Knowledge DeFi’cit: кредит без кредитна история, депозит без посредници.

Ограниченията на юрисдикцията, ограниченията на обема, доверителните ограничения, високата цена на услугите са само част от проблемите, пред които са изправени онези, които искат да вземат заем или депозит в банки по целия свят. В това „Знание DeFi ‘cit ”, с прости думи ще ви разкажем как да използвате инструментите на DeFi, за да вземете заем без географски ограничения, кредитна история, както и как да направите депозит при по-изгодни условия и без посредници.

DeFi кредити и заеми

Най-популярните услуги на DeFi днес са криптовалутни заеми и депозити. Основната им разлика от банковите услуги е, че взаимодействието на потребителите с DeFi-платформите е напълно децентрализирано и автоматизирано.

Днес услугите на DeFi са готови да предложат бързи, евтини заеми и печеливши депозити по целия свят. Например, можете да вземете назаем от жители и инвеститори в чужбина за няколко минути – от Канада до Нигерия.

Основните причини за популярността на DeFi-заемите, както и основните им предимства, са лекота, прозрачност и децентрализация:

 • Децентрализацията елиминира необходимостта от кредитна история или банкова сметка. Всеки потребител на интернет може да използва своята криптовалута като обезпечение на заем или депозит, за да спечели лихва.
 • Кредитополучателят не е необходимо да предоставя доказателства за доходи и други стандартни документи. Всичко, което трябва да направите, е да свържете вашия крипто портфейл към системата.
 • В случай на депозити, услугите DeFi осигуряват 2-3 пъти по-висока доходност от конвенционалните банки, докато децентрализираните заеми са много по-евтини от традиционните.
 • Децентрализацията елиминира възможността човешкият фактор като основна причина за манипулация и злоупотреба, създавайки доверие сред потребителите.

Как работи

Най-популярни са прости системи, при които някои участници правят лихвоносни депозити; след това тези средства се разпределят между други участници, които теглят заеми, обезпечени с обезпечение. Депозитите, кредитите и обезпеченията се правят и издават в криптовалути.

Съответно има два основни типа лихвени проценти:

 • Лихви по кредита, който кредитополучателят плаща;
 • Лихва върху депозита, който кредиторът получава (което всъщност е част от лихвите, платени от кредитополучателя).

Цените зависят от много показатели и се изчисляват от системата автоматично във всеки блок. Вариациите могат да бъдат причинени от условията на конкретна услуга, размера на депозита / заема, криптовалутата зад депозита / обезпечението, търсенето / наличността на тези активи на платформата и много други.

Тъй като заемите са обезпечени с криптовалута, която е обект на силна нестабилност, за покриване на рисковете, обезпечението на кредита може значително да надвишава размера на кредита. Това се дължи на факта, че в случай на рязка промяна в цената на заложените активи, за да се изплати дълга, договорът ще трябва да бъде затворен, съгласно формулата в договора и условията на платформата ; останалото обезпечение ще бъде използвано за погасяване. По този начин заемът ще бъде изплатен автоматично във всеки случай, включително чрез ликвидация на позицията, а излишното обезпечение по заема е гарантиран фактор за сигурност, който ви позволява да кандидатствате, без да имате кредитна история.

Перспективи

 • Печеливш и прост източник на доход за собствениците на крипто активи, по-благоприятен от простото съхранение;
 • За посрещане на маржин търговец, голям инвеститор и други крипто участници търсене на заеми;
 • Арбитраж.

Усложнения

 • Сложността на използването и фокусът върху опитни крипто потребители, възможни технически грешки и грешки, недружелюбни и объркващи интерфейси до голяма степен отчуждават DeFi кредитирането от масовия потребител;
 • Регулаторните рискове, свързани с желанието на регулаторите в близко бъдеще да поемат контрола върху нова област на финансова дейност, поради необходимостта от борба с изпирането на пари и различни нежелани финанси, ще доведат до силно усложняване на правилата и процесите, които могат отблъснете голям брой потенциални потребители.

Днешните възможности

На DeFi Pulse уебсайт, можете да проучите подробно текущата статистика на пазара на заеми DeFi и да видите рейтингите на лидерите в бранша.

В следващото „Знание DeFi ‘cit ”, ние ще продължим да ви информираме за текущата ситуация на пазара на DeFi и със специфични доходоносни случаи в тази посока. Успех на всички!

Отказ от отговорност: Съдържанието на тази статия не е предназначено да бъде финансов съвет и не трябва да се третира като такова. 3commas и неговите автори не поемат никаква отговорност за вашите печалби или загуби, след като прочетете тази статия. Статията е представена, за да предостави на читателите обща информация. Има само личен опит, описан тук. Потребителят трябва да направи свое собствено независимо проучване, за да вземе информирани решения относно своите крипто инвестиции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map