A hosszú távú befektetési portfólió felépítésekor a kriptovaluta indexek segítségével nyomon lehet követni a kriptográfiai ármozgásokat. A titkosítási piacok irányának követése mellett az indexek lehetővé teszik indexalapok létrehozását – befektetési portfóliók több digitális eszköz alapján.

Ebben a cikkben a befektetési alapokról és azok előnyeiről fogunk beszélni, és áttekintjük a piacon a befektetők számára ma elérhető meglévő megoldásokat. 

Index alapok

Az indexek lehetőséget adnak a piac pénzügyi helyzetének és egy eszközcsoport növekedésének vagy hanyatlásának kilátásainak értékelésére az olyan adatok figyelembevételével, mint a piaci kapitalizáció, a piaci ár, a forgalomban lévő érmék száma, a napi kereskedési volumen stb..

Az indexeket indexalapok – kész befektetési portfóliók – létrehozására használják, amelyek magas hozamot tesznek lehetővé az egyes digitális eszközök elemzése nélkül.. 

Az automatizált indexalapok olyan szolgáltatások, amelyek piacelemzést és adatelszámolást végeznek. Az ilyen szolgáltatások kiválóak kezdőknek és nagybefektetőknek a hatékony és jövedelmező befektetési portfóliókezeléshez.

A kriptovaluta alapoknak sokféle típusa létezik. Például a menedzsment módjától függően manuálisra vannak felosztva, ahol a felhasználók önállóan hozhatnak létre és kezelhetnek befektetési portfóliókat, és automatikusak, amelyekben a portfóliót az ügyfél számára állítják össze, figyelembe véve a jövedelmezőség és az előrejelzések elvárásait. számla.

A kriptovaluta index alapokat a befektetési portfólió diverzifikálására használják, megvédve a befektetőket a piaci volatilitástól. Az indexalapok kiszámíthatóbb hozamot tesznek lehetővé az eszközök átcsoportosításával és a hozamok megjelenítésével. Érdemes megjegyezni, hogy az indexalapok nem igényelnek mélyreható ismereteket a kriptovalutákról, ami lehetővé teszi a kezdők és a nagybefektetők számára, hogy profitálhassanak és megvédhessék alapjaikat, időt és erőfeszítést megtakarítva.

Huobi HB10

A HB10 a Huobi tőzsde befektetési terméke az általuk létrehozott névadó index alapján, az USDT-vel párosított tíz legnépszerűbb eszköz nyomon követésével. A HB10 index eszközeit likviditásuk, kereskedési volumenük és volatilitásuk szerint rangsorolják. A HB10 Befektetési Alap lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alacsony áron hozzáférjenek a digitális eszközök piacához. 

A HB10 lehetővé teszi a lakossági és intézményi befektetők számára, hogy különböző eszközkombinációkat vásároljanak, és maguk az eszközök felcserélhetők az alap más kriptovalutáival. A négy kategóriába – érme, platform, alkalmazás és valódi eszköz token – tartozó blockchain alapú eszközök azt állítják, hogy részei az indexnek. 

A befektetések BTC, ETH, USDT és Huobi tokenekben (HT) érhetők el. A tőzsde díjakat is felszámít, így 500 ezer dollárig történő befektetéskor a jutalék 0,1%.

Ember Alap

Az Ember Fund egy világos és egyszerű felületű befektetési alap, amely mobil eszközökön érhető el. Az Ember lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy diverzifikált portfóliót vásároljanak, és képesek legyenek kezelni a saját forrásaikat. Az alkalmazás sajátossága, hogy minden adat titkosítva van a felhasználó eszközén, és harmadik fél nem fér hozzá a felhasználó pénzeszközeihez. 

A platformon való regisztrációhoz meg kell adnia az e-mail címét. A számla feltöltése külső pénztárcákból vagy a Coinbase-fiók összekapcsolásával történhet. A platform olyan eszközök portfólióját tartalmazza, mint a BTC, ETH, USDT, BNB, COMP, DASH, ENJ, LINK, XLM, XRP és mások.

Az Emberen nincs lehetőség saját befektetési portfóliók létrehozására, de rendelkezésre áll egy előre elkészített opciók listája. A portfóliók különböznek a piaci kitettség és a minimális finanszírozási küszöb tekintetében. Minden eszköz ára a piaci kapitalizációnak megfelelően történik, és naponta frissül, és a különböző portfóliók az érmék összetételétől eltérőek, attól függően, hogy mennyire „hasznosak”. A portfólió értéke, a megtérülés és az egyes eszközök részletes leírása a felhasználók rendelkezésére áll.

Yearn ökoszisztéma token index – YETI 

A YETI a PowerPool indexe, amely a Yearn ökoszisztéma tokeneken alapul, amelyek a következők: YFI, SUSHI, CREAM, AKRO, COVER, K3PR, CVP és PICKLE. A YETI lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen tokennel (YETI) hozzáférjenek a Yearn ökoszisztémához, szavazzanak a kezelési javaslatokra, és bevételt szerezhessenek az összetett tokenekre alkalmazott Vault stratégiák alapján. A YETI-tulajdonosok hozzáférhetnek Yearn ökoszisztéma-jeleihez, további bevételeket kapnak a használatuk alapján és a YETI-készletben előforduló token-csereügyletek 0,2% -ának megfelelő swapdíjat..

A YETI index az egyetlen ökoszisztémában összegyűjtött tokenekre összpontosít. Ezenkívül a YETI egy olyan indexes termék, amely portfólió-diverzifikációt kínál a felhasználók számára, megtakarításokkal a gázköltségeken. Az index teljes mértékben közösségvezérelt, vagyis a felhasználók megváltoztathatják a tokenek készletét és terjesztését, valamint az index díját, így rugalmasabbá és alkalmazkodóbbá válnak a Yearn ökoszisztéma változásaihoz.. 

A YETI értékes megoldás a PowerPool felhasználók és a CVP közösség számára a meta-menedzsment és a belső termékmenedzsment miatt. A PowerPool indexek szintén belépési, kilépési és csere díjakat számítanak fel felhasználóiknak. Ezeket az összegeket az aktív CVP tokenek birtokosainak jutalmazására használják.

Cryptoindex (CIX100)

A Cryptoindex alap 100 kriptovaluta index alapján működik, amely olyan pénzügyi terminálokban érhető el, mint a Bloomberg, a Reuters és a TradingView. Az index által követett érméket az AI algoritmus, a Cryptoindex Zorex neurális hálózat segítségével választották ki, amely több mint 3000 eszközt elemez több mint 200 különböző paraméter alapján, és nem tartalmazza azokat az eszközöket, amelyek értékét mesterségesen felfújták.

A Cryptoindex befektetési alap lehetővé teszi a befektetők számára, hogy havonta egyszer egyensúlyozva önállóan hozhassanak létre portfóliókat, és a platformon elérhető az ERC-20 token CIX100, amely a CIX100 indexalap portfóliójának eszközeit képviseli.. 

Garnélarák 

A Shrimpy egy kereskedési bot és alkalmazás befektetési portfóliók létrehozására és kezelésére, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Shrimpy Index eszközön keresztül saját indexeket hozzanak létre a kiválasztott eszközök különböző paraméterei alapján. Bármely eszköz vásárlása különböző eszközallokációs lehetőségekkel rugalmasabbá és sokoldalúbbá teszi a platformot a befektetők és a kereskedők számára.

A Shrimpy az API kulcsok révén integrálódik a tőzsdékkel, és lehetővé teszi a portfólió kiegyensúlyozásának idejét, amely alapul szolgál az ügyletekhez és a portfóliókezeléshez. A tranzakciókat a tőzsdék automatizálják kereskedési botok segítségével.

Az automatikus kereskedés, a kiegyensúlyozás és az indexelés funkciói az alkalmazás ingyenes verziójában érhetők el. A fizetős változatban szélesebb körű szolgáltatások állnak rendelkezésre, a szociális kommunikációs platform formájában a tapasztalatok kommunikálására és megosztására, a többi felhasználó portfóliójának megjelenítésére, valamint a portfólió és stratégia tesztelésére szolgáló eszközökre..

CF Benchmarks Ultra Cap 5

A CF Cryptocurrency Ultra Cap 5 (CFUC5) egy befektethető benchmark index, amely piaci kapitalizáció alapján követi nyomon az öt legnagyobb kriptovaluta szabadon lebegő piaci kapitalizációval súlyozott portfóliójának teljesítményét. Az Ultra Cap 5 Index by CF Benchmarks kriptovaluta-index-szolgáltatója a BTC, az ETH, az LTC, az XRP és a LINK-t tartalmazza a BCH helyettesítésére.

A CF Ultra Cap 5 Index lehet egy ETF vagy egy passzív befektetési alap alapja. A CF benchmark indexek az ár integritásának új szabványai, és eszközöket kínálnak a szabályozott eszközkezelés megteremtésére fokozottabb átláthatósággal és megbízhatósággal.

Néhány más CF benchmark index az XBT-USD, ETH-USD, LTC-USD, BCH-USD, EOS-USD, XTZ-USD, XLM-USD.

Következtetések

Az új pénzügyi eszközök kialakítása és a kriptovaluta térbe történő befektetések megoldásainak kidolgozása a digitális eszközök növekvő ökoszisztémájának kiaknázására törekszik. 

A kriptovaluta befektetési alapok megkönnyítik a befektetők és a hagyományos pénzügyi terek kereskedői számára a fedezeti és kereseti eszközökhöz való hozzáférést a kriptovaluta piacokon. A befektetési alapok megjelenése megnövelte a kereseti stratégiák számát, és lehetőséget biztosított saját indexek, stratégiák és portfóliók létrehozására..

A kriptovaluta-szféra nagy kockázatoknak van kitéve az intenzív volatilitás és a szabályozás hiánya miatt. Emiatt az indexalapok vonzóbbak azoknak a felhasználóknak, akik nem hajlamosak a magas kockázatokra.

Jogi nyilatkozat: A cikk tartalmának nem célja pénzügyi tanácsadás, ezért nem szabad ilyenként kezelni. A 3commas és szerzői semmilyen felelősséget nem vállalnak a nyereségért vagy veszteségért a cikk elolvasása után. A cikk azért került bemutatásra, hogy általános tájékoztatást nyújtson az olvasóknak. Csak az itt leírt személyes tapasztalat áll rendelkezésre. A felhasználónak meg kell végeznie a saját független kutatását, hogy megalapozott döntéseket hozzon a kriptográfiai beruházásaival kapcsolatban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me