God eftermiddag vänner!

Idag har vi en ny recension. Det handlar om BitMEX-kryptovalutautbyte. I tidigare artiklar tittade vi på Binance-börsen, som inte har marginalhandel. Som jämförelse skulle jag vilja prata om hur webbplatsen fungerar, som har sådana möjligheter. Låt oss börja!

Som sagt är valutahandel en kredithandel med mycket höga risker. I detta avseende skiljer det sig i grunden från konventionell kryptovalutahandel. Men att arbeta med BitMEX är också unikt eftersom det är BitMEX, det vill säga börsen har många egna unika funktioner..

Men först saker först. Du kanske blir förvånad, men jag vill inte börja med registrering, gränssnitt och grundläggande plattformsfunktioner, och inte ens med huvudegenskaperna, utan med recensioner om det. Eftersom det är de som idag är en av de avgörande faktorerna, på grund av vilka de antingen arbetar med utbytet eller vägrar en gång för alla, med tanke på en bedräglig webbplats, en bluff eller något annat..

Recensioner om BitMEX-börsen

Vänner, recensionerna är mycket motstridiga, och detta beror främst på marginalhandel, enorm hävstång (X100) och höga risker. Det vill säga nybörjare som kommer till börsen, efter att ha läst att här kan du snabbt få 1000% av vinsten, registrera dig, lägga pengar på börsen, tömma insättningen, bli besviken och lämna negativ feedback.

Det finns inget överraskande här – det finns ingen praxis för marginalhandel. Jag skulle inte ägna så mycket uppmärksamhet åt en sådan granskning, för de som inte känner till marginalhandel har inget att göra här! Jag betonar återigen: den här översynen är för dem som vill veta hur marginalhandel fungerar, om det är värt att lita på BitMEX-börsen, liksom för dem som framgångsrikt har handlat på konventionella (icke-marginal) börser under lång tid och vill prova något nytt. Om du har en inledande nivå av kunskap och övning, en låg nivå av stressmotstånd – Jag rekommenderar starkt att du inte börjar börja handla på BitMEX, för med 90% sannolikhet blir ditt resultat följande:

Vi fortsätter om recensionerna, det är klart för nybörjare. Det är en helt annan sak när erfarna eller välkända handlare skriver om utbytet, det finns mycket högljudda skandaler som BitMex själv fungerar mot sina egna användare. Detta är redan en verklig anledning att tänka. Låt oss överväga några exempel mer detaljerat.

Misstanke om transaktioner mot deras handlare

Information publicerades i nätverket om att BitMEX gjorde prismanipulation och handel mot användare. Det var så det var motiverat. I april förra året, då Consensus, en mycket välkänd konferens, hölls där Arthur Hayes (och detta är VD för BitMEX själv) sa: ”För att locka människor att tillhandahålla likviditet sponsrade vi ett projekt som kommer att finnas i offerten som så snart en ny produkt har lagts till. “.

Indikerar detta att BitMEX expanderar och manipulerar, med sina handlare som köper och säljer samma tillgångar samtidigt för att artificiellt skapa en illusion av marknadsaktivitet? Med tanke på att webbplatsens huvudhandlare är Nick Adrianov, som utför BitMEX-ledningens uppgifter direkt, ligger sådana aktiviteter definitivt inom hans makt.

Naturligtvis bekräftar inte BitMEX att börsen själv köpte egna order, utan insisterar lätt på att ett av deras huvudsakliga mål är att öka likviditeten på altcoins..

Handlare hittar likheter mellan BitMEX och MLM

Andra jämför BitMEX med MMM och liknande pyramider, och påpekar att växlingsterminalen bara är en emulator för handel, eftersom det inte finns någon fiat på den, kan du inte ta den till börsen. Enligt sådana användare, oavsett hur många bitcoins det finns på börsen, kommer alla så småningom att gå till provision för transaktioner, det vill säga till börsen, och problemet kommer att uppstå när det finns fler människor som vill sälja BTC än de som vill köpa. De drar också slutsatsen att börshandlare genomför transaktioner med sig själva..

Skandaler

Dessutom kan namnet på utbytet höras i skandalösa händelser. Så i slutet av förra året väckte nyheten att BitMEX blockerade kontot för den berömda kryptahandlaren Tony Weiss för misstanke om amerikanskt medborgarskap väckte stort intresse för nätverket. Medborgare i detta land kan inte handla på börsen. Men många människor kommer runt detta förbud med en VPN..

Tony Weiss publicerade en remisslänk på sin Twitter för att människor ska kunna registrera sig på börsen. Nästan omedelbart blockerades hans konto med alla insättningar och aktiva transaktioner. Näringsidkaren kontaktade supporten och indikerade att han bara tillbringade 30 dagar i USA under hela året, och mer än 900 faktiska handelsanvändare registrerades med hans remisslänk på fyra år, så remissanvändare är hälften av hans inkomst. Jag bad att få ut dem åtminstone. Till vilken han uppmanades att snabbt ta ut insättningen och stänga öppna order.

Detta är inte det enda fallet där BitMEX-stöd inte är lyhört för handlare. För detta anser många av dem helt enkelt att det är en bluff och en bedräglig webbplats som manipulerar data på sin server. Detaljerad beskrivning av situationen[OG1] (skärmdump).

Det vill säga om vi i tidigare artiklar om Binance sa att utbytet har ett oklanderligt rykte bland användarna och ständigt stöder det inte bara genom att förbättra webbplatsen utan genom att delta i nya välgörenhetsstiftelser, utveckla kampanjer och specialprogram, då är situationen helt annorlunda. Hur det egentligen står är någons gissning. Oavsett om du ska arbeta på BitMEX-börsen eller inte är det din egen risk och risk.

Jag kommer att säga detta: trots allt ovanstående är det fortfarande ett av de ledande börserna när det gäller handelsvolym per dag. I rubel är det 159839597133 rubel, i Bitcoin –

608 220 BTC. Därför är det definitivt värt att studera det mer detaljerat. Låt oss ta en snabb titt på börsens resultat, dess praktiska fördelar och nackdelar och gå vidare till gränssnittet och handeln.

De viktigaste indikatorerna för BitMex-börsen

 • Exchange webbplats – bitmex.com
 • Tillverkningsår – 2013
 • Land och plats – Kina, Hong Kong
 • Support Service – kunskapsbas, onlinechatt, biljettsystem på engelska, e-post, sociala nätverk, snabbmeddelanden
 • Språk – Engelska, ryska, kinesiska, japanska, koreanska
 • Terminal – TradingView
 • Kontotyper – riktigt konto, gratis demo-konto
 • Insättning / uttag av medel – Bitcoin
 • Tillgångar – Bitcoin, Cardano, Bitcoin Cash, EOS Token, Ethereum, Litecoin, Tron, Ripple[OG2] 
 • Mobil handel – Ja
 • Fiat – inte
 • Provision – Ja
 • affiliate-program – Ja
 • BitMEX API – Ja

Hur man registrerar sig på börsen BitMEX?

Registreringen är obemärklig och skiljer sig inte från att skapa ett konto på andra börser, så vi kommer inte att dröja på det i detalj. Det viktigaste är att vara uppmärksam på säkerhet, eftersom nätfiske har blivit väldigt populärt på kryptobörsmarknaden, bedrägeri webbplatser döljer deras URL som adress för utbytet och det verkar som om du går till den officiella webbplatsen för utbytet, men i faktiskt ger du din insättning till bedragare. Därför är huvudkriteriet här en säker https-anslutning:

Handel på BitMEX

BitMEX handlas på XBT. Så här betecknas bitcoin på börsen. Börsens saldo är knuten till den, så påfyllning, uttag av pengar och lagring är endast möjlig i XBT, du kan inte använda dollar eller någon annan valuta för detta.

Varför inte standardförkortningen BTC? Det första inslaget i börsen är att de inte handlar med mynt utan med kontrakt, så här blev det möjligt att ha en bitcoin på kontot att handla i tandem med det eller i allmänhet, till exempel med LTC / ETH-par. Du säljer och köper ett kontrakt knutet till ett mynt. Alla priser, förluster och vinster beräknas i XBT. Hur mycket kostar XBT själv? Priset beräknas enligt följande:

Kontraktspris = 1 / den mest lönsamma kursen i orderbokspriset

Till exempel kostar 1 bitcoin idag 3923 $, vilket innebär att kostnaden för kontraktet i XBT blir 1/3923 = 2,5490 XBT.

Först är många inte vana vid det faktum att till exempel om du handlar med ETH / USDT-paret, beräknas även värdet på kontrakt för ett sådant par i XBT, även om handel sker i dollar. Du kan läsa mer om kontrakt i BitMEX kunskapsbas.

BitMEX-marginalhandel

Som du redan vet är handel på BitMEX marginalbaserad, det vill säga det låter dig använda lånade medel mot säkerhet – marginal. Tack vare detta kan du använda ett belopp som överstiger insättningen avsevärt – upp till 100 gånger. Detta förhållande är hävstångseffekten.

Om du till exempel har 0,01 XBT på ditt saldo kan du öppna positioner upp till 1 XBT säkrade genom en insättning (0,01 XBT). Det är han som är marginalen, den är fryst i balansräkningen för att transaktionen ska kunna öppnas.

En sådan stor hävstång och möjligheten att göra betydande vinster lockar handlare mycket, de går in i börsen med höga förväntningar, men till slut är de besvikna och lämnar negativa recensioner..

Varför dränerar nybörjare insättningen och vad är likvidation?

Så du har fortfarande samma 0,01 XBT och du öppnar en order på 1 XBT. Antag att priset börjar röra sig annorlunda än du förväntat dig, det sjunker tredubblat och handelspriset är nu 0,3 XBT. Men 0,01 XBT är fortfarande fryst i ditt konto. Hur i det här fallet kan börsen få tillbaka förlusten från dig?

Det låter inte detta hända likvidation – börsen stänger affären med förlust även innan den överstiger marginalen (0,01 XBT), och du har en skuld. När förlusten börjar närma sig storleken på marginalen likvideras ordern omedelbart och dina förluster blir bara 1%, dvs. näringsidkaren kommer att lämnas utan pengar.

Det är tack vare likvidationsalgoritmen att det blev möjligt att använda lånade medel för handel utan att riskera ett enormt minus. Likvidation är tillgänglig på alla börser med marginalhandel.

Detta är dess huvudsakliga skillnad från vanlig handel, där det är möjligt att inte stänga en förlorande handel under lång tid. Här likvideras det snabbt, och det här är det värsta för en kryptovalutahandlare som bestämde sig för att prova marginalhandel:

För att kontrollera risker är det nödvändigt att närma sig valet av hävstång korrekt.

Hävstång på BitMEX

Innan du öppnar din första handel är det viktigt att lära sig en av de grundläggande reglerna: ju högre hävstångseffekt, desto högre är din risk. Hävstång ökar inte bara vinsten vid en lyckad genomförande av transaktionen utan också förlusten om det motsatta resultatet!

En sällsynt professionell näringsidkare kommer att rekommendera att använda hävstångseffekt mer än 10 till 1. Och cirka 10 är inte alla säkra. Vissa lyckas handla lönsamt med stor hävstång. Men varje slarvig handling, och det finns ingen insättning – likvidation.

Så om du öppnar en position med 0,2 XBT med en deposition på 0,1 XBT kommer din förlust att vara cirka 50% och kommer inte att nå likvidation. Och om för 1 XBT, det vill säga 10 gånger mer, är den tillåtna förlusten cirka 10% och som ett resultat av likvidation.

Hur en affär likvideras?

Börsen avvecklar affären om index inte har nått likvidationsmarkeringen. Detta är den genomsnittliga kostnaden för data från olika kryptovalutautbyten. Du kan visa indexet på den här sidan. Varför är detta gjort? För att förhindra orättvis likvidation av transaktioner till följd av växlingen. Om kostnaden dramatiskt ändrar sin rörelseriktning med 20% eller mer endast på BitMEX-börsen på grund av ett tekniskt fel eller manipulation leder detta inte till likvidation.

BitMEX-gränssnitt

Handel sker i avsnittet med samma namn – Handel

En av de viktiga fördelarna med utbytet är möjligheten att ordna gränssnittsblock på något bekvämt sätt. Flytta, flytta och till och med ta bort. Ta till exempel bort Deph-diagrammet och gör TradingView-diagrammet större:

Det finns en BXBT-indikator på diagrammet som standard. Det representerar genomsnittspriset för GDAX- och Bitstamp-börserna. Om det behövs kan det tas bort genom att klicka på rullgardinsmenyn bredvid indikatorn och välja det lägsta alternativet “Ta bort”.

Vänster meny

Beställ – menyn för att göra beställningar. Det finns 7 av dem här: 

 • Begränsa – det anger önskat värde till vilket du är redo att köpa eller sälja kontrakt, indikerat av näringsidkaren. Affären kommer att göras på det. Nackdelen med en sådan order är att marknadsvärdet kommer att gå långt från det värde du behöver och du måste vänta länge på att ordern ska utföras.

 • Marknad / marknad ordning – köp eller sälj direkt till ett pris som för närvarande är relevant på marknaden.
 • Stoppa marknaden – när kostnaden når ett visst värde utlöses försäljningen till marknadspriset.
 • Stop Limit – allt är som i Stop Market, bara priset ställs inte av marknaden utan av dig, därför måste du ange ett specifikt gränspris, liksom minimipriset – försäljningspriset. Dessa två siffror ska vara något annorlunda.

 • Efterföljande stopp – vi pratade om sådana order i en tidigare artikel när vi tittade på Binance-börsen. Jag kommer inte att bo här längre.
 • Ta vinstgräns / begränsningsorder, fastställande av vinst – säljer till ett fast pris. 
 • Ta vinstmarknaden – sälja till marknadspris när det nås.

Under orderfönstret finns det marginalreglage

Den allra första punkten Korsa beräknar hävstång beroende på ditt saldo. 

Viktig! Denna artikel är mycket riskabelt alternativ, det är bättre att aldrig tillgripa det.

Låt oss säga att din insättning motsvarar $ 2000. Du beställer 10 000 kontrakt – hävstången ställs automatiskt in på 5 gånger. Det är inte nödvändigt att välja den hävstång som erbjuds som standard, du kan ställa in absolut vilken som helst.

Det är allt för idag. I nästa artikel kommer vi att fortsätta prata om handel på BitMEX, överväga allt med exemplet i Limit order, analysera alla fönster där kryssrutorna kan vara eller inte, eftersom det inte är klart vad de är för och vi kommer att skapa vår första order på detta utbyte. Vi kommer också att prata om att använda bots och andra effektiva verktyg vid marginalhandel på denna börs. Ses snart!

Lycka till och goda vinster!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me