Kormány kriptográfia a globális pandémia árnyékában

A koronavírus-járvány következményei számos hagyományos pénzügyi piacon fokozott feszültséghez vezettek. Ennek eredményeként a kriptográfia iránti figyelem jelentősen növekszik.

Ebben a cikkben áttekintjük a különböző kormányok kriptovalutákkal kapcsolatos perspektíváit a globális válság fényében.

A kriptovaluta elismerése

A szövetségi pénzügyi felügyeleti hatóság, más néven BaFin, van kiadott útmutató a digitális eszközök pénzügyi eszközökként történő besorolására:

„A virtuális pénznemek olyan érték digitális ábrázolása, amelyet egyetlen központi bank vagy állami szerv sem bocsátott ki és nem garantált, és nem feltétlenül kapcsolódik a törvényben meghatározott pénznemhez, és amelynek nincs pénznemének vagy pénzének jogi státusza, de természetes vagy jogi személyek csereszközként elfogadják, és elektronikus úton továbbítható, tárolható és kereskedhető. ”

BaFin azt is elmagyarázta, hogy a kriptovaluták ezen osztályozását számos nemzetközi szervezet, köztük a Pénzmosás Pénzügyi Akció Munkacsoportja (FATF), részben támogatta..

A szabályozó jelentése szerint jelenleg több mint 40 német bank kéri a BaFin jóváhagyását a digitális eszközök őrzéséhez szükséges szolgáltatások nyújtásához az országban.

A bányászat áttekintése

A Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAPC) a kriptovaluta fogalmát használta, amelyet a FATF is javasolt. Ezzel párhuzamosan pedig Ukrajna Energiaügyi Minisztériuma javasolt az atomerőművekben termelt villamos energia feleslegének felhasználása a kriptovaluták bányászatára a világjárványhoz kapcsolódó kihívásokra válaszul:

„A„ felelősséget ”valójában„ eszközzé ”alakíthatjuk. Az atomenergia előnyeit kihasználva a villamosenergia-többlet felhasználásának egyik modern eszköze a kriptovaluta-bányászat felé irányítani. Ez nemcsak lehetővé teszi számunkra az atomerőmű garantált terhelésének fenntartását, hanem a vállalkozások számára további források előteremtését is, és megnyitja az utat egy alapvetően új gazdaság, új megközelítések és új piaci rendszer felé. ”

Irán legalizálták bányászat tavaly. A bányászati ​​tevékenység végzéséhez engedélyt kell szerezni az Ipari, Bányászati ​​és Kereskedelmi Minisztériumtól. Ezt már több ezer jelentkező tette meg, köztük külföldiek is.

2020 májusában azonban Hassan Rouhani iráni elnök utasította Az Energiaügyi Minisztérium, az Információs és Hírközlési Technológiai Minisztérium és a Központi Bank új kriptovaluta-bányászati ​​stratégia kidolgozására. Bátorította a bányaipar és az ebből származó bevételek szabályozásának alapos tanulmányozását.

A tiltások feloldódtak

India kriptográfiája hosszú ideig megbénult a tilalom az indiai Reserve Bank (RBI) által a kriptovaluták számának alakulása 2018-ban.

2020. március 4-én azonban India Legfelsőbb Bírósága megsemmisítették az indiai Reserve Bank (RBI) rendelete, amely megtiltja a kriptovalutákkal dolgozó szervezetek számára a szolgáltatások nyújtását. Kezdetben az RBI azt tervezte fellebbezés a Legfelsőbb Bíróság döntését, de végül ezt elutasította anélkül, hogy észrevételeket tett volna. Később a kriptovaluta-tőzsdék az RBI-hez fordultak tisztázás céljából. Az indiai kereskedelmi bankok valóban banki szolgáltatásokat nyújthatnának kereskedőknek és kriptovaluta társaságoknak. Az ország központi bankja kifejtette:

“Ma nincs ilyen tilalom” – jelentette ki az Indiai Tartalékbank (RBI).

A helyi kriptovaluta-tőzsdék biztosak abban, hogy az RBI nyilatkozata pozitívan befolyásolja az ipari növekedést Indiában. Közülük néhányan már az elmúlt két hónapban jelentős mennyiségi növekedésről számoltak be. Szerint vezérigazgatójának, Sumit Gupta-nak, a mumbai-i kriptovaluta kereskedési platform és a CoinDCX likviditási összesítő csak márciusban 150 százalékos növekedést mutatott a napi aktív felhasználók számában.

Hitelesítés

Dél-Korea Nemzetgyűlése készült törvénymódosítások, amelyek eredményeként a dél-koreai kriptopénz teljesen törvényessé válik.

Ez azt jelenti, hogy a kriptopénzipar most Dél-Korea általános jogi keretein belül köteles maradéktalanul betartani a kereskedelem szabályait. A hazai blockchain-ipar szerkezetátalakítása várhatóan ennek az eseménynek az eredményeként következik be.

Az elfogadott módosítások 2021-ben lépnek hatályba, ami az iparág résztvevőinek felhatalmazást fog kapni arra, hogy:

  • Betartani a pénzügyi törvényeket és a pénzügyi beszámolási követelményeket;
  • Csak ellenőrzött bankszámlákat használjon, és érvényesítse a KYC eljárásokat;
  • Információbiztonsági irányító rendszerek (ISMS) használata.

Félek, hogy az ilyen intézkedések következésképpen a kriptovaluta-tőzsdék többségének bezárásához vezetnek a számlázás és az információ-ellenőrzés nehézségei miatt. Ennek eredményeként Dél-Koreában csak 4 és 6 tőzsde maradhat aktív; mivel úgy tűnik, hogy ma csak az Upbit, a Bithumb, a Coinone, a Korbit, a GoPax és a Hanbitco képes megfelelni.

Szabályozás

Nem lehet megemlíteni egy másik módszert – a kínai kriptopénz útját, vagy inkább annak kezdetét. Ezt a pontos utat igyekszik Oroszország követni. Az Orosz Föderáció hatóságai bevezették a huzat a digitális pénzügyi eszközökről szóló jogszabály 2020 májusában.

Az újítások közvetlenül tiltják azoknak a kriptovalutáknak a forgalmát, amelyeket Oroszország belső szabályai nem bocsátanak ki, ideértve az értékesítést, a bányászatot és a reklámot is. A piaci résztvevők és szakértők felháborodnak és meglepődnek egy ilyen szigorú megközelítés miatt, mivel a teljes tiltás évente több milliárd dolláros veszteséget jelentene az ország gazdaságának.

“A kormány egyértelmű üzenetet küld minden vállalkozónak, akiknek tevékenysége valamilyen módon kapcsolódik a kriptovalutákhoz, hogy azonnal vonják ki vállalkozásukat az országból más joghatóságokba” – kivonat az Oroszországi Cryptocurrencies and Blockchain Szövetség nyílt leveléből a Gazdasági Minisztériumhoz és az Állami Duma.

Növekedésre számít

Eközben a globális járvány következményeivel összefüggésben világszerte bővülnek és erősödnek a várakozások a kriptovaluta növekvő ciklusára.

A Glassnode elemzői szerint a forgalomban lévő bitcoinok teljes számának 60% -a nem mozdult egész évben, ami növekvő számú hosszú távú befektetőt mutat. A grafikonon látható, hogy ilyen mintát utoljára 2017-ben figyeltek meg, a Bitcoin bika futása előtt.

A hosszú távú befektetésekben tartott ETH száma szintén növekszik, és elérte az elmúlt 10 hónap legmagasabb szintjét. A Santiment elemzői jelentése szerint a 100 legnagyobb, nem őrizet alatt álló Ethereum hálózati cím teljes egyenlege meghaladta a 21,8 millió ETH-t, ami 4,6 milliárd dollárnak felel meg..

Egyik korábbi cikkünkben mi írt a kriptopénzpiac közeledő növekedési ciklusának lehetőségéről. Jelenleg az általános tényezők és a globális teljesítmény megszilárdítja ezt az elméletet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me