Grafen – Det beste Blockchain-datastruktureringsverktøyet

Alle som har prøvd å lage en desentralisert applikasjon (dApp) på Ethereum blockchain, vil være enige i at selv om blokkjeder er konseptuelt nær databaser, synes spørsmål til førstnevnte helt ute av denne verden. For det første er det bemerkelsesverdige ytelsesproblemer med blockchain-datalagring, som i stor grad skyldes deres distribuerte (desentraliserte) natur og variantene av konsensusprotokoller. På en lignende sammenligning ville databaser også være treg hvis de besto av et nettverk av noder der hver node lagret en komplett kopi av hele databasen, og hver transaksjon måtte verifiseres av hver node. Dette er grunnen til at folk eksperimenterer med forskjellige tilnærminger for å bruke blokkjeder som en database, inkludert å endre blockchain-strukturen.

Grafen nærmer seg problemet på en annen måte ved å la blokkjeder eksistere i sin nåværende form, men gir også en måte å effektivt indeksere og søke på lagrede data ved hjelp av GraphQL.

Hva er grafen?

Grafen er en desentralisert open source-protokoll for indeksering av blockchain-data. Utviklere kan lage og publisere forskjellige APIs (underbilder) og foreta spørsmål via GraphQL. Plattformen kan brukes til raskt å søke etter data på f.eks. Ethereum blockchain ved hjelp av enkle spørsmål. Dette løser et vanlig problem som mange blockchain-indekseringsplattformer støter på.

Blockchain-applikasjoner har vanskeligheter med å opprettholde egenskaper som uforanderlighet, blockchain-omorganiseringer og sikkerhet under behandling av spørsmål. Dette gjør spørringsprosessen tidkrevende, men heldigvis har The Graph en løsning for å løse problemet. Prosjektet bruker “subgraphs” for å indeksere blockchain-data som brukere kan få tilgang til via GraphQL API. I følge utviklingsteamet vil protokollen være helt desentralisert i fremtiden, med flere noder som er ansvarlige for indeksering.

Hvordan indekserer Grafen data?

La oss bruke prosessen med å indeksere informasjon i Ethereum blockchain som et eksempel. Grafen bruker det som er referert til som et “subgraph manifest” – en beskrivelse av et subgraph som inneholder data om smarte kontrakter, blockchain-hendelser og en prosedyre for å kartlegge disse hendelsene før de lagres i plattformens database. Transaksjoner, subgraf-manifest og databaser koordineres i henhold til en bestemt struktur. Alt begynner med desentraliserte applikasjoner som legger til data i Ethereum blockchain ved hjelp av smarte kontrakter.

Alle disse dataene vil inneholde en oversikt over alle hendelser og transaksjoner opp til det punktet hvor de når det endelige resultatet. Graph-noden skanner deretter hele blockchain-databasen, samler inn nye data og filtrerer ut informasjonen som er relevant for brukernes spørsmål. For å forenkle indeksering identifiserer den hvert datasett som svarer på spørsmål i hver undergraf.

GraphQL er koblingen mellom blockchain-dataene og hver applikasjon. Men igjen, det er gjennom Graph Node at brukerne kan levere søk til plattformen. Etter hele prosessen kan brukere endelig se resultatene av spørsmålene deres fra applikasjonene sine. Dette er egentlig hvordan dataspørringen og indekseringssløyfen fungerer. Brukere kan henvende seg til Grafutforsker for å se underbildene som allerede er tilstede på plattformen. Hver av disse underbildene har plass til en “lekeplass” der brukere kan kjøre spørsmål gjennom GraphQL.

I skrivende stund støtter The Graph indekseringsdata fra Ethereum, IPFS og PoA-nettverk. Plattformen vil støtte flere nettverk i fremtiden. Likevel, allerede nå, har prosjektet allerede mer enn 2300 underbilder distribuert og brukt av applikasjonsutviklere. “Track record” inkluderer AAVE, Aragon, Balancer, DAOstack, Uniswap, Synthetix og mange andre. 3Commas har også nylig integrert The Graph for å hente Ethereum-lommebalanser og priser. Støtte for visning av innsatte tokens vil snart bli lagt til.

Roller i Graph-økosystemet

Prosjektdeltakere kan påta seg følgende roller:

  • Forbrukere. Brukerne som betaler indekserer for behandling av søk. Forbrukeren kan også være en hel nettjeneste eller et sett med programvare tilknyttet The Graph;
  • Indekserer. Nodene i nettverket som er ansvarlige for dataindekseringen;
  • Kuratorer. Ved hjelp av GRT-tokens (native plattformtokener) identifiserer kuratorer informasjon for underbilder som er viktig for indeksering;
  • Delegatorer. Dette er prosjektmedlemmer som delegerer sine GRT-tokens til indekserer for å motta en del av overskuddet;
  • Fiskere. Dette er deltakerne som sjekker gyldigheten av nettverkets svar på spørsmål;
  • Voldgiftsmenn. Disse deltakerne sørger for at indeksørene ikke er ondsinnede.

Prosjekter knyttet til The Graph økosystem

Chainlink

Takk for å samarbeide med Chainlink, Informasjon om subgraf kan nå dirigeres inn i kjeden ved hjelp av Chainlink’s orakler, og skaper et enda mer robust økosystem der DeFi-protokoller kan bruke onchain-beregninger for bedre å definere deres interaksjoner innenfor deres produkt eller plattform..

Bare for å minne deg om, er Chainlink bransjeleder i å bygge inn WEB 2.0-data i WEB 3.0-økosystemet med et robust sett med referanseindekser, for eksempel kryptovalutaprisstrømmer, som brukes i forskjellige områder, for eksempel desentraliserte børser og desentralisert utlån..

Partnerskap med grafen gjør at Chainlink kan sende viktige onchain-beregninger direkte til prosjekter i nærmest sanntid, noe som reduserer forsinkelsen i levering av viktig informasjon, noe som bedre former brukeropplevelsen. Her er noen flere brukstilfeller:

  • Bruke undergrafen til å katalogisere likviditet på blockchain. Dette hjelper til med å beregne og kryss sammenligne glidning på desentraliserte børser;
  • Ved hjelp av undergrafen til å katalogisere den gjennomsnittlige mengden gass som forbrukes per blokk for hver transaksjon og beregne anbefalte gassgebyrer;
  • Bruke subgraphs som APIer for å integrere globale virkelige data (offline) i dApps, som konkurranseresultater, bruker-IDer, økonomiske eiendeler og så videre.

Kor en

Kor en er en operasjonell infrastruktur som hjelper brukere med å øke mengden digitale eiendeler på en sikker måte gjennom innsatsen. Chorus One opererer med to separate sett med noder for å validere og verifisere informasjon i forskjellige geografiske regioner i verden. 

Ethereum Navnetjeneste

Ethereum Name Service (ENS) er et system for enkel å identifisere adresser i Ethereum-nettverket. Den forbinder en lang kombinasjon av adressetegn med lett å huske navn. Plattformen tilbyr en sikker og desentralisert måte å referere til ressurser ved hjelp av lettleste navn. Det er en fullt distribuert domenenavnleverandør som lar alle kjøpe og administrere domener, noe som betyr at du kan sende ERC-20-tokens eller ETH til noe sånt som “realsatoshi.eth” i stedet for den lange tegnkjeden “8e866f012fb8fb …”

ENS er bygget på Ethereums smarte kontrakter, noe som gjør den sikrere, privat og sensurbestandig enn Internet Domain Name Service (DNS). ENS-teamet ser på internettets navngivningsinfrastruktur som en grunnleggende komponent som derfor må være åpen, desentralisert, samfunnsdrevet og ikke-kommersiell. På et teknisk nivå kan ENS bruke det eksisterende Ethereum-økosystemet, noe som betyr at det er godt programmerbart og kan grensesnitt med andre smarte kontrakter.

Bancor

Bancor-nettverk er verdens første desentraliserte likviditetsnettverk. Med andre ord er det et prosjekt som tillater automatisk konvertering av ett token til et annet. Dette er mulig gjennom etableringen av Bancor Network Token (BNT). Det er en digital valuta med en innebygd omformer som gjør at den automatisk kan byttes mot et hvilket som helst token i nettverket direkte fra kundens lommebok..

Aave

Aave er en open source utlånsprotokoll. Denne protokollen genererer prosentvise tokens, kalt aTokens, når en bruker låser sikkerheter for ETH i en sikkerhetsstillet gjeldsposisjon (CDP). Tokene er bundet 1: 1 til sikkerheten i smartkontrakten.

Aave bruker en desentralisert utlånsbasseng (eller DLP) -modell. Prosjektet byttet om fra en direkte utlåner-tilpasningsmodell til DLP mens du ommerker fra ETHLend til Aave. I DLP-modellen mottar låntakeren midler fra en stor pool av midler som er holdt i reserve i stedet for å direkte matche brukere i en transaksjon..

Renten på lån og innskudd bestemmes algoritmisk. Det svinger avhengig av tilbud og etterspørsel. Brukere plasserer sikkerheten i ETH i en CDP for å ta ut en prosentandel av innskudd som et lån. Hvor mye penger en bruker kan ta ut, avhenger av Loan-to-Value-forholdet (LTV). 

2Nøkkel

De 2Nøkkel teamet har skapt en sosial økonomi som gir en ny økonomisk modell for online utveksling og belønner ulike deltakere som er involvert i distribusjon av online innhold og utveksling av lenker. 2KEY bruker flertrinnssporingsteknologi for å spore og registrere hver person som er involvert i lenkevekslingskjeden. Protokollen fungerer også som en Layer 2-skaleringsløsning for Ethereum og inkluderer Action Redirection Contracts (ARCs), som er nylig patenterte løsninger som gjør at 2KEYs flertrinnssporingsteknologi opprinnelig kan integreres i blockchain-infrastrukturen. 

Hver kontrakt utført på nettverket produserer sin egen ARC-pakke som fungerer som sin egen Web 3.0 flertrinnssporingsmekanisme for overganger og konverteringer, som også kan vises og samhandles med en hvilken som helst ERC-20-kompatibel klient. 

Konklusjon

Med den nåværende sprøytenarkomanen rundt desentralisert finans kan vi konkludere med at det er veldig viktig for utviklere å ha lett tilgang til blockchain-data. Å gjøre prosessen raskere og enklere for alle kan påvirke veksten i DeFi-økosystemet betydelig, samt dets pålitelighet, sikkerhet og hastighet. Inntil nylig var behovet for å lage en informasjonsbro mellom applikasjoner og blockchain-data etterspurt, og The Graph prøver aktivt å fylle dette hullet.

Ved å distribuere smarte kontrakter som er avhengig av brukerdata, har The Graph etablert seg som et brukervennlig, kostnadseffektivt og raskt utviklende prosjekt. Plattformen blir sett på som et lovende verktøy for å styrke alle i samfunnet … spesielt blockchain-utviklere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map