Egyesek számára a kriptopénzek rejtélyek. Mások számára hihetetlen befektetési lehetőség.

Számtalan vállalkozó és befektető állítja, hogy vagyonra tett szert a kriptovalutákba történő befektetéssel. De mi az igazi üzlet?

Ebben a kriptovaluta oktatásról szóló bejegyzésben a kriptográfia alapjait vizsgáljuk. Mi az a kriptovaluta? Miért kell törődnie a kriptovalutával? Olvassa tovább, hogy megtudja!

Crypto 101

A Bitcoin, a Litecoin, az Ethereum és ezer más érme már a piacon van, de 2008-ban kezdődött a Bitcoin.

Mielőtt továbblépnénk, először meg kell vizsgálnunk néhány meghatározást.

A kriptopénz a digitális valutaforma csereeszközként funkcionálni jött létre. Ez egy virtuális eszköz, amely ugyanúgy működik, mint a pénz, de központosított felügyelet nélkül. Ehelyett a kriptopénzek fejlett kriptográfiát használnak a tranzakciók biztosításához és a hamisítás megakadályozásához.

A kriptográfia a matematikai kódok létrehozásának tudománya. Algoritmusok segítségével kódolja az információkat titkosított formátumba. Ezt a titkosított információt biztonságosan továbbíthatja és dekódolhatja, aki megkapja.

A kriptovaluták decentralizált irányítása megkülönbözteti a bizalomra épülő monetáris rendszerektől. A kriptopénzek egyenrangúak, és kriptográfiai technológiára támaszkodnak eszközei védelmében. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluták valójában inkább a részvényekhez hasonlítanak, mint a hagyományos pénzekhez.

A kriptopénzek világában a hagyományos pénz fiat pénz néven ismert. A Fiat pénz az összes papírbankjegyet, érmét, kötvényt, valutát és hagyományos bankszámlát képviseli.

A kriptovalutákkal tokenekben kereskednek. A tokenek a tulajdonában lévő kriptovaluta összegét jelentik. A kereskedők a zsetonjaikat digitális tárcájukban tartják, amelyeket privát kulcs véd. A tokeneknek több típusa van. A tokenek minden felekezetben kaphatók, és szabadon eladhatja őket más tulajdonosoknak.

Hogyan működnek a kriptopénzek?

A kriptovalutákat adatbázisokban „tárolják”. Bármely kriptopénz olyan társak hálózatát képviseli, akik egyben tulajdonosai is. Minden társ rendelkezik nyilvántartással az adott valuta összes tranzakciójának teljes történetéről. Tehát minden kereskedő hozzáférhet a hálózat minden számlájának egyenlegéhez.

A kriptovalutáknál a tranzakciók olyan fájlok, amelyek a token cseréjét jelzik a hálózat két társa között. A tranzakció végrehajtása után meg kell erősíteni és rögzíteni kell.

Szóval, hogyan keletkezik az érték?

Mivel a kriptovaluták decentralizáltak, bárki létrehozhat számtalan társfiókot, és visszaélhet a rendszerrel. Ennek megakadályozása érdekében a tulajdonosoknak kriptopénzeket kell „bányászniuk” a tranzakció megerősítése érdekében.

A „bányászat” nem más, mint egy kriptográfiai feladat megoldása, amely összeköti a blokklánc új blokkját. Ez a bányászati ​​munka biztosítja a kriptovaluta értékét, és nem csak hamisítható.

Miután egy tranzakciót megerősítettek, rögzítik a hálózatban, és a blokklánc hivatalos új „blokkjává” válik.

A Bitcoin jelentősége

Több mint 4000 kriptovaluta létezik, de a legstabilabb és legbiztonságosabb továbbra is a Bitcoin. Az első kriptovaluta, a Bitcoin a „arany mérceA kriptovaluta technológiáról. Az egyetlen kriptovaluta az, amely több pénzt keresett az embereknél, mint bármely más.

A Bitcoin naponta több mint kétszázezer tranzakciót tart. Ha befektetni szeretne egy kriptovalutába, akkor kezdje a Bitcoin-tal.

Mi teszi a kriptovalutákat olyan egyedivé?

A Bitcoin és az összes többi kriptovaluta egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyon vonzóvá teszi őket a modern piacokon. Lássuk, mi teszi a kriptovalutákat olyan egyedivé alább.

Decentralizált

Nincsenek bankok vagy kormányok, amelyek ellenőrzik a kriptovalutákat. Nem a bizalomra vagy a tekintélyre épülnek, hanem a matematikára és a technológiára. Ez azt jelenti, hogy senki sem tudja blokkolni a tranzakciót, és nincs korlátozó monetáris politika ezen eszközökkel kapcsolatban.

Névtelen / Álnév

A kripto tranzakciók nem fedik fel az abban érintett felek kilétét. A kriptopénzek címről címre mozognak, amelyek nem más, mint 30 karakter hosszú, véletlenszerűen generált láncok. Nem lehet összekapcsolni a tranzakciót egy valós emberrel.

Állandó

Miután hozzáadtunk egy blokkot a blokklánchoz, senki sem vonhatja vissza vagy törölheti a tranzakciót. Ez a rendkívüli biztonság mindkét irányban működik. Egyrészt senki sem vitathatja a tulajdonjogát. Másrészt, ha a csalók és a hackerek elveszik a pénzét, akkor nem tehet róla.

Globális

A kriptovaluta-tranzakciók világszerte fénysebességgel zajlanak, amint megerősítik a blokkláncot. Ez a fajta hatékonyság páratlan. Ezeket a tranzakciókat helytől függetlenül hajthatja végre, és a szokásos késés nélkül vásárolhat dolgokat a világ minden tájáról.

Biztonságos

A rejtjelérmék mögött álló rejtjelezés azt jelenti, hogy szinte lehetetlen feltörni őket. Még ha valaki megpróbálja is feltörni őket, jobb lenne, ha ugyanazokkal az erőforrásokkal bányásznák őket. Ez azt jelenti, hogy nincs valós kockázat a pénztárcájára, amíg a jelszava biztonságos.

Állandó ellátás és nincs infláció

Mivel egyetlen központi bank sem nyomtathat több kriptográfiai érmét igény szerint, a kínálat ellenőrzött és világszerte ismert. A Bitcoin valamikor a 22. században éri el végső számát. Az egyes kriptovalutákban használt programozás az egyetlen, ami ezt ellenőrzi.

Nincs adósság

Végül a fiat pénz az adósság egyik formáját képviseli a globális bankrendszerben. Minden birtokában lévő bankjegy az állam adóssága veled szemben. A kriptovaluta azonban önmagukon kívül nem jelent mást.

Folytassa a kriptovaluta oktatását a 3Commas oldalon

Most, hogy elkezdte a kriptovaluta oktatását, ideje felfedezni a kriptovaluták online kereskedelmének legjobb eszközeit. Itt, a 3Commas-nál, a kriptovaluta automatizálási eszközökre specializálódtunk, amelyek lehetővé teszik a hatékony kereskedelmet.

Gyere be és nézd meg még ma a kínálatunkat!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me