Kellemes délutánt barátaim!

Ma új felülvizsgálatunk van. A BitMEX kriptovaluta-cseréről van szó. Korábbi cikkekben a Binance tőzsdét néztük meg, amely nem rendelkezik margin kereskedéssel. Összehasonlításképpen szeretnék beszélni az oldal működéséről, amelynek ilyen lehetőségei vannak. Kezdjük el!

Mint mondtam, az árrés-kereskedelem nagyon magas kockázatú hitelkereskedelem. Ebben a tekintetben alapvetően különbözik a hagyományos kriptovaluta kereskedelemtől. De a BitMEX-en végzett munka azért is egyedülálló, mert a BitMEX, vagyis a tőzsdének nagyon sok sajátos jellemzője van..

De először az első. Lehet, hogy meglepődsz, de nem a regisztrációval, a kezelőfelülettel és az alapvető platformfunkciókkal szeretnék kezdeni, és nem is a főbb jellemzőkkel, hanem az erről szóló véleményekkel. Mert ma ők azok az meghatározó tényezők, amelyek miatt vagy cserével dolgoznak, vagy végleg elutasítják, figyelembe véve egy csaló webhelyet, átverést vagy bármi mást..

Vélemények a BitMEX cseréről

Barátok, a vélemények nagyon ellentmondásosak, és ez elsősorban a tőzsdei kereskedésnek, a hatalmas tőkeáttételnek (X100) és a magas kockázatoknak köszönhető. Vagyis kezdő kereskedők, akik eljönnek a tőzsdére, miután elolvasták, hogy itt gyorsan megszerezheti a nyereség 1000% -át, regisztrálhatja magát, pénzt helyezhet a tőzsdére, ürítheti a betétet, csalódhat és negatív visszajelzést ad.

Nincs itt semmi meglepő – nincs árfolyam-kereskedési gyakorlat. Nem nagyon figyelnék egy ilyen áttekintésre, mert azoknak, akik nem járatosak a margin kereskedésben, itt nincs mit tenni! Ismét hangsúlyozom: ez az áttekintés azoknak szól, akik szeretnék megtudni, hogyan működik a margin kereskedés, érdemes-e bízni a BitMEX tőzsdében, valamint azoknak, akik hosszú ideje sikeresen kereskednek hagyományos (nem margin) tőzsdéken és kipróbálni valami újat. Ha van egy kezdeti szintű ismerete és gyakorlata, alacsony a stresszel szembeni ellenállása – erősen tanácsolom, hogy ne kezdje el a BitMEX kereskedését, mert 90% -os valószínűséggel az eredménye a következő lesz:

Folytatjuk a véleményeket, egyértelmű a kezdőkről. Egészen más kérdés, amikor tapasztalt vagy ismert kereskedők írnak a tőzsdéről, nagyon hangos botrányok vannak, amelyek miatt maga a BitMex is a saját felhasználóival szemben működik. Ez már valódi ok a gondolkodásra. Vegyünk néhány példát részletesebben.

Kereskedőikkel szembeni ügyletek gyanúja

A hálózaton információkat tettek közzé, miszerint a BitMEX ármanipulációt folytat és kereskedik a felhasználók ellen. Így indokolták. Tavaly áprilisban, amikor a Consensus, egy nagyon jól ismert konferencia került megrendezésre, amelyen Arthur Hayes (és ő maga a BitMEX vezérigazgatója) elmondta: „Az emberek vonzása érdekében a likviditás biztosításához támogattunk egy projektet, amely az idézőjelek között szerepel majd. amint új terméket adnak hozzá. “.

Ez azt jelzi, hogy a BitMEX felfújja és manipulálja, miközben kereskedői ugyanazokat az eszközöket veszik és adják el egyszerre, hogy mesterségesen létrehozzák a piaci tevékenység illúzióját? Tekintettel arra, hogy az oldal fő kereskedője Nick Adrianov, aki közvetlenül látja el a BitMEX vezetőség feladatait, az ilyen tevékenységek mindenképpen az ő hatáskörébe tartoznak..

Természetesen a BitMEX nem erősíti meg, hogy a tőzsde maga vásárolta meg saját megrendeléseit, de készségesen ragaszkodik ahhoz, hogy egyik fő céljuk az altcoinok likviditásának növelése..

A kereskedők hasonlóságot találnak a BitMEX és az MLM között

Mások összehasonlítják a BitMEX-et az MMM-mel és hasonló piramisokkal, rámutatva arra, hogy a tőzsdei terminál csak a kereskedés emulátora, mivel nincs rajta fiat, nem hozhatja be a tőzsdére. Az ilyen felhasználók szerint bármennyi bitcoin is van a tőzsdén, mindegyik végül tranzakciókért jutalmaz, vagyis a tőzsde zsebébe kerül, és a probléma akkor merül fel, ha többen vannak, akik el akarják adni a BTC-t mint a vásárolni vágyók. Arra a következtetésre jutottak, hogy a tőzsdei kereskedők önmagukkal folytatnak tranzakciókat..

Botrányok

Ezenkívül a csereprogram neve botrányos eseményeken hallható. Tehát tavaly év végén nagy érdeklődést váltott ki a hálózatban az a hír, miszerint a BitMEX amerikai állampolgárság gyanúja miatt letiltotta a híres kriptográf kereskedő számláját, Tony Weiss-t. Ennek az országnak a polgárai nem kereskedhetnek a tőzsdén. Sokan azonban megkerülik ezt a tilalmat VPN-nel..

Tony Weiss hivatkozási linket tett közzé Twitterén, hogy az emberek regisztrálhassanak a tőzsdén. Szinte azonnal letiltották számláját az összes befizetéssel és aktív tranzakcióval. A kereskedő kapcsolatba lépett az ügyfélszolgálattal, és jelezte, hogy az egész évben csak 30 napot töltött az Egyesült Államokban, és 4 év alatt több mint 900 ténylegesen kereskedő felhasználót regisztráltak hivatkozási linkje segítségével, így a beutaló felhasználók jövedelmének fele. Kértem, hogy hozzák ki őket legalább. Erre azt a tanácsot kapta, hogy gyorsan vonja vissza a betétet és zárja be a nyitott megbízásokat.

Nem ez az egyetlen eset, amikor a BitMEX támogatás nem reagál a kereskedőkre. Ehhez sokan egyszerűen átverésnek és csaló webhelynek tartják, amely a szerverén lévő adatokat manipulálja. A helyzet részletes leírása[OG1] (képernyőkép).

Vagyis, ha a Binance-ről szóló korábbi cikkekben azt mondtuk, hogy a csere kifogástalan hírnévnek örvend a felhasználók körében, és folyamatosan támogatja azt nemcsak az oldal fejlesztésével, hanem új jótékonysági alapítványokban való részvétellel, promóciók és speciális programok kidolgozásával, akkor a helyzet teljesen különböző. Hogy valójában mi áll a helyzet, azt bárki kitalálja. Az, hogy a BitMEX cseréjén dolgozik-e vagy sem, csak saját felelősségére és kockázatára áll.

Ezt mondom: mindezek ellenére a napi kereskedési volumen szempontjából továbbra is az egyik vezető tőzsde. Rubelben 159 839 597 133 rubel, Bitcoinban –

608 220 BTC. Ezért mindenképpen érdemes részletesebben tanulmányozni. Vessünk egy gyors pillantást a tőzsde teljesítményére, gyakorlati előnyeire és hátrányaira, és térjünk át a felületre és a kereskedésre.

A BitMex csere fő mutatói

 • Tőzsde webhely – bitmex.com
 • Az alkotás éve – 2013
 • Ország és hely – Kína, Hong Kong
 • Ügyfélszolgálat – tudásbázis, online chat, jegyrendszer angol nyelven, e-mail, közösségi hálózatok, azonnali hírvivők
 • Nyelvek – Angol, orosz, kínai, japán, koreai
 • Terminál – TradingView
 • Számlatípusok – valódi számla, ingyenes demo számla
 • Pénz befizetése / visszavonása – Bitcoin
 • Eszközök – Bitcoin, Cardano, Bitcoin Cash, EOS Token, Ethereum, Litecoin, Tron, Ripple[OG2] 
 • Mobil kereskedés – Igen
 • Fiat – nem
 • jutalék – Igen
 • Partnerprogram – Igen
 • BitMEX API – Igen

Hogyan lehet regisztrálni a tőzsdén BitMEX?

A regisztráció nem figyelemre méltó és nem különbözik a fiók létrehozásától más tőzsdéken, ezért nem fogunk részletesen foglalkozni vele. A legfontosabb az, hogy figyeljünk a biztonságra, mivel az adathalászat nagyon népszerűvé vált a kriptográfiai piacon, a csaló oldalak URL-jüket a csere címének álcázzák, és úgy tűnik, hogy a börze hivatalos webhelyére megy, de valójában a csalóknak adja a kauciót. Ezért a fő kritérium itt egy biztonságos https kapcsolat:

Kereskedés a BitMEX-en

A BitMEX kereskedése XBT-n történik. Így jelölik ki a bitcoinot a tőzsdén. A tőzsde egyenlege hozzá van kötve, így a feltöltés, a pénzeszközök kivonása és tárolása csak XBT-ben lehetséges, ehhez nem használhat dollárt vagy más valutát.

Miért nem a BTC szabványos rövidítése? A tőzsde első jellemzője, hogy nem érmékkel, hanem szerződésekkel kereskednek rajta, így itt lehetővé vált, hogy a számlán egy bitcoin van, hogy tandemben kereskedjen vele vagy általában például az LTC-vel / ETH pár. Érméhez kötött szerződést adsz és veszel. Minden árat, veszteséget és nyereséget XBT-ben számolunk. Mennyibe kerül maga az XBT? Az ár kiszámítása a következőképpen történik:

Szerződéses ár = 1 / a legnyereségesebb ár a megrendelési könyv árában

Például ma 1 bitcoin 3923 dollárba kerül, ami azt jelenti, hogy a szerződés költsége XBT-ben 1/3923 = 2,5490 XBT lesz.

Eleinte sokan nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy például ha az ETH / USDT párral kereskednek, akkor az ilyen párra vonatkozó szerződések értékét is XBT-ben számolják, bár a kereskedést dollárban végzik. A szerződésekről a BitMEX tudásbázisban olvashat bővebben.

BitMEX margin kereskedés

Mint már tudják, a BitMEX-en történő kereskedés fedezeti alapú, vagyis lehetővé teszi, hogy kölcsönöket használjon fedezet ellen – fedezet ellen. Ennek köszönhetően olyan összeget használhat fel, amely jelentősen meghaladja a befizetést – akár 100-szor. Ez az arány a tőkeáttétel.

Például, ha 0,01 XBT van az egyenlegén, akkor legfeljebb 1 XBT pozíciót nyithat meg betétbiztosítással (0,01 XBT). Ő az, aki a fedezet, a mérlegben lefagyasztva van, hogy megnyíljon a tranzakció.

Az ilyen nagy tőkeáttétel és a jelentős nyereség lehetősége nagyon vonzza a kereskedőket, nagy elvárásokkal lépnek be a tőzsdébe, de végül csalódottak és negatív véleményeket hagynak maguk után..

Miért ürítik a kezdők a betétet és mi a felszámolás?

Tehát továbbra is ugyanaz a 0,01 XBT van, és megnyit egy megrendelést 1 XBT-re. Tegyük fel, hogy az ár másképp kezd mozogni, mint amire számítottál, háromszorosára esik, és a kereskedési ár most 0,3 XBT. De 0,01 XBT továbbra is befagyott a fiókjában. Ebben az esetben a csere hogyan tudja behajtani Öntől a veszteséget?

Nem engedi, hogy ez megtörténjen felszámolás – a tőzsde még akkor is veszteséggel zárja a kereskedést, mielőtt túllépi a fedezetet (0,01 XBT), és adóssága van. Amikor a veszteség elkezdi megközelíteni a fedezet nagyságát, a megbízás azonnal felszámolásra kerül, és a veszteségei csak 1% -osak lesznek, azaz a kereskedő pénz nélkül marad.

A felszámolási algoritmusnak köszönhetõen lehetõvé vált a kölcsönzött pénzeszközök kereskedésre történõ felhasználása hatalmas mínusz kockáztatása nélkül. A felszámolás minden tőzsdén elérhető árrés-kereskedéssel.

Ez a fő különbség a szokásos kereskedelemmel szemben, amelyben lehetséges, hogy sokáig nem zárják be a vesztes kereskedést. Itt gyorsan felszámolásra kerül, és ez a legrosszabb dolog egy kriptovaluta kereskedő számára, aki úgy döntött, hogy kipróbálja a fedezeti kereskedést:

A kockázatok ellenőrzéséhez helyesen kell megközelíteni a tőkeáttétel választását.

Tőkeáttétel a BitMEX-en

Az első kereskedés megnyitása előtt fontos elsajátítani az egyik alapvető szabályt: minél nagyobb a tőkeáttétel, annál nagyobb a kockázata. A tőkeáttétel nemcsak a profitot növeli a tranzakció sikeres lebonyolítása esetén, hanem az ellenkező kimenetel esetén a veszteséget is!

Egy ritka profi kereskedő azt tanácsolja, hogy tőkeáttételt használjon 10-től 1-ig. És körülbelül 10-ben nem mindenki biztos. Néhányan nagy tőkeáttétel mellett nyereségesen tudnak kereskedni. De bármilyen óvatlan intézkedés, és nincs betét – felszámolás.

Tehát, ha 0,2 XBT értékű pozíciót nyit meg 0,1 XBT betét mellett, akkor a vesztesége körülbelül 50% lesz, és nem éri el a likvidációt. És ha 1 XBT esetén, azaz 10-szer több, akkor a megengedett veszteség körülbelül 10%, és ennek eredményeként a felszámolás.

Az ügylet felszámolása?

A tőzsde felszámolja az ügyletet, ha az index nem éri el a felszámolási határértéket. Ez a különböző kriptovaluta-cserék adatainak átlagos költsége. Megtekintheti az indexet ezen az oldalon. Miért történik ez? Az ügyletek tisztességtelen felszámolásának megakadályozása a tőzsde hibájából. Ha a költség drasztikusan megváltoztatja mozgásirányát, 20% -kal vagy annál nagyobb mértékben csak technikai hiba vagy manipuláció miatt a BitMEX cseréjén ez nem vezet felszámoláshoz.

BitMEX interfész

A kereskedés az azonos nevű részben történik – Kereskedelmi

A központ egyik fontos előnye az interfészblokkok bármilyen kényelmes elrendezésének képessége. Mozgás, mozgatás és még törlés is. Például távolítsa el a Deph diagramot, és tegye nagyobbá a TradingView diagramot:

Alapértelmezés szerint van egy BXBT jelző a diagramon. Ez a GDAX és a Bitstamp tőzsdék átlagárát képviseli. Szükség esetén eltávolíthatja úgy, hogy a mutató mellett található legördülő menüre kattint, és kiválasztja a legalacsonyabb elemet.

Bal menü

Rendelés leadása – menü a megrendelések leadásához. 7-en vannak itt: 

 • Határ – jelzi azt a kívánt értéket, amelyen készen áll a szerződések adásvételére, amelyet a kereskedő jelez. Az üzlet megkötésre kerül. Az ilyen megbízás hátránya, hogy a piaci érték messze el fog menni a szükséges értéktől, és sokáig kell várni a megbízás teljesítésére.

 • Piac / Piac rendelés – azonnali vétel vagy eladás olyan áron, amely jelenleg a piacon releváns.
 • Stop Market – amikor a költség elér egy bizonyos értéket, a piaci áron történő értékesítés elindul.
 • Stop Limit – minden olyan, mint a Stop Marketben, csak az árat nem a piac, hanem Ön határozza meg, ezért meg kell adnia egy meghatározott határárat, valamint a minimális stop árat – az eladási árat. Ennek a két számnak kissé különböznie kell.

 • Következő megálló – ilyen megrendelésekről beszéltünk egy korábbi cikkünkben, amikor a Binance tőzsdét néztük meg. Nem fogok itt tovább lakni.
 • Vegye a Profit Limit / Limit sorrendet, rögzítve a profitot – fix áron értékesít. 
 • Vegye Profit Market – piaci áron történő értékesítés, amikor elérik.

A rendelési ablak alatt van margó csúszka

A legelső pont Kereszt egyenlegétől függően kiszámítja a tőkeáttételt. 

Fontos! Ez az elem nagyon kockázatos lehetőség, jobb soha nem folyamodni hozzá.

Tegyük fel, hogy a befizetés 2000 dollárnak felel meg. 10 000 szerződésre ad megrendelést – a tőkeáttételt automatikusan 5x-re állítja. Nem szükséges az alapértelmezés szerint kínált tőkeáttételt választani, abszolút bármelyiket beállíthatja.

Ez minden mára. A következő cikkben folytatjuk a BitMEX-en való kereskedést, mindent figyelembe veszünk a Limit megbízás példáján keresztül, elemezzük az összes ablakot, ahol a jelölőnégyzetek lehetnek vagy nem, mivel nem világos, mire szolgálnak, és mi hozza létre első megrendelésünket ezen a cserén. Beszélünk a botok és más hatékony eszközök használatáról is a tőzsdei kereskedésnél. Hamarosan találkozunk!

Sok szerencsét és jó profitot!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me