Ръководство за търговия с крипто арбитраж

Крипто арбитражът не може да бъде описан като известен метод за търговия сред търговците. Независимо от това, това е един от най-нискорисковите варианти, който не изисква значителни усилия. Освен това има огромен брой ботове и софтуер, които могат да помогнат на търговците. Ако искате да научите повече за този метод, нашата статия е за вас. 

Contents

Криптовалутен арбитраж: Значение

Криптовалутният арбитраж е една от възможностите за печелене на пари. Идеята на арбитража се крие в извличане на ползи от неефективността на пазара.

Ако има разлика в цената на един актив на различни борси, търговецът може да спечели от покупката и продажбата му на различни пазари. Разликата в тарифите ще се превърне в награда за търговец. Този подход работи за всяка ценна книга, която има различни цени поне на две борси (крипто арбитражът е наличен и в рамките на една и съща борса). Можете също да използвате арбитраж за международни валути, метали и др. 

Книга за поръчки: Определение

Книгата за поръчки за размяна е основен елемент на арбитража на активите. Книгата с поръчки е автоматизиран или ръчен списък на текущите поръчки за покупка и продажба за актив. Можете да гледате видеоклипа за това как работи книга за поръчки:

Книгата за поръчки има четири основни термина, които трябва да знаете. Това са оферта, искане, сума и цена. Сумата и цената показват броя на единиците, които ще се търгуват на определена цена. 

Независимо на каква борсова платформа търгувате, винаги ще видите две страни на офертата и ще поискате поръчки. Те се използват за оценка на интереса към позициите за покупка / продажба на определена криптовалута. Офертите представляват поръчки за покупка, като по този начин, колко и на каква цена търговецът иска да закупи. Питащата страна показва поръчки за продажба. 

Купете-продайте страна

Въпреки че този подход за търговия не е твърде сложен, струва си да знаете някои съществени неща. 

Как работи арбитражът за крипто търговия?

Нека помислим за арбитражна търговия стъпка по стъпка: 

 1. Намерете криптовалута, която се търгува на поне две борси (също така е възможно да направите арбитраж на една борса, но е по-лесно да разгледате две различни). 
 2. Съберете книгите за поръчки от двете платформи, за да оцените интереса на търговците. 
 3. Сравнете възможностите на двете борси и намерете перфектната връзка между тях.
 4. Купете актива на борсата с най-ниска цена. 
 5. Изтеглете крипто актива на втората борса. 
 6. Продайте криптовалутата на втората борса. 
 7. Продължавайте да купувате и продавате, докато избраната корелация свърши. 

За повече информация вижте видео ръководството

Мога ли да намеря възможности за крипто арбитраж тази година?

Въпреки че арбитражът за криптовалута се е променил значително, това все още е печеливша стратегия, която може да доведе до ползи, ако я прилагате правилно. 

Сумата, която печелите, също ще зависи от броя на поръчките, които правите. Според последните оценки една търговия на платформите Kraken и Binance може да донесе средна печалба от $ 15. Тази година можете да очаквате спред от 0,2% -2,5%, с приблизителна полза от порядъка на $ 10 и $ 50. Да си представим, че печелите средно 15 долара. Ако намерите криптовалута със значителен брой възможности, можете да печелите до $ 150 на ден. 

За да направите вашите сделки по-печеливши и бързи, можете да използвате бота 3Commas. Той си сътрудничи с Binance и поддържа широк спектър от борси. 3Commas предлага широка гама от услуги, от стандартни анализи и автоматизирани ботове до портфейли за обратно тестване и мониторинг на портфейли на други потребители. 

Просто & Триъгълен арбитраж

Крипто арбитражът има няколко вида. Ще започнем с най-често срещаните. Простите и триъгълните подходи имат значителна разлика. Прилагайки простия метод, вие купувате и продавате една валута, обикновено на две борси. Когато използвате триъгълен арбитраж, трябва да се справите с три криптовалути, но можете да използвате една платформа. Независимо от това, един прост начин е по-удобен от триъгълния. 

Триъгълен арбитраж на криптовалута

Триъгълен арбитраж може да се нарече и междувалутен арбитраж и арбитраж с три точки. Може да се проведе на една или няколко борси. Както можете да разберете от името на подхода, този арбитраж свързва три актива. Идеята е проста – търгувайте първата валута с втората, втората с третата и накрая третата с първата. 

Погледнете схемата по-долу, за да хванете идеята. 

триъгълник крипто арбитраж

Има 5 стъпки, които трябва да следвате при триъгълната арбитражна търговия:

 1. Намерете три активи, които могат лесно да бъдат арбитрирани. 
 2. Изберете криптовалутата, с която бихте искали да завършите. 
 3. Търгувайте го с втори крипто актив. Той трябва да се свърже с първата и третата валута. 
 4. Търгувайте с втората криптовалута с третата. 
 5. Преобразувайте третата валута в първата. 

Основното предимство е, че при всички триъгълни сделки търговецът получава безрискова печалба веднага щом втората сделка бъде изпълнена. Този тип арбитраж обаче е рядък. Освен това не е лесно. По този начин търговците предпочитат да използват ботове и софтуер. Освен това, тъй като трябва да се справите с три криптовалути, вашият капитал трябва да е достатъчно голям. 

Какво е статистически арбитраж?

Статистическият арбитраж е най-сложният подход. Изисква много математически изчисления и изключителни аналитични умения. Ето защо търговците използват предимно ботове, които осигуряват всички необходими изчисления. 

Когато търгуват статистически арбитраж, търговците отварят едновременно къси и дълги позиции. Този тип арбитраж предоставя известна степен на риск, тъй като се основава на исторически значения на цената. Цената обаче никога не повтаря предишни движения със 100% точност. 

Най-вече статистическият арбитраж използва модели на реверсиране на средната стойност. Търговците инвестират в силно диверсифицирани портфейли с много ценни книжа (нарастващи до хиляди). Това е вид краткосрочно финансиране, което варира от няколко секунди до няколко дни. 

Подходът за коинтеграция е ядрото на връщане на средната стойност между две криптовалути. Нека разгледаме известен прост пример. 

Представете си, че имаме мъж и куче. Мъжът се връща от бар. Кучето се разхожда наоколо. Пътищата им са крайно непредсказуеми. Ами ако това е кучето на мъжа? След това те все още ще се движат произволно, но на определено разстояние един от друг. 

Някои двойки имат връщане на средната стойност. Например Ethereum и Ethereum Classic. Последният е създаден чрез вилица на Ethereum. Въпреки че те са отделни крипто активи, Ethereum Classic е просто производно на Ethereum. 

Друг пример са Monero и ZCash. Тези крипто активи имат същата идея. Те са създадени, за да предоставят анонимни транзакции. Нито един от тях не беше предложен чрез ICO. Също така Monero и ZCash предоставят най-добрите функции за поверителност. 

Най-добри борси за крипто арбитраж

Знанието как да търгувате в арбитража не е последната стъпка към вашия успех. Изключително важно е да изберете надеждна борса за криптовалута. Ако искате да научите повече за използването на Binance за успешна търговия, прочетете нашата статия Как да търгувате на Binance.

Кои са основните характеристики на надежден обмен? Първо, трябваше да работи на пазара поне няколко години. Второ, той трябва да начислява ниски такси. Ако трябва да се справите с огромни такси, всичките ви печалби ще изчезнат. Трето, той трябва да осигурява високо ниво на сигурност. За да разберете колко е сигурна, проверете отчетите за хакерски атаки. 

Ако откриете борса, която изглежда евтина, никога не разчитайте само на цената. Може да струва целия ви капитал. Също така, трябва да проверите отзивите на други потребители, които трябва да предоставят точна информация. 

Има няколко борси, които се доказаха като надеждни. Нека разгледаме най-известните – Binance, Coinbase и Bitfinex:

 • Binance. Binance е, без съмнение, най-известната криптообмен. Той начислява относително ниски такси и е една от най-сигурните платформи за търговия. Binance работи по целия свят, което доказва неговата надеждност. Ако искате да знаете как да използвате Binance за успешна търговия, прочетете статията Как да търгувате на Binance.
 • Bitfinex. Bitfinex е една от водещите крипто платформи, която предлага удобен интерфейс и 24/7 поддръжка на своите клиенти. Освен това можете да персонализирате интерфейса на приложението, който ще обслужва вашите цели. Тази платформа предлага демо сметка, която можете да използвате за тестване на стратегии за търговия. На уебсайта можете да намерите цени и обеми на търговия за монети.
 • Coinbase. Coinbase е друга световна фирма за размяна на цифрови активи. Той предлага платформа за покупка и продажба на криптовалути. Това е и една от най-сигурните платформи, която управлява значителни средства и осигурява високо ниво на сигурност за защита на средствата на своите клиенти.

Крипто арбитраж: Такси за плащане

Много търговци, особено начинаещи, отчитат само печалбата, която ще получат от успешни сделки. Те обаче забравят за разходите, с които ще трябва да се справят. Таксите може да отнемат голяма част от печалбите ви, без дори да сте го забелязали. Нека помислим с какви разходи може да се сблъскате. 

Такса за депозит / теглене на Fiat

Това е най-често срещаната такса, която се прилага за всякакви пазарни операции. Таксата се начислява чрез размяна, когато депозирате и изтеглите средства по банковата си сметка или кредитна карта. Едва ли ще намерите борса, която да не начислява такъв вид такса. По този начин трябва да се стремите да намерите най-ниската такса. 

Размерът на таксата ще зависи от начина на плащане. Ако използвате кредитна карта, транзакцията ще се осъществи незабавно. Разходите обаче са най-големите. Много борси и брокери използват банков превод. Това е малко по-бавно, но таксата също е по-ниска. В случай на директен депозит ще платите най-малката такса. В същото време времето на сделката ще се увеличи значително. 

Такса за транзакция

Има три основни типа такси за транзакции. Това са фиксирана такса, такса за производител и такса за вземане. Фиксираната такса не се променя по отношение на активите, обема и книгите за поръчки. Ако искате да извършите сделката незабавно, плащате такса за вземане. Ако пазарните условия не отговарят на вашите очаквания, можете да изчакате известно време за идеалното съвпадение. След това ще платите такса за производител, която обикновено надвишава таксата за вземане 2-3 пъти. 

Депозит / теглене на криптовалута

Честа практика е борсите да не начисляват такси, ако депозирате криптовалути. Ако обаче борсата трябва да създаде нов адрес за вашия актив, ще трябва да платите такса. 

Таксата за теглене не винаги присъства. Променя се в зависимост от борсата, на която търгувате. Някои борси не начисляват тази такса. 

Как да намалите таксите си

Ето нашите препоръки:

 • Ако откриете перфектно съвпадение между два актива, поръчката ви ще бъде изпълнена без забавяне във времето. По този начин няма да се налага да плащате такси. 
 • Друг очевиден съвет е да използвате борси за криптовалута, които налагат ниски такси или изобщо не ги прилагат. Прочетете условията & условия внимателно, за да сте наясно с всякакви възможни такси, които обменът може да начисли от вас.
 • Някои борси не начисляват такси, ако изтеглите монети. Въпреки това те обикновено прилагат такси, ако искате да изтеглите фиатната валута.
 • Таксата на кредитната карта е най-голямата сред другите. По този начин, за да имате бързи, но не толкова скъпи транзакции, изберете банков превод.
 • Ако намерите размяна с депозитната транзакция, имате шанс да намалите таксите, които ще трябва да платите. 

Крипто Арбитражен софтуер & Роботи

Въпреки че крипто арбитражът изглежда лесна сделка, той има някои подводни камъни, с които можете да се сблъскате. По този начин дори професионалните търговци използват различен софтуер и роботи, които им помагат да правят поръчки и да намират перфектни съвпадения на активите. За щастие има широк набор от софтуер, който улеснява много пътя на търговеца. 

Как работи крипто арбитражният бот?

Ботовете служат на две основни цели. Първо, те могат да ограничат обема на досадна работа за търговец. По този начин им давате време да търсят идеална възможност. Второ, те са настроени да побеждават пазара и да печелят редовно от него. 

Крипто арбитражният бот е набор от инструкции, които се основават на пазарните условия. Веднага след като бъдат изпълнени, ботът извършва сделки без участието на физическо лице. 

Крипто арбитражните ботове са програмирани да откриват несъответствия в цените между няколко пазара или борси. Те могат да бъдат определени за различни видове арбитраж. По този начин те следват различни стратегии, за да служат на целите на търговеца. 

Крипто Арбитражен софтуер

Крипто арбитражният софтуер се използва най-вече за създаване на вашата търговска стратегия или бот без специфични умения за кодиране. Стратегиите се основават на конкретни показатели. Софтуерът е по-сложен и изчерпателен инструмент за крипто арбитраж от роботите, тъй като ботовете са само част от тях. 

Автоматизиран крипто арбитраж. Възможно ли е?

Автоматизираният арбитраж става все по-популярен, тъй като е по-точен (ако настройките са правилни) и спестява време на търговците. Има много платформи и роботи, които предоставят сигнали за търговия или също изпълняват сделки при определени условия, но търговците могат да внедрят свои собствени експертни съветници, ако са запознати с кодирането. 

Крипто арбитраж: Платформи и монитори

Крипто арбитражната платформа и софтуерът за мониторинг се използват от търговците, за да намерят възможности за арбитраж между някои криптовалути и алткойни и различни крипто борси в режим в реално време. Те също така подкрепят използването на много арбитражни стратегии и управление на ликвидността и помагат на търговците да следват пазарните условия в рамките на едно приложение. 

Арбитражните платформи са разработени за свързване на купувачи и продавачи. Такива платформи осигуряват търговия на различни борси, обикновено се различават и имат голям брой начини на плащане. Също така някои платформи предлагат допълнителни начини за печелене на награди. Например, Paxful осигурява премия за различни методи на плащане. Също така можете да правите крипто арбитраж на пазарите на различни страни. Например, ако продавате BTC, можете да намерите пазар, където BTC е по-трудно да се купи, така че цената му е по-висока. 

3Commas е друг пример. Това е търговски терминал и има ботове, които предоставят голямо разнообразие от инструменти за успешна търговия. 

BTC: Нека да арбитраж

Нека разгледаме как можете да арбитрирате първата криптовалута, BTC. 

Прост арбитраж

Ще разгледаме две борси – Bitstamp и Coinbase. 

Цената на Bitcoin на Bitstamp е $ 9 224,13, на CoinBase е $ 8 165,15. Както виждаме, разликата е около 1059 долара. 

 • Етап 1. Да си представим, че купувате 100 BTC на Bitstamp за $ 8 165,15. По този начин харчите $ 816 150. Coinbase
 • Стъпка 2. Прехвърлете монети в Coinbase.
 • Стъпка 3. Продайте 100 BTC в Coinbase за 9 224,13. И така, вие печелите $ 924,130. Bitstamp
 • Стъпка 4. Извадете 816 150 $ от 924 130 $. Вашата печалба е 107 980.

Трябва обаче да запомните таксите, които може да Ви бъдат начислени за депозит и теглене. 

BTC триъгълен арбитраж

Представете си, че търгуваме на една борса. Взимаме три популярни криптовалути. Те са Bitcoin, Ethereum и BNB (Binance Coin). Основната идея на триъгълната търговия е, че в крайна сметка получавате криптовалутата, с която сте започнали. 

Ние търгуваме с биткойн. За да изчислите печалбата, която ще получите от триъгълния арбитраж, ще трябва да изчислите офертата и да поискате цените и за трите двойки. Предполагаемите обменни курсове за BTC / BNB възлизат на 462.963, BTC / ETH – 48.9809, ETH / USDT – 148.94 и BNB / USDT – 15.37. Трябва да включим курса на USDT, защото нямаме обменен курс за двойката BNB / ETH.

Какво имаме? Ние ще заменим 1 BTC към ETH с цената на оферта 48.809 ETH. Тогава бихме обменили резултата с USDT и BNB (48.809 ETH = 472.9747 BNB). Последната стъпка е обмен на BNB към BTC (472,9747 BNB = 1,0216 BTC). Вашата печалба е близо 2,5%. 

Калкулатор

В горния пример разгледахме прости изчисления, които не включват такси. Винаги обаче трябва да помните, че таксите могат да съкратят значително печалбата ви. По този начин е по-добре да използвате софтуер или платформи, които изчисляват всички операции и показват вашата печалба със 100% точност. 

Ако все още не искате да използвате платформи, можете да направите свое собствено изчисление. Проверете арбитражен калкулатор създадохме за две борси – Bitfinex и Binance. 

Моля те копирайте тази електронна таблица на Google документ на вашия Google Drive или да го изтеглите като файл на Excel, така че можете да промените всички стойности:

Условия, които трябва да знаете

 • Fiat (фиат пари). Това са общи пари, емитирани и поддържани от правителствата. Парите, които използвате за ежедневни покупки и плащания за услуги. Например евро, британски лири.
 • Крипто актив. Това е цифров актив, създаден като отворено и децентрализирано платежно средство. Записва се в блокчейна. Има четири вида. Това са криптовалута, токени на платформа, помощни токени и транзакционни токени. 
 • Летливост. Това е степен на колебания на цените. Високата волатилност се отнася до огромни колебания на пазара, причинени от неочаквани събития. Ниската волатилност означава малки промени в цената поради липсата на интерес на търговците.
 • Поръчай книга. Това е дневник, който съчетава цялата необходима информация за текущите поръчки за покупка и продажба, която помага на търговците да вземат решения.
 • Депозит. Това е сумата пари, която сте готови да инвестирате във вашата сметка, за да закупите ценна книга.
 • Оттегляне. Това е сумата, която можете да вземете от сметката си след успешни сделки.

Заключение

Определено трябва да използвате крипто арбитраж, ако искате да спечелите на крипто пазара. Това е абсолютно легален метод за печелене на пари. Освен това ботовете и софтуерът ще направят вашата търговия по-лесна и по-ефективна. Но въпреки че този метод на търговия не е сложен, има няколко недостатъка, които трябва да знаете, преди да навлезете на пазара. 

Ползи и рискове

Изглежда, че арбитражната търговия носи само ползи, тя крие някои недостатъци, които трябва да имате предвид, преди да я използвате. 

Ползи Рискове
 • Относително нискорисковТова е сравнително нискорисков вариант за търговия, който може да донесе забележителни награди, ако знаете как да го използвате. 
 • Регламенти на KYCKYC означава „познайте клиента си“. Ако сте начинаещ на борсата за криптовалута, може да отнеме до няколко дни, за да потвърдите сметката си и да изтеглите средства. По този начин, преди да започнете да правите арбитраж, направете няколко транзакции, за да спечелите доверие. 
 • Много борсиИма много борси, където можете да намерите вълнуващи възможности за арбитражна търговия. 
 • Хакване на борсаВъпреки че борсите за криптовалути съществуват от много години, те все още са жертва на хакерство. По този начин съществува голям риск от загуба на пари. 
 • Висока волатилностВъпреки че високата волатилност е потенциална опасност, ако знаете как да я използвате във ваша полза, тя може да предостави изключителни възможности за арбитраж. Пазарът на криптовалути се счита за един от най-нестабилните. 
 • Обменни таксиАко използвате две борси за крипто арбитраж, трябва да сте наясно с възможното забавяне във времето, което ще настъпи от момента, когато започнете да теглите пари, до момента, в който те ще се появят във втората ви сметка, за да завършите тази арбитражна операция.
 • Изискват се големи сделкиНяма значение на какъв пазар търгувате; само големият капитал ще донесе значителни награди. Ако правите арбитраж на криптовалути на няколко борси, трябва да имате предвид таксите за операции по теглене. 
 • Твърде бързоВъпреки че идеята за арбитраж на криптовалути е лесна, не много търговци успяват, защото изисква значително време за анализ на пазара, намиране на перфектната възможност и прехвърляне на пари с лимитно забавяне. 
 • Граници на тегленеПреди да направите арбитраж, проверете условията & условия. Ако борсата има ограничена сума за теглене, няма да успеете в арбитраж.

ЧЗВ

&# 128110; ‍♂️ Арбитражът е законен?

Криптовалутният арбитраж е напълно легален. Основната идея на арбитража е, че търговецът купува и продава крипто актив като всяка друга ценна книга на пазара. 

&# 129297; Печеливш ли е крипто арбитражът през 2020 г.?

Крипто арбитражът все още е печеливш. Според изчислението на сделките на борсите Binance и Kraken, можете да спечелите поне $ 15 за сделка. По този начин сумата, която получавате, ще зависи от възможностите, които ще намерите на борсите. Освен това, развитието на криптовалути в световен мащаб направи пазарите по-стабилни и борсите по-надеждни. 

&# 128177; Възможен ли е крипто арбитраж на същата борса?

Да, можете да правите арбитраж или на една борса, или чрез прехвърляне на пари между няколко борси. 

&# 128178; Кои са най-добрите двойки за крипто арбитраж през 2020 г.?

Тъй като BTC е една от водещите криптовалути, трябва да намерите монети, които са сдвоени с нея. Например BTC / LTC, ETH / BTC и дори BTC / USD. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me