Mit várhat el Kína új kriptovalutájától, és hogyan lehet ezzel pénzt keresni

A közelmúltban a világ terjesztette a hírt, miszerint Kína öt éve fejleszti digitális valutáját, és arra készül, hogy “majdnem” bevezesse azt. Ezt nyilatkozta Mu Changchun, a kínai központi bank képviselője. Az új digitális valuta neve CBDC lesz. Nagyjából ez lesz a jüan a blokkláncon – Kína nemzeti kriptovalutájában. Automatikus kereskedés segítségével szabadon vásárolhat, tőzsdén eladhat és pénzt kereshet a tanfolyamon..

Az új kínai kriptovaluta a blokkláncra épül. Tehát valóban egy klasszikus digitális pénznem lesz. Most Mu Changchun szerint a kriptovaluta architektúrája teljesen ki van fejlesztve..

Versenyezz a Mérleggel?

A kínai hatóságok nem titkolják, hogy digitális valutájukat indítják, mielőtt elindulna a Mérleg kriptovaluta a Facebook amerikai közösségi hálózatból. A kínaiak az amerikai szociális háló jelzőjét veszélyeztetik gazdaságuk szempontjából. Ezért először is meg akarjuk tiltani a területünkön. Másodsorban, hogy a kínai állampolgárok számára a Libra – CBDC digitális jüan analógját adjanak.

Igaz, egyes szakértők kételkednek abban, hogy egy nemzeti digitális valuta nagyszabású projektje valóban a kínai tisztviselők hangos szavai mögött rejtőzik. Senki sem garantálja, hogy Kína digitális fizetőeszköze jövőre indul, nem pedig 10 év múlva.

Kína mindenesetre azt tervezi, hogy elindítja. Ezért ebben a cikkben megpróbáljuk megérteni, mi is az a CBDC, és hogyan lehet “meggazdagodni” rajta..

Azt egyelőre nem tudni, hogy a CBDC kínai kriptovaluta hogyan fog működni. Nincs dokumentáció az interneten. Csak pletykák és ellentmondó információk vannak. Kína hagyományosan meglehetősen zárt ország a világ előtt. Ezért a hivatalos dokumentumok közzététele előtt csak nagyjából leírható a jövőbeli kriptovaluta “természete”. Mit fogok tenni ebben a cikkben.

Hogyan lehet pénzt keresni a CBDC kriptovalután

A kínai nemzeti valuta létrehozása felgyorsult annak a ténynek köszönhetően, hogy a Mérleg úton van. Hogy megelőzzék amerikai vetélytársaikat, a kínaiak megerősítették kriptovaluta központjukat.

Már ismert, hogy a kezdeti szakaszban hét intézmény képes lesz használni a kriptovaluta jüant. Nevezetesen a következők:

  • legnagyobb kínai bankok (CCB, ICBC, BC, ABC),
  • Alibaba és Tencent vállalatok,
  • Union Pay fizetési rendszer.

Ahogy a kripto-jüan konszolidálódik a piacon, az azt használó vállalatok száma fokozatosan bővülni fog..

A kínai kormány a nemzeti digitális valutát ugródeszkává fogja tenni a jüan nemzetközivé válása érdekében. Más szavakkal, a kínaiak a dollárt jüannal akarják helyettesíteni. Legyen a nemzetközi kereskedelem pénzneme. Erre való a blokklánc..

A CBDC megerősítése után a hétköznapi emberek szerte a világon szabadon vásárolhatnak és adhatnak el. A kriptovaluta bányászatát a kínai kormányszervezetek (PBC) végzik. Ezért a hétköznapi polgárok nem kereshetnek pénzt erre..

Lehetőség lesz digitális pénznem vásárlására

Lehetőség lesz azonban kriptovaluta megvásárlására. Ehhez elég lesz számlát nyitni a tőzsdén, és szabadon keresni az árfolyam változásaiból. Feltételezhető, hogy a digitális jüan meglehetősen gyors ütemben fog növekedni. Tehát pénzt lehet keresni rajta.

A kripto-jüan fő előnye, hogy rendkívül likvid fizetési eszköznek tűnik. Egyébként a CBDC-tulajdonosok nem fizetnek kamatot, mint a betétek esetében. Ugyanakkor megkímélik őket a hitelkockázatoktól, amelyek a pénzbank kereskedelmi bankokban történő tárolásakor merülnek fel. Ezért lesz lehetőség nyereségesen tartani az alapjait a CBDC-ben. Elég létrehozni egy elektronikus pénztárcát és regisztrálni. Ezután sokáig elfelejtheti a befektetést, és megvárhatja, amíg a kriptovaluta drágul.

Nagy valószínűséggel Kína lehetővé teszi a CBDC-k kereskedését egyszerre több tőzsdén. Tehát a különböző webhelyeken a digitális jüan költségeinek különbségéből lehet majd keresni..

Természetesen ezek nagyrészt sejtések, amelyeket a CBDC fejlesztésében és promóciójában részt vevő kínai tisztviselők nyilatkozatai alapján lehet megfogalmazni. A digitális jüan megjelenéséig kereshet a 3commas automatikus kereskedési képességeinek felhasználásával. Ehhez Kínára egyáltalán nincs szükség.

Kína új kriptovalutájának főbb jellemzői

Digitális jüanDigitális jüan

Kína új kriptovaluta a Központi Bank meglehetősen szokásos digitális tokenje. Ezek állami források lesznek. Ezt az információt a közelmúltban az IICV Di Ganga helyettes vezetője megerősítette. Ez azt jelenti, hogy az egyszerű állampolgárok megvásárolhatják Kína új digitális pénznemét. A kriptovaluta-rendszert nagy valószínűséggel központosítani fogják.

A CBDC érmét mind a bankok, mind a nemzetközi pénzügyi intézmények (például határokon átnyúló tranzakcióknál) és magánszemélyek felhasználhatják. Az új kínai kriptovaluta kiszámítható értékpapír-kereskedelem során.

A kínai hatóságok fokozni akarják az ország pénzügyi rendszere feletti ellenőrzést azáltal, hogy a jüant digitalizálják. A Kínai Nemzeti Bank kibocsátási jogot kap.

Feltételezzük, hogy a digitális jüan keringése egy kétszintű monetáris rendszeren belül zajlik majd. Ez azt jelenti, hogy a Halyk Bank közvetlenül kereskedelmi pénzügyi intézményekkel fog tranzakciókat lebonyolítani. A visszavonást és a kibocsátást az NBK ellenőrzi. A rendszer második szintjén a bankok mindenki számára eladhatják a CBDC-t. Ez a megközelítés szükség esetén lehetővé teszi a papír jüan helyettesítését. Ugyanakkor a kínai gazdaságot ez nem érinti.

A kétszintű monetáris rendszer és a centralizáció arra utal számunkra, hogy Kína új kriptovalutája inkább szabályos fiatnak, mint bitcoinnak fog kinézni.

Kína hogyan fogja használni kriptovalutáját

A kínaiak már napóleoni terveket készítenek. A papírpénzt digitális pénznemre akarják cserélni. Ha ez megtörténik, akkor Kína valóban egy igazi “pénzügyi forradalmat” hajt végre.

A digitális valuta terjedésének előnyei nyilvánvalóak. A hagyományos lakossági fizetések nagymértékben leegyszerűsíthetők a pénz mobilitásának javításával. A bankok közötti klíring szintén jelentősen leegyszerűsödni fog.

A digitális jüan használata növeli a határokon átnyúló tranzakciók sebességét és olcsóbbá teszi azokat. A tranzakció értékét tekintve az új kripto-jüan képes lehet versenyezni a Bitcoinnal. Mi járul hozzá a jüan nemzetközivé válásához.

A digitális nemzeti valuta bevezetésének más pozitív vonatkozásai is vannak. Nem titok, hogy rengeteg forrást kell elkölteni a papírpénz kiszolgálására. A digitális jüan elterjedése csökkenti a működési költségeket.

Ezenkívül a digitális pénznem véget vet a pénzmosás lehetőségének. Végül is sokkal könnyebb több pénzügyi tranzakción keresztül készpénzt vinni és legálissá tenni. A pénzmosás sokkal nehezebb lesz a digitális pénzzel.

A digitális valutát nehezebb lesz kijutni az országból. Számos ország, köztük Kína és Oroszország, szenved az USA és az EU tőkekivonása miatt. A digitális jüan leállítja ezt a folyamatot.

Általánosságban, amint az már régóta ismert, a digitalizáció csak megerősíti az állam ellenőrzését a gazdaság és a pénzügyek felett. A Kínai Nemzeti Bank még szorosabban tudja majd ellenőrizni a pénzügyeket.

Az új kriptovaluta technikai oldala

Kína digitalizálásaKína digitalizálása

Minden adat szerint, így a Binance Research szerint is, az új kriptovaluta bankszámla nélkül is használható. Az érmék, hasonlóan a többi kriptovalutához, digitális pénztárcákban lesznek tárolva. A rendszer a blokkláncra épül. A számlákat a CBDC-ben okostelefonok és számítógépek segítségével is kezelheti.

Már fentebb írtam, hogy a kriptopénz a kétszintű rendszer elve szerint van elrendezve. De még nem világos, hogy a legfelsőbb szint működni fog-e a blokkláncon. A kínaiak központosítani akarják a rendszert. Tehát lehetséges, hogy lesz egy blokklánc az alsó szinten, de a felső szinten nem..

A Népi Bank Mu Changchun képviselője 2019 augusztusában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az új kriptovaluta hálózat nagyon nagy teljesítményű lesz. A rendszer szerinte másodpercenként legalább 300 ezer tranzakciót képes végrehajtani. Ha a kínaiak valóban el tudják érni ezt a fajta termelékenységet, akkor az valódi technológiai forradalmat jelent. Végül is más, ma létező kriptovaluta-hálózatok fejlesztői nem is álmodhatnak ilyesmiről. Valószínű, hogy ilyen példátlan teljesítményt nem-láncoldali megoldások, szilánkok, oldalláncok stb..

Intelligens szerződések és nagy dátum

A kínai központi bank szóvivője megígérte, hogy a digitális jüan intelligens szerződésekkel fog működni. Ugyanakkor pontosította, hogy funkcionalitásuk nem lépi túl az “alapvető monetáris követelményeket”. A Big Date fontos része lesz a CBDC technológiának.

Látjuk, hogy a kínaiak hogyan próbálják kitartóan átlépni az úgynevezett “negyedik technológiai forradalom” összes jelentős technológiáját digitális pénznemükben. A Big Data technológiát szűrőként használják, amely lehetővé teszi a pénzmosási folyamatok időben történő felismerését. Nem lesz könnyű elkerülni az adófizetést. Valamint terrorista tevékenységek finanszírozását.

Az új digitális jüan használatához személyazonosság-igazoláson (KYC) kell átmennie. Ez aligha lep meg senkit. Végül is ez az összes fő kriptovaluta platform általános szabálya..

A fentiek alapján feltételezhető, hogy a bank képes lesz valós időben azonosítani és azonnal befagyasztani a digitális jüanban lévő számlákat. Azok a számlák, amelyeket gyanús tranzakciókhoz használtak.

A jövőbeni kínai kriptopénz-hálózatban semmiféle névtelenségről nem lehet szó. A pénztárcákat szorosan összekapcsolják a felhasználó útlevél-adataival.

Általánosságban elmondható, hogy a modern államok nem értik az anonimitást a pénzügyi ügyekben. Anonim maradni csak szavazáskor engedélyezett.

Lehetséges CBDC indítási dátumok

Crypto Yuan elindításaCrypto Yuan elindítása

Különböző kiadványok eltérő időpontokat adnak meg a kínai nemzeti kriptopénz hivatalos bevezetésének. A China Daily azt írja, hogy a digitális jüan zárt tesztelése már megkezdődött. Kereskedelmi és kormányzati szervezetek egyaránt részt vesznek a tesztelésben.

Más sajtóorgánumok arról számolnak be, hogy a kínaiak még mielőtt a Facebooknak ideje lenne elindítani a Mérleget, be akarják indítani kriptovalutájukat. Egyelőre nem világos, hogy ki nyeri ezt a versenyt. Mindenesetre a CBDC elindítására legkorábban 2020 második felében kell számítani. És valószínűleg a végéhez közelebb.

Egyelőre nem világos, hogy az Alibaba, a Tencent és az Union Pay nagyvállalatok hogyan vesznek részt az új kriptovaluta-rendszerben. A Global Times állítása szerint az új kriptovalutát kezdetben Sencsenben tesztelik. Itt található Tencent központja. Nyilvánvalóan a vállalat kormányzati szervekkel együtt teszteli a digitális jüant. Ezt bizonyítja, hogy a közelmúltban ezen a helyen intézetet nyitottak. Valaki, aki a pénzügyi technológiával foglalkozik. Több mint ötven szabadalmi bejelentést nyújtottak be már tőle. Ugyanakkor, míg a CBDC pontos bevezetési dátuma nem ismert.

Ki csinálta még ezt?

Vegye figyelembe, hogy a nemzeti digitális pénznem messze áll a kínai know-how-tól. Először is emlékezhet a venezuelai Petro kriptovalutára. Kína azonban sokakat megelőzött. A többi ország csak azon gondolkodik, hogy kibocsátja-e nemzeti kriptovalutáját. Ukrajnában még mindig nem tudják elindítani az E-hrivnyát. Svédország a kriptovaluta frank létrehozásán gondolkodik. Németországban általában azt gondolják, hogy a nemzeti kriptovaluták negatívan befolyásolják a globális pénzügyi rendszert. Számomra úgy tűnik, hogy Kínát nem nagyon aggasztja a nyugati pénzügyi rendszer sorsa. Ezért kétségkívül elindítja kriptovalutáját..

Oroszországban már régóta kriptorubel létrehozásáról beszélnek. Ennek az ötletnek a megvalósítása azonban soha nem kezdődött el. Hasonló helyzet figyelhető meg a világ legtöbb országában. Míg a helyi önkormányzatok csak a nemzeti kriptovaluták bevezetésének lehetőségét vizsgálják, Kína elkezdett intézkedni.

Összegezve

Digitális jüanDigitális jüan

Tehát Kína új digitális pénzneme hamarosan kiszoríthatja a papírpénzt ebben az országban. Ugyanakkor az új kriptovaluta likviditása nagyon magas lesz. Végül is 1: 1 jüannal lesz ellátva.

A Kínai Népbank kiadja a kriptojüan-t. A kriptovaluta értékét csak a nyilvánosság kormánya és a kínai gazdaság iránti bizalma fogja meghatározni.

A jövőben pénzt lehet keresni az új kriptovalután. Végül is a hatóságok nem tiltják meg a kriptojüan vásárlását és eladását. Igaz, annak segítségével nem lehet “szürke” műveleteket végrehajtani. Mivel a netezők teljesen megfosztják a névtelenséget.

A digitális jüan vásárlásához és eladásához nem szükséges bankszámla. Elég lesz egy digitális pénztárca elindítása és az azonosítási eljárás elvégzése.

Többféle módon lehet pénzt keresni valután. Beleértve az árfolyam-ingadozásokat az autókereskedelem és a hosszú távú befektetések felhasználásával.

Kétrétegű rendszer

A CBDC pénzneme egy kétszintű monetáris rendszeren belül lesz használva. Ez azt jelenti, hogy a központi bank digitális jüant biztosít a bankoknak. És ezek viszont a hétköznapi polgárokat fogják szolgálni.

Kína egy új digitális valuta segítségével meg tudja állapítani a jüant, mint nemzetközi jelentőségű pénznemet. A papírpénztől való eltávolodás a CBDC javára egyszerűsíti a gazdasági fejlődés tervezését. És a kriptovaluta-tulajdonosok működéséről szóló információgyűjtés. Az adatokat valós időben küldjük el a Központi Banknak. Az NBK hatékony pénzmosási eszközökkel rendelkezik. Valamint a terrorizmus finanszírozása és az adókijátszás. Ehhez a “Big Date” és az “smart” szerződések blokklánc-technológiáit együtt kell használni.

Megállapítható, hogy a digitális jüan segítségével Kína még jobban ellenőrzi a nemzetgazdaságot és a pénzügyeket. Azokat a számlákat, amelyek tulajdonosait gyanúsítják kétes ügyletek lebonyolításával, haladéktalanul befagyasztják.

Véleményem szerint a CBDC nem lesz igazi versenytársa a hagyományos digitális pénznemeknek. Ilyen például a Bitcoin, az Ethereum és még a Mérleg is. Valószínűleg a digitális jüan versenyezni fog a dollárral. Végül is a jüannak és a bitcoinoknak (még a Mérlegekkel párosítva) különböző súlykategóriájuk van.

Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy két évvel ezelőtt jelentek meg üzenetek a kínai nemzeti kriptopénz tesztelésének kezdetéről:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map