Handel med kryptovaluta är en av de branscher som alla verkar vara med på men ingen verkar någonsin kunna förklara. Inte kortfattat, åtminstone. Med sin enorma potential för vinst och skalbarhet blir det dock mindre och mindre ett alternativ att “inte få”.

Att veta hur man handlar kryptovaluta är din biljett till en växande marknad, full av spännande nya mynt och banbrytande plattformar. Men varje resa börjar med ett enda steg, och idag tar vi det steget genom att förklara vad kryptos och altcoins är och hur man handlar med dem.

Vad handlar du??

Kryptovaluta, för att uttrycka det så enkelt som möjligt, är det ett digitalt utbyte av pengar på programvaruplattformar. Nu utelämnar mycket av nyansen, men den innehåller allt du behöver veta. Precis som Windows, Dropbox eller PayPal, tillhandahåller Cryptocurrency tjänster via en mjukvara.

Kryptovalutor är en form av decentraliserad digital valuta som aldrig tidigare sett på den globala marknaden. Det finns ingen krypteringsbank, som med dollar eller pund sterling. Valutan har inget ursprungsland och kan handlas var som helst utan problem.

Finns i hundratals sorter, var och en med sitt eget värde, gör två saker Cryptocurrency så viktig:

 1. De är digitala och plattformarna som används för att handla dem online är tillgängliga för alla.
 2. De använder en online-databas som heter Blockchain för att spåra transaktioner.

Den sistnämnda punkten är en stor del av vad som gör kryptovalutahandel säker och livskraftig. Blockchain, ett register över skickade och mottagna pengar är, precis som Crypto själv, helt decentraliserat. Ingen person äger eller underhåller det. Den är tillgänglig för alla och ingår i varje transaktion, helt transparent.

Informationen är starkt krypterad och eftersom alla har en kopia av den i rent tillstånd är det nästan omöjligt att hacka eller korrumpera. Om en olaglig förändring görs kommer systemet att upptäcka den och omedelbart avvisa den.

Nu när du har haft en kort lektion om vad kryptovaluta är (och tro oss, gör din forskning så hittar du så mycket mer), kan vi komma in i handel.

Handel med kryptovaluta för nybörjare

Day trading-kryptovaluta börjar med att välja två saker: en kryptoplånbok och en börs att handla på. Det här är precis vad de låter som: en plånbok för att hysa alla pengar du får eller spenderar och en plats att handla valuta med andra människor.

Bland utbytena där ute är några av de största och mest framgångsrika:

 • Coinbase
 • Poloniex
 • Bitfinex
 • Binance
 • CEX
 • Bittrex

Dessa börser går mycket ur vägen för att göra det lättare för dig att handla. De låter dig vanligtvis ansluta ett kreditkort eller bankkonto för att hjälpa dig att finansiera affärer.

Plånböcker är under tiden ett utmärkt sätt att hålla dina vinster säkra. Det är viktigt att aldrig lagra din kryptovaluta på börserna själva eftersom de kan hackas. Plånböcker fungerar hand i hand med Blockchain, krypterar dina valutor och håller dem salvia.

Det är enkelt att få Bitcoin, Ether och Litecoin. Men om du vill ha mindre altcoins måste du byta.

Oavsett vad du väljer (det finns mycket information tillgänglig online som hjälper dig att fatta ett beslut), är nästa steg enkelt. Fyll i ett formulär och vänta på att transaktionen ska gå igenom.

Naturligtvis finns det faktorer du måste tänka på innan du börjar handla.

Så här handlar du med Crypto: Vad du ska veta innan du börjar

Som med handel med valutor “i verkligheten” finns det några saker du vill veta innan du börjar:

 • Cryptocurrency exchange finns inte på den vanliga börsen.
 • Cryptocurrency-marknaden är aktiv 24 timmar om dygnet, till skillnad från aktiemarknaden.
 • Du kommer sannolikt att behöva flera börser för att handla hela utbudet av mynt som finns tillgängliga i alla dem.
 • Kryptovalutamarknaden kan vara ganska volatil. Du kan tjäna en förmögenhet på ett mynt eller förlora ett paket på ett annat. Du bör alltid göra ditt bästa för att mildra riskerna med din handel.

Men oroa dig inte – det finns tusentals människor som gör helt lönsamma affärer varje dag, från hobbyister till långsiktiga entusiaster. Nybörjare bör undersöka börser och valutor, liksom de bästa plånböckerna för deras specifika behov.

Det är också viktigt att börja med att handla framstående mynt på kryptovalutamarknaden. Mynt som Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) är ganska högt rankade, även om marknaden kan fluktuera i framtiden.

En anteckning om Altcoins

Naturligtvis kommer inte alla att vilja vada i tidvattenpoolen på den offentliga stranden för kryptovalutautbyte. Så småningom kommer du att vilja förgrena dig, och vi gör det med altcoins.

Men låt inte namnet lura dig – handel med altcoins är samma sak som att handla kryptovalutor. Vi kallar dem bara altcoins eftersom de är alternativ till stora mynt som Bitcoin.

Altcoins använder för det mesta samma viktiga byggstenar som Bitcoin, vilket fungerar bra eftersom Bitcoin är gratis och öppen källkod. Altcoins skapar unika, värdefulla mynt som riktar sig mot specifika marknader. Genom att göra detta har många altcoins faktiskt blivit riktiga utmanare på kryptomarknaden.

Dessa handlas på samma sätt som traditionella kryptor, och marknaderna är föremål för fluktuationer baserade på samma faktorer.

Hur man handlar kryptovaluta: nu vet du

Att kalla kryptovalutamarknaden en av de mest spännande utvecklingen under det senaste decenniet skulle vara mildt sagt. Med decentraliserad valuta på krypterade plattformar utvecklas denna marknadsplats ständigt.

Att lära sig handla med kryptovaluta är inte svårt för nybörjare. Det är också en färdighet som skalas uppåt när dina behov och investeringsintressen utvecklas. Det finns några viktiga aspekter att tänka på innan du väljer en plånbok och en utbytesplattform, men lite forskning kan placera dig där du behöver vara. Förhoppningsvis är den här artikeln början på den processen för dig.

För att effektivisera din kryptohandelsprocess, besök 3commas för de bästa kryptovalutahandelverktygen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me