Jurisdiktionsbegränsningar, volymrestriktioner, tillitsgränser, höga servicekostnader är bara några av de problem som de som vill ta ett lån eller sätta in hos banker runt om i världen står inför. I denna “Kunskap DeFi ‘cit ”artikel, kommer vi att berätta med enkla ord hur man använder DeFi-verktyg för att ta ett lån utan geografiska begränsningar, kredithistorik, samt hur man gör en insättning på mer gynnsamma villkor och utan mellanhänder..

DeFi-utlåning och lån

De mest populära DeFi-tjänsterna idag är kryptovalutalån och insättningar. Deras största skillnad från banktjänster är att användarinteraktion med DeFi-plattformar är helt decentraliserad och automatiserad.

Idag är DeFi-tjänster redo att erbjuda snabba, billiga lån och lönsamma insättningar runt om i världen. Du kan till exempel låna från invånare och investerare utomlands på några minuter – från Kanada till Nigeria.

De främsta orsakerna till popularitet för DeFi-lån, liksom deras främsta fördelar, är enkelhet, transparens och decentralisering:

 • Decentralisering eliminerar behovet av en kredithistorik eller ett bankkonto. Alla Internetanvändare kan använda sin kryptovaluta som säkerhet för ett lån eller en insättning för att få ränta.
 • Låntagaren behöver inte tillhandahålla bevis på inkomst och andra standarddokument. Allt du behöver göra är att ansluta din kryptoplånbok till systemet.
 • När det gäller insättningar ger DeFi-tjänster 2-3 gånger högre avkastning än konventionella banker, medan decentraliserade lån är mycket billigare än de traditionella..
 • Decentralisering eliminerar möjligheten för den mänskliga faktorn som den främsta anledningen till manipulation och missbruk, vilket skapar förtroende bland användarna.

Hur det fungerar

De mest populära är enkla system där vissa deltagare gör räntebärande insättningar; dessa medel fördelas sedan mellan andra deltagare som tar upp lån med säkerhet. Insättningar, krediter och säkerheter görs och emitteras i kryptovalutor.

Följaktligen finns det två huvudtyper av räntor:

 • Ränta på lånet som låntagaren betalar;
 • Ränta på den insättning som långivaren får (som faktiskt är en del av den ränta som låntagaren betalar).

Priserna beror på många indikatorer och beräknas automatiskt av systemet i varje block. Variationer kan orsakas av en viss tjänsts villkor, storleken på insättningen / lånet, kryptovalutan bakom insättningen / säkerheten, efterfrågan / tillgängligheten av dessa tillgångar på plattformen och mer.

Eftersom lån är säkrade med kryptovaluta, som är föremål för stark volatilitet, för att täcka riskerna, kan lånets säkerhet väsentligt överstiga lånebeloppet. Detta beror på det faktum att i händelse av en kraftig förändring i priset på de pantsatta tillgångarna, för att återbetala skulden, måste kontraktet stängas, enligt formeln i kontraktet och villkoren för plattformen ; resterande säkerhet kommer att användas för återbetalning. Således kommer lånet att betalas tillbaka automatiskt i alla fall, inklusive genom likvidation av positionen, och den överskjutande säkerheten på lånet är den garanterade säkerhetsfaktorn som gör att du kan ansöka utan att ha en kredithistorik..

Utsikter

 • En lönsam och enkel inkomstkälla för ägare av kryptotillgångar, gynnsammare än enkel lagring;
 • För att möta marginalhandlare, stor investerare och annan efterfrågan på kryptodeltagare på lån;
 • Arbitrage.

Komplikationer

 • Komplexiteten i användning och fokus på erfarna kryptoanvändare, möjliga tekniska fel och fel, ovänliga och förvirrande gränssnitt främjar i stort sett DeFi-utlåning från massanvändaren;
 • Regulatoriska risker förknippade med tillsynsmyndigheternas önskan inom en snar framtid att ta kontroll över ett nytt område med finansiell verksamhet på grund av behovet av att bekämpa penningtvätt och olika oönskade finansieringar kommer att leda till en stark komplikation av regler och processer som kan driva bort ett stort antal potentiella användare.

Dagens möjligheter

På DeFi Pulse hemsida, Du kan studera den aktuella statistiken över DeFi-utlåningsmarknaden i detalj och se branschledarnas betyg.

I följande “Kunskap DeFi ‘cit ”artiklar kommer vi att fortsätta informera dig om den aktuella situationen på DeFi-marknaden och med specifika lukrativa fall i den riktningen. Lycka till allihopa!

Ansvarsfriskrivning: Innehållet i denna artikel är inte avsett att vara ekonomisk rådgivning och bör inte behandlas som sådant. 3commas och dess författare tar inget ansvar för dina vinster eller förluster efter att du läst den här artikeln. Artikeln har presenterats för att ge läsarna allmän information. Det finns endast personlig erfarenhet som beskrivs här. Användaren måste göra sin egen oberoende forskning för att fatta välgrundade beslut angående sina kryptoinvesteringar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me