For noen er kryptokurver et mysterium. For andre, en utrolig investeringsmulighet.

Utallige gründere og investorer hevder å ha tjent en formue ved å investere i kryptovalutaer. Men hva er den virkelige avtalen?

I dette innlegget om utdanning av kryptovaluta ser vi på det grunnleggende om kryptohandel. Hva er kryptovaluta? Hvorfor bør du bry deg om kryptovaluta? Les videre for å finne ut!

Krypto 101

Bitcoin, Litecoin, Ethereum og tusen andre mynter er nå i markedet, men det hele startet i 2008 med Bitcoin.

Før vi går videre, bør vi først se på noen definisjoner.

Kryptovaluta er en digital form for valuta laget for å fungere som et utvekslingsmiddel. Det er en virtuell ressurs som fungerer omtrent som penger, men uten en sentralisert myndighet til å kontrollere dem. I stedet bruker kryptokurver avansert kryptografi for å sikre transaksjoner og forhindre forfalskning.

Kryptografi er vitenskapen om å lage matematiske koder. Den bruker algoritmer for å kryptere informasjon til et kryptert format. Denne krypterte informasjonen kan overføres sikkert og dekrypteres av den som mottar den.

Den desentraliserte kontrollen av kryptovalutaer skiller den fra tillitsbaserte pengesystemer. Kryptovalutaer er peer-to-peer og stole på kryptografisk teknologi for å beskytte eiendelene dine. Dette betyr at kryptokurver faktisk er mer som aksjer enn konvensjonelle penger.

I en verden av kryptovalutaer er konvensjonelle penger kjent som fiat-penger. Fiat-penger representerer alle papirlapper, mynter, obligasjoner, valutaer og konvensjonelle bankkontoer.

Kryptovaluta handles i tokens. Tokens representerer mengden av en kryptovaluta du eier. Forhandlere holder tokens i sine digitale lommebøker, som er beskyttet av en privat nøkkel. Det er flere typer tokens. Tokens kommer i alle valører, og du kan bytte dem fritt til andre eiere.

Hvordan fungerer kryptovalutaer?

Kryptovaluta blir “lagret” i databaser. Enhver kryptovaluta representerer et nettverk av jevnaldrende som også er dens eiere. Hver jevnaldrende har en oversikt over hele historien til alle transaksjoner i den valutaen. Så hver handelsmann har tilgang til saldoen på hver konto i nettverket.

Med kryptovalutaer er transaksjoner filer som angir utveksling av et token mellom to jevnaldrende i nettverket. Etter at transaksjonen er gjennomført, må den bekreftes og registreres.

Så hvordan genereres verdien?

Siden kryptokurver er desentralisert, kan hvem som helst opprette utallige peer-kontoer og misbruke systemet. For å forhindre det, må eierne “gruve” kryptovalutaer for å bekrefte transaksjonen.

Handlingen med “gruvedrift” er ikke noe annet enn å løse et kryptografisk puslespill som forbinder den nye blokken i blockchain. Det er det arbeidet med gruvedrift som sikrer kryptovalutaverdi og at de ikke bare kan forfalskes.

Når en transaksjon er bekreftet, blir den registrert i nettverket og blir en offisiell ny “blokk” i blockchain.

Betydningen av Bitcoin

Det er mer enn 4000 kryptovalutaer, men den mest stabile og sikre er fortsatt Bitcoin. Som den første kryptovalutaen er Bitcoin “gylden standard”Av kryptovaluta-teknologi. Det er den eneste kryptovalutaen som har tjent folk mer penger enn noen annen.

Bitcoin klokker mer enn to hundre tusen transaksjoner hver dag. Hvis du ønsker å investere i en kryptovaluta, bør du starte med Bitcoin.

Hva gjør kryptovaluta så unik??

Bitcoin og alle andre kryptovalutaer har et unikt sett med egenskaper som gjør dem veldig attraktive i moderne markeder. La oss se hva som gjør kryptovalutaer så unike nedenfor.

Desentralisert

Det er ingen banker eller myndigheter som kontrollerer kryptovalutaer. De er ikke bygget på tillit eller autoritet, men på matte og teknologi. Dette betyr at ingen kan blokkere transaksjonen, og det er ingen begrensende pengepolitikk angående disse eiendelene.

Anonym / Pseudonym

Kryptotransaksjoner avslører ikke identiteten til partene som er involvert i den. Kryptomynter flytter fra adresse til adresse, som ikke er mer enn 30 tegn lange tilfeldig genererte kjeder. Det er ikke mulig å koble transaksjonen til en person i den virkelige verden.

Fast

Etter at en blokk er lagt til i blockchain, kan ingen reversere eller avbryte transaksjonen. Denne ekstreme sikkerheten fungerer begge veier. På den ene siden kan ingen bestride eierskapet ditt. På den annen side, hvis svindlere og hackere tar bort pengene dine, kan du ikke gjøre noe med det.

Global

Kryptovaluta-transaksjoner skjer globalt med lysets hastighet så snart de er bekreftet for blockchain. Denne typen effektivitet er uovertruffen. Du kan gjøre disse transaksjonene uavhengig av beliggenhet og kjøpe ting fra hele verden uten noe vanlig forsinkelse.

Sikker

Kryptografien bak kryptomynter betyr at de er nesten umulige å hacke. Selv om noen prøver å hacke dem, ville de ha det bedre å bryte dem med de samme ressursene. Dette betyr at det ikke er noen reell risiko for lommeboken din så lenge passordet ditt er trygt.

Fast forsyning og ingen inflasjon

Siden ingen sentralbank kan skrive ut flere kryptomynter etter behov, er tilbudet kontrollert og globalt kjent. Bitcoin vil nå sitt endelige nummer en gang i det 22. århundre. Programmeringen som går i hver kryptovaluta er det eneste som styrer dette.

Ingen gjeld

Til slutt representerer fiat-penger en form for gjeld i det globale banksystemet. Hver seddel du har, er en gjeld fra staten overfor deg. Imidlertid representerer kryptovaluta ikke noe annet bortsett fra seg selv.

Fortsett kryptovalutautdannelsen din hos 3Commas

Nå som du har begynt på utdannelsen din, er det på tide å utforske noen av de beste verktøyene for å handle kryptovalutaer online. Her hos 3Commas spesialiserer vi oss i automatiseringsverktøy for kryptovalutaer som gjør at du kan handle effektivt.

Kom inn og sjekk ut tilbudene våre i dag!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me