Vi har upprepade gånger sett tillväxten av intresse mot kryptomarknaden från både vanliga medborgare och institutionella investerare. Vad händer om du också bestämde dig för att köpa lite krypto? Vart ska du gå? Vem ska du kontakta? I den här artikeln kommer vi att granska populära sätt att köpa kryptovalutor med fiat, inklusive de vi personligen använder. Materialet som tillhandahålls i den här artikeln är inte godkännande av någon speciell plattform.

Utbyten

För ett par år sedan var det inte lätt att hitta en centralbörs som ger möjlighet att köpa krypto med fiat, förutom de som drivs på den amerikanska marknaden, som Coinbase. I takt med att kryptoindustrins popularitet ökar, införlivar mer och mer ansedda börser fiat onramps i sin struktur.

Binance, till exempel, samarbetade med Koinal för att lägga till möjligheten att köpa kryptovalutor med fiat via kredit- och betalkort i september 2019. Redan i början kunde man köpa BTC, ETH, LTC, XRP och BCHABC med Visa och Mastercard för en ganska stor avgift på 2,5%.

För närvarande arbetar Binance med Paxful och erbjuder möjligheten att köpa 18 kryptovalutor som accepterar 54 fiatvalutor, vilket gör den populära börsen till en av de mest bekväma för dem som vill börja handla direkt. KYC är obligatoriskt att dra nytta av tjänsten.

P2P-utbyten

P2P (peer to peer) -utbyten har varit och är fortfarande ett av de mest populära och djupt rotade sätten att köpa kryptovalutor. Denna typ av tjänst handlar om att placera privata meddelanden om köp eller försäljning av kryptovaluta, val av lämplig växelkurs och valutavillkor. Det mest populära P2P-utbytet i världen just nu är Localbitcoins, med en total handelsvolym per vecka genomsnitt till 40 miljoner dollar. Localbitcoins ger möjlighet att köpa Bitcoin i 240 länder.

Det finns andra populära P2P-utbyten som Bitzlato, som erbjuder att köpa 7 stora kryptovalutor i 28 länder, och Localcryptos, en decentraliserad analog av Localbitcoins med ett stort antal kryptovalutor.

Det är värt att dessutom nämna att i september 2019 lanserades även “People’s Exchange” Binance bekväm P2P-utbytesfunktionalitet på sin plattform som hjälpte till att locka en betydande del av P2P-börsen.

De utmärkande egenskaperna för P2P-valutamarknaden är den ökade provisionen och växelkursvariationen från land till land, samt riskerna för deltagarnas orättvisa beteende. Därför är frågan om garantier avgörande när du väljer en plattform, precis som att betygsätta varje enskild kryptovalutasäljare på plattformen. På grund av behovet av att öka försiktighetsåtgärderna följde de flesta P2P-plattformar exemplet med utbytena och har infört obligatorisk KYC.

Plånböcker med flera valutor

På grund av den växande efterfrågan på kryptovalutor totalt och i synnerhet kryptoavvecklingar började många online-plånböcker med flera valutor och betalningssystem ge möjligheter att byta kryptovalutor mot fiat. BETALARE och Advcash är värda att notera bland de populära lösningarna. Börsuppdrag i sådana tjänster är ofta för dyrt.

Crypto-bankomater

För en tid sedan började offline-terminaler för försäljning av kryptovalutor dyka upp i olika städer runt om i världen. Denna metod förlorade dock snabbt sin popularitet på grund av dyrt underhåll, höga provisioner och alltför långa förseningar i samband med mottagande av kryptovalutor vid köp. Dessutom är köp av kryptovalutor på gatorna fyllda med vissa fysiska risker.

Privata offline-utbyten har varit och är fortfarande ett av de mest populära sätten att köpa krypto med fiat. På grund av sin struktur drar dessa företag nytta av en enorm skuggaomsättning. Sådana offline-tjänster erbjuds i många stora städer runt om i världen för dem som behöver byta ett särskilt stort belopp eller vill undvika beskattning. Sådana tjänster erbjuder ganska attraktiva växelkurser, men denna typ av förvärv av krypto innebär mycket höga risker. Det behöver inte sägas att på grund av det stora antalet mellanliggande system och bedragare som aktivt fångar på denna marknad, kan du vara utan några pengar alls. Om du väljer att använda den här metoden måste du vara 100% säker på tjänsteleverantörens tillförlitlighet.

Säkerheten först 

Oavsett vilken metod du väljer, kom ihåg att köp av kryptovaluta med fiat ofta är fylld med risker, och bedragare som vill ha dina pengar är alltid någonstans där, särskilt på en dåligt reglerad kryptovalutamarknad. Kontrollera därför noga utbytesalternativen och transaktionerna för phishing-länkar, betyg och pålitlighet hos säljare och köpare och gör ditt val till förmån för välkända plattformar med transparenta mekanismer och garantier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me