Hvis du ser på DeFi-økosystemet gjennom et bredere objektiv, kan du se at desentraliserte økonomiprosjekter fungerer og utvikler seg i omtrent tolv retninger. Forsøk på å skifte til en desentralisert form av nesten alt som er relatert til det tradisjonelle finansielle systemet, betyr også å prøve å gå så raskt som mulig til nye typer interaksjoner med finansielle instrumenter og desentralisering av disse interaksjonene.

Dette er den første artikkelen i en serie som ser på lovende prosjekter i hvert av disse områdene, snakker om fordelene og ulempene med disse prosjektene og reflekterer over deres muligheter og muligheter..

I dagens artikkel vil vi snakke om retningen for desentralisert finansutvikling i sammenheng med desentraliserte handelsplattformer (DeFi Marketplaces), der deltakerne kan avslutte transaksjoner direkte gjennom p2p-nettverk.

Desentraliserte markeder

I følge en fersk studere av The Block involverer DeFi-økosystemet mer enn 160 nyetableringer og protokoller som jobber innen alle områder av desentralisert finansiering. På Ethereum-plattformen i Marketplaces-segmentet er det bygget fire løsninger som kjører: Rare Bits, District0x, Origin og OpenSea. Av det totale antallet DeFi-prosjekter på Ethereum har markedsplasser bare en markedsandel på 1,8%. 

Siden det er flere slike prosjekter utenfor Ethereum (ifølge defiprime.com er det syv lovende protokoller og markedsplassprosjekter på markedet), vil vi ikke begrense oss til en eneste plattform. Vi vil berøre uavhengige løsninger for p2p-handel og desentraliserte markeder.

Fraværet av mellomledd og som et resultat relativt lave priser gjør p2p-markeder attraktive og mer populære hver dag. Et økosystem uten kontroll fra sentraliserte strukturer er det verden av blockchain og smarte kontrakter kan tilby. Til tross for at de desentraliserte markedene fremdeles er for unge, er potensialet i dem enormt. 

OpenBazaar

OpenBazaar er en av de eldste desentraliserte online handelsplattformene, som ble lansert i april 2016, lenge før DeFi ble populær. Denne plattformen er en gratis og åpen kildekode, desentralisert sosial markedsplass. Prosjektet fikk sin popularitet takket være muligheten til å betale for varer med kryptovalutaer. 

Utviklerne har laget et gjennomtenkt og praktisk grensesnitt, som minner litt om eBay og Aliexpress. Handel på plattformen er ikke regulert på noen måte; det er ingen provisjoner og begrensninger for varekategorier. Tilliten mellom brukerne er basert på den klassiske mekanismen avhengig av omdømme, som beregnes avhengig av resultatene av evalueringer for fullførte transaksjoner, utført av forskjellige parametere..

Avhengig av varene tilbys tre betalingsalternativer når du foretar et kjøp: direkte, moderert uten tvist, moderert med tvisten. Denne tilnærmingen utvider mulighetene for å levere tjenester, for eksempel når det er umulig å betale direkte på grunn av personlige midler..

Vi kunne beskrive plattformens muligheter, men det gir ingen mening fordi det er ganske enkelt å prøve det selv hvis du har en internettforbindelse og i det minste noen få satoshier. Kryptovaluta er verdifull fordi de kan brukes på varer og tjenester, og jo mer vanlig handelen er, jo høyere er verdien.

District0x

District0x er en desentralisert markedsplass som opererer på Ethereum-, Aragon- og IPFS-plattformer. Plattformen gir muligheten til å lage personlige desentraliserte markeder ved hjelp av smarte Ethereum-kontrakter.

Handelsplattformer og lokalsamfunn er desentraliserte autonome organisasjoner (DAO) i District0x-nettverket. I 2017 ble en desentralisert arbeidsutveksling – Ethlance – lansert, som forbinder kjøpmenn og kunder til å tilby ulike tjenester betalt med ETH.

For tiden jobber utviklere med to nye prosjekter: en p2p-plattform for utveksling av registrerte navn gjennom ENS (Ethereum Name Service) – ENS Bazaar, og en plattform for opprettelse, utgivelse og utveksling av sjeldne digitale samleobjekter på Ethereum blockchain – Meme Factory.

Innen området desentraliserte arbeidsmarkeder blir GitCoin-plattformen også utviklet og utvidet som et marked der frilansutviklere kan samhandle med hverandre og med klienter for eksterne open source-prosjekter..

Åpent hav

OpenSea er den største markedsplassen for digitale varer som samleobjekter, spillartikler, domenenavn, digital kunst og andre eiendeler kalt NFT-tokens – varer eller eiendeler bare i digital form, hvor hvert slikt token er unikt.

Plattformen har et spesielt grensesnitt som lar deg lage smarte kontrakter og vise frem OpenSea-butikken uten programmeringskunnskap. For eksempel skaper en parisisk kunstner Pascal Boyart digitale samleobjekter basert på gatekunstmalerier, som er originale kreasjoner, hvorav den ene ble solgt for 25 ETH.

Et lignende prosjekt i retning av opprettelse, utveksling og salg av NFT-tokens er Rare Bits-plattformen, som i 2018 tiltrukket $ 6 millioner for å støtte markedet for samleobjekter og unike digitale tokens.

Opprinnelse

Origin-plattformen og to interne applikasjoner basert på denne plattformen, Marketplace og Dshop, gir en desentralisert p2p-plattform for handel. En av hovedplattformene til denne plattformen er muligheten til å betale for varer og tjenester med USDC Circle og DAI MakerDAO, og ethvert ERC-20-token når vi snakker om kontraktsutviklingsnivå.

OGN internt token er allerede integrert med andre store DeFi-plattformer. Likviditetsbassenger som ETH / OGN er allerede tilgjengelige på KyberSwap, Uniswap og Balancer. For noen uker siden samarbeidet Dshop med Uphold for å åpne Uphold Store basert på Dshop, og sistnevnte ble i sin tur lagt til Upholds applikasjonskatalog for bruk av 1,7 millioner medlemmer av nettverket, som opererer i mer enn 184 land og godtar over 30 typer eiendeler.

I september 2020 lanserte Origin-utviklere sin egen OUSD-stablecoin, knyttet til USDT-, USDC- og DAI-kurven. Origin styrer stablecoins oppdrett blant annet i Compound-protokollen, og den resulterende fortjenesten fordeles proporsjonalt mellom alle OUSD-holdere. 

LocalCryptos

Siden 2017 har LocalCryptos vært plattformen for p2p Ethereum-handel – LocalEthereum, men etter rebranding i 2019 ble kjøp / salg og utveksling av BTC, ETH, LTC og andre kryptovalutaer i mer enn 130 land tilgjengelig på plattformen. LocalCryptos ‘desentraliserte markedsplass er LocalBitcoins direkte og nærmeste konkurrent mens den er fri fra reguleringsbyråer.

Transaksjoner på plattformen utføres direkte gjennom smarte kontrakter og sperring, og inngangs- og utgangsgebyrer betales kun til gruvearbeidere. Hvis det er noen kontroversielle situasjoner angående transaksjonen, kan smartkontrakten nås av en tredjeparts voldgiftsdommer, som vil avgjøre resultatet av transaksjonen. Det skal bemerkes at private nøkler til en lommebok tilhører brukere, noe som også gjør dette nettstedet mer attraktivt og sensurbestandig.

Fremtiden for desentraliserte markeder

Desentraliserte markeder eliminerer behovet for en tredjepart til å gjennomføre transaksjonen, noe som igjen fører til minimumsprovisjoner eller deres fravær. En annen faktor som påvirker interessen for slike plattformer, er mangelen på datatilførsel og muligheten for anonyme betalinger med kryptovalutaene. 

Til tross for det lave akseptnivået, blir desentraliserte markeder stadig populære blant brukere og investorer i slike prosjekter. Blokkjeder og desentralisering kan bidra til å bygge virkelig sensurresistente markeder og plattformer der transaksjoner kan gjøres med kryptovalutaer eller andre digitale eiendeler.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me