Kryptovalutaindustrien er fremdeles i et aktivt vekststadium og er langt fra full adopsjon – for øyeblikket er det fortsatt hindringer som hindrer masseadopsjon, fra en vanskelig brukeropplevelse, kompleksiteten i blockchain og andre ting som ikke er lett å forstå av hver vanlig bruker … For eksempel, hvis noen ønsker å bruke en desentralisert applikasjon basert på Ethereum, trenger de i det minste en grunnleggende forståelse av smarte kontrakter og blockchain og å ha nok midler (gitt den raske veksten av provisjoner i nettverket i det siste). NEAR Protocol-prosjektet, som har fanget en ganske betydelig andel av kryptomarkedsaktørenes oppmerksomhet, bør løse alle disse problemene.

Hva er NÆR?

NEAR Protocol er en blockchain-basert plattform som raskt kan opprette smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner (dApps). Den er designet på en veldig utviklervennlig måte og skal gjøre det enkelt å lage praktiske dApps. NEAR er uten tvil den mest utviklervennlige plattformen for utvikling av smarte kontrakter. Kontraktene er skrevet på språkene Rust og AssemblyScript. Den første er perfekt for JavaScript-utviklere, fordi de kan hente AssemblyScript i løpet av minutter eller timer, da det er en streng delmengde av TypeScript. Den andre anbefales av NEAR-utviklerne for kontrakter som forvalter betydelig kapital på grunn av det modne Rust-økosystemet, modenheten til Rust-to-WebAss Assembly-verktøykjeden og de innebygde sikkerhetsgarantiene for språket, blant andre grunner. Lær mer om NEAR-protokollen på http://near.org/learn.

NEAR er basert på Delegated Proof-of-Stake (DPoS) konsensusalgoritme, som nå er et av alternativene til Proof-of-Work (PoW) og Proof-of-Stake (PoS) algoritmer. Per nå kan plattformen behandle over 1000 transaksjoner per sekund som er benchmarked på en enkelt skjær for tokenoverføringer (kontraktops er tregere). MainNet er for øyeblikket sharded. I 2021 planlegger NEAR-teamet å frigjøre et skjørt MainNet med 8 skjær som vil bringe prosjektet nærmere 10.000 TPS-terskler. NEAR-nettverket har 1000 ganger lavere transaksjonsgebyrer sammenlignet med Ethereum. Utviklere tjener 30% av transaksjonsgebyrene, noe som representerer en ny og spennende inntektsvektor for dem. I denne sammenheng har prosjektet en betydelig fordel. 

I hovedsak er NEAR blockchain-plattformen et infrastrukturlag, konseptuelt lik mange andre lignende plattformer, som det velkjente Ethereum. Utviklere distribuerer desentraliserte applikasjoner med andre operative aktiviteter på plattformen, for eksempel å opprette en konto eller utføre en transaksjon som administreres av nettverksnodene..

Hvordan fungerer NEAR Protocol blockchain?

NEAR Protocol implementerer skjæring, men tilnærmingen her er litt forskjellig fra lignende blockchain-løsninger som Polkadot. Innenfor NEAR-plattformen blir alle skjær behandlet som en del av samme blockchain. Alt dette takket være en mekanisme som heter Nightshade. Med Nightshade blir bare et øyeblikksbilde av den nåværende tilstanden til hver skjær lagt til blockchain. Hver skjær støttes av sitt eget sett med valideringsnoder, som kringkaster tilstanden til skjæret hver gang en blokk opprettes. Med andre ord kan drift av skjær betraktes som et skjæringspunkt. Krysset i seg selv er en NÆR blockchain, og hver vei er et segment. Videre kan skjær på NEAR løpe parallelt fordi transaksjonene ikke overlapper hverandre. Dette forbedrer effektiviteten til plattformen som helhet.

En annen viktig komponent i NEAR Protocol er en mekanisme som kalles Doomslug. Det tillater validator noder å bytte på å generere blokker. Dette skjer hver “epoke” og varer i 12 timer. Samtidig tar det omtrent et sekund å generere hver nye blokk. Blokkbelønningen gis gjennom inflasjon, som for tiden ligger på omtrent 5% per år. 90% av hver blokkbelønning går til grupper av validatorer og delegater, og de resterende 10% går til NEAR, som for tiden administreres av NEAR Foundation.

Hvis du er ny i blockchain og kryptovalutaer, kan du lære mer om kjerneprinsippene til NEAR Protocol her: https://near.org/blog/the-beginners-guide-to-the-near-blockchain.

NÆR Token

NEAR Protocol-økosystemet bruker sitt eget NEAR-token. Den er designet for å bli satt av validatorer og blockchain-delegatorer. Blokkbelønningen resulterer i 5% årlig inflasjon; Imidlertid blir NÆRE tokens brent for å betale provisjon. Som nevnt ovenfor er NEAR-transaksjonsgebyrer utrolig lave, og med tilstrekkelig nettverksaktivitet blir NEAR-token til en deflatorisk eiendel. Årlig inflasjon konverterer til 0 hvis nettverket behandler mer enn en milliard transaksjoner per dag og til og med kan bli negativ hvis mer enn 2 milliarder transaksjoner behandles på daglig basis.

Hvis du vil bli en NEAR Protocol validator, må du satse NEAR-tokens. Det nøyaktige beløpet avhenger av hvor mange tokens som er bidratt av andre validatorer i skjæret. Alt dette bestemmer også din andel av blokkbelønninger, som utbetales hver epoke (12 timer).

Hver skjær i NEAR inneholder 100 seter, og du må ha minst ett sete for å være validator. Kostnaden for hvert sete bestemmes av det totale NEAR-innsatsbeløpet (ta for eksempel totalbeløpet i dette skjæret og del det med 100, det vil være kostnaden for setet). Validatorer og delegater kan når som helst velge bort staking. Dette prinsippet er ment å oppmuntre valideringsnoder for å beskytte nye eller “mindre” skjær der inngangsbarrieren er lavere. Hvis du ikke har kapital til å kjøpe nok NEAR tokens for å få plass, kan du overbevise delegater om å stole på deg med tokens. Delegater bruker staking bassenger for å gjøre dette og får en del av blokkbelønningen fra validatorer. Lær mer om NEAR-protokolløkonomi her: https://near.org/blog/near-protocol-economics.

NEAR Protocol økosystemprosjekter

I mer enn to år av sin eksistens har NEAR Protocol klart å få mye oppmerksomhet både innenfor og utenfor kryptovalutaindustrien. NEAR-økosystemet har hatt rask vekst i løpet av denne tiden, og mange andre interessante prosjekter har sluttet seg til det. La oss ta en titt på de mest bemerkelsesverdige elementene i økosystemet.

Fluksprotokoll

Flux skaper den enkleste protokollen for utviklere som lanserer markeder bokstavelig talt på alt (alle eiendeler, varer, begivenheter i virkeligheten eller noe annet som kan tenkes). En del av dette oppdraget er å lage en innovativ, enkel og tilpasningsbar applikasjon med åpen kildekode for åpne markeder. Flux-applikasjonen med åpen kildekode er bygget på toppen av NEAR Wallet. NEAR Wallet er en ikke-forvarende lommebok i form av en nettleserutvidelse som støtter kontonavn for adresser, og gir et mer praktisk og kjent grensesnitt for web2-brukere.

Mintbase

Mintbase er en Amazon-lignende markedsplass. Det tillater enhver bruker, inkludert de uten teknisk ekspertise, å lage sine egne unike digitale eiendeler og distribuere dem gjennom sin smarte kontrakt. 

Problemet er at etter en økning i populariteten til desentralisert finansiering har Ethereum blockchain blitt veldig dyrt å bruke. Noen ganger når gjennomsnittsgebyrene for samhandling med smarte kontrakter to sifre. Disse manglene tvang Mintbase-teamet til å lete etter en alternativ plattform og finne NEAR Protocol.

MoonPay

MoonPay er et selskap som lager en betalingsinfrastruktur for kryptovalutaer. Plattformens team har som mål å tilby en sømløs konverteringsprosess mellom fiat-valutaer og kryptovalutaer ved hjelp av alle de viktigste betalingsmåtene, inkludert debet- og kredittkort, lokale bankoverføringer, Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay. 

MoonPay opererer i mer enn 160 land og er klarert av mer enn 250 ledende lommebøker, nettsteder og apper.

Ontologi

Ontologys blockchain ble opprettet for å møte behovene til bedriftskunder, det vil si de som krever privatliv og ikke ønsker å “dele dataene” i en privat blockchain. Ontology opererer på en Blockchain-as-a-Service (BaaS) -modell. 

Ontology bestreber seg på å gi bedriftskunder en enkel måte å dra nytte av blockchain sin desentraliserte og distribuerte natur. Dette inkluderer identitetsadministrasjon, smarte kontrakter, desentralisert datautveksling og muligheten til å lage sine egne digitale eiendeler og applikasjoner som kan være vert på Ontologys dApp-plattform..

TrustToken

TrustToken er en plattform opprettet tidlig i 2018 for å spre adopsjonen av tokeniserte eiendeler. Prosjektets første stablecoin og et flaggskip-token er TrueUSD (TUSD), som er en eiendel støttet av USA dollar, noe som betyr at den opprettholder et forhold på 1: 1 med valutaen. 

Nylig begynte NEAR Protocol-teamet å jobbe med skaperne av TUSD for å integrere stablecoin i plattformen deres. Dette samarbeidet vil tillate TUSD-brukere å overføre mynter med mye lavere avgifter og bekreftelsestid. TUSD bør bli en hjørnestein i utviklingen av NEAR-økosystemet, som vil finne bred anvendelse i NFT, blockchain-spill, prediktive markeder og så videre..

Konklusjon

NEAR Protocol er et av de mest lovende blockchain-prosjektene. Det løser de samme infrastrukturproblemene som Ethereum 2.0 og Polkadot, for eksempel å sikre desentralisering mens du øker båndbredden gjennom skjæring..

NEAR Protocol er imidlertid laget med en mer “vennlig” holdning til utviklere og vanlige brukere. I denne forbindelse representerer den en seriøs konkurrent til den nest største kryptovalutaen når det gjelder markedsverdi. Med solid økonomisk støtte trenger NEAR Protocol bare å sikre at selve prosjektet selger godt nok til å få anerkjennelse i den etablerte konkurransen. Hvis det kan utmerke seg i det, er det en god sjanse til å overgå konkurrentene. Finn ut mer om NEAR token prisforutsigelser her: https://medium.com/near-ecosystem/near-price-predictions-5a2240f80a3c.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me