Преди близо година инвеститорите в биткойн бяха лекувани с монументален скок в стойността до 19 000 долара. Оттогава той е отдолу, но все пак се стабилизира на $ 6300. За неинформираните това може да звучи като ужасна инвестиция – или поне много рисковано.

Истината е, че биткойнът е готов за поредния привличащ вниманието прилив, благодарение на стабилния растеж на потребителите и обема на транзакциите. Тези от вас, които може би са подбрани с финансови инвестиции, но нямат познания за биткойн, може да се чудят откъде да започнат.

Има редица начини да влезете в ниското и да придобиете своя собствена скривалище от криптовалута. Можете да научите как да печелите биткойни ръчно (майнинг) или да се възползвате от пазара. Ще ви покажем множество методи и след това можете да определите кой е от финансово значение за вас.

Това е, което прави криптовалутите толкова страхотни, че няма вратари, които да ви ограничат потенциала за печалба. Можете буквално да печелите биткойни с някои компютри, включени в мазе.

Копаене на хеш

В началото нямаше нищо друго освен план и мечта. Скромното начало на биткойните изглежда имаше повече общо с отглеждане на злато в MMORPG отколкото реалността. Идеята, че можете да „създавате“ пари от компютър, решаващ математически задачи, звучеше нелепо.

Това по същество обаче е добивът на биткойни. Без да навлизаме твърде дълбоко в спецификата, биткойните се добиват, както всеки друг ценен ресурс, с изключение на много сложни решения на проблеми, които само компютрите могат да решат.

Освен това, както при истинските мини, колкото повече добивате, толкова по-трудно е да изтеглите (решите) монети.

В момента има много повече биткойн валута в обращение, но все още само малка част от другите валути. Търсенето на цифрова валута като биткойн все още е непроменено, въпреки че стойността му е 1/3 от най-високия си връх. Това все още е чудесно време за добив на биткойни, но не може да бъде в мащаба на един домашен компютър.

Цената за копаене на биткойн

Както споменахме, Bitcoin става по-труден за добив, тъй като вие добивате повече от него. Колкото повече валута се създава, толкова по-дълго тези математически задачи получават компютрите, за да ги решават. Това означава, че един компютър, работещ 24/7, ще печели много по-малко сега.

Както цената на биткойн, така и сумата в обращение на практика направиха невъзможно един домашен компютър от висок клас да реализира печалба.

Така че, можете да попитате, защо да се занимавате с копаене за биткойн? Е, все още е изгодно да се копае, но трябва да се насочите към специализирани „минни ферми“, за да намалите въздействието на електрическите разходи. Операциите за добив, които са оптимизирани за тази конкретна задача, са единственият начин за ефективно печелене на биткойни.

Как да печелите по-бързо биткойни

Освен да инвестирате в майнинг ферми, които могат да се възползват от по-ниските разходи за електроенергия в други части на света, можете също да печелите биткойни чрез лични инвестиции. Конвертирането на пари в биткойн е много по-лесен процес в наши дни. Дори не се нуждаете от банкова сметка. Ето как бързо да печелите биткойни:

Криптовалутни борси

За да получите биткойни или криптовалута, имате нужда от портфейл. Цифров портфейл, по-специално. Този портфейл е като банкова сметка, до която само вие имате достъп и има свой уникален идентификатор и парола.

Можете да получите портфейл, като изтеглите прост софтуер или като се регистрирате в основна платформа за обмен на криптовалути. Тези борси се свързват с вашата банкова сметка и са настроени да купуват / продават биткойни в рамките на минути. Някои от най-популярните сайтове за обмен включват Coinbase, Coinsquare, Bitstamp и Bitfinex.

Биткойн борса за и против

Въпреки че тези борсови платформи правят печеленето на биткойни доста лесно, всеки от тях има свои собствени плюсове и минуси. Преди да изхвърлите куп пари в тези сайтове, проучете следното:

Препоръки

Уебсайтът има ли добро състояние с общността на биткойн? Имали ли са проблеми в миналото с трансфери, възстановяване на суми и т.н.? От колко време търгуват с биткойн?

Обменни курсове и такси

Погледнете колко се таксува за покупка / продажба и депозиране на валути. Начисляват ли фиксирана ставка или процент, който се приспособява към размера на транзакциите? Това е важно да запомните, ако планирате да влагате много пари в биткойн, тъй като той е готов да расте.

Опции за закупуване

Някои платформи не предлагат много опции за плащане, докато други позволяват покупки с PayPal и кредитни карти. Ако сте ограничени само до банкови преводи, може да се наложи да чакате седмици между транзакциите. Това може да направи печеленето на биткойни много тромав и труден процес.

Проверка

Без значение коя платформа изберете, ще трябва да потвърдите самоличността си. Това включва минимум документ за самоличност със снимка. Някои уебсайтове изискват втора форма за идентификация (сметка с вашето име и адрес).

Това е за защита на тях и техните клиенти от измами, пране на пари и манипулация на пазара. Възможно е да има географски ограничения и за някои сайтове за обмен. Това обикновено не е проблем за САЩ жители.

Капачки за обем

Обменните платформи ще варират в зависимост от това колко имате право да търгувате с биткойни на ден. За някои това е едно или две, за сайтове като Binance можете да направите до 136 монети.

Лични борси

Ако погледнете онлайн в малките обяви на Craigslist, Offerup и други, ще намерите дилъри на Bitcoin, желаещи да продават Bitcoin на по-нисък курс от борсите. И двете страни могат да избегнат таксите за транзакции и да получат своите пари или биткойн незабавно. Това очевидно е малко рисковано начинание, среща с непознати за обмяна на големи суми в брой.

Има и специализирани уебсайтове като LocalBitcoins, които също ще ви свържат с хората. Ако не ви харесва идеята да правите личен обмен, можете да опитате да търсите биткойн банкомати или банки, които се занимават с биткойни. Възможно е обаче да не е най-лесно да ги намерите, ако не живеете в голям столичен град.

Закупуване на физически биткойни

Без да знаят някои, биткойните също се изсичат във физическа монета. Тези монети, разбира се, нямат отношение към действителната валута освен естетиката. Някои от тези монети изглеждат като действителна валута.

Разбира се, каквото и да са изсечени, ще бъде истинската им стойност, въпреки че продавачите ги оценяват на 1 BTC.

Други начини за печелене на биткойни

Освен копаенето, има и други начини, по които можете да печелите биткойни, без да обменяте. Това са няколко законни средства за печелене на биткойни.

Онлайн игри

Има мобилни приложения и онлайн игри, които изплащат в Биткойн. Някои от тези игри се предлагат на пазара специално за ентусиасти на Биткойн, други го използват като друг метод за изплащане.

Има и онлайн казина, в които можете да печелите пари, играейки слотове, покер и т.н. Биткойнът винаги ще бъде най-бързият начин да се плаща за игра на онлайн игри.

Най-доверената компания за комарджии, която плаща в биткойн, е Бовада.

Проучвания и задачи

Някои уебсайтове ще раздават биткойни, ако участвате в анкети или изпълнявате прости задачи за тях. Задачите могат да означават всичко – от гледане на видеореклама, ангажиране в социалните медии или дори четене на книги.

Точно така, има компании, които ще плащат на читателите в биткойн. Една такава компания е PaidBooks.

Можете да прочетете стари класики като Когато сънят се събуди, Отвъд доброто и злото, Бутилка в дима, Гордост и предразсъдъци и много други. Имайте предвид, че сайтовете, които предлагат плащане чрез задачи като тези, ще имат тежки реклами и captchas за кликване.

В крайна сметка това са технически безплатни пари.

Платено за писане

Не на последно място, но ако искате да получите много биткойни, без да конвертирате собствените си пари, можете да пишете за крипто блогове. Сега това може да звучи като нещо, запазено само за опитни писатели, но ще сгрешите.

The най-добрите блогове за криптовалута винаги търсят мнения на повече аматьорски инвеститори за крипто.

Плъзнете се малко в биткойн, научете основите, след което представете личната си история на големи блогове, които плащат в биткойн. Можете да намерите няколко от тях само като Google търси „блогове, които плащат в биткойн“. Има дори няколко, които бихте могли да пишете за други теми и пак да печелите по този начин.

Пазете вашите биткойни в безопасност

Както споменахме в началото, за да търгувате и печелите биткойни, ви е необходим цифров портфейл. Не какъвто и да е портфейл, сигурен. Ако сте търсили Bitcoin портфейли в интернет или Google Play, ще намерите безброй резултати.

Не хващайте първото приложение за портфейл, което виждате. Биткойн измамите са широко разпространени и сигурността е основна грижа.

Да, получавате биткойн портфейл, докато се регистрирате за платформи за обмен като Coinbase или Binance. Ако искате да потвърдите спестяванията си в бъдеще, трябва да съхранявате монетите си в частен портфейл. Ако тези платформи някога се сгънат или спрат, вашите биткойни ще бъдат загубени.

Към момента не съществуват защити на потребителите за обмен на биткойни. Затова ви препоръчваме да направите едно от двете неща: да закупите физически портфейл за криптовалута или да изтеглите софтуер като Electrum или Exodus. Тези портфейли ще бъдат във ваше лично притежание, но ще бъдат хакетирани.

Заключен портфейл

Защо портфейлите на Bitcoin не могат да бъдат хакетирани? Е, паролите към тези портфейли са толкова невероятно дълги, че никой хакер не може да отгатне или да принуди максималния брой комбинации. Това е низ от думи, наречени „начални думи“, които никога не могат да бъдат нулирани като традиционните пароли.

Сега, ако случайно инвестирате в хардуерен портфейл, който е физическо хранилище, което изпраща и получава данни безжично, вие сте още по-сигурни. Компютрите могат да станат компрометирани, но хардуерните портфейли не. Единственият начин някой да открадне от портфейла ви за биткойн е, ако буквално ви ограби лично.

Подготовка за бъдещето

Надяваме се, че това кратко биткойн досие ви даде малко яснота как работи тази цифрова революция. Криптовалутата все още има дълъг път, преди да започнем да я виждаме в Starbucks или Walmart като начин на плащане.

Това не означава, че не може да стигне там. Има над 21 милиона биткойни в обращение, този брой ще продължи да расте – и стойността му също.

Кога биткойнът ще се увеличи отново до 10-те хиляди? Биткойнът трябва да се превърне в ETF или борсов фонд. Това е актив, който е на валутните пазари като официално признат търг.

Той казва на инвеститорите, че не съдържа неликвидност, хакерство, дупки в сигурността, кражби и т.н. Биткойните са класифицирани като собственост в правителствени решения и подлежат на последващи данъчни правила. Ето защо приемането на биткойн беше слабо от по-големите бизнеси.

След като Bitcoin започне да получава тези ETF листинги, това ще отвори нови врати за инвестиции. Не само частни инвестиции, но и корпоративни инвестиции и правителства.

По-добър начин да печелите биткойн

Светът на криптовалутите често може да се почувства като Дивия див запад. С объркване относно това как безопасно да печелите биткойни е лесно да разберете защо е отнело толкова време, докато осиновяването стане основно. Това не означава, че трябва да станете зрител и просто да изчакате връщането на биткойн треска, преди да направите ход.

Колкото повече научавате за биткойн и други криптовалути, толкова по-голям ще бъде вашият инвестиционен портфейл. На 3 запетаи можете да използвате пряк път през много от препятствията за достъпност на Биткойн. Ние предлагаме нов и интуитивен начин за търговия.

Погледнете това, което наричаме „интелигентна търговия“ чрез използването на търговски ботове. Това е нов и вълнуващ начин за търговия с помощта на търговски ботове и рационализирано управление на портфейла.

Не седяйте и се чудете как трябва да инвестирате в криптовалути и да печелите биткойни; започнете безплатния си пробен период днес и ни позволете да ви го покажем.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me