Bygga en Crypto Trading Bot – Hur man guidar

kryptovaluta mot aktier

Utvecklingsfältet för kryptovaluta bot är extremt lukrativt. Med tanke på den ökade önskan om en automatiserad lösning har kryptovalutahandelbots blivit allt populärare. Det är inte ovanligt att hitta dem på betydande börser med tanke på deras förmåga att handla dygnet runt, genomföra strategier systematiskt och göra beställningar i hög hastighet. Med tanke på branschens extrema volatilitet drar sig handlare mot att utnyttja handelsbots med den enda avsikten att bevara och öka investeringskapitalet samtidigt som de begränsar deras manuella engagemang. I den här mycket informativa artikeln tittar vi på hur du kan bygga din handelsbot och gå med i framgångarna med framgångsrika botutvecklare.

Vad är en Crypto-Trading Bot?

En handel med kryptovalutahandel är ett program som är utformat för att känna igen kryptomarknadens trender och automatiskt utföra affärer. En handelsbot tar monotonin att trycka på köp- och säljknappen fysiskt och handlar på näringsidkarens vägnar. De flesta handlare konfigurerar botten till en uppsättning anpassade förprogrammerade regler som använder marknadsindikatorer och trender för att utföra näringsidkarens handelspreferenser. Man kan skaffa en trading bot gratis via en öppen källkodsplattform, få en licensierad mot en avgift, eller med tillräcklig teknisk kunskap, skapa en. Till skillnad från aktiehandelsrobotar är kryptohandelsrobotar i allmänhet billigare och kan användas av vem som helst, nybörjare eller proffs.

Cryptocurrency trading bots och handelsalgoritmer varierar

Det finns för närvarande ett brett utbud av kryptovalutor på marknaden. Bitcoin, den första decentraliserade digitala valutan, är fortfarande den mest populära och dyra kryptovaluta hittills. Följaktligen är det ingen överraskning att en majoritet av människor handlar med bitcoin som ett sätt att generera passiva inkomster medan de arbetar sina vanliga dagjobb. En stor andel av dem saknar dock färdigheterna eller tiden för att analysera kryptohandelstabeller. Följaktligen blir bitcoin-tradingbots populära i bitcoin-handelsutrymmet. De flesta av dem är konfigurerade för att arbeta på många välkända kryptobörser som Gemini, Huobi, Kraken, Poloniex, Bitfinex, etc..

Med tanke på det faktum att marknaden översvämmer med handelsrobotar är fortsatt hög konkurrens en av utmaningarna för någon som skriver sin bot. Stora organisationer med tillgång till fler resurser och yrkesverksamma kan utveckla mer robusta robotar än någon som arbetar självständigt. Att skapa en bitcoin-bilhandlare kräver mycket tid för att bygga sin algoritm och se till att den inte har några utnyttjbara säkerhetsfel. Medan det är billigt att ladda ner en öppen källkodsbot, kräver det minimal utvecklingstid, är det svårare att bygga och anpassa sig till sin handelsalgoritm, skapa en unik uppsättning funktioner eller fixa buggar eller säkerhetsproblem..   

Node.js kontra python-crypto trading bots

Det programmeringsspråk du väljer beror enbart på de funktioner och funktioner som du vill att handelsboten ska ha. Helst vill du använda ett programmeringsspråk som stöds allmänt och har en aktiv gemenskap inom kryptovalutasfären. Du måste också se till att den enkelt kan skalas, anpassas och läggas till om behovet uppstår. Det kommer bekvämt när du vill utnyttja samhället för utvecklingsstöd. För närvarande är JavaScript och Python det vanligaste programmeringsspråket för att skriva handelsbots. Enligt SlashData är Python och JavaScript (JS) de vanligaste programmeringsspråken som används av utvecklare.

JavaScript kommer först med cirka 11,7 miljoner aktiva utvecklare medan Python kommer på andra plats med cirka 8,2 miljoner aktiva utvecklare. Båda programmeringsspråken har omfattande stöd i utvecklingssamhället och är väsentligt kompatibla med kryptovalutamiljön. Python används mest av utvecklare som vill ha förmågan att uttrycka begrepp i färre kodrader. Dessutom möjliggör Pythons högpresterande bibliotek enkel forskning och prototyper. Andra utvecklare föredrar att använda JS eftersom det är dynamiskt, prototypbaserat och multi-paradigm. De flesta utvecklare använder den för simuleringar, datamodellering och körningar med låg latens.

Även om både Python och JS är populära programmeringsspråk, har de tydliga skillnader. De viktigaste skillnaderna mellan JS och Python inkluderar:

 • Python är lätt att komma igång som nybörjare medan JS är mer komplex och vanligtvis svårt för de flesta nybörjare.
 • Python har många bibliotek för dataanalys, maskininlärning eller vetenskaplig beräkning, medan JS är bra för att bygga inbyggda applikationer eller webbplatser.
 • JS kan användas för att köras på både webbläsare och frontend-server medan Python vanligtvis används för server-sida / backend-programmering.
 • JS är lämplig för mobil utveckling medan Python inte är eftersom det är långsamt att köra jämfört med JS.
 • Python är ett bättre utformat modernt programmeringsspråk som är lätt att underhålla, till skillnad från JS.  

Vad är kryptovalutastrategierna?

En kryptovalutastrategi är en handelsstrategi som ger handlare möjlighet att tjäna mer med mindre kapital. Handelsrobotar är oförmögna att reagera på grundläggande marknadsförhållanden som statliga kryptovalutabeslut, rykten eller ett utbyteshack. När du skriver en handelsbot är det därför viktigt att ha dessa strategier i åtanke för att justera botten så att den passar alla aktuella situationer.

Några av de mest populära kryptovalutastrategierna inkluderar:

Trendföljdsstrategi

I denna strategi kan en kryptohandelsbot programmeras för att identifiera trender för en viss kryptovaluta och utföra köp- och säljorder baserat på dessa trender. Handelsbots är användbara för trendhandel. Trenden efter strategi försöker förvärva vinster genom att analysera tillgångens fart mot en given riktning. Handlare som genomför denna strategi kommer att gå in i en lång position när en kryptovaluta trender uppåt och en kort position när den digitala tillgången trender nedåt.

Arbitrage

Denna strategi innebär att en näringsidkare utnyttjar en prisskillnad mellan två kryptobörser. Näringsidkaren köper digitala tillgångar från en marknad och säljer dem sedan i en annan för en annan och tjänar vinst i processen. Tillbaka när kryptobörsen var decentraliserade och mestadels oreglerade fanns det betydande prisskillnader och handlare kunde göra mycket vinst med arbitrage. Numera har spridningen mellan börser skärpts. En kryptobitrage-bot kan dock fortfarande hjälpa en näringsidkare att få ut det mesta av dessa prisskillnader.    

Market Making

Market making är en annan strategi som tradingbots är kompetenta att genomföra. Denna strategi involverar “kontinuerlig köp och försäljning på en mängd olika digitala valutor och digitala derivatkontrakt” för att fånga spridningen mellan köp- och försäljningspriset. För att genomföra denna strategi kommer en näringsidkare att göra begränsningsorder på båda sidor av boken (köp och sälj). Handelsboten kommer sedan kontinuerligt att placera begränsningsorder för att dra nytta av spreadet. Denna strategi kan vara olönsam i tider med extrem konkurrens eller i miljöer med låg likviditet.

Hur man bygger din egen Crypto Trading Bot

Den mest uppenbara fördelarna med att använda en individuellt reparerad handelsbot är möjligheten att behålla kontrollen över dina egna privata nycklar. Du kan också implementera vilken funktion du önskar i handelsboten. Dessutom, när handelsbotten är inställd kan du handla dygnet runt och höja dina odds för att göra vinster genom snabbare orderplacering.

Var kan man ladda ner en befintlig Bitcoin-handelsbot med öppen källkod

Kryptovalutamarknaden växer och expanderar dagligen, och så är antalet tradingbots. De mest sofistikerade kryptohandelsrobotarna är idag ganska dyra att köpa eller erbjuds på prenumerationsbaserad basis. Ändå finns det ett mer naturligt sätt att förvärva en handelsbot idag. Gratis handelsbotprogramvara finns på flera plattformar med öppen källkod för alla att välja. Ett känt exempel är 3Commas. 3Commas erbjuder en handelsbot som fungerar bra med många börser som Bitfinex, Binance, Bitstamp, GDAX, Huobi, etc. Med en patched-up 3Commas trading bot kan man kunna handla dygnet runt och till och med kopiera strategier som används av framgångsrika handlare.  

Konfigurera API för varje börs

I dagens ekosystem för handel med kryptovalutor har API: er blivit oerhört viktiga, och de flesta människor inser inte ens att de använder en. Ett API (Application Programming Interface) är ett gränssnitt för handelsboten som gör det möjligt för boten att skicka och ta emot data från en växel. De flesta kryptobörser tillåter dig att använda deras API-gränssnitt för botten. Dessa system är dock vanligtvis baserade på några få behörighetsnivåer skyddade med unika nycklar och hemlighet. För att göra det måste du skapa en API-nyckel på den börs du vill använda. Därefter måste du lägga in din nyckel och hemligheten i handelsboten för att komma åt API.

API-nycklar är grundläggande. Det är tillrådligt att du aldrig delar dina API-hemliga nycklar med någon och är extremt försiktig med vilken plattform du ansluter din nyckel till. När nycklarna har stulits eller hackats kan någon annan komma åt din handelsbot och använda den för att handla eller göra uttag utan din tillåtelse. Om API: n har tillbakadragningsalternativet aktiverat vill du troligen stänga av det. Att stänga av det hindrar bot från att dra ut från ditt konto och låter dig göra uttag manuellt.

API-länkar för ledande valutaväxlingar:

 • Bitstämpel
 • Kraken
 • Bittrex
 • BitMEX
 • Poloniex
 • Binance
 • Gate.io

Gör en checklista för handel med kryptovalutor

Istället för att prenumerera på en handelsbot mot en avgift eller köpa en, kan du skapa din egen. Här är några checklistasteg som du kan följa för att se till att du gör en bra handelsbot med minimala svårigheter.

 • Bestäm vilket programmeringsspråk du vill använda. En bra idé är att använda ett vanligt eller välbekant programmeringsspråk så att det kan bli lättare att få in utvecklingsstöd om du behöver det.
 • Hämta dina API: er. Se till att du får alla API: er till kryptobörser du vill att din handelsbot ska interagera med. Om du till exempel skapar en GDAX-handelsbot behöver du åtkomst till GDAX API.
 • Skapa konton med de börser du tänker använda. Till exempel, om du tänker skapa en bittrex trading bot måste du komma åt bittrex API.
 • Välj en handelsbotstrategi. Oavsett om det är arbitrage, marknadsföljande eller marknadsskapande strategi. Ju komplexare handelsstrategin är, desto mer tid behöver utvecklingstiden.
 • Arkitektur. Se till att du tydligt definierar vilken typ av data du vill att din handelsbot ska tolka.
 • Skapa. Skapande är den mest tidskrävande delen av att göra trading bot. Se till att du gör allt procedurellt.
 • Testa. Se till att din handelsbot fungerar som den ska. Om inte är det här den bästa tiden att finjustera den.
 • Spridning. När du har åtgärdat några problem med handelsboten är det dags att distribuera den och använda den.

Hur man gör en handelsbot med Python

Konfigurera Crypto Trading Bot-miljö i Python

Ditt första steg mot att skapa en handelsbot med Python är att ställa in din utvecklingsmiljö. Nedan följer några steg att följa, särskilt om det är första gången.

 • Ladda ner och installera PyCharm

PyCharm är en IDE (Integrated Development Environment) som används för att utveckla program och eller bygga programvara i Python. Det rekommenderas starkt för nybörjare eftersom det underlättar inlärningsprocessen. Den kan anpassas och innehåller alla verktyg och funktioner som en programmerare behöver för att vara produktiva i utvecklingsprocessen.

 • Ladda ner och installera alla bibliotek och beroenden

Nästa steg du vill följa är att ladda ner och installera alla bibliotek och beroenden. Det här är en samling metoder och funktioner som låter dig utföra många åtgärder utan att nödvändigtvis skriva din kod. Du kan använda PyPI för att skaffa de flesta bibliotek som du behöver och installera dem med pip, som ofta kommer med din Python-installation. Att försöka installera alla beroenden på PyPI manuellt kan ta ett tag så du kan behöva skapa ett skript för att hjälpa dig. Nedan följer en handledning om hur du kan göra detta.

 • Ladda ner och installera Python Exchange-biblioteket på Github

Du kan ladda ner källkoden direkt och installera den, eller så kan du få en kopia från PyPI-förvaret och installera den. Båda metoderna installerar Python-utbytesbiblioteket. Annars kan du välja att klona från källan. Hur som helst kommer att fungera bra.

Portfölj / indexindikatorer

Fokus i detta avsnitt är att lägga till portföljfunktionalitet till den automatiska handelsboten på Binance. Eftersom att skapa en portfölj är en enkel övning kan du införliva ett redan slutfört pythonprojekt med betydande funktionalitet. En malldesign från ‘Tracking a Portfolio with Python’ kommer att tillhandahålla funktioner som:

 • Skapa portföljfunktionalitet av kryptor med insättningar, uttag, köp och sälj-denominerade i Satoshis- Daily / Weekly / Monthly P&L rapporterar.
 • Möjlighet att skapa portföljer med “spelpengar”, dvs. utföra avancerade portföljuppgifter som indexering av kryptoprofil (Hodl bot).
 • Spara all data till .csv som är lätt att redigera i Microsoft Excel.
 • Ingår med Matplotlib och Pandas datastruktur för datavisualisering respektive dataanalys.

Samlar & Analysera historiska data från Binance och Coinbase

I det här avsnittet lär du dig att samla in och använda historiska data från Binance och Coinbase. Du lär dig hur du samlar in och sparar data i format som kan användas senare. Du kommer också att använda dessa uppgifter för att informera handelsboten om din handelsstrategi. Det vill säga när man ska köpa, när man ska sälja, de bästa mynten att köpa etc. Eftersom detta avsnitt är lite komplicerat har vi bifogat en Coinbase-handledning som förklarar allt i detalj nedan.

Spåra vinst & Förlust – Jämförelse med ‘Index’

Du kommer att använda all kod publicerad på github som ‘Portfolio Tracker’ som kommer att gafflas och modifieras för att spåra kryptoportfölj på Binance. För att spåra en kryptoportfölj med allmänt tillgänglig kod kommer vi att använda ett fantastiskt projekt som kallas ‘Cryptrack by Herschee’. Med det kommer du att dra från Coinmarketcap för att bestämma vinster och förluster per timme, dag och vecka. Den här faktiska koden kommer att ingå i det algoritmiska handelsprojektet som en initial funktionalitet innan “Portfolio Tracker” -funktionen implementeras. Nedan följer en utmärkt handledning om hur du installerar och använder Cryptrack.

Utveckla nya strategier baserade på historiska data

Historiska data är extremt användbara för handelsboten. Från det kan du bestämma framtida handelspositioner, bestämma goda eller dåliga tider att köpa eller sälja och försöka förutsäga framtida resultat. All data analyseras av botten för korta eller långsiktiga trender som i slutändan informerar den om vilken handelsstrategi den kommer att genomföra.    

Hur man gör en handelsbot med JavaScript

Detta avsnitt kommer att gå i detalj om hur du kan skapa en handelsbot med JavaScript. Vi kommer att kontrollera specifikt hur du kan göra detta med Coinbase-börsen. Vi kommer också att använda Windows aktivitetsschemaläggare för att köra vår kod. Därför behöver du ett konto hos CoinbasePro, som är en fantastisk Coinbase-stödd plattform med ett omfattande API. Du behöver också ett Gmail-konto. Coinbase-kontot är för att skicka order och Gmail-kontot för att ta emot handelsaviseringar. Nedan följer stegen för att bygga en handelsbot med JavaScript.

Ring bibliotek och byggfunktioner

Det första steget är att ringa bibliotek. Några av de viktigaste biblioteken som vi behöver inkluderar:

 • Rgdax
 • mailR
 • stringi
 • ringla
 • xts
 • TTR

Paketet rgdax tillhandahåller gränssnittet till GDAX API. mailR används för att skicka e-postuppdateringar med ett Gmail-konto. Stringi hjälper till att analysera nummer från JSON. Slutligen kan TTR göra tekniska indikatorberäkningar. Några av de funktioner som vi behöver inkluderar:

 • Curr_bal_usd & curr_bal_eth

Dessa funktioner kommer att fråga det senaste saldot från ditt GDAX-konto. Denna funktion kommer att användas flera gånger vid handel.

 • RSI

Nästa funktion vi kommer att använda är RSI eller Relative Strength Index som våra viktigaste indikatorer för denna strategi.

 • Bud & fråga

Denna funktion ger dig tillgång till det aktuella budet och priset.

 • Usd_hold, eth_hold & avbryt_ordrar

Både funktionerna usd_hold och eth_hold hjälper till att dra in den aktuella statusen för order som redan har gjorts på ett frekvent sätt. Funktionen Cancel_order hjälper till att avbryta beställningar som har flyttat sig alltför ner i orderboken.

 • Köp_exe

Denna funktion fungerar genom flera steg. Order_size-funktionen beräknar hur mycket krypto vi kan köpa. WHILE-funktionen placerar begränsade beställningar medan vi fortfarande har noll krypto. När en beställning har gjorts till ett visst budpris pausar systemet en stund tills ordern fylls. Om ordern inte fylls upprepas hela processen.

Lagra variabler

Nästa steg är att lagra några av våra RSI-indikatorvariabler som objekt. Genom att göra detta kan handelsslingan gå snabbare så att vi inte överskrider API: s gräns.

Trading Loop körs

Ovanstående steg utarbetade bara hur man förbereder funktioner och variabler för att genomföra handelsslingan. Nu tar vi exemplet USD och ETH och tittar på en faktisk genomgång av handelsslingan. Med ett nuvarande saldo på mer än 20 USD på kontot kan vi börja slingan. Om den nuvarande RSI är mer än eller lika med 30 och RSI före detta var mindre än 30 åtminstone en gång, så köper vi så mycket ETH som vi kan med det aktuella USD-saldot. Därefter sparar vi detta köppris i en CSV-fil.

Efter detta måste vi skicka ett e-postmeddelande till oss själva för att varna oss om köpåtgärden. Slingan skriver sedan ut “köp” så att det kan spåras i loggfilen. Systemet kommer då att sova i cirka 3 sekunder. Därefter anger vi tre nivåer säljarorder för att ta vinst. Den första gränsen för försäljningsorder tar vinst med 1% vinst. Nästa säljorder har en vinst på 4%. Den sista gränsen för försäljningsorder tar vinst med 7% vinst. Och så fungerar hela skriptet.

Använda Windows Task Scheduler för att automatisera skriptet

Hela syftet med att ha en handelsbot är att ta bort det mänskliga felelementet från handeln. Dessutom behöver du en handelsbot som kan handla utan att du nödvändigtvis är närvarande. Därför kommer vi att använda Windows aktivitetsschemaläggare för att automatisera skriptet. Stegen inkluderar:

 • Schemalägg skript med Rstudio-tillägg
 • Ändra den schemalagda uppgiften med uppgiftsschemaläggaren
 • Håll koll på din uppgift med loggfilen

Vilka är riskerna när du skriver en personlig kryptohandelsbot?

Att bygga en handelsbot är inte så enkelt som det verkar. Bots bygger på specifika koder och algoritmer som hjälper dem att fungera. Eventuella fel i utvecklingsprocessen kan göra en bot ineffektiv. Bot kan innehålla oidentifierade buggar eller systemfel inbäddade djupt i koden för bot. Därför kräver man extremt avancerad kunskap om programmering och teknisk analys. Dessutom måste man investera en hel del pengar som kan översättas till ekonomiska förluster eller slöseri med tid om bot inte fungerar. Det är säkert att säga att inte alla kan bygga sin handelsbot. 

Majoriteten av handelsrobotar idag är svåra att bygga och använda, särskilt för nybörjare. De som investerar tiden för att skapa en kan upptäcka att deras handelsbot inte fungerar som de förväntade sig. 3Commas verkar dock ha övervägt alla dessa problem och erbjudit en engångslösning för både nybörjare och experthandlare. De har tagit fram en handelsbot som är både enkel att installera och använda. Bot fungerar pålitligt jämfört med andra konkurrerande bots. Några fördelar med 3Commas trading bot inkluderar:

 • Botens system är välintegrerat och erbjuder stöd för flera börser som Binance, Coinbase, Huobi, etc..
 • Den har en smidig och intuitiv instrumentpanel som gör det möjligt för både nybörjare och experthandlare att maximera sin handelspotential.
 • Det erbjuder ett bra utbud av handelsverktyg som social handel och prestandaanalys ovanpå den automatiserade botten.
 • 3Commas erbjuder många funktioner som är tillgängliga via en extremt prisvärd prissättning.

Slutsats

Att bygga en handelsbot från grunden är inte så lätt som de flesta tror. DIY-metoden (gör det själv) är tuff och komplicerad. Om du är nybörjare är processen tidskrävande och fylld med utgifter som sällan försvinner. För att inte tala om, den precision som behövs för att skapa en fullt fungerande kryptovalutahandel-bot är intensiv. För att lägga bränsle på elden behöver du en helt ny uppsättning specialiserade programmeringskunskaper för att få fram detta. Lyckligtvis, om du saknar kompetens eller tid behöver du inte bygga din botten från grunden. Du kan ta en redan fungerande handelsbot från 3Commas.

Som nämnts ovan är det inte lätt att bygga en självskriven handelsbot. Den självskrivna bot kan vara utmanande att använda, och UI / UX kanske inte fungerar som förväntat. Men med 3Commas trading bot kan du vara säker på en problemfri upplevelse där alla problem med en självskriven trading bot elimineras. 3Commas-botten är enkel att installera och använda, fungerar med exceptionell tillförlitlighet och fungerar på alla större utbytesplattformar som Huobi, Binance, Coinbase, etc. Dessutom ger 3Commas uppsättning överkomliga prisstrukturer dig tillgång till en hel rad otroliga funktioner som inte finns i en självskriven bot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map