Polkadot: Bygge Web 3.0 fra bunnen av

En av de største hindringene for å løse problemer med skalerbarhet i blockchain-nettverk er deres ineffektivitet i krysskommunikasjon. Problemet med kommunikasjon mellom blokkjeder løses ved å opprette og bruke forskjellige bindinger, for eksempel sidekjeder, broer, smarte kontraksinteraksjoner, atombytter og andre løsninger.

I dagens artikkel vil vi snakke om Polkadot-løsningen, som allerede gir interaksjon mellom forskjellige lommebøker, prosjekter, tokens, orakler og DeFi-plattformer. Vi vil diskutere hvilke fordeler protokollen tilbyr, hvordan den muliggjør kommunikasjon mellom forskjellige blokkjeder, og hvor nyttig den kan være i sammenheng med blockchain-teknologiutvikling og desentralisert finansutvidelse..

Nettverkets viktigste funksjoner

Polkadot (PUNKTUM) er en protokoll og et økosystem designet for å bygge og koble til forskjellige blokkeringer, slik at de kan kommunisere effektivt. Polkadot lar forskjellige plattformer skaleres gjennom myntintegrering og gir funksjoner som: 

  • Overføring av alle typer data mellom blokkeringer;
  • Opprettholde konstant kommunikasjon mellom nettverk;
  • Sikkerhetskonsolidering; 
  • Bygge nettverk basert på parallell fungerende blokkjeder – fallskjerm.

Et økende antall blokkjeder utvikles for å møte behovene til spesifikke bransjer. Prosjektene har forskjellige tekniske egenskaper & implementeringer og kan fungere på forskjellige konsensusbyggingsmekanismer. For å overvinne slike uoverensstemmelser og sikre jevn drift, kombinerer Polkadot individuelle blokkeringer for å utføre gjensidige transaksjoner og optimaliserer blokkeringer for bestemte oppgaver gjennom en skjæringsmodell de har utviklet. Polkadot er basert på Underlag, en protokoll for oppretting av blockchain, som har tilgjengeligheten til programmeringsspråkene sine for et bredt spekter av utviklere.

Sikkerheten og nettverkens interaksjon oppnås gjennom en relékjede (hovedblokkjeden). Denne hovedkjeden samhandler med skjærede fallskjerm – individuelle blokkjeder med sine egne tokens.

En av hovedoppgavene Polkadot løser er overføring av verdi fra en blockchain til en annen, med hver blockchain som har sitt eget token, tokenomics og operasjonsmekanisme. Implementeringen av en verdioverføringsrelémekanisme oppnås ved å bygge de ovennevnte fallskjermene.

I tillegg til å muliggjøre interaksjon i nettverket, tillater Polkadot å “bygge” broer med slike nettverk som Bitcoin og Ethereum. For eksempel Interlay-oppstart har publisert en spesifikasjon som sier at den snart vil introdusere PolkaBTC – en bitcoin innpakket i Polkadot-nettverket for å støtte DOT-nettverkets interne token. 

Å bygge et bitcoin fallskjerm og implementere et BTC-aktivert token vil gjøres via eiendomsopprettingsplattformen, XKrav, utstedelse og innløsning av BTC-aktiverte tokens. 


Samtidig utvikles tre forskjellige broer mellom Polkadot og Ethereum ved bruk av Parity and Substrate.

Nettverksadministrasjon og konsensus 

Polkadot blockchain bruker en modifisert NPoS konsensusalgoritme. I tillegg til klargjøring tillater det interne DOT-token eierne å fungere som validatorer for å administrere nettverket (endre avgifter, gjennomføre oppdateringer, legge til og fjerne fallskjerm osv.). 

I tillegg til validatorer styres nettverket av såkalte nominatorer, som sikrer stafettkjeden ved å velge pålitelige validatorer. Ved å avgi stemme for en validator delegerer nominatorer sine egne tokens. En del av belønningen fra blokkene som utvinnes av validatorene, går til nominatorene for å skaffe midler.

Såkalte collators er også med på å administrere nettverket. De hjelper validatorer med å lage gyldige fallskjermblokker, opprettholder sine fulle noder, og sørger for at nye blokker kan opprettes & transaksjoner kan utføres. En annen gruppe markedsdeltakere er fiskere, som kan være samlere eller fullnodeeiere, som forhindrer ondsinnet aktivitet i nettverket.

Fallskjerm

Polkadot støtter for tiden et begrenset antall fallskjerm (rundt 100) og deler dem derfor i følgende kategorier:

  • Fallskjerm på systemnivå, som inkluderer broer som fører til andre nettverk, administrasjonsskjerm og fallskjerm, som gir nettverksverdi;
  • Parachain-auksjoner, som byr på spor som skal kjøpes med DOT-tokens. Et interessant trekk ved bruk av fallskjerm er gruppeplassering av mange prosjekter på en enkelt fallskjermspor, for eksempel broer eller plattformer som gir relaterte tjenester;
  • Parathreads – midlertidige fallskjerm som kan leies ut i korte perioder og brukes etter behov.

Årsaken bak et begrenset antall fallskjerm er begrensede ressurser for å sikre og vedlikeholde kjedene. Fallskjerm på systemnivå er definert av den ideelle organisasjonen Web3 Foundation og inkluderer for øyeblikket Bitcoin-Polkadot, Ethereum-Polkadot-broer, Edgeware smart kontrakter plattform og noen infrastrukturprosjekter.

Kusama nettverk

Kusama (KSM) er Polkadot kanarinettverk, en tidlig urevidert versjon av protokollen designet for å teste nye oppdateringer og modifikasjoner. Selv om begge versjonene av protokollen deler den underliggende koden, er de uavhengige nettverk. Kusama har forskjellige parametere for protokollkontroll, noe som fører til raskere implementering av oppdateringer og raskere avstemming.

Kusama har også sine egne token, plattformledelsesroller, samfunn og utviklingsretninger som en frittstående og tilstrekkelig protokoll. Kusama er noe en “testplass” for forskjellige eksperimenter i et sikkert miljø.

Polkadot parachain Rococo V1

De Rokoko testnettverk, lansert i desember 2020, er et offentlig nettverk støttet av Parity Technologies og Polkadot-utviklerne for å teste fallskjermens interaksjon. Rococo-nettverket er basert på autorisasjonsbeviset (PoA) algoritme, der validatorer sikrer funksjonaliteten til nettverket.

Den offisielle utgivelsen av Rococo-nettverket betyr også at Kusama-nettverket og det viktigste Polkadot-nettverket lanserer auksjoner for fallskjermspor. Prosjekter som Acala Network, Ontology, ChainX, Edgeware og andre har allerede kunngjort deltakelse.

Fremtidsplaner og utsikter

I skrivende stund, ifølge Polkaproject portal, Polkadot&Substrat økosystem består av 349 prosjekter, inkludert Oracle Data Delivery Protocol ChainLink, desentralisert datautvekslingsprotokoll Ocean Protocol, skaleringsplattform Celer Network, imToken og andre. 

For øyeblikket er Polkadot-nettverket vert for unike auksjoner av parachain-spor og gir meldingsevner mellom kjeder. Først vil fallskjermene fungere på Kusama-nettverket, etterfulgt av sporauksjonene. Etter at fallskjermene er operative på Kusama, vil den første auksjonen finne sted på Polkadot-nettverket.

Også 21. januar, LD Capital kunngjort lanseringen av Polkadot Ecosystem-fondet. Fondet, som har $ 10 millioner under forvaltning, vil fokusere på å bygge et fellesskap for utvikling innen en rekke områder. 

I tillegg til Polkadot utvikler Cosmos-prosjektet løsninger for å forbedre interaksjonen og skalere blokkeringer. Med en felles visjon for fremtiden for blockchain-interoperabilitet, tar de to prosjektene forskjellige tilnærminger for å utføre oppgaven med å interoperere og integrere forskjellige blockchains. 

Det er også verdt å merke seg at DOT-tokenettverket har gått opp til # 4 når det gjelder markedsverdi, og ligger på nesten 17 milliarder dollar; prisen på token har mer enn tredoblet seg på en måned. I følge en studere av The Block, Polkadot-nettverket har tokener i verdi for nesten $ 3 milliarder låst for innsats.

Polkadot er uten tvil det nest mest aktive DeFi-økosystemet etter Ethereum. Utviklere er allerede i ferd med å undersøke en ny versjon av Polkadot 2.0, som er designet for å imøtekomme begrensningene til nettverksansiktene på dette stadiet av utviklingen..

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment å være økonomisk rådgivning og bør ikke behandles som sådan. 3commas og dets forfattere tar ikke noe ansvar for fortjeneste eller tap etter at du har lest denne artikkelen. Artikkelen er presentert for å gi leserne generell informasjon. Det er bare personlig erfaring beskrevet her. Brukeren må gjøre sin egen uavhengige undersøkelse for å ta informerte beslutninger om kryptoinvesteringene sine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map