Bitcoin, spesielt gruveprosessen, blir ofte formanet da den “bruker for mye energi“. Men Layer1 Technologies-selskapet, støttet av Peter Thiel, prøver å gjøre det utenkelige – stabilisere kraftsystemet, generere fortjeneste ved å produsere mindre BTC, og gjøre USA en betydelig aktør i Bitcoin-gruveindustrien. Som mange amerikanske eventyr begynner historien vår i de halvtørre landene i det vestlige Texas.

Texas: desentralisert energimarked

I motsetning til de fleste av USA har Texas et uregulert kraftsystem som deler strømforsyningsselskaper i tre separate funksjoner:

  • Generasjon – kraftverk, solenergi, vindparker osv.
  • Overføring – kraftledninger, som er regulert av staten Texas.
  • Detaljistkraftleverandører – kundeservice og strømregning.

Som et resultat er det et komplekst marked i Texas med private strømgeneratorer som tilbyr detaljiststrømleverandører forskjellige grossistpriser fra forskjellige steder. Deregulering av kraftproduksjon har ført til en dramatisk økning i naturgassproduksjon samt fornybare energikilder som gir en billigere og mer miljøvennlig løsning for langsiktig energibehov.

Det er viktig å merke seg at all bruk av elektrisitet er like ren som selve energisystemet. Texas er et U.S. ledende når det gjelder vindkraftproduksjon, som når sin toppkraft om natten. Lone Star State produserer også en overflod av fornybar energi fra solfarmeanlegg som gir maksimal kraft midt på dagen. Økningen i bruk av fornybar energi i Texas det siste tiåret har imidlertid hatt noen bivirkninger.

Kurven

Energiforbruket avhenger av dag, sesong og år. Varme perioder kommer, så folk bruker i økende grad klimaanlegg, som er største drivere av etterspørsel etter energibehov i Texas. Og dette er ingen overraskelse. På en typisk dag øker energibehovet dramatisk om morgenen, avtar betydelig i arbeidstiden, og topper deretter på ettermiddagen når folk kommer hjem etter jobb. Ettermiddagstoppen sammenfaller dessverre med en periode med minimum energiproduksjon fra fornybare kilder.

Imidlertid undergraver den overdreven overflod av fornybar energi fra sol og vind midt på dagen strømproduksjonens økonomi, ettersom netto energiproduksjon (nettverksbelastning) fortsetter å vokse uten å bli konsumert. Dette fører til en situasjon kjent som “Duck Curve”, hvor det genereres for mye energi som fører til at den til slutt blir bortkastet eller solgt med tap. Omvendt, ettersom etterspørselen øker på slutten av dagen, har kraftproduserende selskaper en tendens til å øke volumene raskt, vanligvis på bekostning av fossile brensler..

Videreutvikling av fornybare energikilder – vind og sol – forverrer “Duck Curve” og skaper en negativ tilbakemeldingsløyfe. I tillegg er det vanskelig å stoppe kull- eller atomkraftverk fordi økonomien til begge deler krever at de opererer kontinuerlig, noe som faktisk skaper et visst prisgulv. Dette fører til fenomenet hvor hver ekstra enhet solenergi og vindenergi reduserer lønnsomheten til fornybar energi, noe som ytterligere bidrar til negativ prising og skaper ustabilitet i kraftsystemet.

Dette dilemmaet forsterkes av det faktum at transport av strøm over lange avstander gir betydelige tap, og det er foreløpig ikke økonomisk mulig å lagre nok energi pålitelig for nattforbruk. På kort og mellomlang sikt har vi fortsatt to løsninger på dette unike problemet:

  • Energiforbruk i perioder med overproduksjon for å forhindre reduksjon (avfall) og negative priser.
  • Stoppe energiforbruket ved høy etterspørsel for å forhindre bruk av dyrere ikke-fornybare energikilder.

Selv om det høres enkelt ut, er energibehovet uelastisk, og livssyklusen til menneskelig energiforbruk faller vanligvis ikke sammen med topp produksjon av fornybar energi.

En etterspørselsmekanisme

Bitcoin løser dette:

  • Bitcoin mining bruker energi i relativt konstant hastighet
  • Fra energisynspunktet er en BTC-gruvedrift en fleksibel belastning, dvs. det er relativt enkelt å slå den av, da den ikke krever kontinuerlig drift.

Å svare på etterspørsel er prosessen med å redusere energiforbruket i tider med topp energibehov. Når energibehovet topper seg, for eksempel under sommervarmen i Texas, kan energikostnadene stige raskt fra $ 100-150 per megawatt-time (MWh) til tusenvis av dollar per megawatt-time. Layer1 drar nytte av dette ved å forhandle langsiktige etterspørselsresponskontrakter med ERCOT, Texas Power System Regulator. Faktisk godtar Layer1 når som helst, og mottar en årlig bonus (19-25 MWh) avhengig av forventet kraftbehov. Layer1 hevder at denne etterspørselsavtalen effektivt vil redusere energikostnadene til under en prosent per kWh.

De Cambridge Bitcoin strømforbruksindeks rapporterer en gjennomsnittlig kostnad på fem cent per kilowatt-time ($ 0,05 / kWh) basert på de siste og flere tidligere studier. Mens Layer1s kostnadsfordel på fire øre virker liten, i et marked der strøm er den største utgiften, har langsiktige kostnadsbesparelser stor innvirkning.

Å svare på etterspørsel bidrar til å stabilisere energisystemet ved å eliminere prisstigninger, utjevne energibehovet og justere økonomiske insentiver – redusere negativ prising – for å tillate fortsatt vekst av fornybare energikilder. Nå har Layer1-strategien en åpenbar ulempe: gruvedriftene deres fungerer sjeldnere. I bytte for en garantert inntekt kan det imidlertid være en effektiv sikring for gruvearbeidere mot BTC-volatilitet.

Fremtiden for gruvedrift

Siden Texas er deregulert, trenger ikke Bitcoin Mining-prosjekter å gi mange tillatelser, noe som forenkler kjøp av land, bygging av gruveanlegg og påbegynnelse av arbeid. For mer komplekse operasjoner ville det til og med være mulig å inngå kontrakt med sol- eller vindparker som en del av et prosjekt for å motta statlige tilskudd og bli energiprodusenter selv. Nesten alle andre U.S. stater subsidierer offentlig verktøy med naturlige monopoler og høye inngangsbarrierer som motvirker nye kraftproduksjonsselskaper og detaljister.

På grunn av Texas potensial for fornybar energi og mangel på markedsregulering, kan Bitcoin Mining vokse i hele staten. For dette formål, Bitmain lanserte gruvedrift i Rockdale, Texas, i oktober 2019, som har som mål å gi gruvekapasitet på over 300 megawatt. Det er mulig at andre selskaper og gründere allerede leter etter partnere og vil etablere lignende virksomheter i de kommende årene.

Avsluttende tanker 

CoinShares-rapporten for desember 2019 Antatt inntrenging av fornybare energikilder i Bitcoin-gruvedrift på 73%. Energi er en lokal kilde; kostnadene varierer avhengig av geografisk beliggenhet, da noen regioner har rikelig med geotermisk vannkraft, vannkraft eller andre fornybare energikilder. Dette gjør Bitcoin økologisk avhengig av hvor den produseres. Det er verdt å gjenta: strøm er like ren som nettverket som produserer den.

Hvis Bitcoin-gruvedrift bruker energi fra naturgass eller toppkulldrevne anlegg – anlegg som bare kjører når etterspørselen når et visst nivå – er det ikke akkurat miljøvennlig. Selv vannkraftverk og vindparker har miljøkonsekvenser. Det er ingen BTC-prisloft og derfor ingen grense for mengden energi som kan brukes i Bitcoin-gruvedrift. Dette er Bitcoinens natur. Det stadig bevegende altruistiske målet om miljøslaveri at Bitcoin aldri vil bli igjen uten økologiske konsekvenser. Men fordelene med Bitcoin oppveier ulempene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me