kryptovalutahandelÄr du trött på att slavar varje dag i ditt 9-5 jobb? Är du väl försenad för en höjning?

Om du vill släppa 9-5 kan investering vara en enkelbiljett. Men det här ställer frågan, vad ska du investera i? Lager? Obligationer? Fastighet?

Det finns så många olika alternativ när det gäller att investera, men en av de nyaste och bästa trenderna är handel med kryptovalutor.

Visste du att om du bara hade investerat 100 $ i Bitcoin 2011 så skulle din investering vara värt omkring 2.053.278 dollar 2018?

Kryptovalutor är en framväxande marknad, men det finns några viktiga saker att veta innan du dyker in i kryptovalutahandeln.

Läs vidare för att lära dig exakt vad kryptovalutor är och 13 tips som alla nybörjare borde veta.

Vad är kryptovalutor?

Kryptovalutor är i huvudsak digitala tillgångar. De drivs av Blockchain Technology och använder stark kryptografi för att säkerställa transparensen i transaktionen.

Med andra ord, kryptovalutor är dubbla säkrade, vilket skyddar dina pengar från bedrägerier och avvikelser.

Historien

Den amerikanska dollarn – precis som alla andra valutor i världen – brukade backas av guld. Detta var den berömda guldstandarden, vilket betyder att varje sedel brukade ha ett värde direkt kopplat till guld.

Guldstandarden försvann i USA 1933 när president Richard Nixon ersatte den för fiatpengar. Fiat-pengar är de papperspengar som finns på ditt bankkonto. Eftersom dessa pengar inte stöds av guld, har de bara värde bara för att regeringen skrev ut dem och sa att det är den officiella valutan.

Till skillnad från fiatpengar har bitcoin och alla kryptovalutor värde eftersom det finns en stor gemenskap bakom dem som stöder deras teknik, transparens och super billiga, effektiva system.

Även om kryptovalutor inte stöds av guld heller stöds de av en pålitlig Blockchain-teknik, kryptografi och svårigheten med deras algoritmer.

Människor är förgängliga, teknik och algoritmer inte.

Varför ska du handla Crypto?

Kryptovalutamarknaden är en växande marknad som växer stadigt. Miljontals dollar sätts ut på marknaden varje dag.

Medan kryptovalutamarknadens totala kapitalisering för närvarande är nära 211 miljarder dollar är det mindre än vissa amerikanska företag som Apple.

Handel med Forex Market är i genomsnitt cirka 5 biljoner dollar per dag. När vi jämför de två marknaderna kommer du att märka hur mycket utrymme kryptomarknaden har att växa.

Du kan vara en av de första aktörerna på denna framväxande marknad.

Viktiga tips för handel med kryptovaluta

När du väl har bestämt dig för att hoppa på kryptovagnen finns det några saker du måste tänka på. Här är några måste-kända kryptovalutahandelstips för att komma igång:

1. Börja inte med hävstång

Kryptovalutor är flyktiga. Det är faktiskt den mest volatila marknaden.

Det är en bra idé att börja smått om du är nybörjare i handel med kryptovalutor. Vissa mäklare och kryptobörser erbjuder handel med kryptovalutor med hävstång.

Vad är hävstångseffekt?

Hävstång betyder helt enkelt att du lånar en viss summa pengar för att delta i högre kostnadshandel. Det betyder att du kan tjäna mer pengar med mindre pengar.

Hävstångsstorlekar kan vara 50: 1, 100: 1 eller 200: 1. Tänk på att olika mäklare kan erbjuda olika hävstångsstorlekar.

Som nybörjare vill du börja handla kryptovalutor utan hävstång. Om du använder hög hävstång kan du tjäna mer pengar, sant, men du kan också förlora mer pengar. Du kan förlora hela ditt kapital mycket snabbt om du inte är särskilt försiktig.

Vilket det introducerar oss till nästa avsnitt:

2. Upprätta stark riskhantering

Det är avgörande för din investeringskarriär och ditt bankkonto att du har en korrekt riskhanteringsstrategi.

Du får aldrig riskera mer än 2% av ditt kapital när du handlar kryptovalutor. Speciellt om du börjar med en liten initialinvestering.

Världen med kryptovalutor är så flyktig att du kan förlora alla dina pengar på två sekunder. Av denna anledning bör du alltid ange en stop-loss i varje handel du gör.

3. Lägg inte alla dina ägg i samma korg

Du har hört ordet, men vad betyder det egentligen?

Diversifiering är nyckeln till framgång. Att diversifiera din portfölj ger dig ett slags skydd mot förluster.

Du vill till exempel inte bara investera i Bitcoin eller Ethereum. Du bör investera i minst 5 olika mynt för att diversifiera din portfölj. Detta är ett sätt att “skydda” ditt kapital.

Om en kryptovaluta tappar värde kan en annan vinna värde.

ProTip: Det finns inget riktigt sätt att skydda dina pengar i en investering. Alla pengar du investerar är i riskzonen. Det är därför som att öva stark riskhantering är så viktigt för framgång.

4. Bara handla med pengar som du har råd att förlora

Den här är avgörande för alla typer av investeringar.

Investera aldrig pengar som du inte har råd att förlora.

Investera aldrig pengar som du arbetat så hårt i flera år för att spara till barnets högskolefond eller de pengar du har för medicinska nödsituationer. Investera aldrig några pengar du behöver i slutet av månaden för att betala hyran, och tänk att du får tillbaka dem med några vinster om ett par dagar.

Detta är ett säkert sätt att hitta hemlös eller hungrig.

Okej, kanske inte så extremt, men om du inte är försiktig med hur du investerar dina pengar är det ett mycket möjligt scenario.

Om du inte redan har förbrukade kontanter på ditt sparkonto, se var du kan klippa några räkningar ur ditt liv för att börja samla in extra pengar. Behöver du verkligen få håret gjort? Behöver du verkligen gå ut och äta middag??

Den genomsnittliga amerikanen spenderar nästan 3000 dollar per år på restauranger, föreställ dig hur mycket pengar du kan tjäna om du bara slutar gå ut och äta?

Nypa pennies, spara lite extra pengar från din lönecheck, och sedan kan du börja din kryptokarriär.

5. Börja med realistiska förväntningar

Du misslyckas. Du förlorar pengar. Då lär du dig.

Du har förmodligen fått höra att investera i bitcoin om du vill bli rik om ett par månader.

Låt dig inte luras.

Ja, vissa människor är rika nu eftersom de investerade i bitcoin för några år eller månader sedan. Men du måste komma ihåg att bara för att priset på bitcoin spikade 2017 betyder det inte att det kommer att fortsätta att spika varje månad.

Precis som alla marknader rör sig kryptovalutamarknaden upp och ner. Det spikar i båda riktningarna. Det är viktigt att komma ihåg att ju mer volatil marknaden är, desto svårare blir det att göra smarta investeringar.

Se, investering handlar om timing. Om du investerade 100 dollar strax före spiken 2017, kanske du firar med en ny bil eller ett hem. Men om du investerade dina pengar i början av 2018, kan du ha en stor förlust, eftersom marknaden nästan förlorade 90% av dess värde sedan januari.

Om du inte är ekonomiskt utrustad för att ta en stor förlust, vill du spendera några timmar på att lära dig att läsa diagram. Många avancerade handlare har lärt sig att upptäcka återkommande mönster på sina perspektivmarknader. Detta görs lika enkelt på kryptomarknaden som alla andra.

Naturligtvis är det inte att säga att det är enkelt.

Förvänta dig att spendera många månader på att studera olika mönster. Fortsätt öva för att se till att du investerar rätt mängd pengar i rätt ögonblick.

6. FOMO

FOMO är en fobi som kryper in i varje ny näringsidkares sinne.

Vad är denna mystiska rädsla?

FOMO: Rädsla för att missa.

Du kanske tror att du inte kommer att påverkas, men var säker, en dag kommer du att vakna klockan 3 för att kontrollera dina kryptotransaktioner.

Oroa dig inte, du saknar det inte. Du är fortfarande i tid att tjäna pengar på kryptovalutor.

När kryptovalutamarknaden slog ett börsvärde på 800 miljarder dollar i januari 2018, och bitcoin fick nästan 20 000 dollar, alla pratade om det. Alla tyckte var en bra idé att investera i kryptovaluta.

Sedan, eftersom dessa valutor blev en riktig sak, och ingen ville missa möjligheten, hände det motsatta.

Kryptovalutamarknaden har tappat värde sedan den 8 januari 2018, och människor som investerade – känslomässigt och utan kunskap – alla sina pengar i kryptovalutor i början av 2018 har tappat nästan allt.

7. marknaden rör sig och du borde också

När du börjar investera i kryptovalutor, kom ihåg att ha ledig tid åt dig.

Kontrollera inte prisåtgärden var femte minut. Detta är dåligt för din mentala hälsa och för din ficka. Du kan bli känslomässig, du kan känna dig rädd och du kan stänga affären för tidigt eller öppna en annan baserad på känslor.

Om du vill lyckas måste alla dina beslut baseras på teknisk analys och inte på känslor.

Andas och gå iväg.

8. Se till att du har rätt analysverktyg

Du kommer inte att vara bra på någonting om du inte kan se vad du gör. Beroende på börsen eller mäklaren du registrerar dig för kan de ha mycket primitiva och grundläggande diagram som inte ger dig en tydlig vision om prisåtgärden.

Du vill anmäla dig till en webbplats som erbjuder dig bättre verktyg och sätt att analysera dina diagram innan du handlar.

9. ICO: er

När ett företag vill skapa en ny kryptovaluta och de behöver samla in pengar är en ICO (Initial Coin Offering) vägen att gå.

ICO är en form av långsiktiga investeringar som kan vara mycket lönsamma.

Du måste dock ha tålamod.

Om du investerar i ICO investerar du i en kryptovaluta som inte har skapats ännu, det kan ta år tills du ser en viss vinst.

Motsvarigheten av en ICO på den vanliga marknaden är en börsintroduktion. Om du väljer rätt ICO kan det vara som att investera i Apple 1980, då de lanserade sitt börsintroduktion (IPO) för sina aktier för $ 22.

Apple är nu värt mer än 1 biljon dollar.

Varning: Akta dig för bedrägerier.

ICO regleras inte av någon institution eller regering. På grund av detta har det förekommit många fall av falska ICO.

Om du tappar dina pengar i en falsk ICO finns det inget du kan göra. Dina pengar kommer att försvinna för alltid och du kan inte vidta några rättsliga åtgärder mot någon.

Välj klokt och skicka inte pengar till någon utan att göra några undersökningar först.

Se till att du läser vitboken, kontrollera vem som står bakom projektet, vem som stöder ICO och se till att den slutliga produkten erbjuder en lösning på ett problem.

När kryptovalutan är live följer du färdplanen och följer upp för att vara säker på att företaget faktiskt fortfarande arbetar med projektet och uppdaterar det.

10. Följ nyheterna

Ja, nyheterna är mycket viktiga för att handla kryptovalutor. Som vi sa tidigare är marknaden mycket volatil och nyheterna kan orsaka stora toppar i kryptovalutapriser.

Om en kryptovaluta har listats i ett nytt börs, om en kryptovaluta har förbjudits i ett land, eller om en kryptovaluta har fått ett nytt godkännande från regeringen eller ett stort internationellt företag, kommer marknaden att reagera därefter. Allt detta är viktiga händelser som du måste hålla ett öga på och reagera snabbt på.

Redo att handla?

Nu när du har några Dos and Don’ts av kryptovalutahandel under ditt bälte är det dags att komma igång.

Ditt första steg in på kryptomarknaden är att registrera dig för en mäklare och handelsplattform. När du väl har registrerat dig, kolla in dessa handelsstrategier för nybörjare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me