Hvis du ser på DeFi-økosystemet gjennom et bredere objektiv, kan du se at desentraliserte økonomiprosjekter fungerer og utvikler seg i omtrent tolv retninger. Forsøk på å skifte til en desentralisert form av nesten alt som er relatert til det tradisjonelle finansielle systemet, betyr også å prøve å gå så raskt som mulig til nye typer interaksjoner med finansielle instrumenter og desentralisering av disse interaksjonene.

I denne artikkelen vil vi diskutere digitalisering av eiendomsrettigheter, vurdere prosjekter som tilbyr verktøy for å lage digitale eiendeler, og snakke om effekten av tokenisering på mulighetene til tradisjonelle finansielle instrumenter.

Eiendomstokenisering

Eventuelle eiendeler, enten verdipapirer, aksjer eller eiendom, har visse verdiproposisjoner. Finansielle eiendeler er enklere å representere. Dette betyr at verdien deres kan variere avhengig av eiendelene de vil bli representert i. Det betyr også at de representerte eiendelene enkelt kan byttes, overføres eller konverteres. Med fremveksten av blockchain-teknologi og muligheten til å utføre funksjoner som tokenisering og transaksjonskjøring, har prosessen med å representere eiendeler blitt mye enklere og ført til nye muligheter..

Eiendomstokenisering er oppretting av digitale tokens med pantsatt verdi, hvis samlede pris skal være lik verdien av det konverterte objektet (aktiva), med ytterligere frigjøring for handel, overføring eller eierskap.

Tilgang til aktiveringstokenisering:

  • Fjerning av territoriale barrierer;
  • Fravær av mellommenn;
  • Investeringer uten fysisk tilstedeværelse;
  • Sikkerhet;
  • Personvern;
  • Uforanderlighet;
  • tilgjengelighet.

I noen grad ble aktiveringstokenisering allerede implementert lenge før økningen i populariteten til desentralisert finansiering. For eksempel gir IA-verktøyet i sidekjeden Liquid deg muligheten til å lage dine egne tokeniserte eiendeler i en hvilken som helst mengde, og protokollen Confidential Assets fra Blockstream lar deg overføre disse eiendelene over nettverket uten å vise andre deltakere slike overføringer. 

Polymath Network

Polymath er en ERC20-basert blockchain-plattform som fungerer som en tjenesteleverandør for å opprette, utstede og administrere tokens. Polymath fungerer som en veiledning for utstedere som ønsker å lansere token i samsvar med alle reguleringsregler. 

Polymesh-bedriftseide PoS Blockchain, bygget spesielt for å lage og administrere sikkerhetstokener, sørger for revisjon av personvern, identifikasjon av eiendeler, sikkerhet og gir verktøy for å forbedre tokens administrasjonsfunksjoner. 

Prosjektet jobber med å optimalisere ERC-grensesnitt for å inkludere tradisjonelle eiendeler. Polymath ST-20-standarden er en utvidelse av ERC-20-standarden og tjener til å øke aktivitetenes fleksibilitet, samt har noen tilleggsfunksjoner som er nødvendige for verdipapirtokenisering.   

Neufund

Neufund er en Ethereum-basert samfunnsplattform som forbinder blockchain-området og investeringssektoren. Neufund gir selskaper og nystartede infrastrukturer for å frigjøre nye typer eiendeler ved å samhandle med Ethereum smarte kontrakter. Nettstedet gir muligheten til å investere i selskaper ved å kjøpe aksjetokener, tilsvarende aksjer. Denne prosedyren ble kalt ETO (Equity Token Offerings) og tillot investorer å skaffe seg en del av eierskapet på blockchain.

Neufund-plattformen gir verktøy for samhandling mellom utstedere og investorer, som inkluderer oppdateringer, stemmegivning, flere finansieringsrunder osv..

Plattformen har et internt NEU-token, som investorer kan få som en belønning for sine bidrag og bruke den til å betale for tjenester og delta i plattformutviklingen. I tillegg til NEU-protokoll-token er det EURT-euro-tilknyttede tokenet tilgjengelig på Neufund, som er plattformens primære valuta, hvor brukernes investeringer er pålydende. Bedrifter kan imidlertid selv bestemme i hvilken valuta ETO skal holdes.

Templum

Templum er en plattform for regulert handel med ICO-tokens klassifisert som verdipapirer. Selskapet tilbyr sikkerhetstokenutstedelsestjenester i samsvar med regulatorens krav. 

Templum tilbyr en regulert markedsinfrastruktur for digitale eiendeler, som inkluderer en blockchain-støttende plattform for fundraising og sekundær handel. I 2018 kjøpte Templum et alternativt handelssystem (ATS) Liquid M Capital, en plattform for “tokeniserte eiendeler” som tillater brukere å handle kryptovalutaer under USA. verdipapirregler. 

Lignende tjenester i det tokeniserte aktivamarkedet leveres av selskaper som Coinlist, som var vert for Filecoins første ICO-regulerte prosjekt, og Overstock, som tilbyr innledende myntplasseringstjenester under SAFT-prosedyrer..

OpenLaw Finance

OpenLaw Finance er et open source-prosjekt som tilbyr maler for å inngå juridiske avtaler ved hjelp av smarte kontrakter, samt muligheten til å lansere personlige juridiske tokeniserte finansielle produkter basert på Ethereum blockchain.

OpenLaw Finance-brukere kan opprette og utstede sikkerhetstokener, obligasjoner og andre gjeldsbaserte eiendeler, intellektuelle derivater og tokenize varer. OpenLaw Finance er koblet til en desentralisert 0x-sentral og har viktige verktøy for å utføre AML / KYC-prosedyrer.

Tokensoft

Tokensoft-plattformen er et annet aktiva-tokeniseringsprosjekt, som tilbyr verktøy for å lansere og selge tokens, samt en lagringsløsning som gir sikker administrasjon av ERC-1404-kompatible verdipapirer. I 2019 ble USA Securities and Exchange Commission (SEC) ga Tokensoft tillatelse til å starte en investeringsbank for å drive virksomhet med tokeniserte eiendeler.

Tinlake

Tinlake lar deg bruke illikvide eiendeler for å få tilgang til finansiering og få lån på dine egne vilkår. Tinlake er en smart kontrakt på Ethereum-nettverket, som gjør ikke-soppbare tokens (NFT) til ERC-20-tokens med ytterligere tilgang til desentraliserte kredittprotokoller.. 

Tinlake gir muligheten til å kombinere NFT-er og smarte kontrakter og bruke dem som sikkerhet for lån av stallmynt.

Konklusjon

Eiendomstokenisering er en lang prosess med tradisjonelle finansielle instrumenters overgang mot et blockchain-rom. Samspillet mellom prosjekter og selskaper innen tokenisering med tilsynsmyndigheter og institusjonelle selskapers interesse for desentralisert finansiering indikerer forutsetningene for bredere adopsjon og popularisering av blockchain-teknologi, kryptovalutaer og digitale eiendeler.

Smarte kontrakter og blokkjeder kan gi muligheter for tokenisering av økonomiske, handelsvarer, personlige, illikvide, ikke-fungible og utskiftbare eiendeler. Tokenization lar deg automatisere overføring av eierskap gjennom smarte kontrakter, noe som fjerner behovet for mellomledd og sparer kostnader ved å redusere avgiftene. 

Å skape et nøyaktig juridisk og regulatorisk rammeverk for tokenisering vil legge til rette for større adopsjon av desentralisert finansiering.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment å være økonomisk rådgivning og bør ikke behandles som sådan. 3commas og dets forfattere tar ikke noe ansvar for fortjeneste eller tap etter at du har lest denne artikkelen. Artikkelen er presentert for å gi leserne generell informasjon. Det er bare personlig erfaring beskrevet her. Brukeren må gjøre sin egen uavhengige undersøkelse for å ta informerte beslutninger angående sine kryptoinvesteringer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me