A blockchain technológia az egész világot előre viszi. Ez gyakorlatilag minden iparágban megzavarhatja az üzleti modelleket. Egy vezető piackutató vállalat friss jelentése szerint a telekommunikációs piac várhatóan 993,8 millió dollárra nő 2023-ra az előrejelzett időszakban 84,4% -os vegyes éves növekedési rátával (CAGR). Az egyik kihívás, amellyel a távközlési vállalatok szembesülnek, az az innováció szükségessége a rendkívül versenyképes piacon, miközben csökkentik a költségeket, hogy szolgáltatásaikat megfizethető ártartományban tartsák. Ma beszéljünk arról, hogy a blokklánc telekommunikációban történő alkalmazása hogyan hoz új lehetőségeket e hatalmas piacra.

Blockchain a távközlési szférában 

A telekommunikációs értéklánc a hang, adat, multimédia és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokhoz szükséges hálózati infrastruktúra és csatlakozás biztosításából áll. A hálózatok közötti adatcsere megköveteli az adatvédelmet, az adatok integritását, az adatok ellenőrzését és a csalás megelőzését. A blockchain technológia ideális megoldást kínál a távközlési ipar számára az egyik legfontosabb szükséglethez. Az adatokhoz való megbízható és biztonságos hozzáférés miatt a blokkláncokat már számos telekommunikációs ipar alkalmazásában használják. A felhasználói felhasználói rekordok tárolásának lehetősége a rekordok hamisításának lehetősége nélkül lehetővé teszi a felhasználói fiókok különböző aspektusainak kezelését. A telekommunikációs iparágban található néhány blockchain alkalmazás magában foglalja számos belső művelet automatizálását, például számlázási rendszerek, roaming és ellátási lánc menedzsment.

A számlázási rendszerek automatizálása a blockchain technológia által biztosított intelligens szerződések felhasználásával sok időt és pénzt takarít meg a vállalatoknak, és megakadályozza a csalás lehetőségét. Ennek eredményeként a teljes könyvelési és auditálási folyamat automatizálódik, több pénzt megtakarítva a távközlési vállalatok számára. Új hálózatkezelési lehetőségek és új infrastruktúra-megosztási modellek jelennek meg, például az 5G hálózati szegmens bérleti díjainak kezelése telekommunikációs vállalatok és hálózati partnerek, vállalkozások, mobil virtuális hálózatüzemeltetők (MVNO) és Over the Top (OTT) játékosok számára. A blockchain segíthet a folyamat egyszerűsítésében, biztonságossá, átláthatóbbá és hatékonyabbá tételében, valamint új bevételi források megtalálásában digitális csomagérték-javaslatok révén..

Blockchain az új digitális szolgáltatásokban

A blockchain technológia még mindig sok újítást kínál a távközlési ipar számára. A blockchain alapú szolgáltatáscsomagok új bevételi forrásokat teremthetnek a távközlési vállalatok számára. Bár ezeket a szolgáltatásokat még nem fedezték fel és nem valósították meg teljes mértékben, néhányuk már elég világos ahhoz, hogy nagy léptékben megvalósíthatók legyenek.

Mikrofizetések

A blokklánc fizetésekhez történő felhasználásának alacsony költsége lehetővé teheti a távközlési vállalatok számára a mikrotörlesztéseket, amelyeket általában online mobil játékok, zene és még sok más vásárlására használnak. A szolgáltatás telepítésének eredményeként harmadik féltől származó alkalmazásoknak nem kell megadniuk a bankszámla adatait, a hitelkártya adatait, vagy bármilyen más érzékeny vagy személyes adatot. Más szavakkal, egy távközlési iparági blokklánc alkalmazás még magasabb szintű biztonságot nyújt a távközlés felhasználói számára.

Ügyfél-átutalások

A blockchain technológia másik alkalmazása a pénzátutalás. Ez meglehetősen nyilvánvalónak tűnhet, mert a kriptovalutáknak köszönhetően a blokklánc elméletből a valós alkalmazásokba költözött, de sok telekommunikációs vállalat még nem fogadta el ezt a koncepciót, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy pénzt utaljanak egymásnak egy blokklánc-alapú szolgáltatáson keresztül..

Azonosítás és ellenőrzés

Mivel a blockchain technológia megbízható és legyőzhetetlen biztonsági szintet kínál, a digitális azonosító igazolása a telekommunikációs ipar egyik legértékesebb alkalmazásává válik. Ez a jövőben még jelentősebbé válik, mivel a távközlési vállalatok a felhasználók igényeinek minden pénzügyi vonatkozásában megkezdik a blokklánc-technológia bevezetését. A személyazonosság-ellenőrzési technológiák mostantól évente milliárdokba kerülnek. Az olyan startupok, mint a Civic, most sokkal olcsóbb és biztonságosabb blokklánc-technológián alapuló személyazonosság-ellenőrző rendszereket telepítenek.

Internetes marketing és reklám

A távközlési vállalatok már több millió felhasználó adataival rendelkeznek. A blockchain technológia használatával ezek a vállalatok hatékonyabban tudják majd felhasználni ezt a végtelen adatforrást az online marketing és reklámiparban.

Az online marketing és reklámpiac jelenleg nagyrészt nem hatékony, ezért ideális környezetet kínál a távközlési vállalatok számára a beavatkozáshoz és a blockchain alkalmazások használatához, hogy jobb piacot kínáljanak mind a hirdetők, mind a felhasználók számára. A blockchain technológiával a hirdetők több potenciális ügyfelet vonzhatnak, és a felhasználók eldönthetik, hogyan és mikor használják fel adataikat és információikat a reklámpiacon.

Mit tartogat a jövő

A manipulációtól vagy hackeléstől védett nyilvántartási és nyomonkövetési módszer ötlete korlátlanul teszi a blokklánc-alkalmazásokat az összes biztonságtól függő piacon. A telekommunikációban a blockchain technológiát használó legtöbb alkalmazás valahogy kapcsolatban áll a pénzügyekkel. A pénzügyi tranzakciók és az átutalások egyszerűsítése a blockchain technológián keresztül a távközlési vállalatokat egy olyan jövőbe tereli, ahol ezek a vállalatok a lehető legalacsonyabb költségek mellett teljesen működőképes bankokká válnak. Ezt a lépést támasztja alá az a tény, hogy a távközlés az egyik olyan iparág, amely magas szintű ügyfélbizalommal rendelkezik. A blockchain-alapú alkalmazások használata lehetővé teszi ennek a bizalomnak a hatékony felhasználását, és egyúttal növeli is. 

A blockchain technológiát még mindig viszonylag fiatalnak tartják. Ezért olyan gazdag felderítetlen lehetőségekben. A blockchain technológiának köszönhetően a világ most egy új eszköz létrehozásának fázisában van, amely korábban ismeretlen módon használható. A digitális távközlési vállalatok a teljes szervezet és az ökoszisztémák szélsőséges digitalizálására törekszenek, a blokklánc pedig életképes megoldás lehet konkrét forgatókönyvekhez, és biztosítja az egyszerűséget, hatékonyságot és átláthatóságot.

Jogi nyilatkozat: A cikk tartalmának nem célja pénzügyi tanácsadás, ezért nem szabad ilyenként kezelni. A 3commas és szerzői semmilyen felelősséget nem vállalnak a nyereségért vagy veszteségért a cikk elolvasása után. A cikk azért került bemutatásra, hogy általános tájékoztatást nyújtson az olvasóknak. Csak az itt leírt személyes tapasztalat létezik. A felhasználónak meg kell végeznie a saját független kutatását, hogy megalapozott döntéseket hozzon a kriptográfiai beruházásaival kapcsolatban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me