Történelem 

FTX cserét az Alameda Research fejlesztette ki. 2017 októberében Sam Bankman-Fried professzionális kereskedő és Gary Wang programozó hozta létre. Az Alameda kezeli a vállalatok és az egyéni befektetők digitális eszközeit. A platform 100 millió dollár értékben kezeli a digitális eszközök portfólióját. Az Alameda a digitális eszközök professzionális kereskedelmével is foglalkozik, napi forgalma 600 és 1,5 milliárd dollár között mozog.

Az Alameda Research ugyanazok az alapítói állnak a FTX felület. A tőzsde hivatalosan 2018-ban jelent meg. Jogi szempontból a szolgáltatás tulajdonosa az Antigua és Barbuda szigeteken bejegyzett FTX Trading LTD. 2019 júliusában a tőzsde elindította saját tokenjét és 8 millió dollárt vonzott az intézményi befektetőktől, 2019 decemberében pedig a Binance megszerezte az FTX jelentős részét. 2020 februárjában az FTX 125 millió FTT tokent adott el.

Jellemzők

A tőzsde jelenleg azonnali és határidős piacokat, opciókat, tőkeáttételes tokeneket, volatilitási tokeneket, speciális tokeneket és az OTC platformot kínál..

  • Spot – 30 kereskedési pár USD, USDT, BTC és BRL áron érhető el a helyszínen. A leglikvidebb pár a BTC / USD, amelynek forgalma május hónapban 435 millió dollár volt.
  • Határidős ügyletek – A platform több mint 50 határidős szerződést tartalmaz. Havi, negyedéves és tartam nélküli szerződések állnak rendelkezésre
  • Tőkeáttételes tokenek – Az FTX csere a tőkeáttételes tokenek kezdeményezője. Ők vezették be elsőként a tőkeáttételes kereskedési mechanizmust az azonnali piacon. Az FTX felelős azért is, hogy ezeket a tokeneket biztosítsa. Összesen körülbelül 100 token -3, -1, 0,5, 1 és 3 tőkeáttétellel jelenik meg a tőzsdén.
  • Volatilitási jelzők. Ezek olyan szerződések, amelyek az érme árának az idő múlásával bekövetkező abszolút változásában rendeződnek. Az időszakok lehetnek napi, heti vagy negyedéves.
  • Speciális jelzők. A speciális tokenek tartalmazzák a kriptovaluta-indexeket (az ETF-hez hasonlóan), az amerikai elnökválasztás 2020-as tokenjeit, hashrate értékeit és a WTI olaj árához kötött tokeneket.

Jutalékok

A szokásos jutalék 0,02% a készítőnél és 0,07% a vevőnél. Ezek az értékek csökkenthetők a kereskedési volumen növelésével.

Az FTX ajánlási és VIP programokat is kínál. Ahhoz, hogy VIP taggá válhasson, kereskedési mennyiségének meg kell haladnia a 100 millió dollárt.

1% és 4% azt jelenti, hogy a kereskedő 30 napos kereskedési volumenének az FTX teljes kereskedési mennyiségének 1% -ának vagy 4% -ának kell lennie. A VIP programra való jogosultságának meg kell felelnie a követelményeknek (USD vagy% -ban).

Amikor a felhasználók az Ön hivatkozási linkje segítségével regisztrálnak, akkor megkapja kereskedési jutalékaik 30% -át, és viszont minden tranzakció után 5% kedvezményt kapnak a jutalékokból..

Az FTT token tulajdonosok számára további kedvezmény jár a jutalékokról

A számla feltöltése nem számít fel díjat. A tőkeáttétes tokenekért 0,10% -os létrehozási és elszámolási díjak, 0,03% napi kezelési díjak vannak. Az 50x-nél nagyobb tőkeáttétel 0,02% -kal, a 100x vagy annál magasabb tőkeáttétel 0,03% -kal növeli a kereskedési jutalékokat. A biztosítási alap jár a pótdíjak kedvezményezettjeként.

FTT token

Az FTT a növekedés alapja FTX ökoszisztéma

  • Az FTT tokent az FTX, a Binance, a Bitfinex, a Huobi és más tőzsdéken forgalmazzák, a CoinMarketCap minősítésben a 34. helyet foglalja el..
  • Az FTX megvásárolja és megégeti az FTT tokeneket a tőzsde által beszedett összes díj 1/3-ának megfelelő összegben.
  • Az FTT token fedezetként használható az FTX tőzsdén.
  • Az FTT szocializált nyereséget halmoz fel az FTX Biztosító Alapból.
  • Az FTT-tulajdonosok kedvezményeket kapnak a jutalékokból.

Összesen 350 000 000 pénzügyi tranzakciós adót bocsátottak ki, amelyet most visszavásárolnak és elégetnek, amíg a teljes készletnek csak a fele megmarad.

KYC

A személyazonosság-ellenőrzésnek három szintje van a platformon. Az első szinthez elegendő az e-mail és a lakóhely szerinti ország megadása. Ebben az esetben a visszavonásra rendelkezésre álló pénzeszközök napi összege 1000 USD lesz. A második szint megköveteli bizonyos dokumentumok rendelkezésre bocsátását, de ennek elérése azt jelenti, hogy nem lesznek visszavonási korlátok. A harmadik szinthez bankszámlakivonat szükséges, amely lehetővé tenné a felhasználó számára az OTC platform használatát.

Következtetés

FTX egy nagy derivatív platform egyedi eszközökkel, amelyek kezdőknek és tapasztalt felhasználóknak egyaránt megfelelnek. Lehetséges, hogy a jövőben olyan kriptográfiai óriásokkal versenyezhet, mint a Binance és a Bitmex. 2020 májusától pedig lehetőség nyílik az FTX kereskedésére a 3Commas eszközök segítségével.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me