Om du tittar på DeFi-ekosystemet genom en bredare lins kan du se att decentraliserade finansieringsprojekt fungerar och utvecklas i ungefär tolv riktningar. Att försöka flytta till en decentraliserad form av nästan allt som är relaterat till det traditionella finansiella systemet innebär också att försöka flytta så snabbt som möjligt till nya typer av interaktioner med finansiella instrument och decentralisering av dessa interaktioner.

I den här artikeln kommer vi att diskutera digitaliseringen av äganderätten, överväga projekt som erbjuder verktyg för att skapa digitala tillgångar och prata om effekterna av tokenisering på kapaciteten hos traditionella finansiella instrument.

Tillgångstokenisering

Alla tillgångar, oavsett om de är värdepapper, aktier eller fastigheter, har vissa värdepropositioner. Finansiella tillgångar är enklare att representera. Detta innebär att deras värde kan variera beroende på tillgångarna där de kommer att representeras. Det betyder också att de representerade tillgångarna enkelt kan bytas, överföras eller konverteras. Med ökningen av blockchain-teknik och förmågan att utföra funktioner som tokenisering och transaktionskörning har processen att representera tillgångar blivit mycket enklare och har lett till nya möjligheter.

Tillgångstokenisering är skapandet av digitala token med pantsatt värde, vars sammanlagda pris ska vara lika med värdet på det konverterade objektet (tillgången), med ytterligare släpp för handel, överföring eller ägande.

Asset tokenization erbjuder:

  • Avlägsnande av territoriella hinder;
  • Frånvaro av mellanhänder;
  • Investeringar utan fysisk närvaro;
  • Säkerhet;
  • Integritet;
  • Oföränderlighet;
  • Tillgänglighet.

Till viss del genomfördes redan tokenisering av tillgångar långt innan populariteten för decentraliserad finansiering ökade. IA-verktyget (Issued Assets) i Liquid sidekedjan kan du till exempel skapa dina egna tokeniserade tillgångar i vilken kvantitet som helst, och protokollet Confidential Assets från Blockstream låter dig överföra dessa tillgångar över nätverket utan att visa de andra deltagarna sådana överföringar. 

Polymath-nätverket

Polymath är en ERC20-baserad blockchain-plattform som fungerar som en tjänsteleverantör för att skapa, utfärda och hantera tokens. Polymath fungerar som en guide för emittenter som vill lansera sin token i enlighet med alla regler. 

Polymesh-företagsägda PoS Blockchain, byggd speciellt för att skapa och hantera säkerhetstoken, säkerställer granskning av integritet, identifiering av tillgångar, säkerhet och ger verktyg för att förbättra tokens hanteringsfunktioner. 

Projektet arbetar med att optimera ERC-gränssnitt för att inkludera traditionella tillgångar. Polymath ST-20-standarden är en förlängning av ERC-20-standarden och tjänar till att öka tillgångarnas flexibilitet, samt har några ytterligare funktioner som behövs för värdepapperstokenisering.   

Neufund

Neufund är en Ethereum-baserad community-plattform som förbinder blockchain-rymden och investeringssektorn. Neufund tillhandahåller företag och nystartade infrastrukturer för att släppa nya typer av tillgångar genom att interagera med Ethereums smarta kontrakt. Webbplatsen erbjuder möjlighet att investera i företag genom att köpa aktietecken, motsvarande aktier. Denna procedur kallades ETO (Equity Token Offerings) och tillät investerare att förvärva en del av ägandet på blockchain.

Neufund-plattformen tillhandahåller verktyg för interaktion mellan emittenter och investerare, som inkluderar uppdateringar, omröstning, ytterligare finansieringsrundor etc..

Plattformen har en intern NEU-token, som investerare kan få som belöning för sina bidrag och använda den för att betala för tjänster och delta i plattformsutvecklingen. Förutom NEU-protokolltoken är det EURT-eurokopplade token tillgängligt på Neufund, som är plattformens primära valuta, där användarnas investeringar är denominerade. Företag kan dock själva bestämma i vilken valuta ETO ska hållas.

Templum

Templum är en plattform för reglerad handel med ICO-tokens klassificerade som värdepapper. Företaget tillhandahåller säkerhetstjänstemissionstjänster i enlighet med tillsynsmyndigheternas krav. 

Templum tillhandahåller en reglerad marknadsinfrastruktur för digitala tillgångar, som inkluderar en blockchain-stödjande plattform för insamling och sekundär handel. År 2018 förvärvade Templum ett alternativt handelssystem (ATS) Liquid M Capital, en plattform för “tokeniserade tillgångar” som tillåter användare att handla kryptovalutor under USA. säkerhetsregler. 

Liknande tjänster på den tokeniserade tillgångsmarknaden tillhandahålls av företag som Coinlist, som var värd för Filecoins första ICO-reglerade projekt, och Overstock, som erbjuder initiala myntplaceringstjänster enligt SAFT-förfaranden..

OpenLaw Finance

OpenLaw Finance är ett open source-projekt som erbjuder mallar för att ingå juridiska avtal med hjälp av smarta kontrakt, samt möjligheten att lansera personliga juridiska tokeniserade finansiella produkter baserat på Ethereum blockchain.

OpenLaw Finance-användare kan skapa och utfärda säkerhetstoken, obligationer och andra skuldbaserade tillgångar, intellektuella derivat och tokenize-varor. OpenLaw Finance är ansluten till en decentraliserad 0x-börs och har de viktigaste verktygen för att utföra AML / KYC-procedurer.

Tokensoft

Tokensoft-plattformen är ett annat tillgångs-tokeniseringsprojekt som erbjuder verktyg för att lansera och sälja tokens samt en lagringslösning som ger säker administration av ERC-1404-kompatibla värdepapper. År 2019 tog USA Securities and Exchange Commission (SEC) beviljade Tokensoft tillstånd att starta en investeringsbank för att bedriva verksamhet med tokeniserade tillgångar.

Tinlake

Tinlake låter dig använda illikvida tillgångar för att få tillgång till finansiering och få lån på dina egna villkor. Tinlake är ett smart kontrakt på Ethereum-nätverket, som förvandlar icke-fungibla tokens (NFT) till ERC-20-tokens med ytterligare tillgång till decentraliserade kreditprotokoll.. 

Tinlake ger möjlighet att kombinera NFT och smarta kontrakt och använda dem som säkerhet för lån av stabila mynt.

Slutsats

Tillgångstokenisering är en lång process av traditionella finansiella instruments övergång till ett blockchain-utrymme. Samspelet mellan projekt och företag inom tokenisering med tillsynsmyndigheter och institutionella företags intresse för decentraliserad finansiering indikerar förutsättningarna för bredare antagande och popularisering av blockchain-teknik, kryptovalutor och digitala tillgångar.

Smarta kontrakt och blockkedjor kan ge möjligheter till tokenisering av finansiella, råvaru-, personliga, illikvida, icke-fungibla och utbytbara tillgångar. Tokenization gör att du kan automatisera överföringen av äganderätt genom smarta kontrakt, vilket tar bort behovet av mellanhänder och sparar kostnader genom att minska avgifterna. 

Att skapa ett korrekt juridiskt och reglerande ramverk för tokenisering underlättar större antagande av decentraliserad finansiering.

Ansvarsfriskrivning: Innehållet i denna artikel är inte avsett att vara ekonomisk rådgivning och bör inte behandlas som sådant. 3commas och dess författare tar inget ansvar för dina vinster eller förluster efter att du läst den här artikeln. Artikeln har presenterats för att ge läsarna allmän information. Det finns endast personlig erfarenhet som beskrivs här. Användaren måste göra sin egen oberoende forskning för att fatta välgrundade beslut angående sina kryptoinvesteringar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me