A DeFi jövője és a világ első teljesen decentralizált származékos tőzsdéje

Ez a nyár a kriptográfia területén nem más, mint egy DeFi nyár. Nehéz elképzelni valakit, aki érdeklődik a kriptográfia iránt, aki nem hallott volna a decentralizált pénzügyek körüli általános hisztériáról. Több tucat, ha nem száz olyan projekt elindítását és növekedését tapasztaltuk, amelyek együttesen jelentősen javították a decentralizált pénzügyi hálózatot. Az intuitív kezelőfelületek és a passzív befektetések deklaráltan magas megtérülése a DeFi ökoszisztémában blokkolt alapok óriási növekedéséhez vezetett – a mai napig több mint 6 milliárd dollár, heti 500 millió dolláros növekedéssel. Számos új egyedi termék bemutatását is láttuk. De újszerűnek és átgondoltnak lenni ritkán fordul elő, és a DeFi számos hibája megoldatlan marad. A mai cikkben megvitatjuk a legjobb DeFi projekteket, amelyekre figyelni kell 2020 második felében.

Vezetők a befektetők és a fejlesztők figyelmének felkeltésére

DIA

A DIA (Decentralized Information Asset) egy nyílt forráskódú svájci nonprofit blokklánc projekt, amelynek célja átlátható adatok és nyílt hozzáférésű orákulumok megvalósítása. A DeFi ökoszisztémán belül a DIA-t a DIA tokenek birtokosainak és képviselőinek decentralizált közössége felügyeli. A DIA irányítási token ösztönzőleg hat a legfontosabb piaci szereplők számára.

A DIA nyílt forráskódú Bloomberg lesz a kriptovaluták és a pénzügyi adatok számára. A DIA volt az egyik legjobban várt DeFi projekt, amit az augusztus 3-i értékesítés során bekövetkezett hihetetlen zümmögés is megerősített. Most a DIA token csaknem 60-szor magasabb, mint az eredeti ára. A projektet olyan neves befektetők támogatják, mint például az Outlier Ventures.

Orion Protocol

Az Orion Protocol (ORN) az első dinamikus érmeajánlatként (DYCO) lépett a piacra, és 2020-ban az egyik legforróbb ajánlat lett. Az Orion B2B és B2C megoldásokat épít a legfejlettebb likviditási összesítő alapján, amelyet valaha Alekszej Koloszkov vezérigazgató vezetésével fejlesztettek ki, tapasztalt blockchain fejlesztő és a Waves decentralizált cseréjének megalkotója.

Az Orion partnerséget kötött az Elrond Network, a Bitmax, az MXC és az Acheron céggel. A Kucoin és a Bitmax bevezetése óta az ORN eredeti ajánlatának csaknem 33% -a hozzájárult az előzetes tétprogramhoz. A token 70-szeres növekedést mutatott a csúcson, és most 40x körül mozog.

Összetett

A Compound a jelenlegi DeFi hype-ciklusban az egyik első olyan vállalat volt, amely hatalmas figyelmet kapott, mivel natív COMP-tokenjük értéke megemelkedett, mielőtt a jelenlegi szintre korrigált volna. Az Compound egy pénzpiaci protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamatot szerezzenek, vagy fedezet ellenében kölcsönözhessenek eszközöket, mindezeket az Ethereum blokkláncon hajtják végre..

A vegyület likviditási készletének kitöltése viszonylag egyszerű, lehetővé téve mindenki számára, hogy azonnal elkezdjen kamatos kamatot keresni olyan kamatokkal, amelyek automatikusan a kínálat és a kereslet alapján módosulnak. A Compoundban blokkolt eszközök száma 2,5 hónap alatt több mint 7-szeresére nőtt, és most 760 millió dollárnak felel meg.

Yearn Finance

Az egyik legizgalmasabb projekt, a Yearn Finance júliusban került színre, amikor natív YFI-jelzőjük szédületes növekedést tapasztalt az eredetileg a likviditásszolgáltatók (gazdálkodók) számára fenntartott kizárólagosságon alapuló korlátozott kínálatnak köszönhetően. A Yearn decentralizált ökoszisztémaként működik a hitelezési szolgáltatásokat igénybe vevő aggregátorok számára, lehetővé téve a tagok számára, hogy tokenek (például USDC, DAI és USDT) házigazdáját vegyék részt a Yearn legjövedelmezőbb hitelezési lehetőségeinek kiválasztásában..

A vállalatot André Cronier fejlesztő vezeti, aki a DeFi demokratizálásának gondolatával indult. Nem történt előzetes bányászat, előzetes értékesítés vagy forráselosztás a csapattagok között, ami azt jelenti, hogy az YFI tokenek nagy része a közösség tulajdonában van. Augusztus eleje óta az YFI megduplázódott. Érdekes lesz látni, hogy a token hogyan viselkedik a következő hónapokban.

dSövény

A Synthetix támogatásával a dHedge népszerű az olyan vezető befektetők körében, mint a Blocktower Capital és a Three Arrows Capital, és új protokollt dolgozott ki a decentralizált eszközkezelés számára, amely a kereskedelem demokratizálására törekszik. A társaság nemrégiben bejelentette, hogy kilép a lopakodó üzemmódból.

A Synthetix zéró csúszás nélküli kereskedési modelljével és a támogatott eszközök bővülő csoportjával a dHedge új módszereket kínál a Synthetix protokoll által biztosított derivatívák likviditásának kihasználására. A Synthetix jelenleg lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle eszközalapú derivatívákat verjenek, tároljanak és kereskedjenek, beleértve a kriptovalutákat, a fiat pénznemeket és az árukat. Figyelje a dHedge hivatalos bevezetését.

Uniswap

Az Uniswap a jelenlegi bullish DeFi kampány egyik mozgatórugója. Decentralizált tőzsdeként működik, az Uniswap abban különbözik a többi DEX-től, hogy ösztönző likviditási készleteket alkalmaz a rendelésállomány helyett. A likviditás biztosítását választó felhasználók az Ethereum használatával minden egyes tranzakció után fizetett díjak százalékával jutalmazzák.

Az Uniswap jelenleg több mint 170 millió dollárt tart likviditási poolokban és hetente több száz új tőzsdei jegyzéssel. A kezdő felhasználók számára van egy tanulási görbe az Uniswap használatához, mivel azt csatlakoztatott külső ERC-20 pénztárcák működtetik, amelyek az eszközök kereskedelmére és a likviditás biztosítására szolgálnak. Vannak csúszási és volatilitási szempontok is, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt fejest merülnénk az Uniswap-ba.

Curve Finance

A 2020 elején bevezetett Curve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kereskedjenek a stabil állományok között, miközben alacsony csúszást és alacsony jutalékot kínáló algoritmust biztosítanak kifejezetten az ilyen típusú eszközökhöz. A Curve a jövedelmező gazdálkodás egyik legkorábbi támogatója volt, és jelenleg 7 készletet kínál, ahol a felhasználók tétkészleteket tehetnek meg, hogy olyan jutalmakat kapjanak, mint új valuták. Jelenleg több mint egymilliárd dollár van lezárva a Curve poolokban, szemben a 2020. június 1-jei 15 millió dollárral.

Egyszerű kezelőfelületével a Curve az egyik legnépszerűbb DeFi platform, és felhasználóbarát funkciói és átlátható dokumentációja miatt dicséretet kapott. A társaság az elmúlt hónapokban aktívan támogatott más DeFi projekteket. A csapat nemrégiben úgy döntött, hogy kiad egy saját tokent a platform kezelésére. A sokak által már ismert ticker CRV. A Binance, az OKEx és más tőzsdék azonnal felsorolták a tokent, és az ár pillanatnyilag elérte az 50 dollárt, míg eredetileg 10 centre becsülték. 

Maker DAO

Közel 1,5 milliárd dolláros vagyonnal a Maker DAO vitathatatlanul a legelismertebb név ezen a listán, és jó okkal. A decentralizált hitelezési platform támogatja a DAI-t, az amerikai dollárhoz kötött stabil dollárt és a kriptovaluta-ipar egyik legnépszerűbb stabil pénzét. A Maker DAO lehetővé teszi, hogy bárki megnyithasson egy értéktárat, letilthassa a kriptovaluta fedezetet és DAI-t állítson elő az adott biztosíték ellen.

A DeFi-Pulse szerint a Maker 23,1% -kal uralja az ágazat többi projektjét a blokkolt eszközök tekintetében.

Aleph.im

Az Aleph.im az egyik legforróbb újonc a DeFi arénában az elmúlt néhány hónapban. Az Aleph egy csevegési protokoll olyan gépek számára, ahol a blokklánc a decentralizált számítási teljesítmény és tárolás csomópontjaként működik. A nyilvános felhőpiac várhatóan 2020-ban eléri a 374 milliárd dollárt, és 2022-re meghaladja az 520 milliárd dollárt. Az Amazon AWS-je jelenleg vezeti a piacot, de a decentralizált megoldások iránti igény soha nem volt nagyobb.

Az Aleph.im sikeréről tanúskodik, hogy weboldaluk jelenleg online. Aleph a magasan népszerűsített Szérum projekt egyik partnereként is szerepel a világ első teljesen decentralizált származékos tőzsdéjén (lásd alább).

Szérum

Legutóbb a vezető titkos származékos tőzsde, az FTX, a Solana csapattal együttműködve jelentette be a Szérum projektet, a világ első teljes körű decentralizált spot és derivatív tőzsdéjét, amely a Solana hálózat központosított limit rendelési könyvén (CLOB) működik. A közelgő DEX arra törekszik, hogy kiaknázza, ahol mások kudarcot vallottak, megbízható láncközi kereskedelmet biztosítva az ügyfelek által kért sebességgel és áron. Annak ellenére, hogy Solanára épült, kompatibilis lesz az Ethereummal. Mint tudjuk, a legtöbb DeFi protokoll végül központosított orákulumhoz nyúl – ez gyakran a legkritikusabb pont, de a szérum esetében ez nem így van.

A szérum különbözik a többitől, és ez az ereje. Szoftvere lehetővé teszi a gyors DEX kereskedéseket; Támogatja a keresztláncokat, az alkotóelemeket, a BTC, a BCH, a BSV, az LTC, a ZEC, az ETH és az ERC-20 tokenek csomagolását, a rendelési könyveket és a saját és új pénzügyi termékek létrehozásának képességét. Ugyanakkor teljesen decentralizált. Nincsenek központosított árcsatornákkal rendelkező orákulumok; egyetlen törvényszék sem, amelyek integritására támaszkodnia kell. A szérum tiszta DeFi. A jelenlegi DeFi termékekkel ellentétben gyors és olcsó. Az architektúra úgy van kialakítva, hogy támogassa a csomópont-üzemeltetőket a tét ösztönzésével az SRM-infláció, a kereskedelmi jutalékok és a „vezetők” nevű küldöttségi / ajánlási rendszer révén.

Az SRM token a szérum ökoszisztéma gerince a natív Solana infrastruktúrán (SPL token), keresztkereskedéssel, mint ERC-20 szabvány, a token teljes mértékben beépül a szérumba. Augusztus 7-én IEO-t tartottak az FTX és a Bitmax tőzsdéken, augusztus 11-én pedig számos nagyobb tőzsdén, köztük a Binance-en is jegyezték. Jelenleg a tokennel 17-szer magasabb áron kereskednek, mint az eredeti ára.

Az említett Solana és FTX mellett a Serum partnerei között olyan ismert vállalatok szerepelnek a kriptográfia területén, mint a 3Commas, az Akg Ventures, a Certus One, a Genesis Block és mások. Közülük sok a szérum validátor is. Az alapítók előrejelzése szerint a szérumcsere teljes bevezetésére néhány héten belül sor kerülhet.

A decentralizáció a pénzügy jövője

A globális egészségügyi és gazdasági válság hátterében a DeFi projektek népszerűsége nőtt, ami új intézményi és egyéni szereplők megjelenéséhez vezetett a piacon. Az év eleje óta száz százalékkal nőtt a DeFi zsetonok költsége. Az ezt a technológiát használó startupok lehetőségei végtelenek, ami nagyon ígéretes a DeFi ökoszisztéma diverzifikációja és növekedése szempontjából. Új, úttörő DeFi termékek jelennek meg, amelyeket alacsonyabb költségek mellett építenek, és készek a mainstream piacra kerülni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map