Bányászati ​​és energetikai problémák!

A Bitcoin, különösen annak bányászati ​​folyamata, gyakran figyelmeztetik, miveltúl sok energiát használ fel“. De a Layer1 Technologies cég, akit Peter Thiel támogat, megpróbálja az elképzelhetetlen dolgot megtenni – stabilizálni az energiarendszert, kevesebb BTC előállításával profitot termelni, és az Egyesült Államokat elérni. a bitcoin bányászat jelentős szereplője. Sok amerikai meséhez hasonlóan történetünk Texas nyugatának félszáraz vidékén kezdődik.

Texas: decentralizált energiapiac

Az Egyesült Államok többségével ellentétben Texas szabályozatlan energiaellátási rendszerrel rendelkezik, amely három külön funkcióra osztja a közüzemi vállalatokat:

  • Generáció – erőművek, napenergia, szélerőművek stb.
  • Transzmisszió – elektromos vezetékek, amelyeket Texas állam szabályoz.
  • Kiskereskedelmi áramszolgáltatók – ügyfélszolgálat és villanyszámla.

Ennek eredményeként Texasban egy komplex piac van, ahol olyan magántermelők állnak rendelkezésre, amelyek különböző helyszínekről különböző nagykereskedelmi árakat kínálnak a kiskereskedelmi áramszolgáltatóknak. Az energiatermelés deregulációja a földgáztermelés, valamint a megújuló energiaforrások drámai növekedéséhez vezetett, amelyek olcsóbb és környezetbarátabb megoldást jelentenek a hosszú távú energiaigényre.

Fontos megjegyezni, hogy a villamos energia bármilyen felhasználása ugyanolyan tiszta, mint maga az energiarendszer. Texas egy Egyesült Államok vezető a szélenergia-termelés tekintetében, amely éjszaka éri el csúcsteljesítményét. A Magányos Csillag állam rengeteg megújuló energiát termel a napfarmokból is, amelyek maximális energiát biztosítanak a nap közepén. Azonban a megújuló energiafelhasználás növekedése Texasban az elmúlt évtizedben néhány mellékhatással járt.

A görbe

Az energiafogyasztás a naptól, az évszaktól és az évtől függ. Meleg időszakok jönnek, ezért az emberek egyre inkább használják a légkondicionáló rendszereket, amelyek a legnagyobb sofőrök a texasi kiskereskedelmi energiaigény. És ez nem meglepő. Egy tipikus napon az energiaigény drámai módon növekszik reggel, jelentősen csökken a munkaidő alatt, majd délután tetőzik, amikor az emberek hazatérnek munka után. A délutáni csúcs sajnos egybeesik a megújuló energiaforrások minimális energiatermelésének időszakával.

A nap közepén a nap és a szél által termelt megújuló energia túlzott mennyisége azonban aláássa az áramtermelés gazdaságát, mivel a nettó energiatermelés (hálózati terhelés) fogyasztás nélkül tovább növekszik. Ez egy olyan helyzethez vezet, amelyet „Kacsa görbének” neveznek, ahol túl sok energia keletkezik, ami azt eredményezi, hogy végül veszteséggel pazarolja vagy értékesíti. Ezzel szemben, ahogy a kereslet a nap végén növekszik, az áramtermelő vállalatok hajlamosak gyorsan növelni a mennyiségeket, általában a fosszilis üzemanyagok rovására.

A megújuló energiaforrások – szél és nap – továbbfejlesztése súlyosbítja a „kacsa görbét”, és negatív visszacsatolási hurkot hoz létre. Ezenkívül nehéz megállítani a szén- vagy atomerőműveket, mert mindkettő gazdasága megköveteli, hogy folyamatosan működjenek, ami valójában bizonyos árszintet teremt. Ez ahhoz a jelenséghez vezet, hogy minden további nap- és szélenergia-egység csökkenti a megújuló energia jövedelmezőségét, ami tovább hozzájárul a negatív árképzéshez és instabilitást teremt az energiarendszerben.

Ezt a dilemmát súlyosbítja az a tény, hogy a villamos energia nagy távolságokon történő szállítása jelentős veszteségeket okoz, és gazdaságilag még nem kivitelezhető az éjszakai fogyasztáshoz elegendő energia megbízható tárolása. Rövid és középtávon még mindig két megoldást kínálunk erre az egyedülálló problémára:

  • Energiafogyasztás a túltermelés időszakaiban a csökkentés (pazarlás) és a negatív árak megelőzése érdekében.
  • Az energiafogyasztás nagy igény mellett történő leállítása a drágább, nem megújuló energiaforrások felhasználásának megakadályozása érdekében.

Bár egyszerűen hangzik, az energiaigény rugalmatlan, és az emberi energiafogyasztás életciklusa általában nem esik egybe a megújuló energia csúcstermelésével.

Igény kielégítő mechanizmus

A Bitcoin javítja ezt:

  • A Bitcoin bányászata viszonylag állandó sebességgel fogyaszt energiát
  • Energetikai szempontból a BTC bányászati ​​művelet rugalmas terhelés, azaz. viszonylag könnyű leállítani, mivel nem igényel folyamatos működést.

A kereslet megválaszolása az energiafogyasztás csökkentésének folyamata a csúcs energiaigény idején. Ha az energiaigény tetőzik, például Texasban a nyári melegben, az energiaköltségek megemelkedhetnek emelkedik gyorsan 100-150 dollár / megawatt-óra (MWh) és ezer dollár / megawatt-óra. A Layer1 ebből profitál, ha hosszú távú kereslet-válaszi szerződésekről tárgyal a texasi villamosenergia-rendszer szabályozójával, az ERCOT-tal. Valójában a Layer1 vállalja, hogy bármikor leáll, és a várható energiaigénytől függően éves bónuszt (19-25 MWh) kap. Az 1. réteg azt állítja, hogy ez az igény-válasz megállapodás hatékonyan csökkenti az energiaköltségeiket egy cent / kWh alatti értékre.

A Cambridge-i Bitcoin villamosenergia-fogyasztási index átlagosan öt cent / kilowattóra (0,05 USD / kWh) költséget jelent a legfrissebb és a előző tanulmányok. Míg a Layer1 négy centes költségelőnye csekélynek tűnik, egy olyan piacon, ahol a villamos energia jelenti a legnagyobb kiadást, a hosszú távú költségmegtakarításnak nagy hatása van.

A keresletre való reagálás stabilizálja az energiarendszert azáltal, hogy megszünteti az áremelkedéseket, kiegyenlíti az energiaigényt és kiigazítja a gazdasági ösztönzőket – csökkentve a negatív árképzést – a megújuló energiaforrások folyamatos növekedésének lehetővé tétele érdekében. Most a Layer1 stratégiának nyilvánvaló hátránya van: bányászati ​​eszközeik ritkábban működnek. A garantált jövedelemért cserébe azonban hatékony fedezet lehet a bányászok számára a BTC volatilitása ellen.

A bányászat jövője

Mivel Texas deregulációja megszűnt, a Bitcoin Mining projektek nem igényelnek sok engedély megadását, ami egyszerűsíti a földvásárlást, a bányászati ​​létesítmények építését és a munka megkezdését. A bonyolultabb műveletekhez akár napenergia- vagy szélerőművekkel is lehetne szerződést kötni egy projekt keretében, hogy állami támogatásban részesüljenek, és maguk váljanak energiatermelőkké. Szinte az összes többi USA az államok nyilvánosan támogatják a közüzemeket természetes monopóliumokkal és magas belépési korlátokkal, amelyek visszatartják az új áramtermelő vállalatokat és kiskereskedőket.

Texas megújuló energiában rejlő potenciálja és a piaci szabályozás hiánya miatt a Bitcoin Mining az egész állam területén növekedhet. Ennek érdekében Bitmain elindult bányafarmja a texasi Rockdale-ben, 2019 októberében, amelynek célja több mint 300 megawatt bányakapacitás biztosítása. Lehetséges, hogy más vállalatok és vállalkozók már keresik a partnereket, és hasonló vállalkozásokat hoznak létre a következő években.

Záró gondolatok 

A CoinShares jelentése 2019 decemberéről becsült a megújuló energiaforrások 73% -os behatolása a bitcoin bányászatba. Az energia helyi forrás; költségei a földrajzi elhelyezkedéstől függően változnak, mivel egyes régiókban bőségesen vannak geotermikus, víz- vagy egyéb megújuló energiaforrások. Ez a Bitcoin-t ökológiailag függ attól, hogy hol termelik. Érdemes megismételni: az áram ugyanolyan tiszta, mint az azt előállító hálózat.

Ha a Bitcoin bányászata földgázból vagy csúcsszéntüzelésű erőművekből származó energiát használ fel – olyan üzemekből, amelyek csak akkor működnek, amikor a kereslet elér egy bizonyos szintet -, akkor ez nem éppen környezetbarát. Még a vízgátaknak és a szélerőműveknek is vannak környezeti következményei. Nincs BTC árplafon, és ezért nincs korlátozva a bitcoin bányászatban felhasználható energia mennyisége. Ez a Bitcoin természete. A környezeti rabszolgaság folyamatosan mozgó altruista célja, hogy a Bitcoin soha nem marad ökológiai következmények nélkül. De a Bitcoin előnyei meghaladják a hátrányait.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map