Искате да защитите печалбите си или срещу несигурността при срив на биткойн? Прочетете!

Въведение 

Ако търгувате с криптовалута от известно време, може би сте чували многократно споменавани опции за биткойн. Може да сте извършили и бегло проучване какво представляват Опциите и как да търгувате с тях, но сте били отложени поради объркваща терминология или липса на увереност, за да започнете.

Може би сте си помислили: „Ха! Опции, това използват големите институции; няма полза за мен и за количеството биткойн, което имам! “

Благодарение на страхотния екип в Deribit, те направиха Опциите изключително лесни за достъп за инвеститори на дребно и по-малки притежатели на акаунти, нямат обременителни ограничения за регистрация, депозиране на средства за начало и имат завидна репутация за почтеност и иновации … 3Commas, заедно с Deribit, отваря света на търговията с опции за всички!

Отделете малко време, за да прочетете тази публикация в блога и може би можем да ви покажем реално използване на Опции, от които можете да се възползвате, за да защитите биткойна, който използвате, или търгувате активно по време на този ранен биков цикъл. Ще ви покажем как да се хеджирате, което може да се разглежда като евтина застрахователна полица, за да защитите някоя от печалбите си или да се предпазите от бързо обезценяване на който и да е биткойн, който държите като дългосрочна инвестиция, ако пазарът откаже или преживее рязка корекция, накратко, кой не би искал да си вземе тортата и да я изяде.

Биткойнът започна бик цикъл и наскоро затвори месечна свещ над предходния рекорден максимум за декември 2017 г. Ако инвестирате, ще държите биткойните си известно време, търсите да го продадете или започнете да печелите на много по-висока цена от днешната.

Като алтернатива, ако сте активен търговец, може да търгувате агресивно възходящия тренд, като правите чести печалби и евентуално комбинирате печалби в следващи сделки.

Тази публикация в блога няма за цел да обхване всички подробности за това как работят Опциите, а да предложи пример от реалната търговия кога и защо бихте искали да използвате Опции; в долната част на тази статия има допълнителни връзки за други публикации в блога, които изследват и обясняват какви са опциите, тяхната история и как работят.

Въпреки това, в задната част на ума си ще си мислите „диаграмите не продължават да се покачват“ и знаете, че в един момент тенденцията ще се обърне или ще настъпи масивна корекция, като масивните -37% спад (без фитили), който се случи през март 2020 г., може да се повтори. Всъщност биткойнът е имал история на извършване на корекции от 30-40% в предишни бикови цикли през цялата си история.

И така, какво е „хеджиране“? 

Просто казано, това е начин да се предпазите от финансови загуби или други неблагоприятни обстоятелства.

Например, когато купувате и държите Bitcoin, вие автоматично се намирате в Дълга позиция с Bitcoin, тъй като го купувате в очакване на повишаване на цените. Не би ли било чудесно, ако в същото време можете да използвате и част от средствата си, за да защитите инвестицията си в биткойн, ако цената падне?

Това е едно от многото предимства на Опциите.

Търговски план

Всяка сделка трябва да започне с цел или търговски план.

Това не трябва да е изключително сложно, но ви позволява да зададете целта си, да изчислите риска си и да определите ключови области, в които ще трябва да управлявате търговията си, така че независимо от това как се държи пазарът, вече ще знаете действията, от които ще се нуждаете предприеме.

Да приемем, че сте закупили 0,25 BTC на средна цена от 17 000 $ и ви струват 4250 $. Това може да бъде дългосрочна инвестиция, която сте направили, или печалба от вашата търговия.

В дългосрочен план вие сте бик с биткойн и очаквате цената да надвиши далеч 20 000 долара, но биткойн е видял някаква съпротива, която нарушава 20 000 долара, и не сте сигурни дали ще настъпи корекция на цената преди избухването на биткойн и установява подкрепа над цената от 20 000 долара ниво.

В крайна сметка бихте обмислили продажбата на биткойн само над $ 30 000 и това е вашата дългосрочна цел.

Разглеждайки диаграмата Bitcoin / USD, можем да видим:

  • Текущата графична цена на биткойн в момента е около $ 19 000 и корекция от -30% от това ниво на цените би била спад до приблизително $ 13 300;
  • На седмичната графика биткойнът може да направи „двоен връх“ и да бъде отхвърлен на това ниво на цените;
  • Голямо ниво на поддръжка на седмичната графика (приблизително $ 11 500 – $ 12 100);
  • Може би по-слабо ниво на поддръжка (13 700 – 13 900 долара);
  • Също така, 21-седмичната пълзяща средна (бяла линия), област, в която цената има тенденция да се връща обратно по време на биковите цикли, и прогноза, при която може да бъде след 2 седмици, използвайки текущата траектория (приблизително 13 600 щатски долара)

Виждаме, че има сериозен аргумент за поне краткосрочен мечи сценарий, който може да се разиграе.

Създаване на бот за опции

Нека се насочим към Опции бот интерфейс, като го изберете от главното меню в 3Commas (1) и изберете Създаване на ботове (2) интерфейс.

Интерфейсът Options Bot е прост и изчистен за използване. Вие избирате своя Дерибитна борсова сметка, Търговска валута, и договор за опции Срок на годност (3).

Датата на изтичане на договора за опции е важна, тъй като в края на тази дата сделката се урежда или в печалба, или в загуба. Срокът на годност трябва да бъде зададен достатъчно далеч в бъдещето, за да покрие очаквания спад в цената, ако това се случи. Ако цената на биткойн е в червената зона на графиката (6), показана при изтичане на договора, ще загубите средствата, които сте рискували за сделката.

Опциите Стратегия (4) е видът на сделката, която се конфигурира. За този примерен търговски план използваме Long Put, който ви позволява да определите точния размер на средствата, които трябва да рискувате, ако цената на Bitcoin се повиши, но осигури потенциал за неограничена печалба, ако цената падне. Ние също използваме Просто потребителски интерфейс, тъй като ще оставим опцията Bot да изчисли основните променливи за тази сделка. Можете да задържите курсора на мишката или точките на допир върху графиката (6), за да видите печалбата или загубата за вашата търговия при определени ценови нива.

The Очаквана тенденция (5) ви позволява да изберете колко агресивна ще бъде тази стратегия чрез промяна на съотношението риск / печалба в сделката. Тъй като първоначалната ни покупна цена на биткойна, който държим, беше 17 000 щатски долара, можем да го използваме като опорна точка на нашата търговия и да зададем точката на рентабилност на тази цифра, като плъзнем Очаквана тенденция (5) контрол.

Максимална загуба (5) можем да въведем фиксираната максимална загуба за тази сделка и да моделираме как това се отразява на потенциалната ни печалба от успешна сделка. 

Вече имаме предвид целта от 13 000 до 14 000 долара и като изчислим загубата от притежаването на 0,25 BTC, закупени на 17 000 долара – ако цената падне и не трябва да правим нищо, можем да видим, че това ще бъде приблизително 1275 долара. Затова търсим размера на средствата за риск, но също така и възнаграждението (печалбата) от сделката, която ще покрие потенциалната загуба от 1275 долара от самото задържане на нашия биткойн. Ето анимация за това как можете да определите оптималните стойности за тази сделка:

Виждаме в горната анимация, че рискът от 0,02 BTC, приблизително 8% от вашите 0,25 BTC, ще ни позволи лесно да се хеджираме срещу -30% спад в цената плюс потенциално печалба отгоре!

След като намерите настройките, които отговарят на вашия търговски план, можете да щракнете върху Създайте бутон, за да поставите търговията на борсата Deribit и да стартирате бота.

Управление на вашия бот за опции

Щракнете върху Опции бот (1) от лентата на главното меню и след това щракнете Активен бот (2).

Ще видите всички ботове за опции, които сте пуснали тук, и можете да видите текущото състояние на вашата позиция (3), от текущата печалба или загуба на позицията, времето, останало до изтичане на договора, който се търгува, както и обобщение на настройките за търговия, които сте конфигурирали.

The Диаграма бутонът ще покаже графиката на прогнозната печалба или загуба на позицията, текущата цена на графиката на договора е референтната точка, а графиката показва най-близките ценови нива от двете страни на текущата цена.

Вие също сте в състояние Пазарна продажба тази позиция, за да я затворите по всяко време за текущата печалба или загуба, показана на индикатора за статуса на търговия. Обикновено бихте направили това само ако наблюдавате цената на графиката и вашият TA (технически анализ) на графиката показва, че цената може да се обърне и да направи текущата сделка нерентабилна.

Опционният бот автоматично ще затвори и уреди сделката след достигане на датата на изтичане на договора:

Обобщение

Така че, за да обобщим, ако Bitcoin се издигне над $ 30 000 (вашата дългосрочна цел), вашите 0,25 BTC ще струват $ 7 500 или много повече, ако трябва да се случат по-странните прогнози за цените от $ 100 000 или повече за Bitcoin.

Ако не сте използвали Опции и сте задали традиционен Stop Loss на вашия Биткойн, за да го продадете на цената си без равновесие от 17 000 долара, тогава рискувате да не успеете да купите Биткойн обратно за по-малко от първоначално закупеното от него защото, особено в случай, че цената бързо падна, активирахте Stop Loss и след това обърнахте „капан за мечки“.

Използването на Опции е ключът за Вас; можете да задържите по-голямата част от инвестициите си в биткойн и в същото време да се застраховате срещу отрицателния риск от значителна корекция на цената, без да имате стреса да продадете своя биткойн и след това да се опитате да го върнете на по-ниска цена.

Ако цената има голяма корекция до $ 13 000 или $ 14 000, с вашата търговия с опции, вие ще компенсирате риска спрямо първоначалната си инвестиция, като натрупате повече биткойни, докато цената пада. Ако цената не падне и биткойнът се повиши и задържи над $ 20 000, загубата ви е ограничена до размера на средствата, които сте посочили като риск за тази сделка, $ 360, но в крайна сметка оставащите ви инвестиции от 0,23 BTC пак ще струват повече отколкото първоначално сте платили за него.

Използвайки мощния 3Commas Options Bot, можете бързо и лесно да преминете през много възможни сценарии, за да намерите идеалния баланс на риск и възнаграждение за вашата търговия, само с няколко щраквания с мишката.

Допълнително четене на Опции

  • Какви са опциите и какви са предимствата?
  • Примери за стратегия за опции

Предупреждение: Търговията на фючърсни борси по своята същност е рискована и макар че печалбите са големи, рисковете също. Ако цената на договора, който търгувате, падне драстично, можете да бъдете ликвидирани и да загубите средствата си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me