A joghatósági korlátozások, mennyiségi korlátozások, bizalmi korlátok, a szolgáltatások magas költsége csak néhány probléma, amellyel szembe kell nézniük azoknak, akik hitelt vagy betétet akarnak felvenni a világ bankjaiban. Ebben a „Tudás DeFi ”cit ”cikkben, egyszerű szavakkal eláruljuk, hogyan lehet a DeFi eszközeivel földrajzi korlátozások, hiteltörténet nélküli hitelt felvenni, valamint hogyan lehet kedvezőbb feltételekkel és közvetítők nélkül befizetni..

DeFi hitelezés és kölcsönök

A DeFi legnépszerűbb szolgáltatásai manapság a kriptovaluta kölcsönök és betétek. Fő különbségük a banki szolgáltatásokkal szemben az, hogy a felhasználók interakciói a DeFi-platformokkal teljesen decentralizáltak és automatizáltak.

Ma a DeFi szolgáltatásai készek gyors, olcsó hiteleket és nyereséges betéteket kínálni szerte a világon. Például kölcsönözhet néhány percen belül külföldi lakosoktól és befektetőktől – Kanadától Nigériáig.

A DeFi-hitelek népszerűségének fő okai, valamint elsődleges előnyeik a könnyűség, az átláthatóság és a decentralizáció:

 • A decentralizációval nincs szükség hitelképekre vagy bankszámlára. Bármely internetfelhasználó felhasználhatja kriptovalutáját kölcsön vagy betét fedezetéül kamatszerzés céljából.
 • A hitelfelvevőnek nem kell bemutatnia a jövedelem igazolását és egyéb szabványos dokumentumokat. Csak annyit kell tennie, hogy a kriptotárcát csatlakoztatja a rendszerhez.
 • A betétek esetében a DeFi szolgáltatások 2-3-szor magasabb hozamot nyújtanak, mint a hagyományos bankok, míg a decentralizált hitelek jóval olcsóbbak, mint a hagyományos hitelek.
 • A decentralizáció kiküszöböli az emberi tényező lehetőségét, mint a manipuláció és visszaélés fő okát, bizalmat keltve a felhasználók körében.

Hogyan működik

A legnépszerűbbek az egyszerű rendszerek, ahol egyes résztvevők kamatozó betéteket kötnek; ezeket az alapokat ezután felosztják a többi résztvevő között, akik fedezettel fedezett hiteleket vesznek fel. A betéteket, hiteleket és fedezeteket kriptovalutákban bocsátják ki és bocsátják ki.

Ennek megfelelően a kamatlábaknak két fő típusa van:

 • A kölcsön kamatai, amelyeket a hitelfelvevő fizet;
 • A hitelező által kapott betéti kamat (amely valójában a hitelfelvevő által fizetett kamat része).

Az arányok sok mutatótól függenek, és a rendszer minden blokkban automatikusan kiszámítja őket. Változásokat okozhatnak egy adott szolgáltatás feltételei, a betét / kölcsön nagysága, a betét / fedezet mögött lévő kriptovaluta, ezen eszközök kereslete / elérhetősége a platformon és még sok más.

Mivel a hitelek fedezése kriptovalutával történik, amelynek erős volatilitása van, a kockázatok fedezése érdekében, a hitel fedezete jelentősen meghaladhatja a kölcsön összegét. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a zálogtárgyak árának hirtelen változása esetén az adósság törlesztése érdekében a szerződést le kell zárni, a szerződésben szereplő képlet és a platform feltételei szerint ; a fennmaradó fedezetet a törlesztésre fordítják. Így a kölcsön minden esetben automatikusan visszafizetésre kerül, ideértve a pozíció felszámolását is, és a kölcsön fedezetének többlete garantált biztonsági tényező, amely lehetővé teszi, hogy hitelelőzmények nélkül jelentkezhessen..

Kilátások

 • Nyereséges és egyszerű jövedelemforrás a kriptográfiai eszközök tulajdonosai számára, kedvezőbb, mint az egyszerű tárolás;
 • Fedezetkereskedő, nagybefektető és más kriptográfiai résztvevők hiteligényének kielégítése;
 • Arbitrázs.

Bonyodalmak

 • A használat bonyolultsága és a tapasztalt kriptográf felhasználókra való összpontosítás, az esetleges technikai hibák és hibák, a barátságtalan és zavaros interfészek nagyban elidegenítik a DeFi hitelezését a tömeges használótól;
 • A szabályozói kockázatok, amelyek a szabályozók közeljövőbeni, a pénzmosás és a különféle nemkívánatos finanszírozás elleni küzdelem szükségessége miatt a pénzügyi tevékenység új területének irányítása alá vételéhez vágynak, a szabályok és folyamatok bonyolultabbá válásához vezetnek, amelyek tolja el a potenciális felhasználók nagy számát.

A mai lehetőségek

A DeFi pulzuson weboldal, részletesen tanulmányozhatja a DeFi hitelpiac aktuális statisztikáit, és megtekintheti az iparági vezetők értékelését.

A következő „Tudás DeFi ”cit ”cikkeket, továbbra is tájékoztatjuk Önt a DeFi piac jelenlegi helyzetéről, és konkrét jövedelmező esetekről ebben az irányban. Sok szerencsét mindenkinek!

Jogi nyilatkozat: A cikk tartalmának nem célja pénzügyi tanácsadás, ezért nem szabad ilyenként kezelni. A 3commas és szerzői semmilyen felelősséget nem vállalnak a nyereségért vagy veszteségért a cikk elolvasása után. A cikk azért került bemutatásra, hogy általános tájékoztatást nyújtson az olvasóknak. Csak az itt leírt személyes tapasztalat létezik. A felhasználónak meg kell végeznie a saját független kutatását, hogy megalapozott döntéseket hozzon a kriptográfiai beruházásaival kapcsolatban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me