A Bitcoin a blokklánc első iterációja, de egyike a sok kriptovalutának. Az emberek sokat hallják a „cryptocurrency” és a „blockchain” szavakat. De a legtöbb ember nem érti a kettő közötti különbséget.

Ez a cikk a kriptopénzek és a blokkláncok közötti különbségről tanít. Ismerje meg, hogyan viszonyulnak egymáshoz, és melyik a dominánsabb technológiai innováció.

Különbség a kriptovaluták és a blokkláncok között

Hogy megmagyarázzuk, mi a blokklánc és a kriptovaluta, a példa a Bitcoin. Kezdje azzal, hogy megérti a különbséget a kriptovaluták és a blokkláncok között.

A legnagyobb különbség az esernyők között, amelyek alatt az egyes elemek léteznek. A blokklánc egy nagy ernyő, amely alatt a kriptovaluta található. A kriptopénz alatt az esernyő sok különböző érmét ül, amelyek közül az egyik a Bitcoin.

Blockchain Technology: Mi a Blockchain?

A blockchain technológia lehetővé teszi a kriptovaluták létezését. De a blokklánc alkalmazásai nem korlátozódnak a kriptovaluta alkalmazására. A kriptovaluta a blokklánc-technológia poszter-gyermeke.

Igaz, hogy a blockchain technológiák csak a Bitcoin létrehozására irányultak. De a találmánya óta a fejlesztők egyre több felhasználást találnak a blokkláncra.

A blokklánc nem központosított főkönyv. Ez megkönnyíti és nyilvántartást vezet a hálózaton folyó minden egyes személy közötti tranzakcióról. A felhasználók központi klíringhatóságaként szolgál a tranzakciók megerősítéséhez.

Tehát a pénzügyi intézmény helyét veszi át.

Az egész oka annak, hogy pénzét bankba helyezi, a biztonság és a kényelem érdekében történik. A bank az elszámoló hatóságként jár el az Ön számlájára vagy az Ön számlájára irányuló bármilyen tranzakció esetén. A pénzügyi intézmények tranzakciós díjat számítanak fel, és a folyamat több napot vesz igénybe.

A blokklánc, mint biztonságos nyilvános főkönyv, számos alkalmazási lehetőséget kínál a szervezetek számára.

A blockchain technológia biztosítja a tranzakciók biztonságát. A zsetonok küldése és fogadása díjmentesen zajlik, és perceken belül megerősítést nyer.

A blokklánc annak a digitális konstrukciónak az elnevezése, amelyben a tranzakciókat rögzíti. Minden tranzakció blokk a láncban. A tranzakciók bárki számára hozzáférhetőek ahhoz, hogy azonosító számot láthassanak és hordozhassanak.

A tranzakciókat végző személyek kiléte névtelen marad. A tranzakció legfőbb előnye, hogy kiszorítja a közvetítőt.

Melyek a Blockchain technológia alkalmazásai?

A blockchain technológia nagy potenciállal rendelkezik számos iparág átalakítására. A blockchain banki használatának költségmegtakarítása elég hatalmas ahhoz, hogy még a bankok is vizsgálják a váltást. A pénzügyi tranzakciók kivételével blokkláncot használhat:

Digitális szerződések

A blockchainen keresztül kötött digitális szerződés biztosítja a szerződés feltételeit. A blokklánc letéti letétben tartja a szerződést, és várja, amíg fenntartja a szükséges feltételeket. Például mindkét fél aláírása.

Képzelje el, amikor bérel egy lakást, énekelje számítógépéről a bérbeadó megállapodást. Lehet házat vásárolni Szingapúrban, és Miamiban aláírni a szerződést.

Digitális tulajdonosi igazolás

A digitális fájlok sokkal kényelmesebbé tehetők a közjegyzők általi hitelesítés és a blokklánc segítségével. Hozzon létre egy multimédiás fájlt, és a fájl létrehozásakor igazolja vagy igazolja igazolásként. A szabadalmak és a tulajdonjog igazolása a blokklánc révén sokkal olcsóbbá és hatékonyabbá válik.

Digitális demokratizálás

A blokklánc kényelmes, biztonságos és széles körben elérhető. A blockchain technológia lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy aktív hangjuk legyen a kormányukban. A kormány használja a blokkláncot forradalmasíthatja a szavazási folyamatot.

Lehet, hogy egyszer az emberek blokkláncot használnak arra, hogy mobileszközükről szavazzanak. Képzeljen el egy olyan választási rendszert, ahol senki nem kavar a „csáddal”.

Mi a kriptovaluta?

A kriptovaluta egy fiat pénznem, amelyet a kereskedők kriptográfiai tőzsdén vesznek és adnak el. A kriptovaluta tőzsdék működésükben olyanok, mint a tőzsdék.

A kriptovaluták a kereskedelem közege. A kormány monetáris bankjegyei és fémérméi a kereskedelem közepes eszközei. A papírpénzzel ellentétben a digitális térben létezik egy kriptovaluta.

A blokklánc a főkönyv technológia, amellyel a kriptovaluta tranzakciók történnek. A kriptovalutákat tokenekként vagy érmékként fejezik ki. Egyetlen token vagy érme egyenlő a részvény egyetlen részvényével.

A fejlesztők kifinomult titkosítási módszereket vezetnek be a monetáris tranzakciók biztosítása és ellenőrzése érdekében.

Kripto biztonság és korlátozások

A hackerek a rendszer sebezhetőségét keresik. Azokon a helyeken, ahol valószínű az emberi tévedés, a hackerek támadnak. A blokklánc technológia biztonságosabb, mint a bankok, mert mentes az emberi tévedésektől.

A tőzsdéhez hasonlóan a kriptovaluta-tőzsdék is alá vannak vetve kereskedési szabályok és előírások. A tőzsdétől eltérően a kriptopiac soha nem alszik. És ez ingatagabb aktuális események.

Egy kriptovaluta-tőzsdén kereskedő token nem jelenthet pénzt. A Bitcoin helyettesíti a dollárt, de sok zseton különböző helyőrző, például a kaszinó chipek.

Ha a kaszinóban szeretnél játszani, dollárt kell cserélned chipekre. Hasonlóképpen, hogy részt vehessen a kriptopénz által kínált szolgáltatásban, dollárt kell cserélnie tokenekre.

Például a szavazási jel nem monetáris, hanem demokratikus valutát képvisel. A könyvtár kriptovalutája felhasználható a könyvek be- és kijelentkezésének nyomon követésére.

Végső gondolatok

A Bitcoin az a kriptovaluta, amely nemzetközi elismerést hozott a blockchain technológiában. A 2016-os Bitcoin értéke nem kis részben a blokkláncok sokoldalúságának felfedésének volt köszönhető.

Az elkövetkező években a blokklánc újszerűbb felhasználási lehetőségeit láthatja. A fejlesztők új módszereket találnak a folyamatos használatára.

Tehát, amikor egy kriptovalutába fektet be, ne feledje, hogy valóban befektet a vállalatokba, amelyek a blokkláncot használják.

Ha tetszik ez a cikk a kriptovaluták közötti különbségről, ossza meg barátaival a közösségi médiában. És iratkozzon fel a hírlevélre a kriptovaluta piac legújabb bejegyzéseihez. Köszönöm, hogy elolvasta!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me