите да затворите всички сделки възможно най-бързо. ние ние няма използвайте Trailing Take Profit за този бот. Моля, задайте стойността Целева рентабилност равен 0,5%, и стойността Изчисляване на рентабилносттаКато процент от общия обем, тъй като бихме искали печалбата да бъде 0,5% от средната цена на монети, закупени от този бот:

ние ние няма използвайте настройките Stop Loss за този бот. Препоръчително е да държите резервни средства в сметката, за да помогнете ръчно да „осребрите“ сделките на бота, което може да доведе до загуба.

Ако искате да използвате настройките за Stop Loss, моля тествайте ги старателно с акаунт за търговия на хартия, но пазарът на криптовалути е известен с високата си волатилност, така че може да откриете, че Stop Loss всъщност може да увеличи загубите ви в сравнение с избора на диаграми за качество бързо възстановяване на монети, дори ако те “потънат” до -10% от покупната цена.

С този бот ще използваме 3 Заповеди за безопасност, и същото Брой едновременно активни заповеди за безопасност; това гарантира, че средствата, необходими за поръчки за безопасност, винаги ще бъдат запазени и не могат да бъдат похарчени случайно за друга сделка и вписани в поръчка за книги като лимитирани поръчки. Заповедите за безопасност се използват за намаляване на средната цена на монети, закупени от бот в случай на спад на цената след отваряне на сделка; нарича се още DCA или доларово осредняване.

За първата използвана заповед за безопасност задайте Отклонение на цената за поставяне на заповед за безопасност с 0,5%. Инсталирай Множител на обема на поръчката за безопасност на 2; това означава, че броят на монетите, закупени чрез заповедта за безопасност, ще се удвоява всеки път, когато се създава нова поръчка. Това ще помогне за значително намаляване на средната цена на всяка монета, закупена от бота..

Инсталирай Множител на стъпка за безопасна поръчка на 2; това означава, че ботът ще удвои тази стойност, започвайки от първото отклонение на цената и изпълнението на заповедта за безопасност. По принцип първата ни поръчка за безопасност ще бъде поставена с 0,5% под цената за отваряне на търговията (поръчка за стартиране), втората поръчка за безопасност ще бъде поставена с 1% по-ниска, а третата с 2% по-ниска. Това покрива 3,5% спад в цената на монетата след отваряне на сделка и означава, че можем да печелим по-бързо:

Няма да инсталираме Допълнителни настройки за този бот, тъй като в момента те не са необходими.

Можем да проверим размера на средствата, които ще използва нашият бот, като разгледаме раздела Асистент (вдясно) – моля, не пропускайте тази функция – тя е много полезна!

В прозореца Асистент ще покаже колко пари ще са необходими на този бот, за да работи правилно с конфигурираните параметри, както и максималния спад на цената, който може да бъде покрит от вашите застрахователни транзакции и процента от наличните свободни средства, които ботът ще използва (винаги се опитвайте да запазите достатъчно средства за поддръжка на ботове в ръчен режим).

На страницата Таблица ще отразява сумата на средствата по време на инсталацията Множител на обема на поръчката за безопасност, както и процента на отклонение в цената, който ще бъде покрит Множител на стъпка за безопасна поръчка.

И накрая, една от най-полезните функции е страницата Таблица показва подробно как точно ще се използват заповедите за безопасност.

Резултат

Само няколко дни след създаването му, резултатите на бота изглеждат обещаващи! Между другото, лесно можете да намерите самия бот, като следвате тази връзка!

И ако все още не сте изпробвали нашата платформа, сега е моментът да го направите.!

Регистрирайте се в 3Commas и получете 3 дни безплатен достъп до всички функции, както и 50% отстъпка при закупуване на годишен абонамент!

Публикацията може да съдържа анализи и прогнози за пазара на криптовалута, които са свързани с високи рискове. Информацията е представена само с информационна цел и не трябва да се тълкува като препоръка за покупка или продажба на активи. Трябва да направите свое задълбочено проучване, преди да вземете каквито и да било инвестиционни решения. Всички рискове, загуби и разходи, свързани с инвестирането, включително пълната загуба на основния депозит, са ваша отговорност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me