“Nyitott vagyok a kriptovaluták használatára, ha azokat megfelelően ellenőrzik és szabályozzák …”

Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója.

Üdvözlet mindenkinek, veled vagyok, Usim Olga! A kriptopénz fokozatosan egyre népszerűbb. Sok ember azonban még mindig nem tudja, mi az. Sőt, egyesek úgy vélik, hogy a digitális pénznemek a csalók és a cselszövők fellegvára..

Valójában a bitcoinokat, az ethereumokat és más altcoinokat a fejlett pénzügyi technológiák alapján építik. Új távlatokat nyitnak az emberiség számára. Kényelmes eszközöket kriptovalutákban tárolni; érmék vásárlásával és eladásával jó pénzt kereshet.

Ebben a cikkben elmondom, hogyan jelent meg az első kriptovaluta, mire szolgál, ki hozza létre, ismertetem a digitális pénznemek főbb jellemzőit és azok előnyeit. Megtudhatja azt is, hogyan működnek a kriptovaluta hálózatok, hol és hogyan tárolják a digitális pénznemeket, hol lehet bitcoinokat, ethereumokat és más népszerű érméket szerezni. A cikk minden szakasza megválaszolja a feltett kérdéseket.

Tartalom

 • Hogyan jelent meg az első kriptovaluta
 • Mire szolgál a digitális pénznem?
 • Ki készít digitális pénznemeket
 • Főbb jellemzők
 • Mi a kriptovaluták előnye
 • Hogyan működnek a kriptovaluta hálózatok
 • Hol és hogyan tárolják a digitális pénznemeket
 • Hol lehet digitális valutát szerezni

Hogyan jelent meg az első kriptovaluta

Maga a szó (angolul – a kifejezés) “cryptocurrency” (crypto currensy) először a Forbes magazin azonos nevű cikkében jelent meg Crypto Currensy. Ez még 2011-ben történt. Addigra a Bitcoin hálózat már több mint két éve fejlődött..

A kifejezést a média és maga a kriptovaluta közösség kedvelte. Még a televízióban is egyre inkább használják. Azóta a “kriptovaluta” szó szilárdan beépült az információs térbe..

Forbes és kriptovalutákForbes és kriptovaluták

Anélkül, hogy a részletekbe menne, a kriptovaluta (vagy digitális pénznem) csak fizetési eszköz. Csak elektronikus formában “létezik”, csakúgy, mint a szokásos programozói kód. Azért hívják, mert a kriptovalutákkal végzett műveleteket kriptográfiai elemeken keresztül hajtják végre. Elektronikus aláírást is használnak a tranzakciókhoz..

Az összes digitális valutát úgynevezett “érmékben” mérik. Angolul, illetve coin-ah. A Bitcoin (BTC) és más klasszikus devizák nem rendelkeznek valódi fedezettel. Vagyis a BTC nincs rögzítve aranyhoz, olajhoz vagy dollárhoz. A digitális pénznemek árát a piac aktuális árfolyama határozza meg.

A fő különbség a kriptovaluták és a szokásos pénz (fiat) között az, hogy digitális jellegűek. Rubel vagy dollár létezik papír formában. Bankszámlájának feltöltéséhez ATM-en keresztül kell pénzt befizetnie. A központi bankokban nyomtatnak papírpénzt. Viszont a bitcoinok és az altcoinok azonnal “megszületnek” digitális formában.

Mire szolgál a digitális pénznem?

2019-ben, tíz évvel a bitcoin megjelenése után, nem mindenki érti, hogyan lehet előnyére használni a digitális valutát. Hadd soroljam fel, mire szolgálnak a kriptopénzek.

CryptomatCryptomat

Először is, a digitális pénznemek, csakúgy, mint más csereeszközök, használhatók a fizetéshez. Leggyakrabban online boltokban fogadják el őket. Sőt, az EU és az USA fokozatosan kezdi offline állapotba hozni a Bitcoins-t. Például a Starbucks-nál lehet megvesz kávé a BTC-hez. Ezenkívül az érméket fiatra, azaz rubelre, dollárra, euróra vagy jüanra lehet cserélni..

Másodszor, a digitális pénznemek hosszú távon egyre alkalmasabb eszközzé válnak a befektetések számára. Megvásárolhat bizonyos számú érmét, és megvárhatja az árfolyam emelkedését. Például a BTC aránya tíz év alatt 100 ezerszer nőtt..

Harmadszor, profitálhat a bitcoin és az altcoinok volatilitásáról is. A tanfolyam általában 5-10% -kal változik a nap folyamán. Ha megfelelő időben vásárol és ad el érméket, mindennap kicsi profitot érhet el. Igaz, ehhez bizonyos elemző készségekkel és kereskedői érzékkel kell rendelkeznie..

Negyedszer, egyszerűen megtakaríthatja a pénzét digitális pénznemként. Egészen biztonságos, mivel pénztárcából nagyon nehéz pénzt ellopni. Csak akkor, ha te magad adsz hozzáférést a támadóknak a fiókodhoz. Egyébként ne feledje, hogy magánkulcs nélkül maga nem térhet vissza a pénzhez. Tehát ne pazarolja!

Mindössze négyet soroltam fel a kriptovaluták legkézenfekvőbb felhasználási eseteiről. Valójában a digitális pénznemek egy egész világot jelentenek, ezért ne gondold, hogy ez kimerítheti értéküket..

Ki készít digitális pénznemeket

A kriptopénzek létrehozásának több fő szakasza van:

 • ICO,
 • bányászat (PoW),
 • verés (DPoS, DPoS, LPoS, PoC, PoI stb.).

A kriptovaluták bányászata

A kriptovaluta bányászata Az ICO az érmék első kiadása. Beruházások gyűjtésére szolgál a kriptovaluta indításának szakaszában. Néha ez a szakasz korlátozott, vagyis többé nem bocsátanak ki érméket. Például a Ripple kezdetben 100 milliárd XRP-t hozott létre és nem tervezi tovább szabadon bocsátani őket. Az XRP a harmadik legnagyobb digitális fizetőeszköz tőkésítés szerint.

Az érmék kibocsátásának másik lehetősége a bányászat. Például a bányászok jutalomban részesülnek a bitcoinok és az ethereumok kibocsátásáért. Az “enyém” azt jelenti, hogy egy új algoritmus szerint kiszámoljuk (kiszámoljuk) a blokklánc új blokkjait. Ezek nagyon összetett matematikai műveletek, amelyek jelentős számítási teljesítményt igényelnek. A világon sok bányaüzem található. Ott speciális eszközöket használnak a kriptopénzek kinyerésére – ASIC bányászok, valamint erős videokártyák.

A kriptovaluták kibocsátásának másik lehetősége a pénzverés (hamisítás). Ez egy bonyolultabb módszer új blokkok létrehozására az interneten. E módszer alkalmazásakor a blokkképző algoritmus nem függ a berendezés kapacitásától, de a blokkot nagyobb valószínűséggel az a számla képezi, amelynek nagyobb az egyenlege. Más szóval, minél gazdagabb vagy, annál több blokkot tudsz létrehozni. Ezt a típusú pénzverést PoS bányászatnak is nevezik, de vannak más típusú pénzverések is, például: DPoS, LPoS, PoC, PoI, PoB, PoAuthority, PoA, PoET, pBFT. Lehet, hogy ez nem teljes lista. A blokkok kialakításának módszerei növekszenek a blokklánc-technológia fejlődésével együtt, így még nekem is nehéz a nyomon követés.

Ezekről a levelekről és jelentésükről a későbbi cikkekben fogunk beszélni, ne hagyja ki &# 128521;

Mindhárom esetben – ICO, bányászat, rally – új érméket szó szerint “légből” állítanak elő. A bányászat azonban sok villamos energiát igényel, amiért fizetni kell. Tehát ebben az esetben azt mondhatjuk, hogy az érméket villamos energiából “bányásszák”.

Fő jellemzők

A kriptovaluták decentralizálásaA kriptovaluták decentralizálása

Jelenleg a Coinmarketcap adatai szerint 2361 név létezik a kriptovaluta eszközök között. Mindegyiküknek különböző feladatai vannak, de mindannyiuknak van egy funkciója, amely szükségszerűen minden kriptovalutában jelen van – egy eszköz átvitele a felhasználók között. Az átviteli sebesség és a jutalék nagysága a blokklánc architektúrájától függ. Például a Bitcoin és az Ethereum esetében az átvitel időtartama akár több tíz perc is lehet, a hálózati torlódástól és a blokklánc első generációinak alacsony sávszélességétől függően. Másrészt az EOS, a Stellar és az összes Graphene technológiával létrehozott érme (BTS, STEEM, GOLOS) pillanatok alatt átkerül.

Ugyanez elmondható a bizottságról is. Teljesen más, és valahol egyáltalán nem létezik, például az IoT-érmékben, és valahol több dollárt is elérhet, mint a Bitcoin esetében.

A tisztesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy a Bitcoin és az Ethereum átutalásakor a felhasználó maga állapítja meg a jutalékot. Ezeknek a pénznemeknek a blokklánc csomópontjai csökkenő sorrendben dolgozzák fel a tranzakciókat, ami azt jelenti, hogy minél jobban meghatározza a feladó a jutalékot, annál gyorsabb lesz az átvitel. Ez sokkal őszintébb megközelítés, mint banki átutalás esetén, ahol a jutalék az átutalás összegéhez van kötve, és meglehetősen nagy, ugyanakkor fennáll annak a kockázata, hogy nagyon kis jutalék esetén az átutalása megfagyhat a hálózati blokkláncban nagyon sokáig.

Egy kicsit a blockchainról

Kriptovaluták és blokkláncKriptovaluták és blokklánc

A legtöbb kriptovaluta blokklánc technológián alapul. Nagyjából ez a következőket jelenti: a hálózati adatbázis nem központosított, hanem sok blokkon oszlik el. A blokkpéldányokat egy teljes csomópont – a blokklánc-hálózathoz csatlakoztatott számítógép – összes birtokosa között osztják szét. Általában a csomópont tulajdonosa jutalékot kap a hálózattól. Például a Bitcoin esetében egy speciális csomópont birtokosa, aki bányászattal foglalkozik, jutalmat kap. Így a blokklánc hálózat az egyes csomópontokba történő önmásolásának és széles földrajzi eloszlásának köszönhetően decentralizáltá válik és ellenáll a támadásoknak. Mivel az összes csomópont bezárult egyetlen hálózatban, és a blokkfelvétel szinkronizálása egyidejűleg folytatódik az összes résztvevő számára, a támadó egy számítógépen történő “hamisításának” és a rekord megváltoztatásának kísérletét azonnal észleli és megakadályozza más csomópont, a blockchain másolatai eltérnek a hamisaktól.

A blockchain hálózat tranzakcióinak sémája a következőképpen írható le. Tegyük fel, hogy az X pénztárca tulajdonosa átadja vagyonát az Y pénztárcának. Az átviteli művelet blokkokra oszlik. Minden blokknak megvan a maga száma és kivonata az előző blokkhoz képest. Ezután a csomópontok játszanak szerepet. Először ellenőrzik a művelet hibáit. Ezután a hálózat minden tagja megírja a műveletet az adatbázis másolatába. Végül az ellenőrzött blokk hozzáadódik az egységes blokklánc hálózathoz. Minden információt tartalmaz az összes korábban végrehajtott tranzakcióról. Az átutalás befejeződött!

Mik a kriptovaluták előnyei és hátrányai

Előnyök és hátrányok

Kezdjük az előnyökkel:

 1. A kriptovalutáknak nincs fizikai megjelenésük. Nem kell sok felesleges hulladékot kiadni. Minden tranzakciót elektronikus úton hajtanak végre.
 2. A digitális valutahálózatok decentralizáltak, ezért nem egy szállodai magánszemélycsoport vagy az állam ellenőrzi őket.
 3. A kriptovaluták ellenőrzött kibocsátását nem a központi bank hajtja végre, hanem a bányászat folyamata vagy az algoritmus, amelyet a blockchain protokoll tartalmaz. Bizonyos pénznemeket, például a Ripple-t eredetileg már a kihelyezés szakaszában bocsátanak ki teljes egészében, és számukat nem lehet megváltoztatni.
 4. A kriptovaluta névtelensége. Ez az állítás természetesen nem minden valutára vonatkozik, hanem csak egy korlátozott listára, amely anonimizációs technológiákat használ. Először is, a Monero és a Zcash névtelen pénznemekhez rendelhető..
 5. A kriptopénz-átutalásokat közvetítők nélkül és az egész világon végzik, és az átutalás költsége többször is olcsóbb, mint a bankközi és nemzetközi tranzakciók

Most a hátrányokról:

 1. Pénzvesztés kockázata a kriptovaluta-tőzsdék és pénztárcák feltörése miatt;
 2. Az Attack 51 egy hackertámadás, amely akkor lehetséges, ha a támadók a hálózat termelési kapacitásának több mint 50% -át birtokolják. Ebben az esetben lehetőségük van szerkeszteni a blokkláncot és meghamisítani a tranzakciókat.,
 3. A kriptovaluta árfolyamának nagy volatilitása megnehezíti fizetőeszközként történő felhasználását, 
 4. A kriptovaluta jogi szabályozásának problémája. Egyes államokban eszközosztályként tiltott, másokban a szürke zónában található.
 5. A tanfolyam manipulálása nagy tulajdonosok és érdekelt felek részéről,
 6. A valós eszközök biztosításának problémája. A digitális eszközök létrehozóinak nyilatkozatai és nagy horderejű vitái ellenére nincs igazi kriptovaluta, amelyet természeti értékek támogatnának. A jogi szabályozás hiánya miatt az olyan devizák, mint a Tether (USDT), amelyeket eredetileg a dollár 1: 1 arányban támogatott, most kihívásokkal néznek szembe valódi értékük megerősítésével..
 7. ICO átverés. Szakértők szerint a 2017-ben és 2018-ban történt ICO-k mintegy 80% -a csalás.
 8. A pénztárca hozzáférési kulcsának elvesztésének kockázata. Mivel a kriptovaluta decentralizált eszköz rendszergazda nélkül, csak maga a tulajdonos fér hozzá az eszközhöz. Kulcs elvesztése vagy a kriptopénz tulajdonosának halála esetén az eszközhöz való hozzáférés véglegesen elvész.

Hol és hogyan tárolják a digitális pénznemeket

Hol tárolhatók a digitális pénznemek, hogy megakadályozzák a csalók ellopását? Ez a kérdés gyakran kísérti az újoncokat. Itt van a válasz: a kriptopénz a pénztárcákban tárolódik. Az ilyen pénztárca lehet akár egy szokásos program egy laptopon, akár egy alkalmazás okostelefonon, vagy egy pénztárca az interneten, amelyhez bármilyen böngésző használható..

A digitális pénznemek tárolásának legbiztonságosabb módszere természetesen egy hardvertárca. A hardvertárca nem érhető el a hálózaton keresztül. Tény, hogy ez egy külön hordozható kompakt eszköz, amely nem csatlakozik az internethez..

Hardver pénztárcaHardver pénztárca

Néha egy ilyen pénztárca több részre oszlik, amelyeket különböző helyeken tárolnak. Ez tovább növeli a kriptovaluta eszközök biztonságát..

Hol lehet digitális valutát szerezni

A cikk véget ér. Beszéljünk arról, hogyan lehet kriptovalutákat szerezni. Annak érdekében, hogy ne húzzam el a történetemet, csak a főbb utakat sorolom fel. Digitális pénznemeket lehet vásárolni a kriptográf tőzsdéken fiat, azaz rendes valuta ellenében. Használhatja a hőcserélők szolgáltatásait is.

Vannak lehetőségek arra, hogyan lehet pénzt keresni érmék befektetés nélkül.

Először mehet bányászatra. A bányászathoz videokártyákból vagy ASIC bányászokból kell létrehozni egy erőteljes állomást. Megfelelően tapasztalt technikusok képesek kezelni. A “farm” elvégzi a hálózat működéséhez szükséges komplex matematikai számításokat. És ezért kapsz jutalmat kriptovaluták formájában.

Kriptovaluta bányászatKriptovaluta bányászat

Másodszor felhőbányászatot is végezhet. Ezt a kifejezést úgy értelmezik, hogy mások képességeinek kinyerésére használják. Bérli őket, és fizet egy bizonyos összeget érte. Kiderülhet, hogy ez nem lesz nyereséges az Ön számára. Ellenőrizze maga.

Harmadszor, használhat csapokat. Ezek olyan speciális források, amelyek szinte ingyenes érméket kínálnak. Ehhez különféle feladatokat kell végrehajtania: meg kell néznie a hirdetéseket, regisztrálnia kell a webhelyeken stb. Próbálja ki, ha nem bánja az idejét.

Következtetés

Ne feledje, hogy a digitális pénznemek nagyon különbözőek. Tehát, ha úgy dönt, hogy a kriptopénzipar tagjává válik, keressen egy Önnek megfelelő projektet. Nem szükséges Bitcoinot vagy Ethereumot vásárolni, de jobb, ha a kriptopénzre koncentrálunk, amely a kereskedési volumen szempontjából az első pozíciókat foglalja el. Több száz érdekes projekt létezik, de azért, hogy megvédje önmagát, jobb választani azt a kriptovalutát, amely egy valódi, működő vállalkozáshoz kapcsolódik. Hadd emlékeztessem önöket, hogy az egyik cikkemben elmondtam, hogyan kell helyesen összeállítani a befektetési portfóliót. Sok szerencsét!

„Az elmúlt évtizedekben az amerikai dollár viszonylag jól teljesítette célját. De azokban az országokban és a pénzügyi rendszer zugaiban, ahol a hagyományos pénzszolgáltatások hiányosak, a bitcoin (és általában a kriptovaluták) életképes alternatívákat kínálhatnak. “,

A Goldman Sachs elemzői, Zach Pandle és Charles Himmelberg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me