A számítógépes géniusz és a Massachusettsi Műszaki Intézet (MIT) professzora, Silvio Micali készítette. Algorand azon projektek táborába tartozik, amelyeket komoly tudományos háttérrel rendelkező emberek hoztak létre, ami már önmagában is ritkaság. Micali 2012-ben elnyerte a Turing-díjat, amely kiemelkedő elismerés a számítástechnika világában, amelyet Algorand leendő alkotójának ítéltek oda kollégájával, Shafi Goldwasserrel végzett munkájáért..

A díjat évente odaítélő Szövetség a Számítástechnikai Gépek Szövetsége szerint Micalinek köszönhető, hogy hozzájárult ahhoz, hogy a titkosítást „szigorúbb tudománysá” tette, olyan munkával, amely összefoglalta a terület néhány alapvető építőköve körüli ötleteket. Ma az Algorand ökoszisztémát alkotó nagyobb projekteket és szervezeteket vesszük szemügyre.

Mi az algoritmus?

Az Algorand egy nyílt forráskódú blokklánc platform, amelynek célja decentralizált gazdaság megteremtése korlátozások nélkül. Miután az MIT professzora, Silvio Micali, 2019 közepén elindított egy tesztnet projektet, az Algorand csapata egy olyan trilemma megoldására vállalkozott, amellyel a területen szinte minden induló szembesül: biztonság, decentralizáció és skálázhatóság. Az Algorand most saját blokklánccal rendelkezik, amely a PoS – Pure Proof-of-Stake (PPoS) algoritmus adaptált változatán fut.. 

A PPoS a bizánci megállapodás konszenzusos protokollján alapul. A PoS-hez képest a PPoS „igazságosabb” rendszernek nevezhető, mert ebben az esetben mindenki választható validátorként az Algorand hálózatban, akinek a fiókjában ALGO tokenek vannak. A tokenek száma csak a kiválasztás valószínűségét befolyásolja.

Az Algorand blokklánca lehetővé teszi az ALGO-n kívüli számos eszköz kiszolgálását is. Ezek más néven Algorand Standard Assets (ASA), és nagyjából ugyanúgy működnek, mint az ERC20 tokenek az Ethereum blokkláncon. Az egyik fő különbség az, hogy a felhasználóknak először kézzel kell elfogadniuk egy bizonyos token (ún. Előfizetés) fogadását. 

Milyen problémákat old meg Algorand?

Az Algorand különféle problémákat képes megoldani, a decentralizált cserék létrehozásától az eszközök tokenizálásáig. Algorand gyakorlati használatának talán legszembetűnőbb példája a Tether stablecoin. Az Algorand és a Tether olyan partnerséget kötöttek, amely az Algorand ASA 2.0 technológiája segítségével integrálta a Tether-et a projekt blokkláncába. Az Omni USDT-hez képest az algoritmi székhelyű Tether gyorsabb tranzakciós sebességgel és viszonylag alacsony díjakkal büszkélkedhet, így a stablecoin alkalmas a mikrofizetésekre.

Projektek az Algorand ökoszisztémában

Kör

A Circle egy pénzügyi szolgáltató vállalat, amely blokklánc technológiát alkalmaz a peer-to-peer fizetésekhez és a kriptovalutához kapcsolódó termékekhez. A Circle-t 2013-ban Jeremy Allaire és Sean Neville indította. A Circle a peer-to-peer fizetések és a kriptovaluta-cserék fogyasztói platformjaként indult. 2018-ban a vállalat felvásárolta a Poloniex fő kriptovalutacserét, miután az utóbbi pénzügyi nehézségekbe ütközött.

Az Algorand integrálja az USDC stablecoin-t, amelyet a Circle támogat. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy az Algorand blokkláncát használva könnyen átutalják a pénzeket a hagyományos bankok között. Az Algorand támogatja a Circle-t és az USDC-t a skálázható, biztonságos és interoperábilis pénzügyi alkalmazások széles skálájának fejlesztésében. Az Algorand soha nem látott sebességet biztosít az alacsony tranzakciós díjakkal, amelyek elengedhetetlenek a stabil állományokhoz.

Cartan

A Cartan egy Kajmán-szigeteken működő tanácsadó cég, amely teljes körű szolgáltatást kínál, és segít az ügyfeleknek összetett piaci stratégiák azonosításában, kidolgozásában és végrehajtásában. Pénzügyi és technológiai szakértők elemzik a legfrissebb ipari adatokat, hogy az ügyfelek számára azonnali betekintést és befektetési lehetőségeket nyújtsanak. Cartan partnerek az Algoranddal az Algorand hálózat további decentralizálása érdekében, pénzügyi termékek létrehozása az Algorand hálózat tetején és az Algorand elterjedésének felgyorsítása a Kajmán-szigeteken.

Főkönyv

A 2014-ben alapított Ledger az egyik vezető szerepet játszik a hardveres kriptovaluta pénztárcák gyártásában és a kriptovaluta és blokklánc alkalmazások infrastrukturális megoldásainak biztosításában. A társaság Párizsban, Vierzonban, New Yorkban és Hong Kongban található, és több mint 170 szakembert foglalkoztat, akik különféle termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek az egyének és a vállalatok digitális vagyonának védelme érdekében, ideértve a Ledger 165 országban értékesített hardvertárcáját..

A Ledger felvette az ALGO natív tokent a Ledger Live-on elérhető pénztárca-kompatibilis eszközök listájára. Ez lehetővé teszi a Ledger felhasználók számára, hogy tárolják és részt vegyenek az ALGO tétekben. A Ledger Live szolgáltatással való integráció kompatibilitást biztosít az Algorand Standard Assets (ASA) tárolóval, ezáltal az ASA token tulajdonosok további rétegben biztosíthatják a magánkulcsok tárolásának biztonságát.

SIAE

Az 1882-ben Milánóban alapított SIAE (Olasz Szerzői és Kiadói Társaság) állami gazdasági intézmény és tagsági alap a szerzői jogok kezelésében. A SIAE minden évben több mint 1,2 millió licencet állít ki a szervezet védett anyagainak felhasználására, garantálva ezzel a szerzőknek és a kiadóknak a munkájuk megfelelő kártalanítását. A SIAE az olasz kulturális és kreatív iparágakat is támogatja, gazdaságilag hozzájárulva számos művészeti kezdeményezéshez, és különféle társadalmi eseményeket támogat.

A SIAE az Algorand segítségével új nyílt ökoszisztémát fejleszt ki a szerzői jogok kezeléséhez, amelyet az Algorand nagy teljesítményű blokklánc platformja tett lehetővé. A SIAE kezdetben a Hyperledgerrel dolgozott, de decentralizált kialakítása és skálázható teljesítménye miatt az Algorand platformra váltott. Az Algorand PPoS protokollja, amely garantálja a decentralizációt, a méretezhetőséget és a biztonságot, különösen alkalmassá teszi a megfelelő jogkezeléshez szükséges összes metaadat és tranzakció robusztus kezelésére. A SIAE és az Algorand közötti együttműködés fejleszteni és megerősíteni fogja a szerzői jogok kezelésének eszközeit és szolgáltatásait új nyílt és hozzáférhető megoldások létrehozása érdekében, tovább javítva a hatékonyságot és a közvetítést.

IDEX

Az IDEX-et egy kriptovaluta-kereskedők csoportja indította el 2012 végén, a meglévő decentralizált tőzsdék kibővített és frissített változataként. Ez egy Ethereum-alapú DEX, amely támogatja az ETH és az ERC20 kereskedési párokat. Az IDEX megvalósítja az intelligens szerződések előnyeit a digitális eszközök p2p kereskedelmében.

Kövesd meg

A Stonize egy olasz FinTech vállalat, amelynek középpontjában a nyitottabb pénzügyi rendszerre való áttérés áll, amelynek feladata az értékpapírosítás hozzáférhetővé és átláthatóvá tétele. A Stonize platformja megkönnyíti a releváns digitális értékpapírok kibocsátását, kezelését és átadását. Együttműködik Olaszország legnagyobb kutatóintézetével, a CNR-rel, hogy segítse a pénzügyi szolgáltatások demokratizálását célzó innovációk fejlesztését.

A Stonize az Atom Transzfereket és az Atomic Intelligens Szerződéseket használja az 1. réteg (ASC1) technológiáiban, hogy ügyfeleinek gyorsabb és biztonságosabb elszámolási és elszámolási folyamatokat biztosítson. A Stonize csapata azon dolgozik, hogy javítsa a kézbesítési és fizetési folyamatot az Atomic Transfers használatával a multilaterális tranzakciókhoz és az ASC1 sablon a letéti letéthez.. 

Realio

A Realio egy átfogó, blockchain alapú SaaS megoldás digitális eszközök kibocsátására, befektetésére és kezelésére. A Realio ötvözi a decentralizált (p2p) tőzsdéhez való hozzáférést a kiadási / befektetési platform funkcióival, hogy kombinálja a vállalati szintű blokklánc-megoldásokat az intézményi szintű befektetési eszközökkel.

A Realio az RST-n keresztül tokenizálja hálózatát, amelynek célja az első valóban hibrid biztonsági / segédprogram-token, amely tulajdonosi és nyereségrészesedést kínál a hálózatban, valamint kihasználási lehetőségeket kínál. A Realio kihasználja az Algorand ASA egyszerűségét, valamint a hálózat sebességét és biztonságát.

Orion Protocol

Az Orion Protocol úgy oldja meg a DeFi legnagyobb problémáit, hogy az egész kriptopiac (CEX, DEX, swap poolok) likviditását egyetlen decentralizált platformra egyesíti. Az Orion Protocol az első olyan projekt, amely a Dynamic Coin Offering (DYCO), egy új token értékesítési struktúrát valósítja meg, amelyben a segédeszközöket Token Generation Event (TGE) után legfeljebb 16 hónapig amerikai dollárral támogatják, és a résztvevők 80% -ra jogosultak visszatérítés tokenizálás után.

Az Orion csatlakozott az Eterna Capital, a Borderless Capital és az Algorand által vezetett kezdeményezéshez, az Eterna Capital Venture Studio-hoz, hogy felgyorsítsa az olyan startupok fejlődését, amelyek megoldást kínálnak a finanszírozás, a tőzsdék, az eszközök tárolása és más problémákra.. 

Következtetés

Az Algorand egy új, viszonylag fiatal blokklánc, ami azt jelenti, hogy technológiája, bár friss, még nem sok teszten esett át valós piaci körülmények között. Az ALGO kriptovaluta értéke növekedni fog, mivel jelentős hírek jelennek meg az új partnerségekről és a projekt ökoszisztémájának főbb fejleményeiről. A befektetők az Algorandot a kriptovaluta-portfólió életképes részének is tekinthetik, ha úgy gondolják, hogy a blokk-láncban való részvétel költségeit csökkentő, tulajdonjogot igazoló blokkláncok (ne felejtsük el, hogy a pénztárcában mindössze 1 ALGO elegendő ahhoz, hogy megpróbáljon egy validator) végül sikeresebbnek bizonyul a piacon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me