A közelmúlt eseményei, amelyek a csillagászat növekedéséhez vezettek Dogecoin (DÓZSE) kétségtelenül népszerűséget hozott magának az érmének és a közösségnek, amely az úgynevezett „mémérme” körül alakult ki. Az eredetileg szórakozás céljából létrehozott kriptovaluta és a körülötte kialakult közösség nagyban befolyásolta a decentralizáció fejlődését és népszerűsítését.

A mai cikkben a Dogecoin népszerűségének okairól fogunk beszélni, és megvizsgáljuk az érme csillagászati ​​növekedéséhez vezető események hatását egész fennállása alatt.

Miért a kutya (e)?

A Dogecoin egy kriptovaluta, amelyet Billy Marcus programozó alapított, aki létrehozott egy módosított Litecoin pénztárcát – dogecoin-qt, és Jackson Palmer, az Adobe korábbi marketing menedzsere. A fejlesztők szerint az érme célja az egyszerű, olcsó és gyors tranzakciók lehetővé tétele volt.

A Dogecoin alapja Luckycoin, ami viszont a Litecoin villája volt. A kriptovaluta használja a proof-of-work (PoW) algoritmust, és nincs teljes ellátási korlátja. Az érmék verési határának hiánya lehetővé teszi a rendszer számára, hogy nagyjából 100 milliárd DOGE-t tartson forgalomban, ami állandó érdeklődést biztosít a bányászat és a blokklánc biztosítása iránt..

A Dogecoin szimbóluma – Shiba Inu – egy japán kutyafajta, amelyet online mémként népszerűsítettek, és amely az alkotók hozzáállását képviseli a kriptovalutához a korai időkben. A projekt gyorsan fejlődni kezdett, és fennállásának hat éve alatt több mint 200-szorosára nőtt.

Az első győzelmek

2013 december elején a DOGE több mint háromszorosára emelkedett Kína kriptovalutákkal kapcsolatos új politikája és a Kínai Népi Bank pénzügyi intézményeknek a bitcoin kereskedelem betiltásának ajánlásai között. A kezdeti robbanásszerű növekedés után az érme később több mint 80% -ot veszített értékéből.

2013. december elején az érme mikor került a kriptovaluta közösség reflektorfényébe feltörték a Dogecoin pénztárca felhasználóit körülbelül 21 millió DOGE-ért, amely az esemény idején körülbelül 13 000 USD volt, a DOGE ára 0,0006 dollár körül ingadozott. 

Első zuhanása után az érme értéke már december közepén ismét emelkedett. Az áremelkedés csaknem 600% -os volt, az érme értékét 0,00151 dollárra becsülték.

Jellemzők

A DOGE fő előnyei a hálózati tranzakciók alacsony költségei és nagy sebessége. A hálózati díj mindig egy DOGE az átutalt összegtől függetlenül. Ez az egyik oka annak, hogy a DOGE-t gyakran használják pénzátutalásokra a tőzsdék között.

Kezdetben a DOGE kibocsátása 100 milliárd érmére korlátozódott; de az előbányászott érmék nagy száma és az alacsony bányászati ​​követelmények miatt a vert pénzérmék száma 2014-ben elérte a 98 milliárdot. Ezért döntöttek úgy, hogy megszabadulnak a kibocsátási korlátoktól, és ma körülbelül 128 milliárd érme van forgalomban, míg a bányászott érmék száma évente 5% -kal növekszik.

A Dogecoin közösség az egyik legaktívabb a kriptovaluta térben. A Dogecoin subreddit több mint 800 000 résztvevője van, ami valójában a A Dogecoin Alapítvány – nonprofit szervezet, amelynek célja a kriptopénz népszerűsítése, valamint jótékonysági rendezvényeken keresztüli elérhetővé és vonzóvá tétele.

2014-ben az alapítványnak körülbelül 55 000 dollárt sikerült összegyűjteni a jamaicai bobcsapat támogatásához a szocsi olimpián szükséges 120 000 dollárból. Ironikus módon a csapat végül az utolsó 29. helyen végzett. 

A Dogecoin Alapítvány következő projektje Kenya keleti részének egy szárazságtól sújtott távoli régiójának megsegítésére irányult. A Dogecoin Alapítvány a Charitywater nonprofit jótékonysági szervezettel együtt 40 millió DOGE-t (vagy akkoriban körülbelül 30 000 USD) tudott összegyűjteni..

Ezenkívül 2014-ben a közösség mintegy 55 000 dollárt gyűjtött egy NASCAR-sofőr finanszírozására, aki számos eseményen versenyzett egy „Moonrocket” -en Dogecoin logóval..

Dogecoin ma

Míg a Dogecoin-ot kora elején viccnek tekintették, ma ez:

  • Érme, amelynek piaci sapkája közel 4 milliárd dollár;
  • 800 000 tagú közösség;
  • A legnagyobb tőzsdéken bemutatott kriptovaluta;
  • Népszerű fizetési és átutalási eszköz.

Ezzel együtt a Dogecoin ökoszisztéma hatalmas számú pénztárcából, éremkészletből és egyedi bányászokból áll. Megpróbáltak hidakat kifejleszteni a Dogecoin más blokkláncokkal történő használatára is.

Ilyen projekt volt Dogethereum, fizetési hálózat, amely intelligens szerződéseket használt és lehetővé tette egyszerű és megfizethető fizetések végrehajtását, valamint pénzeszközök mozgatását a Dogecoin között & Ethereum blokkláncok. Az ilyen hidak potenciálisan felhasználhatók a résztvevő blokkláncok méretezésére.

Mivel azonban az ETH ára 2018-ra 100 dollárra esett vissza, a projekt elfogyott és leállt. Jelenleg nincs információ a további fejlesztésekről.

A legnagyobb kutyavonulás

2017-ben, az ICO-fellendülés idején, a Dogecoin egyetlen év alatt 80 000 százalékkal emelkedett, egyes tőzsdéknél elérte a 0,018 dollárt, csak hogy ezután az értékének több mint 80 százalékát elveszítse. 

De ennek a csökkenésnek a ellenére 2021 elején a Dogecoin ára új ATH-t állított fel, megközelítve az 5 centet mémérménként. Az áremelkedést Elon Musknak tulajdonították csipog, amely emlékeztette követőit a Dogecoin támogatására, majd a WSB subreddit résztvevőinek szivattyúja következett, akik a hagyományos pénzügyi piacok megzavarása után úgy döntöttek, hogy belemennek a kriptóba.. 

A lényeg

A Dogecoin kényelmes eszköz a közösségi médiában található tartalmak kifizetésére, valamint adományozásra és átutalások kezdeményezésére. Sőt, a közelmúltban rengeteg közösségi támogatást nyert. 

A Dogecoin minden bizonnyal érdekes történetű projekt. A mémalapú digitális érme hatása a teljes kriptopénzpiac alakítására szintén óriási figyelmet keltett a kriptovalutákban járatlan felhasználók körében. A Dogecoin vicc lévén a kriptotér legendája lett … nyomot hagyva a digitális pénznemek történetében.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me