kryptovaluta mot aksjer

Feltet for utvikling av kryptovaluta bot er ekstremt lukrativt. Gitt det økte ønsket om en automatisert løsning, har tradingbots for kryptovaluta blitt stadig mer populær. Det er ikke uvanlig å finne dem på betydelige børser gitt deres evne til å handle 24/7, utføre strategier systematisk og plassere bestillinger i høy hastighet. Gitt bransjens ekstreme volatilitet, trekker handelsmenn seg mot å utnytte handelsboter med den eneste hensikten å bevare og øke investeringskapitalen mens de begrenser deres manuelle involvering. I denne svært informative artikkelen ser vi på hvordan du kan bygge din handelsbot og bli med i rekkene til vellykkede botutviklere.

Hva er en Crypto-Trading Bot?

En handel med kryptovaluta er et program som er designet for å gjenkjenne kryptomarkedets trender og automatisk utføre handler. En handelsbot tar monotonen ved å trykke på kjøp og salg-knappen fysisk og handler på handelsmannens vegne. De fleste handelsmenn konfigurerer boten til et sett med tilpassede forhåndsprogrammerte regler som bruker markedsindikatorer og trender for å utføre handelsmannens preferanser. Man kan anskaffe en trading bot gratis via en åpen kildekode-plattform, få en lisensiert mot et gebyr, eller med nok teknisk kunnskap, opprette en. I motsetning til aksjehandelsroboter er kryptohandelsroboter generelt billigere og kan brukes av alle, nybegynnere eller proffs.

Cryptocurrency trading bots og trading algoritmer variasjon

Det finnes for tiden et stort utvalg av kryptovalutaer i markedet. Bitcoin, den første desentraliserte digitale valutaen, er fortsatt den mest populære og dyre kryptovalutaen til dags dato. Derfor er det ingen overraskelse at et flertall av mennesker handler bitcoin som en måte å generere passiv inntekt mens de jobber sine vanlige dagjobber. Imidlertid mangler en stor andel av dem ferdighetene eller tiden til å analysere kryptohandelskart. Følgelig blir bitcoin trading bots populære i bitcoin trading space. De fleste av dem er konfigurert til å jobbe med mange kjente krypto-børser som Gemini, Huobi, Kraken, Poloniex, Bitfinex, etc.

Gitt det faktum at markedet flommer med tradingbots, er fortsatt høy konkurranse en av utfordringene for noen som skriver sin bot. Store organisasjoner med tilgang til flere ressurser og fagpersoner kan utvikle mer robuste roboter enn noen som jobber uavhengig. Å lage en bitcoin-autohandler krever mye tid på å bygge algoritmen og sikre at den ikke har noen utnyttbare sikkerhetsfeil. Selv om det er billig å laste ned en open source trading bot, krever det minimum utviklingstid, er det vanskeligere å bygge og tilpasse seg handelsalgoritmen, lage et unikt sett med funksjoner eller fikse feil eller sikkerhetsproblemer..   

Node.js versus python-crypto trading bots

Programmeringsspråket du velger, avhenger utelukkende av funksjonene og funksjonene du vil ha trading bot. Helst vil du bruke et programmeringsspråk som er bredt støttet og har et aktivt fellesskap i kryptovaluta-sfæren. Du må også sørge for at den enkelt kan skaleres, tilpasses og legges til hvis behovet oppstår. Det kommer praktisk når du vil utnytte samfunnet for utviklingsstøtte. For øyeblikket er JavaScript og Python det vanligste programmeringsspråket for å skrive handelsroboter. I følge SlashData er Python og JavaScript (JS) de mest brukte programmeringsspråkene som brukes av utviklere.

JavaScript kommer først med omtrent 11,7 millioner aktive utviklere mens Python kommer på andreplass med rundt 8,2 millioner aktive utviklere. Begge programmeringsspråkene har omfattende støtte i utviklingssamfunnet og er vesentlig kompatible med kryptovaluta-miljøet. Python brukes mest av utviklere som ønsker muligheten til å uttrykke konsepter i færre kodelinjer. Videre tillater Pythons biblioteker med høy ytelse enkel forskning og prototyping. Andre utviklere foretrekker å bruke JS da det er dynamisk, prototypebasert og multi-paradigme. De fleste utviklere bruker den til simuleringer, datamodellering og kjøring med lav latens.

Selv om både Python og JS er populære programmeringsspråk, har de forskjellige forskjeller. De viktigste forskjellene mellom JS og Python inkluderer:

 • Python er lett å komme i gang som nybegynner mens JS er mer kompleks og vanligvis vanskelig for de fleste nybegynnere.
 • Python har mange biblioteker for dataanalyse, maskinlæring eller vitenskapelig beregning, mens JS er bra for å bygge native applikasjoner eller nettsteder.
 • JS kan brukes til å kjøre på både nettleser og frontend-server mens Python vanligvis brukes til server-side / backend-programmering.
 • JS er egnet for mobilutvikling, mens Python ikke er så sakte å kjøre sammenlignet med JS.
 • Python er et bedre designet moderne programmeringsspråk som er enkelt å vedlikeholde, i motsetning til JS.  

Hva er Cryptocurrency Strategies?

En kryptovaluta-strategi er en handelsstrategi som gir handelsmenn muligheten til å tjene mer ved å bruke mindre kapital. Handelsroboter er ikke i stand til å reagere på grunnleggende markedsforhold som myndighetsbeslutninger om kryptovaluta, rykter eller et utvekslingshack. Derfor, når du skriver en handelsbot, er det viktig å ha disse strategiene i bakhodet for å justere boten slik at den passer til enhver nåværende situasjon.

Noen av de mest populære kryptokurrencystrategiene inkluderer:

Trend Følgende strategi

I denne strategien kan en krypto-trading bot programmeres for å identifisere trender for en bestemt kryptovaluta og utføre kjøps- og salgsordrer basert på disse trendene. Handelsroboter er nyttige for trendhandel. Trenden etter strategi prøver å skaffe seg gevinster ved å analysere et aktivas momentum mot en gitt retning. Handlere som utfører denne strategien vil gå inn i en lang posisjon når en kryptovaluta trender oppover og en kort posisjon når den digitale eiendelen trender nedover.

Arbitrage

Denne strategien innebærer at en næringsdrivende benytter seg av en prisforskjell som eksisterer mellom to kryptobørser. Handleren kjøper digitale eiendeler fra ett marked og selger dem deretter i et annet for et annet, og tjener fortjeneste i prosessen. Tilbake da kryptobørsene var desentralisert og for det meste uregulert, var det betydelige prisforskjeller, og handelsmenn kunne tjene mye fortjeneste med arbitrage. I dag har spredningen mellom børsene blitt strammere. Imidlertid kan en crypto arbitrage-bot fremdeles hjelpe en næringsdrivende med å få mest mulig ut av disse prisforskjellene.    

Market Making

Market making er en annen strategi som tradingbots er kompetente til å utføre. Denne strategien innebærer “kontinuerlig kjøp og salg på en rekke spot-digitale valutaer og digitale derivatkontrakter” for å fange opp spredningen mellom kjøps- og salgspris. For å gjennomføre denne strategien vil en næringsdrivende plassere begrensningsordrer på begge sider av boka (kjøp og salg). Handelsboten vil da kontinuerlig legge begrensningsordrer for å tjene på spredningen. Denne strategien kan være ulønnsom i tider med ekstrem konkurranse eller i miljøer med lav likviditet.

Hvordan lage din egen Crypto Trading Bot

Den mest åpenbare fordelen ved å bruke en individuelt reparert handelsbot er muligheten til å opprettholde kontrollen over dine egne private nøkler. Du kan også implementere hvilken funksjonalitet du ønsker i trading bot. Videre, når handelsboten er satt, kan du handle 24/7 og øke sjansene dine for å oppnå gevinster gjennom raskere ordreplassering.

Hvor laster du ned en eksisterende open source Bitcoin trading bot

Kryptovalutamarkedet vokser og utvides daglig, og det samme er antall handelsroboter. De fleste sofistikerte kryptohandelsroboter i dag er ganske dyre å kjøpe eller tilbys på abonnementsbasert basis. Likevel er det en mer naturlig måte å skaffe seg en trading bot i dag. Gratis trading bot-programvare finnes på flere open source-plattformer for alle å velge. Et kjent eksempel er 3Commas. 3Commas tilbyr en trading bot som fungerer bra med mange børser som Bitfinex, Binance, Bitstamp, GDAX, Huobi, etc. Med en patched-up 3Commas trading bot kan man være i stand til å handle 24/7 og til og med kopiere strategier som brukes av vellykkede handelsmenn..  

Sette opp API for hver sentral

I dagens økosystem for handel med kryptovalutaer har API-er blitt ekstremt viktige, og folk flest skjønner ikke engang at de bruker en. Et API (Application Programming Interface), er et grensesnitt for trading bot som gjør det mulig for bot å sende og motta data fra en sentral. De fleste kryptobørser lar deg bruke deres API-grensesnitt for boten. Imidlertid er disse systemene vanligvis basert på noen få tillatelsesnivåer beskyttet med unike nøkler og hemmelighet. For å gjøre dette må du opprette en API-nøkkel på sentralen du vil bruke. Etterpå må du legge nøkkelen og hemmeligheten i trading bot for å få tilgang til API.

API-nøkler er grunnleggende. Det er tilrådelig at du aldri deler API-hemmelige nøkler med noen og er ekstremt forsiktig med hvilken plattform du kobler nøkkelen til. Når nøklene er stjålet eller hacket, kan noen andre få tilgang til handelsboten din og bruke den til å handle eller gjøre uttak uten din tillatelse. Hvis API-et har tilbaketrekningsalternativet aktivert, vil du sannsynligvis slå det av. Hvis du slår den av, forhindrer det at bot trekker seg fra kontoen din, og lar deg gjøre uttak manuelt.

API-lenker for ledende valutautvekslinger:

 • Bitstempel
 • Kraken
 • Bittrex
 • BitMEX
 • Poloniex
 • Binance
 • Gate.io

Lag en sjekkliste for handel med kryptovalutaer

I stedet for å abonnere på en trading bot mot et gebyr eller kjøpe en, kan du lage din egen. Her er noen trinn for sjekklisten du kan følge for å sikre at du lager en god handelsbot med minimale vanskeligheter.

 • Bestem deg for det programmeringsspråket du vil bruke. En god idé er å bruke et vanlig eller kjent programmeringsspråk slik at det kan være lettere å få inn utviklingsstøtte hvis du trenger det.
 • Få tak i APIene dine. Forsikre deg om at du får alle API-ene til kryptobørser du vil at handelsboten skal samhandle med. For eksempel, hvis du oppretter en GDAX trading bot, trenger du tilgang til GDAX API.
 • Opprett kontoer med børsene du har tenkt å bruke. For eksempel, hvis du har tenkt å opprette en bittrex trading bot, må du få tilgang til bittrex API.
 • Velg en trading bot-strategi. Enten det er arbitrage, markedsfølgning eller markedsføringsstrategi. Jo komplisert handelsstrategien er, jo mer trenger utviklingstiden.
 • Arkitektur. Forsikre deg om at du tydelig definerer hvilken type data du vil at trading bot skal tolke.
 • Skape. Creation er den mest tidkrevende delen av å lage trading bot. Sørg for at du gjør alt prosessuelt.
 • Test. Forsikre deg om at handelsboten din fungerer som den skal. Hvis ikke, er dette den beste tiden å finjustere den.
 • Utplassering. Når du har rettet opp noen problemer med trading bot, er det på tide å distribuere den og bruke den.

Hvordan lage en handelsbot med Python

Sette opp Crypto Trading Bot-miljø i Python

Ditt første skritt mot å lage en handelsbot med Python er å sette opp utviklingsmiljøet ditt. Nedenfor er noen få trinn å følge, spesielt hvis dette er første gang.

 • Last ned og installer PyCharm

PyCharm er en IDE (Integrated Development Environment) som brukes til å utvikle programmer og eller bygge programvare i Python. Det anbefales på det sterkeste for nybegynnere, da det letter læringsprosessen. Den kan tilpasses og inneholder alle verktøyene og funksjonene som en programmerer trenger for å være produktive i utviklingsprosessen.

 • Last ned og installer alle biblioteker og avhengigheter

Det neste trekket du vil følge er å laste ned og installere alle biblioteker og avhengigheter. Dette er en samling metoder og funksjoner som lar deg utføre mange handlinger uten nødvendigvis å skrive koden din. Du kan bruke PyPI til å skaffe deg de fleste bibliotekene du trenger og installere dem med pip, som ofte følger med Python-installasjonen. Det kan ta litt tid å prøve å installere alle avhengighetene på PyPI manuelt, så du må kanskje lage et skript for å hjelpe deg. Nedenfor er en veiledning om hvordan du kan gjøre dette.

 • Last ned og installer Python Exchange-biblioteket på Github

Du kan laste ned kildekoden direkte og installere den, eller du kan få en kopi fra PyPI-depotet og installere den. Begge metodene installerer Python-utvekslingsbiblioteket. Ellers kan du velge å klone fra kilden. Uansett vil det fungere helt fint.

Portefølje / indeksindikatorer

Det eneste fokuset i denne delen er å legge til porteføljefunksjonalitet i den automatiserte handelsboten på Binance. Siden det å lage en portefølje er en grei øvelse, kan du innlemme et allerede fullført python-prosjekt med betydelig funksjonalitet. En malutforming fra ‘Tracking a Portfolio with Python’ vil gi funksjoner som:

 • Opprett porteføljefunksjonalitet av kryptoer med innskudd, uttak, kjøp og salg pålydende i Satoshis- Daily / Weekly / Monthly P&L rapporterer.
 • Evne til å lage spillporteføljer, dvs. utføre avanserte porteføljeoppgaver som indeksering av kryptoprofil (Hodl bot).
 • Lagre all data til .csv som er enkel å redigere i Microsoft Excel.
 • Inkorporert med Matplotlib og Pandas datastruktur for henholdsvis datavisualisering og dataanalyse.

Samler inn & Analyse av historiske data fra Binance og Coinbase

I denne delen vil du lære hvordan du samler inn og også bruker historiske data fra Binance og Coinbase. Du lærer hvordan du samler inn og lagrer data i formater som kan brukes senere. Du vil også bruke disse dataene til å informere handelsboten om handelsstrategien din. Det vil si når du skal kjøpe, når å selge, de beste myntene å kjøpe osv. Siden denne delen er litt kompleks, har vi lagt ved en Coinbase-opplæring som forklarer alt i detalj nedenfor.

Spore fortjeneste & Tap – Sammenligning med ‘Indeks’

Du vil bruke all koden som er publisert på github som ‘Portfolio Tracker’ som vil bli forked og modifisert for sporing av kryptoportefølje på Binance. For å spore en kryptoportefølje med offentlig tilgjengelig kode, bruker vi et flott prosjekt kjent som ‘Cryptrack by Herschee’. Med det vil du trekke fra Coinmarketcap for å bestemme gevinster og tap per time, daglig og ukentlig. Denne faktiske koden vil bli inkludert i det algoritmiske handelsprosjektet som en innledende funksjonalitet før implementering av ‘Portfolio Tracker’ -funksjonaliteten. Nedenfor er en utmerket opplæring om hvordan du installerer og bruker Cryptrack.

Utvikling av nye strategier basert på historiske data

Historiske data er ekstremt nyttige for handelsboten. Fra det kan du bestemme fremtidige handelsposisjoner, bestemme gode eller dårlige tider for å kjøpe eller selge, og prøve å forutsi fremtidig ytelse. Alle data blir analysert av bot for kort- eller langsiktige trender som til slutt informerer den om hvilken handelsstrategi den vil gjennomføre.    

Hvordan lage en handelsbot med JavaScript

Denne delen vil gå i detalj om hvordan du kan lage en trading bot ved hjelp av JavaScript. Vi vil spesifikt sjekke hvordan du kan gjøre dette med Coinbase-sentralen. Vi bruker også Windows oppgaveplanlegger for å utføre koden vår. Derfor trenger du en konto hos CoinbasePro, som er en fantastisk Coinbase-støttet plattform med et omfattende API. Du trenger også en Gmail-konto. Coinbase-kontoen er for sending av bestillinger og Gmail-kontoen for mottak av handelsvarsler. Nedenfor er trinnene for å bygge en handelsbot med JavaScript.

Ring biblioteker og bygg funksjoner

Det første trinnet er å ringe til biblioteker. Noen av hovedbibliotekene vi trenger inkluderer:

 • Rgdax
 • mailR
 • stringi
 • krøll
 • xts
 • TTR

Rgdax-pakken gir grensesnittet til GDAX API. mailR brukes til å sende deg oppdateringer via e-post med en Gmail-konto. Stringi hjelper til med å analysere tall fra JSON. Til slutt vil TTR tillate deg å utføre tekniske indikatorberegninger. Noen av funksjonene vi trenger inkluderer:

 • Curr_bal_usd & curr_bal_eth

Disse funksjonene vil spørre den siste saldoen fra GDAX-kontoen din. Denne funksjonen vil bli brukt gjentatte ganger i handel.

 • RSI

Den neste funksjonen vi vil bruke er RSI eller Relative Strength Index som våre viktigste indikatorer for denne strategien.

 • By & spørre

Denne funksjonen gir deg tilgang til gjeldende bud og pris.

 • Usd_hold, eth_hold & avbryt_ordre

Både funksjonene usd_hold og eth_hold hjelper til med å hente inn den nåværende statusen for ordrer som allerede er plassert på en hyppig måte. Cancel_order-funksjonen hjelper til med å kansellere bestillinger som har beveget seg altfor nede i ordreboken.

 • Buy_exe

Disse funksjonene fungerer gjennom flere trinn. Order_size-funksjonen beregner hvor mye krypto vi kan kjøpe. WHILE-funksjonen legger begrensningsordrer mens vi fortsatt har null krypto. Når en ordre er plassert til en bestemt budpris, stopper systemet en stund til ordren er fylt. Hvis bestillingen ikke blir fylt, gjentas hele prosessen.

Lagre variabler

Neste trinn er å lagre noen av våre RSI-indikatorvariabler som objekter. Hvis du gjør det, hjelper handelssløyfen raskere, slik at vi ikke overskrider hastighetsgrensen for API.

Trading Loop utføres

Ovennevnte trinn utdypet bare hvordan du forbereder funksjoner og variabler for å utføre handelssløyfen. Nå tar vi eksemplet på USD og ETH, og ser på en faktisk gjennomgang av handelssløyfen. Med en nåværende saldo på mer enn 20 USD på kontoen, kan vi begynne løkken. Hvis dagens RSI er mer enn eller lik 30 og RSI før dette var mindre enn 30 i det minste en gang, så kjøper vi så mye ETH som vi kan med den nåværende USD-saldoen. Etterpå lagrer vi denne kjøpesummen i en CSV-fil.

Etter dette må vi sende en e-post til oss selv for å varsle oss om kjøpshandlingen. Sløyfen skriver deretter ut “kjøp” slik at den kan spores i loggfilen. Systemet vil da sove i omtrent 3 sekunder. Etterpå angir vi 3 trinnvise salgsordrer for å ta fortjeneste. Den første grensen for salgsordre gir fortjeneste med 1% gevinst. Den neste grensen for salgsordre tar overskudd på 4%. Den siste grensen for salgsordre tar fortjeneste til en gevinst på 7%. Og slik fungerer hele manuset.

Bruke Windows Task Scheduler til å automatisere skriptet

Hele formålet med å ha en handelsbot er å fjerne det menneskelige feilelementet fra handel. Videre trenger du en handelsbot som kan handle uten at du nødvendigvis er til stede. Derfor vil vi bruke windows task scheduler til å automatisere skriptet. Trinnene inkluderer:

 • Planlegg manus med Rstudio-tillegg
 • Endre den planlagte oppgaven med oppgaveplanleggeren
 • Hold øye med oppgaven din med loggfilen

Hva er risikoen når du skriver en personlig kryptohandelsbot?

Å bygge en handelsbot er ikke så enkelt som det virker. Bots er bygget på spesifikke koder og algoritmer som hjelper dem å fungere. Eventuelle feil i utviklingsprosessen kan gjøre en bot ineffektiv. Boten kan inneholde uidentifiserte feil eller systemfeil innebygd dypt inn i koden til bot. Derfor krever man ekstremt avansert kunnskap om programmering og teknisk analyse. I tillegg må man investere ganske mye penger som kan oversettes til økonomiske tap eller bortkastet tid hvis boten ikke fungerer. Det er trygt å si at ikke alle kan bygge sin handelsbot. 

Flertallet av handelsroboter i dag er vanskelig å bygge og bruke, spesielt for nybegynnere. De som investerer tiden for å lage en, kan oppdage at handelsboten deres ikke fungerer slik de forventet. Imidlertid ser det ut til at 3Commas har vurdert alle disse problemene og tilbudt en engangsløsning for både nybegynnere og eksperthandlere. De har produsert en handelsbot som både er enkel å sette opp og bruke. Bot fungerer pålitelig sammenlignet med andre konkurrerende bots. Noen fordeler med 3Commas trading bot inkluderer:

 • Botens system er godt integrert og tilbyr støtte for flere sentraler som Binance, Coinbase, Huobi, etc..
 • Den har et glatt og intuitivt dashbord som gjør det mulig for både nybegynnere og eksperthandlere å maksimere handelspotensialet.
 • Det tilbyr et godt utvalg av handelsverktøy som sosial handel og ytelsesanalyse på toppen av den automatiserte bot.
 • 3Commas tilbyr mange funksjoner som er tilgjengelige via en ekstremt rimelig prisplan.

Konklusjon

Å bygge en handelsbot fra bunnen av er ikke så lett som folk flest tror. DIY (Do It Yourself) tilnærmingen er tøff og komplisert. Hvis du er nybegynner, er prosessen tidkrevende og fylt med utgifter som sjelden forsvinner. For ikke å nevne, presisjonen som trengs for å lage en fullt funksjonell kryptovaluta trading bot, er intens. For å tilføre drivstoff til bålet, trenger du et helt nytt sett med spesialiserte programmeringsferdigheter for å få dette til. Heldigvis, hvis du mangler ferdigheter eller tid, trenger du ikke å bygge bot fra bunnen av. Du kan hente en allerede fungerende handelsbot fra 3Commas.

Som nevnt ovenfor er det ikke lett å bygge en egenskrevet handelsbot. Den selvskrevne bot kan være utfordrende å bruke, og UI / UX fungerer kanskje ikke som forventet. Imidlertid, med 3Commas trading bot, kan du være sikker på en problemfri opplevelse der alle problemene med en selvskrevet trading bot elimineres. 3Commas-boten er enkel å sette opp og bruke, fungerer med eksepsjonell pålitelighet og fungerer på alle større utvekslingsplattformer som Huobi, Binance, Coinbase, etc. Videre gir 3Commas ‘sett med rimelige prisstrukturer deg tilgang til en hel rekke utrolige funksjoner som ikke er tilgjengelige i en selvskrevet bot..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me