Ако искате да печелите пари от дневна търговия, трябва да научите няколко неща, за да се поставите на правилния път. Това ръководство ще ви даде правилно въведение в дневната търговия с биткойни – техническите и психологическите аспекти, какво трябва да знаете предварително и как да поддържате стабилен доход. Ден за търговия с биткойни Дневна търговия с биткойни Вярвате или не, мрежата на Биткойн все още има голям нереализиран потенциал – разработчиците непрекъснато работят за подобряване на нейната мащабируемост, функции за подобряване на поверителността и добавяне на други функционалности. Ето защо не е късно да влезете в биткойн дневна търговия. Въпреки това ще са необходими много подготовка и усилия от ваша страна. При дневна търговия позициите трябва да бъдат затворени до края на работния ден и ще ви е необходима висока степен на самодисциплина и обективност.

Стъпки за предприемане преди ден за търговия с биткойни

Съобщава се, че търговците на добър ден правят един до два процента печалба на ден. Статистическата вероятност е малка, но как можете да победите шансовете? Вашите шансове за успех зависят от правилните стъпки, преди да започнете да търгувате:

 1. Трябва да разберете по-добре как работи самата блокчейн и какво го прави различен от традиционния модел на транзакции. Научете основите чрез безплатно образователно съдържание онлайн. И тогава, съберете различни мнения от хора, които знаят за какво говорят. 3commas е домакин на цяла общност от професионални търговци, за да можете да се поучите от опит от първа ръка.
 2. Обърнете внимание на всички аспекти – както положителни, така и отрицателни. Изследвайте безпристрастни ресурси, които обективно ще подчертаят различни особености на този пазар. Има какво да научите от блогове, книги, онлайн класове, документални филми и т.н..
 3. Приемете присъщите рискове. На този рисков пазар нещата могат да се объркат по всяко време. Например в края на юни 2019 г. цената на биткойните падна с 15% след насилствена разпродажба. Интересното е, че дори опитни търговци бяха изненадани.
 4. Определете колко можете да инвестирате. Имайки предвид нестабилността на биткойните, можете да очаквате много възходи и падения. Вашият съществуващ капитал, толерантност към риска и финансови цели са основните определящи фактори.
 5. Настигайте скоростта с последните актуализации на индустрията. Различни проучвания показват, че медиите са най-важният източник на влияние върху цената на биткойн и други криптовалути. Някои новини се разпространяват като пожар и цената на биткойн се влияе. Например, проста декларация за интерес на голяма компания към биткойн може да доведе до рязко увеличение на цената.
 6. Влезте в политиката. Политическите събития също оказват влияние. По време на гръцката криза през 2015 г. много гръцки търговци инвестираха в криптовалута и я повлияха. По същия начин президентските избори или Brexit ще повлияят на цената на биткойните преди всяка друга крипто.
 7. Намерете добър софтуер. Ако софтуерът взаимодейства директно с финансовите борси, това е полезен инструмент при такива бързо променящи се настройки на ежедневната търговия. Въз основа на изчерпателната интерпретация на пазарните данни, програмата за търговия 3commas позволява сделките да се извършват по-бързо и по-ефективно.

Стратегии за търговия на деня на BTC

Въпреки че можете да навлезете дълбоко в изключително технически показатели, в началото трябва да научите основите на простите стратегии за дневна търговия. Не е задължително да е сложна стратегия, която да не можете да увиете. Що се отнася до започването, колкото по-директно – толкова по-ефективно. Основните въпроси, които трябва да си задавате, когато решавате дадена стратегия, са:

 1. Колко усилия сте готови да положите в процеса? Можете ли да седнете зад компютъра дълго време или искате минимално участие?
 2. Какъв опит изисква стратегията? С различна степен на сложност трябва да намерите подходящ за вашите умения.
 3. Кога искате да видите първите резултати? Очаквате ли да започнете да печелите възможно най-скоро или можете да му отделите малко време?
 4. Какъв стил на търговия би подхождал най-добре на вашата личност? Решете дали да се придържате към подобни на формули системи или да следвате по-креативен и интуитивен подход.
 5. Искате ли да играете безопасно или да правите по-рискови, но потенциално по-изгодни сделки?
 6. Какви са разпоредбите във вашата страна? Те могат да премахнат определени стратегии. Например, американските разпоредби поставят ограничения за ливъридж и хеджиране.

Във всеки случай, дневната търговия е много особен вид дейност. Позициите се основават на краткосрочни движения, така че трябва да реагирате бързо. Ако има подходящи новини, които биха могли да повлияят на цената или видите появяващ се модел, прозорецът за каквито и да е действия е много ограничен. След като овладеете основните техники, можете да помислите за използване на поредица от стратегии.

Трябва ли да използвам търговски бот?

Не може да се отрече, че компютрите могат да извършват изчисления много по-добре от хората. Това е от решаващо значение, особено когато има реални пари на линията. Успехът силно зависи от това как е психологическото състояние на търговеца, докато ботът не е подвластен на емоции. Хората често правят грешки, като провеждат сделки за допълнителни печалби, въпреки че това противоречи на избраните от тях стратегии. Неспазването на плана може да има значителни последици. Хората губят съществуваща печалба само защото чувстват, че могат да получат повече. Друг човешки недостатък, който трябва да се посочи, е неспособността да реагира достатъчно бързо. Търговските ботове никога не вземат непостоянни решения, защото предварително определен алгоритъм диктува всяко действие. Също така, когато става въпрос за дневна търговия, времето е от ключово значение. Ботовете могат да реагират на данни и да изпълняват транзакции за броени секунди. Търговският бот обаче е толкова добър, колкото технологията зад него. Когато изберете платформата за автоматизирана търговия от 3commas, получавате стабилна платформа, без престой и технически хълцане. И като се има предвид, че можете да споделяте и научавате стратегии, показатели и настройки с други търговци в общността, вашата търговия се подобрява още повече.

Как да четете дневна диаграма на биткойн

Всички диаграми за търговия показват точки с данни за миналото и текущото движение на цените. Биткойн дневната графика се фокусира върху ценовото си действие за определен ден. Можете също така да видите промените в рамките на определен срок, което помага на търговците да вземат по-информирани решения. Въпреки че няма недостиг на линейни и стълбови диаграми, един от най-ценните типове е свещната диаграма. Той предлага много ценна информация в кратка форма. Ето какво може да ви каже диаграмата: Четене на Биткойн дневна диаграма

 • Той показва какви са цените на отваряне и затваряне на Биткойн.
 • Сенките показват най-високите и най-ниските цени, на които Биткойн е търгувал този ден.

червени и зелени пръчкиЧервени и зелени пръчки

 • Ако стикът е червен, тогава цената на затваряне е по-ниска от тази на отваряне.
 • Когато е зелено, това означава, че е затворено по-високо.
 • Ако можете да кажете, че диаграмата е предимно червена и е насочена надолу, тя показва тенденция към намаляване.
 • Ако е точно обратното (зелено и нагоре), това е възходяща тенденция.

Има много повече информация за извличане, която ще има значение за вашата търговия. Така че, не бързайте да търгувате, преди да научите правилно как да използвате диаграмите.

Как да намерим тенденция

Тенденциите показват динамиката на ценовите промени в определена посока. Можете да идентифицирате тези модели на диаграма и да вземате решения въз основа на тези данни. Не е трудно да се определи посоката на цената, тъй като тя е индиректно представена на диаграма през тези невидими линии:

намиране на тенденцияНамиране на тенденция

Очевидно е обаче, че цените не следват точно линиите, а по-скоро се движат напред-назад между горна и долна линия на тенденция.

канал за тенденцияТенденционен канал

Пиковете във възходящ тренд и преминаващите в низходящ тренд образуват канал на тенденция, което е често използвана концепция в техническия анализ на цените. Каналите показват къде биткойн търгува в определен момент и го сравнява с общата посока.

Анализиране на Биткойн дневна диаграма

Ценовите промени не са линейни. Ето защо техническият анализ на графиките използва нива на подкрепа и съпротива – те показват краткосрочни тенденции в рамките на общата тенденция. Съпротивлението показва къде се очаква възходящ тренд да спре или да се отскочи. Това означава, че има много купувачи, концентрирани по това време. Съпротивлението може да се използва като изходна точка за транзакция. Ниво на подкрепа може да се използва, за да се предскаже къде низходящ тренд може да направи пауза или отскок. Това може да се използва като входна точка.

нива на подкрепаНива на подкрепа

Лимитирани поръчки за дневна търговия с биткойни

Нека разгледаме лимитирани поръчки в сравнение с пазарните. Пазарните поръчки са най-бързият начин за влизане или излизане от сделка на най-добрата налична цена в момента. Незабавното изпълнение обаче означава, че цената става вторична. Когато направите поръчка с лимит, тя ще се задейства едва след като Биткойн достигне цената, която сте задали. По този начин може да получите по-добра цена, ако сте достатъчно търпеливи. Имайте предвид, че цената трябва да е изгодна за вас, но все пак реалистична. Например искате да купите три биткойни за $ 9 000 на монета. Лимитната поръчка няма да бъде изпълнена, докато няма продавач (или продавачи), който желае да приеме цената, която съответства на вашата. Или може да продавате биткойни за 10 000 долара и не по-ниски. Ако пазарната цена е по-ниска, тя просто няма да изпълни вашата поръчка. Ето предимствата на лимитираните поръчки:

 • По-добри цени за поръчките на търговеца;
 • Защита срещу драстични промени;
 • Повече свобода, тъй като търговците не трябва активно да следят цените.

Някои агресивни техники за търговия обаче не отговарят на лимитирани поръчки. В ситуации, когато бързото изпълнение е по-важно от разликата в цената, трябва да изберете пазарни поръчки.

Най-добрите борси за дневна търговия с биткойни

Когато търгувате на ден, активността на борсата се случва много спорадично. И така, имате нужда от надеждна борса, която няма да ви подведе в най-важния момент. Преди да се ангажирате с каквато и да е размяна, отделете време, за да проучите напълно нейната функционалност и задълбочено да оцените недостатъците. Ето най-добрите крипто борси за дневна търговия с биткойни:

 • Binance – богата функционалност, основна и усъвършенствана информация за обмен, без забавяне, приложение в движение.
 • BitMEX – висок ливъридж, без биткойн депозит и такси за теглене, солидна инфраструктура за сигурност, опростен интерфейс.
 • GDAX – разширени функции, ниски такси за транзакции, средствата са застраховани от FDIC, интуитивен дизайн, подходящ за начинаещи.
 • Bitfinex – функция за маржин търговия, много видове поръчки, персонализиран потребителски интерфейс, надеждни мерки за сигурност.
 • Кракен – набор от допълнителни инструменти, подходящи за всички нива на умения, услуги за управление на акаунти.
 • CEX.io – лесен за използване, отговаря на лица и институции, полезно мобилно приложение.

Страхотната новина е, че всички борси, с изключение на последната, се поддържат от 3commas.

Физиологични фактори при дневна търговия

Много търговци споделиха своя опит за своите психологически борби, които са им причинили загуби. Ако искате да избегнете тихото саботиране на печалбите си от търговия, възприемете правилния начин на мислене:

 1. Не ставайте алчни. Не можете да забогатеете незабавно, така че не бива да се опитвате – бавно и стабилно печелите състезанието.
 2. Поемам отговорност. Ако постоянно обвинявате загубите си в други, не се поучавате от грешките си. Вижте какво сте направили неправилно и направете необходимите промени.
 3. Приемете рисковете. Страхът може да навреди на способността ви да вземате правилните решения. Примирете се с факта, че средствата, отпуснати за търговия, могат да бъдат загубени – тогава можете да действате рационално.
 4. Подобрете самодисциплината. Печеленето на пари от търговия с биткойн не е просто хоби, от което можете да влизате и излизате, когато пожелаете. Пренаредете графика си, така че винаги да можете да намерите времето, без да се оправдавате.
 5. Развийте печеливша нагласа. Въпреки че пазарът на криптовалута може да бъде непредсказуем, трябва да поддържате чувство за контрол. Останете разумно уверени и се доверете на вашите знания и план за търговия.

Кои са възможностите за деня за търговия с биткойни

Търговията с криптовалута с цел печалба е труден занаят сам по себе си. Но когато добавите други слоеве – като например търговия с биткойн специално и ангажиране в дневна търговия – търговците не могат да си позволят да пренебрегнат правилата.

Препоръчва се Не е чудесна идея
 • Наличие на ясни правила за влизане и излизане;
 • Относително отношение към маржа;
 • Затваряне на всички отворени позиции във времето;
 • Владеене на технически анализ;
 • Използване на инструменти за управление на риска;
 • Придържайки се към плана за търговия;
 • Непрекъснато обучение.
 • Търговия с незаменими пари;
 • Прекомерна търговия;
 • Колебане и забавяне;
 • Търговия около основните новини;
 • Купуване само защото цената е ниска;
 • Използване на стратегии за „бързо забогатяване“;
 • Пренебрегване на местните закони и разпоредби.

Заключение

Както можете да видите, бъдещите търговци на биткойн ден трябва да се учат много – от техническия аспект на тази индустрия до контролирането на емоциите си. Дневната търговия може да доведе до значителни печалби, както и до също толкова големи загуби. Не е за всеки. Но ако си направите труда да проучите правилно и да използвате правилните инструменти, като например ден за търговия с биткойн от 3commas, има потенциал да спечелите страхотно.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me