Mange forventer at kryptovalutaer skal tjene som en forbedring av eksisterende økonomiske løsninger. Blockchain-teknologi tilbyr et bredt utvalg av verktøy som kan utføre bestemte funksjoner og kan godt bli basen for det nye økonomiske systemet. I denne artikkelen vil vi se på sikkerhetstokener, som er den digitale motparten til verdipapirer.

Hva er sikkerhetstokener?

Morgan Creek Capitals administrerende partner, Anthony Pompliano, definerer sikkerhetstokener som “digitale eiendeler underlagt føderale sikkerhetsregler; de er skjæringspunktet mellom digitale eiendeler (tokens) og tradisjonelle finansielle produkter. ” Det vil si at sikkerhetstokener er programmerbart eierskap til en bestemt eiendel, for eksempel eiendom, aksjer, utbytteutbetalinger osv.

Når er et symbol et sikkerhet?

Howey-testen brukes til å avgjøre om et bestemt token tilhører sikkerhetskategorien. “Howey Test”Ble opprettet av Høyesterett for å avgjøre om visse transaksjoner kvalifiserer som” investeringskontrakter. ” I henhold til Howey Test er en transaksjon en investeringskontrakt hvis alle kriteriene nedenfor er oppfylt:

 • Det er en investering av penger
 • Det er en forventning om fortjeneste fra investeringen
 • Investeringen av penger er i en felles bedrift
 • Ethvert overskudd kommer fra innsatsen fra en arrangør eller tredjepart

Hvis testen gir et positivt resultat, blir finansielle transaksjoner i henhold til Securities Act of 1933 og Securities Exchange Act of 1934 betraktet som verdipapirer og er derfor underlagt spesifikke opplysnings- og registreringskrav. Dette betyr at bare akkrediterte investorer lovlig kan kjøpe disse verdipapirene.

For å bli en akkreditert investor i USA, må du eie eiendeler verdt over en million dollar (ektefellens felles eiendeler tas også i betraktning) eller ha en inntekt på over 200 000 USD for hvert av de siste to årene, eller felles husholdningsinntekt på over 300 000 USD for samme periode.

Ett av de tre kravene må være oppfylt for å få en akkreditert investor i Russland.

 • Eier minst 6 millioner rubler i form av verdipapirer, derivater, midler på kontoer eller innskudd.
 • Tjenestetid på minst tre år i en organisasjon som har inngått transaksjoner med verdipapirer eller derivater, eller minst to år i en organisasjon som har en kvalifisert investorstatus.
 • Avslutt transaksjoner med verdipapirer for totalt 6 millioner rubler eller mer det siste året.

Sikkerhetstokener bruker saker

Den største fordelen med sikkerhetstokener sammenlignet med klassiske finansielle produkter er muligheten til å eliminere behovet for en tredjepart, dvs. en bank eller en megler.

Fordeler med sikkerhetstokener sammenlignet med klassiske finansielle produkter:

 • Døgnet rundt tilgang til markeder
 • Evne til å eie en del av aksjen
 • Rask gjennomføring av transaksjoner på grunn av fravær av mellommenn
 • Forenkling av bytte- / handelsoperasjoner
 • Evne til å skape et økosystem av relaterte tjenester.

Hvis du vil tjene på økningen i S&P 500 indekspris, men ikke ønsker å investere 3000 dollar i eiendelen, kan du kjøpe et sikkerhetstoken for denne indeksen og nyte alle fordelene til eiendelen.

Det er imidlertid verdt å nevne at for øyeblikket er likviditeten i markedet for sikkerhetstoken ekstremt lav. I følge nettstedet securitytokencap.io overstiger det daglige handelsvolumet til disse tokens ikke $ 100.000. Slike volumer er ikke i stand til å tilfredsstille behovene til akkrediterte investorer.

STOer

STO er en måte å skaffe midler på samme måte som ICO, men med sine egne egenskaper. ICO-er bruker kryptovalutaer som er ubrukelige utenfor blockchain. Verdien av disse kryptovalutaene ligger nettopp i teknologien til plattformen de lanseres på.

STO-er tilbyr igjen eiendeler som ligner verdipapirer, som enten er fullt plassert innenfor de juridiske rammene, eller som har en fast verdi på forhåndsbestemte forhold. Noen STO er registrert hos Securities and Exchange Commission (SEC), noe som betyr at prosessen har fulgt alle lovkravene.

Det er spesialiserte plattformer som gjennomfører STO, med Polymath, Smartlands, Securitize og Harbor som noen av eksemplene. Imidlertid kan STO holdes på Ethereum, EOS, Neo og andre blokkeringer, og samler inn penger på adressen til smart kontrakt. Denne tilnærmingen er imidlertid mer risikofylt, siden kun lovlige akkrediterte investorer kan delta i STO-er.

Konklusjon

I 2018 trodde mange at STO-er ville bli en ny trend som erstattet ICO-er. Men det er gjort klart at nå verken akkrediterte investorer eller selskaper er interessert i dette emnet.

Imidlertid viste noen regjeringer en viss interesse, ettersom mange av dem ikke er enige i at alt som utviklere kaller verktøytegn, faktisk er det de er oppgitt å være. Ryktene sier at SECs beslutning om at Huobi Token er en sikkerhet, har ført til at Huobi-børsen ikke kan komme inn på det amerikanske markedet, noe som hindrer fremveksten av et datterselskap av den amerikanske Huobi-børsen..

Hvis regjeringer tar mer hensyn til kryptovalutaer, vil vi kanskje se en ny bølge av popularitet til sikkerhetstokener som et helt lovlig digitalt verktøy.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me