Kezdő útmutató a Bitcoin napi kereskedéséhez

Ha napi kereskedéssel szeretne pénzt keresni, meg kell tanulnia néhány dolgot, hogy jó úton járjon. Ez az útmutató megfelelő bevezetést nyújt a Bitcoin napi kereskedésébe – a technikai és pszichológiai szempontokról, arról, hogy mit kell előre tudni és hogyan lehet fenntartani a stabil jövedelmet. Bitcoin Day Trading Higgye el vagy sem, a Bitcoin hálózat még mindig nagy, még nem realizált potenciállal rendelkezik – a fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy javítsák skálázhatóságát, a magánélet javítását szolgáló funkciókat és más funkciókat. Ezért nem késő belemenni a Bitcoin napi kereskedésbe. Ez azonban sok felkészülést és erőfeszítést igényel az Ön részéről. A napi kereskedésben a munkanap végéig le kell zárni a pozíciókat, és nagyfokú önfegyelemre és objektivitásra lesz szükség.

A Bitcoin kereskedése előtti lépések

Állítólag a jó nap kereskedők napi 1-2 százalékos nyereséget termelnek. A statisztikai valószínűség csekély, de hogyan lehet legyőzni az esélyeket? A siker esélye attól függ, hogy megteszi-e a megfelelő lépéseket a kereskedés megkezdése előtt:

 1. Jobban meg kell értened, hogyan működik maga a blockchain és mi különbözteti meg a tranzakciók hagyományos modelljétől. Tanulja meg az alapokat az ingyenes online oktatási tartalom révén. Ezután gyűjtsön különféle véleményeket olyan emberektől, akik tudják, miről beszélnek. A 3commas professzionális kereskedők egész közösségét látja vendégül, így saját tapasztalatokból tanulhat.
 2. Figyeljen az összes szempontra – pozitívra és negatívra egyaránt. Olyan pártatlan források kutatása, amelyek objektíven kiemelik a piac különböző sajátosságait. Sokat lehet tanulni a blogokból, könyvekből, online órákból, dokumentumfilmekből stb.
 3. Fogadja el az eredendő kockázatokat. Ezen a kockázatos piacon a dolgok bármikor elromolhatnak. Például 2019 június végén a Bitcoin ára 15% -kal esett vissza egy erőszakos eladást követően. Érdekes, hogy még a tapasztalt kereskedőket is elkapták.
 4. Határozza meg, mennyit tud befektetni. Figyelembe véve a Bitcoin volatilitását, sok hullámvölgyre számíthat. A meglévő tőke, a kockázattűrés és a pénzügyi célok a fő meghatározók.
 5. A legfrissebb iparági frissítésekkel felzárkózhat. Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a média a legfontosabb befolyásoló forrás a Bitcoin és más kriptovaluták árára. Bizonyos hírek futótűzként terjednek, és a Bitcoin árát befolyásolja. Például a nagyvállalatok Bitcoin iránti érdeklődésének egyszerű bejelentése az ár meredek emelkedését okozhatja.
 6. Bejutni a politikába. A politikai eseményeknek is van hatása. A 2015-ös görög válság idején sok görög kereskedő befektetett kriptovalutába, és befolyásolta azt. Hasonlóképpen, az elnökválasztás vagy a Brexit hatással lesz a Bitcoin árfolyamára minden más kriptográfia előtt.
 7. Találjon jó szoftvert. Ha a szoftver közvetlenül kölcsönhatásba lép a pénzügyi tőzsdékkel, akkor hasznos eszköz a napi kereskedés ilyen gyorsan változó beállításaiban. A piaci adatok átfogó értelmezése alapján a 3commas kereskedési program lehetővé teszi a kereskedések gyorsabb és hatékonyabb végrehajtását.

BTC napi kereskedési stratégiák

Annak ellenére, hogy mélyrehatóan belemerül a rendkívül technikai mutatókba, az elején meg kell tanulnia az egyszerű napi kereskedési stratégiák alapjait. Nem feltétlenül egy olyan bonyolult stratégiának kell lennie, amelyre nem lehet bebugyolálni a fejét. Ami az indulást illeti, annál egyszerűbb – annál hatékonyabb. Alapvető kérdések, amelyeket fel kell tenned magadnak a stratégia eldöntésekor:

 1. Mennyi erőfeszítést hajlandó fektetni a folyamatba? Sikerül-e sokáig a számítógép mögött ülni, vagy minimális részvételt szeretne?
 2. Milyen szakértelmet igényel a stratégia? Változatos bonyolultsággal meg kell találnia megfelelő képességeit.
 3. Mikor szeretné látni az első eredményeket? Arra számítasz, hogy a lehető leghamarabb elkezded keresni, vagy tudsz adni neki egy kis időt?
 4. Milyen kereskedési stílus felelne meg legjobban személyiségének? Döntse el, hogy ragaszkodjon-e a képletszerű rendszerekhez, vagy inkább kreatívabb és intuitívabb megközelítést alkalmaz.
 5. Szeretné biztonságosan játszani, vagy kockázatosabb, de potenciálisan jövedelmezőbb kereskedéseket folytatni?
 6. Milyen előírások vannak az Ön országában? Megszüntethetik bizonyos stratégiákat. Például az amerikai szabályozás korlátokat szab a tőkeáttételre és a fedezeti ügyletre.

A nappali kereskedés mindenesetre egy nagyon sajátos tevékenység. A pozíciók rövid távú mozgásokon alapulnak, ezért gyorsan kell reagálnia. Ha vannak olyan releváns hírek, amelyek befolyásolhatják az árat, vagy ha kialakulóban lévő mintát lát, akkor a műveletek ablaka nagyon korlátozott. Miután elsajátította az alapvető technikákat, fontolóra veheti egy sor stratégia alkalmazását.

Használjak-e kereskedési botot?

Nem tagadható, hogy a számítógépek sokkal jobban képesek elvégezni a számításokat, mint az emberek. Döntő fontosságú, különösen akkor, ha valódi pénz van a vonalon. A siker nagymértékben függ attól, hogy a kereskedő milyen pszichés állapotban van, míg a botot nem érzik érzelmek. Az emberek gyakran követnek el hibákat azzal, hogy további nyereségért tartanak kereskedést, bár ez ellentétes a választott stratégiájukkal. A terv betartásának elmulasztása jelentős következményekkel járhat. Az emberek csak azért veszítik el a meglévő nyereséget, mert úgy érzik, hogy többet kaphatnak. Egy másik emberi hiba, amelyre felhívni a figyelmet, nem képes elég gyorsan reagálni. A kereskedési botok soha nem hoznak szabálytalan döntéseket, mert egy előre meghatározott algoritmus diktálja minden műveletet. Továbbá, amikor a napi kereskedésről van szó, az időzítés kulcsfontosságú. A botok pillanatok alatt reagálhatnak az adatokra és tranzakciókat hajthatnak végre. A kereskedési bot azonban ugyanolyan jó, mint a mögötte álló technológia. Ha a 3commas automatizált kereskedési platformját választja, akkor robusztus platformot kap, leállás és technikai csuklás nélkül. Figyelembe véve, hogy stratégiákat, mutatókat és beállításokat oszthat meg és tanulhat meg a közösség többi kereskedőjével, kereskedelme tovább javul.

Hogyan olvassuk el a Bitcoin napi diagramját

Minden kereskedési diagram adatpontokat mutat a múltbeli és a jelenlegi ármozgásokra vonatkozóan. A Bitcoin napdiagramja egy adott nap árfolyamára összpontosít. Megtekintheti a változásokat egy meghatározott időkereten belül is, ami segít a kereskedőknek megalapozottabb döntéseket hozni. Bár vonalas és oszlopdiagramokban nincs hiány, az egyik legértékesebb típus a gyertyatartó diagram. Rövid értékes információt kínál tömör formában. A diagram a következőket mondja el: Bitcoin napi diagram olvasása

 • Megmutatja, hogy mi volt a Bitcoin nyitó és záró ára.
 • Az árnyékok azt a legmagasabb és legalacsonyabb árat mutatják, amelyen a Bitcoin aznap kereskedett.

piros és zöld botokPiros és zöld botok

 • Ha a bot piros, akkor a záróár alacsonyabb volt, mint a nyitó.
 • Amikor zöld, akkor azt jelzi, hogy magasabbra záródott.
 • Ha meg tudja mondani, hogy a diagram többnyire piros és lefelé halad, akkor csökkenő tendenciát mutat.
 • Ha az ellenkezője igaz (zöld és felfelé mutató), akkor ez felfelé irányuló tendencia.

Sokkal több információt kell kinyerni, amelyek jelentőséggel bírnak a kereskedésben. Tehát ne rohanjon kereskedelembe, mielőtt megfelelően megtanulja a diagramok használatát.

Hogyan lehet trendet találni

A trendek megmutatják a Bitcoin árváltozásainak lendületét egy adott irányban. Ezeket a mintákat azonosíthatja egy diagramon, és ezek alapján hozhat döntéseket. Nem nehéz megmondani az árirányt, mivel a láthatatlan vonalakon keresztül közvetett módon ábrázolják a diagramon:

trend megtalálásaTrend megtalálása

Nyilvánvaló azonban, hogy az árak nem követik pontosan a vonalakat, inkább előre-hátra mozognak a felső és az alsó trendvonal között.

trendcsatornaTrendi csatorna

Az emelkedő és a csökkenő trendek csúcsai trendcsatornát képeznek, ami a technikai árelemzés során általánosan használt fogalom. A csatornák megmutatják, hogy a Bitcoin hol kereskedik egy adott időpontban, és összehasonlítja azt az általános irányral.

A Bitcoin napi diagramjának elemzése

Az árváltozások nem lineárisak. Ezért használja a technikai diagram elemzés a támogatottság és az ellenállás szintjét – rövid távú trendeket mutatnak be az általános trenden belül. Az ellenállás megmutatja, hol várható egy felfutó trend szüneteltetése vagy visszapattanása. Ez azt jelenti, hogy sok vevő koncentrálódik abban az időben. Az ellenállás kilépési pontként használható egy tranzakcióhoz. A támogatás szintje felhasználható annak előrejelzésére, hogy egy csökkenő tendencia hol szünetelhet, hol visszapattanhat. Ez belépési pontként használható.

a támogatás szintjeA támogatás szintjei

Korlátozott megrendelések a Bitcoin Day Trade számára

Vizsgáljuk meg a limit megbízásokat a piaci megbízásokhoz képest. A piaci megbízások a leggyorsabb módja a kereskedelem be- és kilépésének az akkor elérhető legjobb áron. Az azonnali végrehajtás azonban azt jelenti, hogy az ár másodlagos lesz. Amikor lead egy limit megbízást, az csak akkor vált aktiválásra, ha a Bitcoin eléri az Ön által meghatározott árat. Így jobb árat kaphat, ha elég türelmes. Ne feledje, hogy az árnak nyereségesnek kell lennie az Ön számára, de mégis reálisnak kell lennie. Például három bitcoinot akar vásárolni érménként 9000 dollárért. A limit megbízást mindaddig nem hajtják végre, amíg nincs eladó (vagy eladók), aki hajlandó elfogadni az Önnek megfelelő árat. Vagy eladhatja a Bitcoin-t 10 000 dollárért, és nem alacsonyabb. Ha a piaci ár alacsonyabb, akkor egyszerűen nem hajtja végre az Ön megrendelését. A limit megbízások előnyei:

 • Jobb árak a kereskedő megrendelései számára;
 • Védelem a drasztikus változások ellen;
 • Nagyobb szabadság, mivel a kereskedőknek nem kell aktívan figyelniük az árakat.

Néhány agresszív kereskedési technika azonban nem felel meg a limit megbízásoknak. Olyan helyzetekben, amikor a gyors végrehajtás fontosabb, mint az árkülönbség, a piaci megbízások mellett kell dönteni.

Legjobb tőzsdék a napi kereskedéshez Bitcoin

Napi kereskedéskor a tőzsdén végzett tevékenység nagyon szórványosan történik. Szüksége van egy megbízható cserére, amely nem hagyja cserben a legfontosabb pillanatban. Mielőtt bármilyen cserét vállalna, szánjon rá időt, hogy teljes mértékben feltárja annak funkcionalitását és alaposan értékelje a hátrányokat. Itt vannak a legjobb kriptográfiai tőzsdék a Bitcoin napi kereskedéshez:

 • Binance – hatalmas funkcionalitás, alapvető és fejlett információcsere, nincs lemaradó, útközbeni alkalmazás.
 • BitMEX – magas tőkeáttétel, nincsenek Bitcoin betéti és kifizetési díjak, szilárd biztonsági infrastruktúra, egyszerű felület.
 • GDAX – fejlett funkciók, alacsony tranzakciós díjak, az alapok FDIC biztosítottak, intuitív kialakításúak, kezdőknek alkalmasak.
 • Bitfinex – árfolyam-kereskedési funkció, sok megbízástípus, testreszabott felhasználói felület, megbízható biztonsági intézkedések.
 • Kraken – további készletek, minden készségszinthez megfelelő, számlavezetési szolgáltatások.
 • CEX.io – Könnyen használható, megfelel egyéneknek és intézményeknek, hasznos mobilalkalmazás.

A nagy hír az, hogy az összes cserét az utolsó kivételével a 3commas támogatja.

A nappali kereskedelem élettani tényezői

Sok kereskedő megosztotta tapasztalatait pszichológiai küzdelmeivel kapcsolatban, amelyek veszteségeket okoztak számukra. Ha el akarja kerülni a kereskedelmi nyereség csendes szabotálását, alkalmazza a megfelelő gondolkodásmódot:

 1. Ne legyél mohó. Nem tudsz azonnal meggazdagodni, ezért ne próbáld meg – lassan és stabilan nyeri a versenyt.
 2. Vállalj felelősséget. Ha folyamatosan másokat hibáztat veszteségeivel, akkor nem tanul a hibáiból. Nézze meg, mit tévedett, és hajtsa végre a szükséges módosításokat.
 3. Fogadja el a kockázatokat. A félelem káros lehet a helyes döntések meghozatalára. Békülj meg azzal a ténnyel, hogy a kereskedésre szánt pénzeszközök elveszhetnek – ésszerűen cselekedhetsz.
 4. Javítsa az önfegyelmet. Pénzkeresés a Bitcoin kereskedésével nem csak hobbi, amelybe bármikor be- és kikerülhet, amikor csak akar. Rendezze át az ütemtervet úgy, hogy mindig kifogások nélkül találjon rá időt.
 5. Fejlesszen ki egy nyerő hozzáállást. Annak ellenére, hogy a kriptovaluta piac kiszámíthatatlan lehet, fenn kell tartania az irányítás érzését. Maradjon ésszerűen magabiztos, és bízzon tudásában és kereskedési tervében.

A napi kereskedési bitcoinok adói és tennivalói

A kriptovaluta haszonszerzése önmagában is nehéz mesterség. De amikor más rétegeket ad hozzá – például konkrétan kereskedik a Bitcoin-szal és részt vesz a daytrade-ben – a kereskedők nem engedhetik meg maguknak, hogy elhanyagolják a szabályokat.

Ajánlott Nem nagyszerű ötlet
 • Világos belépési és kilépési szabályok;
 • A margin felelősségteljes kezelése;
 • Minden nyitott pozíció időbeni bezárása;
 • Folyékonyan kezelni a technikai elemzéseket;
 • Kockázatkezelési eszközök használata;
 • Ragaszkodás a kereskedési tervhez;
 • Folyamatos tanulás.
 • Kereskedelem nélkülözhetetlen pénzzel;
 • Overtrading;
 • Habozás és elakadás;
 • Kereskedés a főbb sajtóközlemények körül;
 • Vásárlás csak azért, mert alacsony az ár;
 • A ’gyorsan meggazdagodni’ stratégiák használata;
 • A helyi törvények és előírások elhanyagolása.

Következtetés

Mint látható, a jövőbeli Bitcoin napi kereskedőknek rengeteg tanulnivaló van – az ipar technikai aspektusától kezdve az érzelmeik irányításáig. A napi kereskedés jelentős nyereséggel és ugyanolyan nagy veszteséggel járhat. Nem mindenkinek való. De ha veszi a fáradságot, hogy megfelelően kutasson és felhasználja a megfelelő eszközöket, például a 3commas Bitcoin day trading botot, akkor nagyszerű megélhetésre van lehetőség.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map