Hogyan lehet kereskedni a kriptovalutával: Hülye egyszerű útmutató kezdőknek

A kriptovaluta-kereskedelem egyike azoknak az iparágaknak, amelyekkel mindenki foglalkozik, de úgy tűnik, soha senki sem képes megmagyarázni. Legalábbis nem tömören. Óriási nyereség- és skálázhatósági lehetőségeivel azonban egyre kevésbé lehet „nem kapni”.

A kriptovaluta kereskedelmének ismerete a jegy egy növekvő piacra, tele izgalmas új érmékkel és csúcstechnológiájú platformokkal. De minden utazás egyetlen lépéssel kezdődik, és ma ezt a lépést meg fogjuk tenni azzal, hogy elmagyarázzuk, mi a kriptó és az altkoin, és hogyan kell kereskedni.

Mit kereskedsz?

A kriptovaluta a lehető legegyszerűbben fogalmazva az digitális pénzváltás szoftverplatformokon. Most ez sok árnyalatot hagy ki, de mindent tartalmaz, amit tudnia kell. Hasonlóan a Windows-hoz, a Dropbox-hoz vagy a PayPalhoz, a Cryptocurrency is egy szoftver segítségével nyújt szolgáltatásokat.

A kriptovaluták a decentralizált digitális valuta egyik formája, amelyet még soha nem láttak a globális piacon. Nincs kriptográfia központi bankja, például dollár vagy font font esetén. A pénznemnek nincs származási országa, és problémamentesen bárhol kereskedhet vele.

Több száz változatban kapható, mindegyiknek megvan a maga értéke, két dolog teszi olyan fontossá a kriptopénzeket:

 1. Digitálisak, és az online kereskedelemhez használt platformok mindenki számára elérhetőek.
 2. A tranzakciók nyomon követésére a Blockchain nevű online adatbázist használják.

Ez utóbbi pont nagy része teszi a kriptovaluta-kereskedelmet biztonságossá és életképessé. A blokklánc, a küldött és fogadott pénz nyilvántartása, hasonlóan magához a Crypto-hoz, teljesen decentralizált. Senki sem birtokolja és nem tartja fenn. Mindenki számára elérhető és minden tranzakcióba beépíthető, teljesen átláthatóan.

Az információk erősen titkosítottak, és mivel mindenkinek van egy példánya tiszta állapotban, szinte lehetetlen feltörni vagy megrontani. Ha egy tiltott változtatás megtörténik, a rendszer észreveszi és azonnal elutasítja.

Most, hogy volt egy rövid leckéje arról, hogy mi a kriptovaluta (és higgyen nekünk, végezze el a kutatását, és még sok minden másra talál), belekezdhetünk a kereskedésbe.

Kriptopénz kereskedés kezdőknek

A napi kereskedés kriptovalutája két dolog kiválasztásával kezdődik: egy kriptográfiai „pénztárca” és egy kereskedési csere. Pontosan így hangzanak: egy pénztárca az összes beérkezett vagy elköltött pénz elhelyezésére, és egy hely, ahol valutával kereskedhet más emberekkel.

Az ottani cserék közül a legnagyobbak és a legsikeresebbek a következők:

 • Coinbase
 • Poloniex
 • Bitfinex
 • Binance
 • CEX
 • Bittrex

Ezek a tőzsdék mindent megtesznek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a kereskedést. Általában lehetővé teszik hitelkártya vagy bankszámla csatlakoztatását a kereskedelem finanszírozásához.

A pénztárcák mindeközben remek módszerek a nyereség biztonságának megőrzésére. Fontos, hogy soha ne tárolja a kriptovalutát maguknál a tőzsdéken, mert feltörhetők. A pénztárcák kéz a kézben működnek a Blockchainnel, titkosítják a pénznemeket, és bölcsen tartják őket.

Könnyű beszerezni a Bitcoin, az Ether és a Litecoin szolgáltatásokat. De ha a kisebb altcoinokat akarja, cserélnie kell.

Függetlenül attól, hogy mit választ (sok online információ áll rendelkezésre a döntéshozatalhoz), a következő lépés egyszerű. Töltsön ki egy űrlapot, és várja meg, amíg a tranzakció végbemegy.

Természetesen vannak olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a kereskedés megkezdése előtt.

Hogyan lehet kereskedni a titkosítással: mit kell tudni, mielőtt elkezdené

Akárcsak a devizákkal való kereskedés a „való életben”, itt is van néhány dolog, amelyet érdemes tudni a kezdés előtt:

 • A kriptovaluta tőzsdék nem szerepelnek a szokásos tőzsdén.
 • A kriptovaluta piac a tőzsdétől eltérően a nap 24 órájában aktív.
 • Valószínűleg több cserére lesz szükség, hogy az összes érme teljes skáláját el tudja kereskedni.
 • A kriptovaluta piac elég ingatag lehet. Lehet, hogy vagyont szerzel az egyik érmén, vagy elveszíthet egy köteget a másikon. Mindig mindent meg kell tennie kereskedelme kockázatainak enyhítése érdekében.

De ne aggódjon – naponta több ezer ember végez tökéletesen életképes kereskedést, a hobbistól a hosszú távú rajongóig. A kezdőknek meg kell kutatniuk a cseréket és a pénznemeket, valamint a legjobb pénztárcákat saját igényeiknek megfelelően.

Az is fontos, hogy a promóciós érmék kereskedésével kezdjük a kriptovaluta piacon. Az olyan érmék, mint a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH), meglehetősen magas rangsorban vannak, bár a piac ingadozhat a jövőben.

Megjegyzés az Altcoinsról

Természetesen nem mindenki akar majd gázolni a kriptopénzváltó nyilvános strand árapályában. Végül ki akarsz ágazni, és ezt altcoinokkal tesszük.

De ne hagyd, hogy a név becsapjon – az altcoinok kereskedése ugyanaz, mint a kriptovaluták kereskedése. Csak altcoinoknak hívjuk őket, mert alternatívák a nagy névre szóló érméknek, mint például a Bitcoin.

Az Altcoins többnyire ugyanazokat az alapvető építőelemeket használja, mint a Bitcoin, ami jól működik, mert a Bitcoin ingyenes és nyílt forráskódú. Az Altcoins egyedi, értékes érméket hoz létre, amelyek meghatározott piacokat céloznak meg. Ezzel nagyon sok altcoin valóban versenyzővé vált a kriptopiacon.

Ezeket ugyanúgy kereskedik, mint a hagyományos kriptókat, és a piacokat ugyanazon tényezők alapján ingadozzák.

Hogyan lehet kereskedni a kriptovalutával: Most már tudod

Finoman szólva a kriptovaluta piacot az elmúlt évtized egyik legizgalmasabb fejleményének nevezni. Decentralizált valutával a titkosított platformokon ez a piac folyamatosan fejlődik.

A kriptovaluta kereskedelmének megtanulása nem nehéz egy kezdő számára. Ez egy olyan készség is, amely felfelé skálázódik, ahogy az Ön igényei és befektetési érdekei fejlődnek. Néhány alapvető szempontot figyelembe kell venni, mielőtt kiválasztaná a pénztárcát és a csereplatformot, de egy kis kutatás eljuthat oda, ahol lennie kell. Remélhetőleg ez a cikk a folyamat kezdete az Ön számára.

A kripto kereskedési folyamat ésszerűsítése érdekében látogasson el a 3commas oldalra a legjobb kriptovaluta kereskedési eszközökért.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map