Hogyan működik a Grid Bot?

„3Commas gyakorlati útmutatók” cikkünkben már átgondoltuk a Grid Bot működésének alapjait. Erősen javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a cikk elolvasása előtt!

Röviden idézzük fel az alapokat: a GRID bot elindításához elegendő megadni a Bot működéséhez szükséges felső és alsó árhatárt, valamint a közöttük lévő árvonalszintek számát. A stratégia egy sor horizontális vételi és eladási szintet hoz létre, és a Bot felhalmozza a nyereséget, ahogy az ár mozog, és „felpattan” a rácson belül.

Milyen előnyökkel jár a GRID botunk?

A kriptopiacon lévő robotok többnyire jelzéssel működnek a kereskedelem megkezdéséhez és befejezéséhez, de a GRID bot különbözik. 

A GRID bot mindent megtesz annak érdekében, hogy minden ármozgáson bevételt érjen el, ha alacsonyabb áron vásárol és magasabbat ad el. Amikor az ár csökken – a Bot felhalmozza a kiválasztott eszközt; amikor az ár emelkedik – a Bot eladja. A nap 24 órájában működik, amíg az ár meghaladja a rácsot. Csak arra van szükség, hogy meghatározza a rács alsó és felső árát, valamint az egyes szintek szélességét, ahol a Bot megveszi és eladja az érméket. 

Térjünk át a Grid Bot beállításaira. 

Ehhez lépjen a GRID bot oldalára vagy www.tradingview.com (bármi kényelmesebb az Ön számára), és kezdje el megtekinteni a különböző érmék táblázatait. A manuális elemzés és a „Grid Bot” létrehozása a „Manuális stratégián” keresztül olyan kereskedési párok megkeresése és kiválasztása, ahol az ár a támogatási szint közelében van, ami a legfontosabb tényező a GRID botdal való kereskedés sikeréhez.. 

Tipp 

A támogatási szint a minimális árszint egy bizonyos ideig. Általában ennek a szintnek az elérésekor az ár megfordul és felmegy.

A legjobb, ha érméket keres a 4 órás időkeretben és azon túl. A legmegfelelőbb érme az lesz, amelynek ára valamilyen erős támogatási szintre csökkent és folyamatosan taszítják. Vagyis láthatja, hogy a vevők minden alkalommal visszavásárolják az „alsót”. Ideális esetben természetesen nagyobb volatilitású érmét kell keresni; nagyobb esélyünk lesz nyereségre, miközben az ár felfelé vagy lefelé mozog a hálónkon. 

Tipp

A magas volatilitás magasabb kockázatokhoz vezet, de több lehetőséget is nyit a kereskedés közbeni keresetekre.

Miután átnéztük a különböző érméket és alkalmaztuk az alapvető technikai elemzési ismereteket, úgy döntöttünk, hogy a ZRX / USDT párra koncentrálunk.

Itt vannak a fő okok:

  • Az ár egy erős támogatási szint aljáról visszapattant, ahonnan fokozatosan ismét felfelé léphet, vagy tartományba léphet, vagyis fel vagy le, majd ebből a csatornából kerül ki. Pontosan erre van szükségünk. A cél az, hogy az ár a csatornánkon belül mozogjon, majd felmenjen. Ezt követően biztonságosan bezárhatjuk a botunkat, és áttérhetünk a következő érmére;
  • Erős bullish eltérés tapasztalható az RSI mutatóban.

Tipp

A bullish divergencia az alacsonyabb árfolyamdiagram, a magasabb pedig a mutató, ebben az esetben az RSI.

  • A ZRX nem vezet a piaci kapitalizáció szempontjából, de a LEND-szel együtt sokkal több birtokosa van, mint más Defi tokeneknek, ami fontos mutató a kereskedésben.

Tehát 300 USDT-vel rendelkezünk, és a ZRX / USDT párost szeretnénk rácsozni. Maga a GRID bot meglehetősen nagy bot, ami azt jelenti, hogy minél több szintet állítunk fel, annál több tartalékra lesz szükségünk.

Kezdjük a Bot felállítását. Menjen a 4 órás időkeretre (a szintek jobb áttekintése), és állítsa be a diagramot úgy, hogy az ár az erős támogatási szintünk aljától a csatorna tetejéig menjen, ahol az ár egy ideig mozoghat a hálózatunkon belül. A rácsot úgy állítottuk be, hogy az alsó és a felső rács elérje a csatorna alsó és felső árát. Így a rács ármozgása a lehető leggyakrabban eléri az egyes szinteket. Ha a 4 órás időkeret nem megfelelő, a pontosság érdekében választhat 15 perces időkeretet (számít, ha a rács nem akkora és szélessége kevesebb, mint 1%).

Ezután állítsa be a következő paramétereket a Grid Bot beállításaiban:

Páros: ZRX / BTC

Felső határár: 0,4250

Alsó határár: 0,3065

Rácsvonalak száma: 30

Mennyiség egy rácsban: 33 ZRX (minimális összeg minden kereskedéshez, valamivel több, mint 10 USD)

Beruházási összeg: 272 USD

Bot indítási ára: 0,3174

Rácsszélesség: 0,96% ~ 1,31%

Teljes rácshossz: 38%

Amikor a Grid Bot beállításai elkészültek, kattintsonTeremt”. Ezután kattintson arendben”A„ Bot sikeresen létrehozva ”üzenet fogadásakor. Ezután a Grid Bot készen áll a munkára, de még nem indult el. Ellenőrizze a Bot összes beállítását aA rácsrobotjaim“Szakasz a diagram alatt (ha szükséges, rákattinthat”Szerkesztés”És javítsa ki a beállításokat); amikor elégedett a beállítással – kezdje! A Bot elindításához kattintson aEngedélyezze.”

Ezután a bot ismét megkérdezi tőlünk, hogy biztosak vagyunk-e cselekedeteinkben; ha igen, akkor a „megerősít“Gomb.

És végül, de nem utolsósorban: A Grid Bot működéséhez meg kell vásárolnunk a szükséges mennyiségű ZRX-et; manuálisan megteheti a Smart Trade terminál használatával, vagy egyszerűen kattintson aPiaci vétel“Gomb.

Ezt követően a GRID Botunk működni kezd, azaz limitáras megbízásokat ad le a tőzsdére, és minden egyes ármozgásnál és minden limit megbízás végrehajtásakor újra és újra létrehozza a kitöltött megbízásokat, és minden ármozgással profitot hoz. a rácsunkon belül.

Ha rákattintunk egy párra a GRID Bot beállításaiban (esetünkben az ZRX / USDT), megnyílik egy diagram, amely bemutatja magát a rácsot és a végrehajtott megbízásokat. Időről időre, amikor megnyitjuk a diagramot, képet kapunk néhány Bot elemzéssel. Továbbá a „A rácsrobotjaim”A Bot adatai mellett a jobb oldalon láthatja a realizált nyereséget. Ha szükséges, leállíthatja a botot, várhat 30-60 másodpercet (hogy a bot törölni tudja az összes limitparancsot a tőzsdén), módosítsa a rácsot, mentse és futtassa újra.

Továbbá, ha rákattintunk a GRID botunk fejlécére, az megnyit egy oldalt a nyitott pozíciónkkal és az összes leadott limit megbízással, a limit megbízások zárolják a bot működéséhez szükséges alapokat. Ezen az oldalon megteheti exportálja a botjával kapcsolatos összes adatot.

Mi a legjobb idő a GRID botról való kilépéshez? 

Az ideális idő a Bot leállítására és bezárására akkor van, amikor az ár egészen alulról felfelé és a rácson kívülre megy. Ha az ár a rács alja alá került, alapvetően két lehetőség van: megvárni, amíg az ár visszatér a rácsba, vagy megállítani a Botot. Ez azt jelentené, hogy a pénztárcád eladatlan (esetünkben ZRX) érméket fog tárolni. A Smart Trade kézi terminál és a Smart Sell eszköz segítségével megpróbálhatja eladni és profitálni a pénztárcájában ragasztott érmékből. Ha van tárcánkban rendelkezésre álló egyenleg, használhatja az „Átlagolás” funkciót, és végül profitálhat. Így mind a Grid Botból, mind a Smart Sell ügyletből profitot fogunk szerezni.

==================================================== =====================

Ellenőrizzük a GRID Bot előrehaladását másnap.

Mint a diagramból láthatjuk, a ZRX az ár felment, és a Bot dolgozik és profitot termel. Korábban említettük, hogy az egyes ármozgások jelentős profitjának elérése érdekében nagyobb összeget kell megadnia, mint amit például felhasználtunk. Botunk azonban jól teljesít és pozitív eredményeket mutat.

Hogyan követheti nyomon a Bot teljesítményét?

A diagram alján a „B”, „S” vagy „BS” jeleket látjuk.

BAzt jelenti, hogy a Bot itt vásárolt;

S– Azt jelenti, hogy a Bot itt értékesített;

BS– Azt jelenti, hogy a Bot itt vásárolt és adott el.

A tranzakciók áttekintésében látjuk az összes bevételt, amelyet a Botnak sikerült hoznia. Ha az „Összes tranzakció megjelenítése” elemre kattint, akkor teljes képet fog látni arról, hogy a Grid Bot hogyan teljesített.

Nos, itt vagyunk! Miután megértette a Grid Bot munkáját a példák nyomán, könnyedén beállíthatja, elindíthatja a kereskedelmet és profitot termelhet!

És ha még nem próbálta ki a platformunkat, akkor most a legjobb alkalom erre!

Regisztráljon a 3Commas szolgáltatásban, és három napos ingyenes hozzáférést kap az összes szolgáltatáshoz, valamint 50% -os kedvezményt kap az éves előfizetés vásárlásakor.! 

Sok szerencsét!

Jogi nyilatkozat: A cikk tartalmának nem célja pénzügyi tanácsadás, ezért nem szabad ilyenként kezelni. A 3commas és szerzői semmilyen felelősséget nem vállalnak a nyereségért vagy veszteségért a cikk elolvasása után. A cikk azért került bemutatásra, hogy általános tájékoztatást nyújtson az olvasóknak. Csak az itt leírt személyes tapasztalat létezik. A felhasználónak meg kell végeznie a saját független kutatását, hogy megalapozott döntéseket hozzon a kriptográfiai beruházásaival kapcsolatban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me