Denne sommeren i kryptoindustrien er ingenting annet enn en DeFi-sommer. Det er vanskelig å forestille seg noen som er interessert i krypto som ikke ville ha hørt om det generelle hysteriet rundt Decentralized Finance. Vi har sett lanseringen og veksten av dusinvis, om ikke hundrevis av prosjekter som samlet har forbedret det desentraliserte finansnettverket. De intuitive grensesnittene og den erklærte høye avkastningen på passive investeringer har ført til en enorm økning av midler blokkert i DeFi-økosystemet – over 6 milliarder dollar til dags dato med en kontinuerlig vekst på 500 millioner dollar. Vi så også introduksjonen av en rekke nye unike produkter. Men å være ny og gjennomtenkt på samme tid er sjelden tilfelle, og mange av DeFis viktige feil er fortsatt ikke løst. I dagens artikkel vil vi diskutere de beste DeFi-prosjektene å se etter i andre halvdel av 2020.

Ledere for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra investorer og utviklere

DIA

DIA (Decentralized Information Asset) er et sveitsisk non-profit blockchain-prosjekt med åpen kildekode som tar sikte på å implementere gjennomsiktige data og orakler med åpen tilgang. Innenfor DeFi-økosystemet overvåkes DIA av et desentralisert samfunn av DIA-tokenholdere og deres representanter. DIA-styringstoken fungerer som et insentiv for viktige markedsdeltakere.

DIA er satt til å bli en åpen kildekode Bloomberg for kryptovalutaer og økonomiske data. DIA var et av de mest etterlengtede DeFi-prosjektene, noe som ble bekreftet av det utrolige suset under 3. august-salget. Nå handler DIA-token nesten 60 ganger høyere enn den opprinnelige prisen. Prosjektet støttes av anerkjente investorer som Outlier Ventures.

Orion-protokollen

Orion Protocol (ORN) kom inn på markedet som det første Dynamic Coin Offering (DYCO) og ble et av de hotteste tilbudene i 2020. Orion bygger B2B- og B2C-løsninger basert på den mest avanserte likviditetsaggregat som noensinne er utviklet under ledelse av administrerende direktør Alexei Koloskov, en erfaren blockchain-utvikler og skaper av Waves desentraliserte børs.

Orion har inngått partnerskap med Elrond Network, Bitmax, MXC og Acheron. Siden lanseringen på Kucoin og Bitmax har nesten 33% av ORNs opprinnelige tilbud blitt bidratt til pre-staking-programmet. Token viste 70x vekst på topp og handler nå på rundt 40x.

Forbindelse

Compound var et av de første selskapene i den nåværende DeFi-hype-syklusen som fikk massiv oppmerksomhet da deres opprinnelige COMP-token økte i verdi før de korrigerte til nåværende nivå. Compound er en pengemarkedsprotokoll som lar brukerne tjene renter eller låne eiendeler mot sikkerhet, alt utført på Ethereum blockchain.

Prosessen med å fylle sammensattes likviditetsbasseng er relativt grei, slik at alle kan begynne å tjene sammensatt rente med en gang med renter som automatisk justeres basert på tilbud og etterspørsel. Antall eiendeler blokkert i Compound har vokst mer enn 7 ganger på 2,5 måneder og tilsvarer nå 760 millioner dollar.

Yearn Finance

Et av de mest spennende prosjektene, Yearn Finance, kom på banen i juli da deres opprinnelige YFI-token opplevde svimlende vekst takket være et begrenset tilbud basert på eksklusivitet som opprinnelig var forbeholdt likviditetsleverandører (bønder). Yearn fungerer som et desentralisert økosystem for aggregatorer som bruker utlånstjenester, slik at medlemmene kan være vert for tokens som USDC, DAI og USDT for å delta i Yearns utvalg av de mest lukrative utlånsmulighetene.

Selskapet ledes av utvikler André Cronier, som startet med ideen om å demokratisere DeFi. Det var ingen forhåndsdrift, forhåndssalg eller fordeling av midler blant teammedlemmene, noe som betyr at de fleste av YFI-tokens eies av samfunnet. Siden begynnelsen av august har YFI doblet seg i størrelse. Det vil være interessant å se hvordan tokenet oppfører seg de neste månedene.

dHedge

Støttet av Synthetix, er dHedge populær blant ledende investorer som Blocktower Capital og Three Arrows Capital og har utviklet en ny protokoll for desentralisert kapitalforvaltning som søker å demokratisere handel. Selskapet kunngjorde nylig at det ville avslutte stealth-modus.

Med Synthetix zero-slippage-handelsmodell og en utvidende gruppe støttede eiendeler, tilbyr dHedge nye måter å utnytte derivatlikviditet levert av Synthetix-protokollen. Synthetix tillater for øyeblikket brukere å lage, lagre og handle en rekke aktivabaserte derivater, inkludert kryptovalutaer, fiat-valutaer og råvarer. Følg med for den offisielle lanseringen av dHedge.

Uniswap

Uniswap er en av drivkreftene bak den nåværende bullish DeFi-kampanjen. Fungerer som en desentralisert børs, skiller Uniswap seg fra andre DEX-er ved å bruke incentiviserte likviditetsbassenger i stedet for ordrebøker. Brukere som velger å tilby likviditet belønnes med en prosentandel av gebyrene som betales for hver transaksjon ved bruk av Ethereum.

Uniswap har for tiden over $ 170 millioner i likviditetsbassenger og hundrevis av nye noteringer per uke. For nybegynnere er det en læringskurve for bruk av Uniswap, da den drives av tilkoblede eksterne ERC-20 lommebøker som brukes til å handle eiendeler og gi likviditet. Det er også hensyn til glidning og volatilitet som bør tas i betraktning før du dykker først inn i Uniswap.

Curve Finance

Curve ble lansert tidlig i 2020 og tillater brukere å handle mellom stablecoins mens de gir lav glidning og en lavkommisjonalgoritme designet spesielt for denne typen eiendeler. Curve var en av de tidligste forkjemperne for lønnsomt jordbruk og tilbyr for øyeblikket 7 bassenger der brukere kan satse stablecoins for å motta belønninger som nye valutaer. Det er for tiden over 1 milliard dollar låst i Curve-bassenger, opp fra $ 15 millioner per 1. juni 2020.

Med det enkle grensesnittet er Curve en av de mest populære DeFi-plattformene og har fått skryt for sine brukervennlige funksjoner og gjennomsiktig dokumentasjon. Selskapet har aktivt støttet andre DeFi-prosjekter de siste månedene. Teamet bestemte seg nylig for å utstede sitt eget token for å administrere plattformen. Tickeren som mange allerede har kjent er CRV. Binance, OKEx og andre børser oppførte straks token, og prisen nådde for øyeblikket $ 50 mens den opprinnelig ble estimert til 10 cent. 

Produsent DAO

Med nesten 1,5 milliarder dollar i eiendeler er Maker DAO uten tvil det mest anerkjente navnet på denne listen, og med god grunn. Den desentraliserte utlånsplattformen støtter DAI, en stablecoin knyttet til den amerikanske dollaren, og en av de mest populære stablecoins i kryptovalutaindustrien. Maker DAO tillater hvem som helst å åpne et hvelv, blokkere kryptovalutasikkerhet og generere DAI mot den sikkerheten.

I følge DeFi-Pulse dominerer Maker andre prosjekter i sektoren til 23,1% når det gjelder blokkerte eiendeler.

Aleph.im

Aleph.im er en av de hotteste nykommerne på DeFi-arenaen de siste par månedene. Aleph er en chatprotokoll for maskiner der blockchain fungerer som noder for desentralisert datakraft og lagring. Det offentlige skymarkedet forventes å nå rundt 374 milliarder dollar i 2020, og overstige 520 milliarder dollar innen 2022. Amazons AWS leder for tiden markedet, men etterspørselen etter desentraliserte løsninger har aldri vært større.

Et bevis på Aleph.ims suksess er at nettstedet deres er online akkurat nå. Aleph vil også bli oppført som en av partnerne i det høyt omtalte Serum-prosjektet, verdens første fullt desentraliserte derivatutveksling (se nedenfor).

Serum

Sist, ledende kryptoderivatutveksling FTX, inngikk samarbeid med Solana-teamet for å kunngjøre Serum-prosjektet, verdens første fullverdige desentraliserte spot- og derivatbørs som opererer på den sentraliserte grenseordreboken (CLOB) på Solana-nettverket. Den kommende DEX vil forsøke å kapitalisere der andre har mislyktes ved å tilby pålitelig krysskjedehandel i den hastigheten og prisen kundene ber om. Og til tross for at den er bygget på Solana, vil den være kompatibel med Ethereum. Som vi vet ender de fleste DeFi-protokoller med å nå ut til et sentralisert orakel – ofte det mest kritiske punktet, men dette er ikke tilfelle med Serum.

Serum skiller seg fra de andre, og dette er dens styrke. Programvaren tillater rask DEX-handel; den støtter krysskjede, stablecoins, wrap for BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH og ERC-20 tokens, ordrebøker og muligheten til å lage dine egne og nye økonomiske produkter. Samtidig er den fullstendig desentralisert. Det er ingen orakler med sentraliserte priskanaler; ingen domstoler på hvis integritet du må stole. Serum er ren DeFi. I motsetning til nåværende DeFi-produkter er det raskt og billig. Arkitekturen er innstilt for å støtte nodeoperatører med insentiver til å stake gjennom SRM-inflasjon, handelsprovisjoner og et delegerings- / henvisningssystem kalt “ledere”.

SRM-token er ryggraden i Serum-økosystemet på den opprinnelige Solana-infrastrukturen (SPL-token) med krysslisting som en ERC-20-standard, og tokenet vil være fullstendig integrert i Serum. 7. august ble det avholdt en IEO på FTX- og Bitmax-børsene, og 11. august ble det notert på mange større børser, inkludert Binance. For øyeblikket handles token 17 ganger høyere enn den opprinnelige prisen.

I tillegg til nevnte Solana og FTX inkluderer Serums partnere slike kjente selskaper i kryptoindustrien som 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block og andre. Mange av dem er også serumvalidatorer. I følge grunnleggernes prognoser skal den fullstendige lanseringen av Serum-børsen finne sted i løpet av få uker.

Desentralisering er fremtiden for økonomi

På bakgrunn av den globale helse- og økonomiske krisen har populariteten til DeFi-prosjekter økt, noe som har ført til fremveksten av nye institusjonelle og individuelle aktører på markedet. Kostnaden for DeFi-tokens har vokst med hundrevis av prosent siden begynnelsen av året. Mulighetene for oppstart ved bruk av denne teknologien er uendelige, noe som gir stort løfte for diversifisering og vekst av DeFi-økosystemet. Nye banebrytende DeFi-produkter dukker opp, bygget til lavere pris og klare til å treffe det vanlige markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me