Звезден лумен (XLM) е създаден, за да помогне на потребителите да се освободят от границите, присъщи по това време на международните транзакции. Тези граници включват дълги срокове на транзакции и скъпи такси. Разработчиците на Stellar Lumens искаха да разрешат тези препятствия, като предоставят бърз и евтин начин за изпращане и получаване на пари по целия свят. Заслужава обаче да се отбележи, че самата криптовалута е създадена от мрежата Stellar, за да работи в нейната система.

XLM / USD не е обект на висока волатилност. Най-значителните колебания се случиха през 2017 и 2018 г. Двойката докосна най-високото ниво от 0,9381 долара на 4 януари 2018 г..

Въпреки това, подобно на други криптовалути, стойността му бързо намалява и спадът продължава до началото на 2019 г. През 2019 г. криптовалутата се движи настрани. 2020 г. обаче промени ситуацията. Средносрочният възходящ тренд подчерта края на 2020 г..

В началото на 2021 г. цената се търгуваше над 0,35 долара. И все пак биковете загубиха силата си и цената спадна. От 17 януари двойката XLM / USD формира нов възходящ тренд. Ще имат ли бикове достатъчно мощност, за да изтласкат XLM над предишния връх, близо до $ 0,35?

Въпросът е обаче: с толкова много форми на криптовалута там, ще издържи ли изпитанието на времето? И какви събития ще повлияят на цената на XLM в бъдеще? Трябва ли да инвестирате в Stellar Lumens? Продължавайте да четете тази статия, за да разберете най-реалистичните прогнози!

Диаграма за прогнозиране на звездни цени

Преглед на Stellar (XLM)

Stellar е партньорска, децентрализирана зона за обмен, докато Lumen (XLM) е монетата, която се използва на платформата. Платформата Stellar стартира през 2014 г. – и оттогава Lumen направи място за себе си в топ 20 на най-популярните криптовалути от септември 2020 г..

Разработчиците на XLM разбраха, че има много области по света, в които хората нямат удобен достъп до финансови услуги – и дори да имат достъп, такива услуги може да са твърде скъпи. Ето защо екипът на XLM е посветен на това да направи финансовите услуги достъпни, стига да имат достъп до интернет и прост хардуер.

Текущата стойност на 1 единица XLM е 0,076019 $ (към 07.07.2020 г. на CoinGecko). Стойността на XLM достигна рекордно ниво в началото на 2018 г., достигайки $ 0.8755. Скокът беше кратък и стойността скоро се върна към нормалното – беше доста стабилна през 2020 г. Цифрите почти не се сравняват с това, което си струваше през 2018-2019 г., но все пак е значително по-ценно, отколкото през първото няколко години от съществуването си.

XML

Предимства на XLM

  • Скорост – Когато използвате XLM, за да прехвърляте пари на някого, процесът е невероятно ефективен. Транзакцията отнема само 3-5 секунди в повечето случаи. Получателят ще получи средства много по-бързо, отколкото ако сте изпратили банков превод, особено ако това е международно плащане.
  • Разходи – Както бе споменато по-горе, XLM преводът е впечатляващо достъпен, което го прави конкурентен начин за изпращане на пари в сравнение с други методи.
  • Лесна обмяна на валута – При определени видове валута може да бъде трудно да се намери работеща валутна двойка. Когато обаче използвате XLM, всичко това се извършва безпроблемно от подателя.
  • Достъпен – Не е нужно много, за да започнете с XLM. Трябва ви само интернет връзка и достъп до онлайн платформа или крипто портфейл.
  • Децентрализация – Stellar е децентрализирана платформа, което означава, че никой не контролира действията на монетата. Общността разрешава транзакциите и доказателствата за изпълнение на всяка транзакция се съхраняват в блокчейна – като по този начин осигуряват пълна прозрачност.

Недостатъци на XLM

  • Без копаене – За разлика от BTC, XLM не може да бъде добиван, тъй като не използва Proof-of-Work.
  • Не се приема широко като начин на плащане – В днешно време можете да използвате BTC за плащане на много стоки и услуги. XLM обаче не е толкова широко приет от търговците.

Звездна цена днес (XLM / USD) – Колебания на цените

Както можете да видите, цената се движи встрани след краткосрочен спад през първите дни на януари 2021 г. Средната цена е $ 0,30. Ако криптовалутата се счупи над скорошния пик, това ще потвърди възходящия тренд. Ако общата крипто тенденция е меча, съществува риск цената да се премести до минимумите от 11 януари 2021 година.

В момента пазарната капитализация на монетата е класиран на 10-то място от CoinMarketCap, на ($ 6 738 875 698). Циркулиращото захранване е 22 095 601 011 XLM.

Колебания на цените XLM-USD

Какво се случи със звездните лумени през 2019-2020?

XLM претърпя сериозни промени през 2019 г. и началото на 2020 г. По-специално през третото тримесечие на 2019 г. XLM страда. BTC се палеше на пазара, а други криптовалути също пострадаха. XLM отвори третото тримесечие на 2019 г. на $ 0,10 – и през по-голямата част от тримесечието цената беше на червено. Въпреки това, дойде през септември в самия край на Q3, XLM преживя 40% ръст от $ 0,058 до $ 0,083. През цялото тримесечие това беше най-голямата възможност за спекулантите.

След като започна четвъртото тримесечие на 2019 г., XLM достигна малко над 0,061 долара и остана доста постоянен през първите няколко седмици на октомври. През втората половина на октомври BTC скочи от 7500 долара на монета на 9600 долара, а XLM последва примера няколко седмици по-късно.

Сега бихме искали да ви дадем малко контекст за случващото се на XLM пазарите, освен само сурови числа. През Q4 Stellar Foundation обеща да пусне невероятни 2 милиарда XLM токени за потребителите на Keybase. Този самолет трябваше да продължи двадесет месеца; раздаването обаче беше изоставено само след три месеца. Фондацията Stellar само накрая е изпуснала 300 милиона XLM – на стойност около 16 милиона долара. Фондацията твърди, че отмяната се дължи на спамери, които се възползват от системата.

През ноември 2019 г. разработчиците на Stellar обявиха, че ще унищожат 55 милиарда XLM – това беше огромно количество над половината от общото предлагане. Това трайно намали количеството XLM на пазара, като по този начин предизвика натиск от 14% в началото на ноември.

Що се отнася до 2020 г., това е уникална година поради продължаващата пандемия и икономическа криза.

Не само глобалните събития обаче повлияха на стойността на XLM: вътрешните фактори също изиграха роля.

На 11 април 2020 г. Фондация Stellar Lumens публикува своя доклад за първото тримесечие на 2020 г., показващ отличен растеж на екосистемите. Нещо повече, общият обем на използване и транзакции са се увеличили в сравнение с Q4 на 2019 г. Интересно е обаче, че общият брой регистрирани акаунти в Stellar е намалял с 1,79% между Q4 2019 и Q1 2020. Когато вземете 8% увеличение на търговията обем, това означава, че увеличената активност се дължи на съществуващи потребители. Ежедневните операции на Stellar също успяха да се увеличат с невероятните 113% през първото тримесечие на 2020 г..

Следващото събитие, което поддържаше цифровата валута, беше използването на CoinQvest от мрежата на компанията за обработка на международни плащания. Поради това Stellar вече може да движи милиони щатски долари само за няколко секунди – и то на цена само няколко стотинки. Това е изключително рентабилно, когато подателят и получателят са на хиляди мили разстояние.

През юли компанията обяви сътрудничество със Samsung, така че блокчейнът Stellar стана достъпен за смартфоните Samsung Galaxy.

Джед Маккалеб заяви партньорство с 30 банки и предприятия, което допринесе за силата на монетата. XLM се търгуваше в диапазона от 0,08-0,10 долара до средата на ноември.

В края на годината цената се движеше нагоре и надолу. XLM / USD приключи годината близо до $ 0,12.

2021 г. може да бъде печеливша за Stellar. През първите дни на януари цената нарасна, когато търговците се преместиха от XRP към платежната мрежа на Stellar blockchain. Ripple преживява трудни времена поради съдебния иск SEC.

Освен това Stellar започна сътрудничество с украинското правителство за дигитализиране на националната им фиатна валута.

Ретроспективно проучване – бързането или смачкването. Парче технически анализ

Нека разгледаме кои нива могат да служат като бариери за предстоящото движение на цената на двойката XLM / USD.

След скока в началото на януари двойката спадна. Понастоящем няма силна тенденция, тъй като цената се движи встрани. Ако мечките преобладават на пазара, цената може да падне до $ 0,27. В случай на пробив, двойката може да спадне до $ 0,2080.

Ако обаче монетата получи допълнителна поддръжка, тя може да нарасне до $ 0,3450. Следващото ниво се поставя на $ 0.40. И все пак тази съпротива е приблизителна, тъй като няма силни минали прагове над $ 0,3450.

Страхотният осцилатор е в бичия район, над 0, което сигнализира за шансовете за възходящ тренд.

Страхотният осцилатор е в бичия район

Прогноза за цената на звездните лумени според най-добрите анализатори на пазара

Криптограунд

Cryptoground има много възходяща ценова прогноза за XLM – въз основа на техния алгоритъм те прогнозират, че:

… ще нарасне до 0,0849 долара през следващите шест месеца, до 0,1054 долара през следващата година и до 0,7422 долара през следващите пет години. Въз основа на тези данни Cryptoground казва, че е подходящ момент да инвестираме в XLM за дългосрочен план (а под дългосрочен план те означават 5+ години).

Диаграма за прогнозиране на цените на XLM

WalletInvestor

WalletInvestor, от друга страна, има съвсем различна перспектива. Анализаторите от техния екип са известни с това, че правят много програмни прогнози – и в този случай те вярват, че:

Луменът не е добър вариант за инвестиция. Според техническия им анализ цената на XLM ще бъде предимно под $ 0,2. В края на 2021 г. обаче ще настъпи нов възходящ тренд. По този начин трябва да помислите за инвестиране в Stellar Lumen до края на 2021 г. WalletInvestor

Диаграма за прогноза на цените на XLM

DigitalCoinPrice

Друга онлайн услуга за анализ DigtalCoinPrice прогнозира, че:

XLM ще търгува предимно странично през годината. Общата тенденция е възходяща. Няма да видим цената под $ 0,4 през 2021 г. Digitalcoin

Прогноза за цената на Stellar XLM - Прогноза през 2021 година

Кои прогнози са се получили?

Нека да разгледаме работещите и неуспешни прогнози, за да определим експерти, които могат да ни помогнат да предскажем най-точните бъдещи цени на XLM.

Кевин Кейдж

На 15 юли 2020 г. Кевин Кейдж (известен крипто инвеститор) публикува своите прогнози за цените на различни алткойни, включително XLM. Той прогнозира, че в краткосрочен план XLM ще нарасне до 0,20 долара. Монетата достигна това ниво през ноември 2020 г..

Кевин Кейдж

Крипто-рейтинг

Крипто-рейтинг видя XLM на $ 0,1281 през октомври 2020 г. Прогнозата не работи. И все пак други прогнози може да са по-успешни. До март 2021 г. цената трябва да бъде 0,1592 долара. В средата на 2021 г. XLM / USD се очаква да се търгува близо до $ 0,1937.

Beincrypto

Beincrypto прогнозата Stellar ще струва между $ 35 и $ 45 до края на 2020 г. Тази прогноза беше свръх оптимистична и, разбира се, не даде резултат.

Нашата присъда относно звездната прогноза на цените

Въпреки че не очакваме криптовалутата да нарасне значително до 2021 г., цифровият актив има добри шансове да оцени тази година. Според мнението на експертите по криптовалута двойката XLM / USD може да търгува близо до 0,50 долара.

Цялостната пазарна тенденция се определя от ключови фактори като посоката на двойката BTC / USD, нови споразумения и лекота на законодателството. Слабостта на XRP също може да подкрепи стойността на монетата.

Месечно прогнозиране на XLM за 2021 г.

Ето и месечната прогноза за 2021 година.

Месец

Отворете Ниско-високо Близо Mo,%

Обща сума,%

2021

Януари

0,13 0,13-0,40 0,24 84,6% 84,6%

Февр

0,24 0,19-0,44 0,20 -16,7% 53,8%
Март 0,20 0,16-0,20 0,17 -15,0%

30,8%

Април 0,17 0,17-0,21 0,20 17,6%

53,8%

Може

0,20 0,20-0,22 0,21 5,0% 61,5%

Юни

0,21 0,17-0,21 0,18 -14,3%

38,5%

Юли 0,18 0,17-0,19 0,18 0,0%

38,5%

Август

0,18 0,18-0,22 0,21 16,7% 61,5%
Септември 0,21 0,19-0,21 0,20 -4,8%

53,8%

Октомври

0,20 0,20-0,22 0,21 5,0% 61,5%
Ноем 0,21 0,21-0,26 0,24 14,3%

84,6%

Дек

0,24 0,19-0,24 0,20 -16,7%

53,8%

Нашата прогноза за звездна цена за 2021 г.

Според нашата оценка до септември 2021 г. цената на Stellar ще бъде средно 0,30 $. Максималната очаквана цена е $ 0,45, докато потенциалната минимална цена е $ 0,2080.

Звездна дългосрочна прогноза за цените

След пет години (ноември 2025 г.) предвиждаме, че Stellar ще има средна цена от 0,991 долара, минимум 0,84235 долара и максимум 1,13965 долара.

DigitalCoinPrice има подобна прогноза. Според уебсайта крипто активът ще бъде близо до 0,98 долара през 2025 г. През 2028 г. цената ще премине прага от 1 долар, преминавайки до 1,36 долара.

Прогноза за цените на Stellar XLM - Прогноза от 2021 до 2028 година

WalletInvestor.com вижда средната цена на XLM на 0,33 долара през януари 2025 г. До края на годината Stellar ще падне под 0,30 долара.

Tradingbeasts.com има по-оптимистична перспектива. До 2024 г. средната цена на XLM ще се колебае близо до 0,50 долара.

Нашата звездна прогноза 2021 – Време ли е да купуваме?

Според нашите прогнози – както и на експертите, Stellar вероятно няма да увеличи значително стойността си през следващите няколко години. Може да е приличен криптоактив, който да закупите сега и да го задържите дългосрочно – например, ако можете да го държите десетилетия.

През 2030 г. стойността на Stellar ще бъде приблизително $ 7,31 и можеше да видим, че пробива границата от 10 долара през 2040 г..

Може ли Stellar Lumens да достигне 100 долара?

Това може да отнеме няколко десетилетия и е невъзможно да се предскаже какво ще се случи дотогава.

Положителни XLM прогнози

Повечето експерти (и авторите на 3Commas) вярват, че XLM ще продължи да увеличава стойността си през следващите години. Въпреки че цифровият актив няма да скочи над 1 долар в краткосрочен план, търговската активност е близо 0,50 долара.

Ако общото настроение за криптовалута е оптимистично, XLM ще получи допълнителен тласък.

Отрицателни XLM прогнози

Има няколко анализатори, които вярват, че XLM или ще остане постоянна, или че ще се срине. Например Longforecast.com има една от най-песимистичните прогнози. През годината цената на криптовалутата ще бъде определена близо до 0,20 долара.

И все пак, търговците трябва да помнят, че всяко падане на цената е възможност да купуват на ниски нива. Не се очаква Stellar да изчезне скоро. Монетата все още е сред десетте най-добри криптовалути. Това е обект на ограничена променливост. По този начин, дори ако цената спадне, можете да използвате това, за да купите повече монети.

Долен ред: От какво зависи бъдещето на звездата?

Бъдещето на Stellar зависи от това дали разработчиците могат да продължат да насърчават екосистемите, като се сдвояват с големи борси. Добрата новина е, че те вече са на прав път. Не очакваме XLM някога да изпревари BTC, но ако разработчиците изиграят правилно картите си (и избягват катастрофални маркетингови събития като отмененото подаръчно издание), те ще могат да развият своята екосистема още повече. Предвиждаме, че Stellar ще си възвърне мястото като една от топ 10 форми на криптовалута.

Месец

Мин. Цена Макс. Цена

Средна цена

2021

0,2080 долара 0,40 долара $ 0,35
2022 0,40 долара $ 0,52

$ 0,45

2023 г.

$ 0,50 0,65 долара 0,53 долара
2024 0,62 долара $ 0.75

0,65 долара

2025

$ 0,83 0,95 долара

0,90 долара

За 3Commas С 3Commas потребителите могат да се възползват от нейната цялостна платформа за създаване на автоматизирани ботове за търговия, копиране на успешни търговци, участие в интелигентна търговия, настройване на стоп загуби и предприемане на действия за печалба и създаване и проследяване на най-добрите портфейли. Понастоящем над 33 000 търговци използват 3Commas, а платформата улеснява над 10 милиона долара обем на търговия на ден. Търговският бот на 3Commas работи с 12 борси, включително Binance, Coinbase, Huobi и др.

Вземете своя безплатен 3-дневен пълен достъп на 3Commas

Отказ от отговорност Съдържанието на тази статия не е предназначено да бъде финансов съвет и не трябва да се третира като такова. 3commas и неговите автори не поемат никаква отговорност за вашите печалби или загуби, след като прочетете тази статия. Предсказанията, съдържащи се тук, се основават на данни, събрани от различни източници. Това не трябва да се използва като параметър за инвестиране. Потребителят трябва да направи свое собствено независимо проучване, за да вземе информирани решения относно своите крипто инвестиции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me