Reise gjennom DeFi-universet: Desentraliserte betalinger

Hvis du ser på DeFi-økosystemet gjennom en bredere linse, kan du se at desentraliserte økonomiprosjekter fungerer og utvikler seg i omtrent tolv retninger. Forsøk på å skifte til en desentralisert form av nesten alt relatert til det tradisjonelle finansielle systemet betyr også å prøve å gå så raskt som mulig til nye typer interaksjoner med finansielle instrumenter og desentralisering av disse interaksjonene.

En av de mest lønnsomme og utviklende sektorene innen desentral finans er betalingsløsninger, som er utformet for å skape et åpent, globalt økonomisk økosystem og muliggjøre sikre, stabile og raske transaksjoner ved hjelp av smarte kontrakter..

I dagens artikkel vil vi snakke om applikasjoner, løsninger og protokoller som gjør det mulig for brukere å foreta grenseoverskridende betalinger uten mellomliggende avgifter og finansielt samhandle uten å ha tilgang til tradisjonelle banksystemer.

DeFi og øyeblikkelig betaling

Utseendet til Bitcoin og blockchain-teknologi tillot bytte til kryptobaserte digitale betalingsmekanismer. En slik løsning i Bitcoin-økosystemet var Lightning Network, utviklet og bygget som en protokoll om andre lag. Lyn bruker smarte kontrakter for å øke gjennomstrømningen til Bitcoin-nettverket.

Med ankomsten av Lightning Network er det mulig å gjøre øyeblikkelige mikropayments raskere og med lavere avgifter enn i tilfelle å bruke Bitcoin mainnet. I tillegg til billige og øyeblikkelige transaksjoner, reduserer Lightning Network “vekten” av Bitcoin blockchain og øker personvernet.

De viktigste problemene som øyeblikkelig betalingsfokuserte prosjekter prøver å løse er lav båndbredde og høye avgifter. Ethereum-nettverket kan for tiden håndtere rundt 20 transaksjoner per sekund, noe som ikke er nok for det stadig økende antall brukere.

Det er mange måter å løse skalerbarhetsproblemet på, for eksempel on-chain og off-chain-løsninger, konsensusmekanismeprotokoller, øke blokkstørrelsen og mer. Mangfoldet av slike løsninger og en rekke tilnærminger til gjennomføringen førte til opprettelsen av et stort antall prosjekter som jobber med øyeblikkelige, grenseoverskridende betalinger med lave avgifter og bruk av smarte kontrakter.

Celer nettverk

Celer Network er en skaleringsplattform for andre lag for raske og sikre off-chain-transaksjoner og smarte kontrakter. Celer er et system som opererer på toppen av blockchain, med en flerlagsarkitektur som gir et høyt nivå av skalerbarhet og fleksibilitet, samtidig som sikkerhets- og personvernaspekter opprettholdes..

Celer lar utviklere raskt lage og administrere skalerbare dApps. Det interne CELR-tokenet, i tillegg til å bli brukt som en plattformvaluta, brukes i PoLC, et budsystem der brukere kan blokkere tokens for å gi likviditet, samt i LiBA-auksjoner for å opprettholde likviditetsmekanismer.

Celer kan integreres i enhver eksisterende blockchain og støttes allerede av EVM-baserte blockchains. Plattformen gir brukerne muligheten til å samhandle med dApps 10 000 ganger raskere, å foreta øyeblikkelige innbetalinger, handle på børser eller bruke prediksjonsmarkeder.

Matic Network

Matic Network desentralisert plattform, hvis utviklere tilbyr en løsning for å lage Plasma sidekjeder, skiller seg ut i mangfoldet av foreslåtte løsninger for å øke blockchain skalerbarhet. 

Disse sidekjedene fungerer gjennom et desentralisert nettverk av Proof-of-Stake (PoS) validatorer, som støtter systemet i bytte mot belønninger.

Plasma brukes til å sikre digitale eiendeler samt ERC-20 og ERC-721-tokens på nettet. Sidekjeder kan brukes til å støtte desentraliserte økonomiske protokoller som er tilgjengelige i Ethereum-økosystemet.

Matic-utviklere lager et økosystem bestående av mobilapplikasjoner, lommebøker og utvidelser for enkel og praktisk overføring og lagring av eiendeler. Matic tilbyr et brukergrensesnitt og betalings-API for dApper, brukere og utviklere. Atomic swaps og Matic smarte kontrakter vil tillate brukere å betale med hvilket som helst token, og nettverket kan brukes til å utveksle tokens med hverandre ved å bruke en likviditetsbasseng.

xDAI stabil kjede

Den første xDAI Stable Chain-token knyttet til Dai tillater raske og rimelige transaksjoner med xDAI-tokens. For øyeblikket fungerer denne løsningen bare i en DAI-xDAI-pakke, men i fremtiden er det potensial for å lage mange andre stablecoins, for eksempel xUSDT eller xUSDC.

Teknologien til å bygge kryssbroer brukes til å implementere en slik løsning, der innfødte xDAI stablecoins blir opprettet etter å ha blokkert DAI-tokens i en smart kontrakt. xDAI brukes både til betaling og gebyr, med 500 transaksjoner som koster rundt $ 0,01 å utføre.

XDAI-nettverket er fullt kompatibelt med Ethereum-prosjekter og krever ikke komplekse operasjoner av Ethereum dApp-utviklere for å slå sammen prosjektene sine med xDAI blockchain. Det pågår utvikling for å implementere nullkunnskapsprotokollen i xDai for private transaksjoner og belønne xDAI-validatorer via POSDAO-konsensusmekanismen med et eget STAKE-token.

Be om nettverk

Request er et åpent nettverk for å be om transaksjoner, slik at alle kan opprette, lagre og få tilgang til peer-to-peer-betalinger i et desentralisert nettverk. Plattformen for desentraliserte betalingsanmodningsnettverk lar deg utføre alle typer transaksjoner, enten det er lønnutbetaling, donasjon eller tilbakebetaling. 

Forespørselsnettverket kan brukes til elektroniske betalinger som eliminerer tredjeparter og høye provisjoner, behovet for fakturering, regnskap og revisjon. Prosjektet jobber allerede med Civic for å muliggjøre brukeridentifikasjon, samt Kyber- og 0x-prosjekter for å betale for varer og tjenester i konvertible digitale tokens.

Whisp

Whisp-plattformen er en desentralisert løsning som er rettet mot å forenkle betalingsmåter for frilansere og fjernarbeidere. Whisp lar brukerne lage digitale betalingsforespørsler gjennom klare betalingsmekanismer ved hjelp av kryptovalutaer. Whisp-protokollen er relativt enkel å betjene, og kan brukes av selskaper for å redusere kostnadene for lønnsstyringsverktøy, eliminere tredjeparts tjenesteleverandører og unngå forsinkelser og kanselleringer fra tradisjonelle finansinstitusjoner..

Brukere kan få tilgang til plattformen ved å koble til via MetaMask. Whisp støtter betalinger ved hjelp av DAI-, ETH-, DATA-, DGX- og DGD-tokens. En lignende løsning for å forenkle lønnsutbetalinger er Sablier-prosjektet, som kan brukes til utbetalinger og fordeling av midler til en forutbestemt hastighet..

Fremtiden for betalingsløsninger

Desentraliserte løsninger i den nåværende implementeringen klarer ikke å skalere med den veksthastigheten som er observert i kryptomarkedet. Problemer, som begrensning av blokkstørrelse, langsomme transaksjoner, høye gebyrer, lav båndbredde, komplekst grensesnitt, etc., må løses før masseadopsjon starter.

Løsninger for umiddelbare og billige betalinger, med et brukervennlig grensesnitt, vil hjelpe til med å popularisere kryptovalutaer blant nye brukere, og desentraliserte finansielle instrumenter vil bli mer fokusert på å skape et åpent økonomisk økosystem tilgjengelig for alle brukere over hele verden. 

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment å være økonomisk rådgivning og bør ikke behandles som sådan. 3commas og dets forfattere tar ikke noe ansvar for fortjeneste eller tap etter at du har lest denne artikkelen. Artikkelen er presentert for å gi leserne generell informasjon. Det er bare personlig erfaring beskrevet her. Brukeren må gjøre sin egen uavhengige undersøkelse for å ta informerte beslutninger angående sine kryptoinvesteringer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map