Med börsvärdet för Bitcoin når en häpnadsväckande 237,62 miljoner dollar 2017 är det ingen överraskning att du är intresserad av kryptovaluta för dagshandel. Nästa kryptovaluta som du investerar i kan vara nästa Bitcoin om du fattar rätt beslut.

Det kan vara svårt att ta hand om kryptovaluta, eftersom det finns så många kryptovalutor du kan välja att investera i och marknaden kan förändras snabbt. Att inte veta hur man handlar ordentligt kan leda till att man förlorar mycket pengar. Här är några av de vanligaste misstagen som kryptovalutahandlare gör.

1. Handla för mycket

Det är lätt att bli angelägen att handla efter att ha upptäckt mängden lovande digital valuta på marknaden, särskilt om du inte har börjat handla. Det är dock viktigt att använda logik istället för spänning när du handlar, eftersom handel för många kryptovalutor kan leda till mindre vinst. Att limmas på din datorskärm och hålla koll på varje prisändring kan leda till att du fattar fel beslut.

Visst, du kanske missar ett till synes bra tillfälle att få pengar, men det kommer alltid att finnas fler i framtiden. Eftersom marknaden för kryptovaluta ständigt fluktuerar kommer din tid att komma om du är tålmodig och rationell om dina investeringar.

2. Använd inte de bästa verktygen

Trots det faktum att det finns gott om kryptovalutahandelsverktyg där ute, är de inte alla lämpliga för dagshandel. Handelsverktyg som inte är optimerade för dagshandel kan faktiskt hindra dina framsteg.

Om du till exempel lagrar din kryptovaluta i en digital plånbok kan du förhindra att du handlar effektivt. Dessa verktyg är extremt säkra, men den långa tiden det tar att logga in och slutföra transaktioner kan sakta ner dig betydligt. Prova ett verktyg som är tillverkat specifikt för kryptovaluta i dag istället.

3. Välja fel utbyte

Antalet kryptovalutabörser växer snabbare än någonsin. Att välja att handla på en ny börs som inte har testats är inte den bästa idén – börsen kan sluta förbjuda uttag, eller så kan det bli otillgängligt vid obekväma tider.

En av de viktigaste delarna av kryptovalutoråd är att börja med att använda ett ansedd utbyte som funnits ett tag. Se till att de accepterar en mängd olika kryptovalutor.

4. Komma in i klibbiga situationer

Låt dig inte fastna i en situation som du inte kan lämna. I kryptovalutahandel är det ibland enklare att komma in i en situation än att ta sig ur en. Vissa börser visar sig vara mycket illikvida, vilket innebär att de saknar köporder, vilket hindrar dig från att sälja din kryptovaluta till ett rimligt pris. Å andra sidan har vissa börser en mer jämn likviditet, men kan plötsligt ha en lägre volym av affärer – detta händer vanligtvis på helger eller helgdagar.

När du fastnar i en illikvid situation kan du inte åka. Med andra ord kan du tappa bort en annan viktig möjlighet att tjäna pengar.

Stäng istället dina positioner på nätter och helger – det gör att du kan komma runt tider som har en lägre handelsvolym. Du kan också använda ett handelsverktyg som låter dig handla på flera börser samtidigt.

5. Diversifiera för snabbt

Många nya handlare tror att snabbt investera i ett stort antal kryptovalutor kan leda till enorma vinster. Att investera i ett antal valutor samtidigt kan dock vara ett stort misstag. Med den stora mängden altcoins på marknaden är det extremt svårt att räkna ut vilka altcoins som är och inte är autentiska.

Slutsatsen är att du bör undersöka så mycket du kan innan du börjar dagshandel. Välj valutor som har höga handelsvolymer och börsvärden. Du bör börja med Bitcoin och långsamt förgrena dig till andra altcoins när du känner att du har fått tag på det.

6. Använd inte riskhantering

Ett av de viktigaste kryptovalutahandelstipsen är att använda riskhantering. Att inte ha en plan när det gäller riskhantering kan leda till stora förluster. När du investerar måste du kunna veta hur du säkrar din handel för att spara dig från att slösa bort tid och pengar.

Syfta till att använda flera olika börser. När du märker några tecken på att marknaden kan förändras, köp den kryptovaluta som är minst värt och sälj en liten mängd av det som är värt mest. Du kommer självklart att tjäna pengar om värdet ökar, men du kommer också att skyddas om värdet minskar – köp helt enkelt aktien igen till en lägre kostnad.

7. Analyserar inte dina tidigare resultat

De bästa kryptohandlarna är medvetna om sina egna misstag och upprepar dem inte. Om du inte vet var du har gjort fel tidigare måste du upprepa samma fel om och om igen. Du måste kunna anpassa dig till en marknad som ständigt förändras.

Även de mest erfarna daghandlarna kan bli bättre. Håll dig uppdaterad om de senaste händelserna i kryptovaluta och se till att ha händelserna i åtanke innan du handlar.

8. Följ tekniska diagram

Även om du inte ska fatta beslut baserat på vad du känner, bör du inte spendera för mycket tid på att analysera diagram heller. Att bara basera dina affärer på diagram resulterar i att du är omedveten om de aktuella händelserna som påverkar kryptokurrency.

Var misstänksam mot diagrammet du läser. Försök alltid att avgöra om källan är giltig och om det finns en extern källa som påverkar siffrorna. Titta bakom data – ta reda på deras konsekvenser och om det är något som påverkar siffrorna.

Läs inte bara diagram hela dagen. Det här är inte de bästa förutsägarna för vart marknaden är på väg. Ta hänsyn till marknadens status och gör sedan ditt steg.

Day Trading Cryptocurrency the Smarter Way

Låt inte dina känslor överväldiga dig när du upplever berg-och dalbana som är dagshandel. Så länge du kontrollerar dina impulser och är utrustad med rätt kunskap om kryptovalutamarknaden kommer du närmare att nå dina mål. I slutändan är kryptovaluta för daghandel utmanande men definitivt värt det.

Om du letar efter tillgång till några av de bästa verktygen inom kryptohandel, kolla in vår blogg och registrera dig för en gratis testversion idag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me