A bZx DeFi szolgáltatás ellen idén februárban történt hackertámadás miatt több mint egymillió dollár értékű befektetői alapok veszélybe kerültek. Ennek az esetnek azonban 6 résztvevője rendelkezett a Nexus kölcsönös biztosításával ennek az okos szerződésnek a teljes összege mintegy 87 000 dollár, és mindegyikük kifizetést kapott kártérítési igényként. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a DeFi biztosítás miként tudja garantálni az alapjainak biztonságát biztosítási események esetén.

DeFi biztosítás

A biztosítás viszonylag új jelenség a digitális eszközök piacán. Észrevehette, hogy hány központosított tőzsde kezdte meg az alapok / pozíciók biztosítását az ügyfelek betétjeinek további biztonsága érdekében. De az igazi fellendülés a DeFi biztosításaiban mutatkozik meg, ahol a piaci volumen több tucatszorosára nőtt az elmúlt hónapokban. De mi teszi a decentralizált biztosítást olyan vonzóvá a felhasználók számára:

 • Intelligens szerződések – a biztosítási kötvények kifizetésének garanciáját a szoftver kódja tartja be, ami csökkenti a hibák és késések kockázatát;
 • Nincs közvetítő – növeli az interakció és a rendszerbe vetett bizalom sebességét és hatékonyságát;
 • Adatok átláthatósága – bárki nyomon követheti az alapok mozgását, és ellenőrizheti a biztosítási kötvény mögött álló intelligens szerződés feltételeit;
 • Elérhetőség – a felhasználók ezrei szerte a világon pillanatok alatt szerezhetnek biztosítást.

Hogyan működik

A DeFi biztosítás segít megvédeni a befektetőket és a szolgáltatókat, és elkerülheti a pénzügyi veszteségeket az infrastruktúra hackelése, lopása, műszaki meghibásodása esetén..

A biztosítás elve egyszerű; vesz egy biztosítási kötvényt, amely lényegében egy okos szerződés, amely lefedi a helyzetek egy bizonyos listáját. Ha ilyen helyzetek fordulnak elő és veszteségeket szenved el, akkor igényelhet fizetést és kártérítést kaphat.

A különféle projekteknek és termékeknek saját megvalósítási jellemzőik vannak; Íme néhány példa:

 • Nexus kölcsönös egy decentralizált biztosítási protokoll, amely bármilyen intelligens szerződést biztosíthat az Ethereum blokkláncon. A biztosítási kötvény által fedezett kockázatok listája csak az intelligens szerződések „visszaélését” tartalmazza, így a biztosítás nem terjed ki olyan eseményekre, mint a magánkulcsok elvesztése vagy a központba történő betörés.
 • Etherisc egy blockchain biztosítási platform, amelyet az Ethereumon telepítettek. A felülre épített Flight Delay mobil dApp, amely biztosítja a repülési késések okozta eseteket, nagy siker. Az alkalmazás Ethereum intelligens szerződéseken fut, és nyílt forráskódú. A felhasználók biztosítási kötvényeket vásárolnak, és repülési késések esetén fizetik a repülőjegy teljes költségét.
 • Medishares az Ethereumon létrehozott, bizalmas, különféle területeken működő P2P biztosításokhoz tartozó blokklánc-piac. A kötvénytulajdonosok fizetik az összegeket, amelyek alapot képeznek a biztosítási kifizetésekhez. A kötvénytulajdonosok motivációja arra, hogy értéket tároljanak az alapban, a díjazás felhalmozódása a natív zsetonokban.
 • PAL hálózat – egy szingapúri székhelyű, gépi tanulást biztosító biztosítási platform fizethet a repülési késések, földrengések és akár egy okostelefon elvesztése miatt. A biztosítási kötvényeket fiat vagy natív valutával vásárolják (a PAL natív devizájához a kötvények költsége akár 50% -kal alacsonyabb).

Jellemzők

 • A decentralizáció kód és intelligens szerződések segítségével kapcsolatot létesít a biztosító és az ügyfél között. Az intelligens szerződések tartalmazzák az összes biztosítási részletet, például a fedezetet, a biztosítási összeget és másokat;
 • Az infrastruktúra rugalmassága nagyszerű lehetőséget kínál az összes folyamat automatizálására a kód segítségével. Időt, emberi erőforrásokat és pénzt takarít meg, mivel a munka nagy részét a kód hajtja végre;
 • Új pénzügyi eszközök, például biztosítási csereügyletek.

Bonyodalmak

 • Teljes függőség a szülői blokklánctól és harmadik fél megoldásaitól;
 • A termék / szolgáltatás szervezőinek / alkotóinak a szerződés leállításának képessége;
 • Homályos felelősség.

A következő „Tudás DeFi’cit “ cikkeket, továbbra is tájékoztatjuk Önt a DeFi piac jelenlegi helyzetéről és az ilyen irányú jövedelmező esetekről. Sok szerencsét mindenkinek!

Jogi nyilatkozat: A cikk tartalmának nem célja pénzügyi tanácsadás, ezért nem szabad ilyenként kezelni. A 3commas és szerzői semmilyen felelősséget nem vállalnak a nyereségért vagy veszteségért a cikk elolvasása után. A cikk azért került bemutatásra, hogy általános tájékoztatást nyújtson az olvasóknak. Csak az itt leírt személyes tapasztalat létezik. A felhasználónak meg kell végeznie a saját független kutatását, hogy megalapozott döntéseket hozzon a kriptográfiai beruházásaival kapcsolatban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me