Etter hvert som tiden går, forsvinner slør av entusiasme, og røyken fra markedsføringskrig forsvinner, blir den virkelige teknologien til mange TOP30 Coinmarketcap-titaner mindre attraktive, og utviklere forlater prosjektene i massevis. I denne artikkelen vil vi se på hvorfor store prosjekter mister sin posisjon.

Mangel på verdi

UCL Blockchain, sammen med Imperial College London, gjennomførte en studere som hjalp dem med å konkludere med at de fleste transaksjoner på EOS-, Tezos- og Ripple-nettverkene ikke har noen verdi.

For eksempel, ved å sjekke transaksjonsdata fra 1. oktober 2019 til 30. april 2020, fant analytikerne ut at de fleste EOS- og Ripple-transaksjonene viste egenskaper som ligner på DoS-angrep. 95% av EOS-transaksjonene ble initiert av EIDOS airdrop.

Over 94% av Ripple-transaksjoner har ingen økonomisk verdi: av de 90 000 XRP-lommebøkene som fullførte 150 millioner transaksjoner gjennom hele studietiden, fullførte 30 000 kontoer bare en transaksjon hver, mens 18 lommebøker tilknyttet Huobi fullførte halvparten av alle transaksjoner.

For antall Tezos, siden antall transaksjoner per blokk er betydelig høyere enn antall obligatoriske bekreftelser (32), brukes mesteparten av båndbredden, nemlig 76%, for å opprettholde enighet.

Konklusjonen av studien er som følger: alle tre blokkjedene viser en høy båndbredde, men deres enorme potensial er langt fra fullstendig realisert. Faktisk var bare 0,2% av alle transaksjoner faktisk meningsfulle token-utvekslingstransaksjoner i løpet av hele observasjonsperioden.

Varselskilt

Tidligere, i februar 2020, utveksler Coinbase representanter for teknisk støtte kunngjort Produktivitetsnedgangen i EOS-nettverket, som deaktiverte uttak av token og forårsaket forsinkelser i innskudd på opptil flere dager.

EOS New York, en stor blokkprodusent i nettverket, svarte til dette Reddit-innlegget:

Usann. Nettverket fungerer fint, og Coinbase flytter skylden bort fra deres interne infrastrukturproblemer. Ingen andre enheter rapporterer om problemer. Ingen av overvåkingene våre viser noen problemer. De kunne nå ut til noen av to dusin kunnskapsrike blokkprodusenter for gratis hjelp, men i stedet gjør de dette. Nøyaktig hva er problemene de ser? De gir absolutt ingen detaljer.

En annen ledende EOS Nation-blokkprodusent kommenterte også på Twitter:

Selv om noen mikrogafler har dukket opp på nettverket 20. februar, er EOS Mainnet for tiden ekstremt pålitelig. Hvis du fortsatt har problemer, ikke nøl med å kontakte oss, så hjelper vi deg gjerne med å løse dem.

Tidligere, i november 2019, Coinbase allerede møtt økt overbelastning i EOS-nettverket og problemet med behandling av klienttransaksjoner. Airdrop of EIDOS tokens bidro betydelig til overbelastningen av nettverket den gangen.

Utvandrerenes utvandring

Den siste studien av Outlier Ventures viser at det siste året forlot mange utviklere kjente blockchain-prosjekter. EOS (-86%), Bitcoin Cash (-63%) og TRON (-51%) som fører til en betydelig reduksjon i utvikleraktivitet.

I tilfelle av EOS, utvandring av utviklere, som medførte en reduksjon i antall kodeoppdateringer med 94%, kanskje på grunn av en nedgang i interessen for prosjektet siden lanseringen av hovednettverket. Når det gjelder TRON, kalte forskerne den negative markedsdynamikken som den viktigste grunnen til å forårsake en reduksjon i antall kodeoppdateringer til med 96%.

Nye titaner

Ikke desto mindre viser nye spillere som Polkadot (+ 44%) og Cosmos (+ 15%) en betydelig økning i utvikleraktivitet, selv om man, med tanke på de siste store lanseringene, kanskje ikke er sikker på at veksten vil fortsette i samme tempo. Theta (+ 931%) og Cardano (+ 580%) var rekordinnehaverne for antall ukentlige kodeoppdateringer. Analytikere tilskriver den raske veksten av Theta-oppdateringer til kombinasjonen av lanseringen av det andre hovednettverket i slutten av mai, den nylige prisendringen og lav utviklingsaktivitet i midten av 2019. Årsaken til det økende antallet Cardano-oppdateringer er sannsynligvis en blanding av den kommende utgivelsen og den nylige prisbevegelsen. I begge tilfeller vil en slik vekst ganske lite sannsynlig fortsette.

Utviklingen av kjerneprotokoller det siste året i hele bransjen har vært veldig ustabil. Blant de 30 ledende selskapene etter markedsverdi svingte prosjektutviklingsaktivitetene omtrent likt, noe som kan indikere migrering av utviklere etter gunstigere forhold og utsikter.

Livet på avstand

Alt peker på det faktum at glansen av teknologiinnovasjon og genialiteten til desentraliseringsmodellen er vanskelig for store prosjekter å opprettholde på avstand, noe som er spesielt viktig i et så gjennomsiktig miljø som blockchain-industrien. Som alltid blir mer attraktive forhold, lyse ideer og banebrytende teknologier presset frem, og fanger folkemengdene av entusiaster og etterlater de tidligere titanene ressursløse. Vi er igjen igjen for å se kampen på Olympus utfolde seg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me