Algorand er opprettet av datamaskinsgeni og Massachusetts Institute of Technology (MIT) professor Silvio Micali, og tilhører leiren til de prosjektene som ble opprettet av mennesker med seriøs akademisk bakgrunn, noe som er en sjeldenhet i seg selv. Micali er 2012-vinneren av Turing-prisen, en enestående anerkjennelse i informatikkens verden, gitt til den fremtidige skaperen av Algorand for sitt arbeid med sin kollega, Shafi Goldwasser.

I følge Association for Computing Machinery, som tildeler prisen årlig, er Micali kreditert for sitt bidrag til å gjøre kryptografi til en “strengere vitenskap” gjennom arbeid som oppsummerte ideene rundt noen av de grunnleggende byggesteinene i feltet. I dag ser vi på de store prosjektene og organisasjonene som utgjør Algorand-økosystemet.

Hva er algorand?

Algorand er en open-source blockchain-plattform designet for å skape en desentralisert økonomi uten begrensninger. Etter å ha startet et testnet-prosjekt i midten av 2019 av MIT-professor Silvio Micali, siktet Algorand-teamet seg for å løse et trilemma som nesten hver oppstart i feltet står overfor: sikkerhet, desentralisering og skalerbarhet. Algorand har nå sin egen blockchain, som kjører på en tilpasset versjon av PoS – Pure Proof-of-Stake (PPoS) algoritmen. 

PPoS er basert på den konsensusprotokollen for den bysantinske avtalen. Sammenlignet med PoS kan PPoS kalles et “mer rettferdig” system, fordi i dette tilfellet kan alle med ALGO-tokens på kontoen deres velges som validator i Algorand-nettverket. Antall tokens påvirker bare sannsynligheten for å bli valgt.

Algorands blockchain tillater også at mange andre eiendeler enn ALGO kan betjenes av den. Disse er også kjent som Algorand Standard Assets (ASA) og fungerer omtrent på samme måte som ERC20-tokens på Ethereum blockchain. En av hovedforskjellene er imidlertid at brukerne først må manuelt godta å motta et bestemt token (et såkalt abonnement). 

Hvilke problemer løser Algorand?

Algorand kan løse en rekke problemer, fra å skape desentraliserte børser til tokenisering av eiendeler. Det kanskje mest slående eksemplet på Algorands praktiske brukssak er Tether stablecoin. Algorand og Tether inngikk et partnerskap som integrerte Tether i prosjektets blockchain ved hjelp av Algorands ASA 2.0-teknologi. Sammenlignet med USDT på Omni, har Algorand-baserte Tether raskere transaksjonshastigheter og relativt lave avgifter, noe som gjør stablecoin egnet for mikropayments.

Prosjekter i Algorand økosystem

Sirkel

Circle er et finansselskap som bruker blockchain-teknologi for sine peer-to-peer-betalinger og cryptocurrency-relaterte produkter. Circle ble lansert i 2013 av Jeremy Allaire og Sean Neville. Circle startet som en forbrukerplattform for peer-to-peer-betalinger og kryptovalutautveksling. I 2018 kjøpte selskapet større kryptokursutveksling Poloniex etter at sistnevnte kom inn i noen økonomiske vanskeligheter.

Algorand vil integrere USDC stablecoin, støttet av Circle. Dette vil tillate folk å enkelt overføre midler mellom tradisjonelle banker ved hjelp av Algorands blockchain. Algorand støtter Circle og USDC i å sette scenen for utvikling av et bredt spekter av skalerbare, sikre og interoperable økonomiske applikasjoner. Algorand gir også enestående hastighet med lave transaksjonsgebyrer som er essensielle for stablecoins.

Cartan

Cartan er et Cayman Islands-basert konsulentfirma som tilbyr et komplett utvalg av tjenester, som hjelper kunder med å identifisere, utvikle og implementere komplekse markedsstrategier. Eksperter innen økonomi og teknologi analyserer de nyeste bransjedataene for å gi kundene øyeblikkelig innsikt og investeringsmuligheter. Cartan samarbeider med Algorand for å desentralisere Algorand-nettverket ytterligere, skape finansielle produkter på toppen av Algorand-nettverket og akselerere adopsjonen av Algorand på Caymanøyene.

Hovedbok

Ledger ble grunnlagt i 2014 og er en av lederne innen produksjon av lommebøker for maskinvarekryptovaluta og innen infrastrukturløsninger for applikasjoner med kryptovaluta og blockchain. Selskapet har hovedkontor i Paris, Vierzon, New York og Hong Kong, og sysselsetter over 170 fagpersoner som utvikler ulike produkter og tjenester for å beskytte digitale eiendeler for enkeltpersoner og selskaper, inkludert Ledgers hardware-lommebøker som selges i 165 land..

Ledger har lagt til ALGOs eget token i listen over lommebok-kompatible eiendeler som er tilgjengelige på Ledger Live. Dette gir Ledger-brukere muligheten til å lagre og delta i ALGO-innsats. Integrasjon med Ledger Live gir lagringskompatibilitet med Algorand Standard Assets (ASA), noe som gir ASA-tokenholdere et ekstra lag med sikkerhet for lagring av private nøkler.

SIAE

SIAE (Italian Society of Authors and Publishers), grunnlagt i Milano i 1882, er en offentlig økonomisk institusjon og medlemsbase for forvaltning av copyright. Hvert år utsteder SIAE mer enn 1,2 millioner lisenser for bruk av organisasjonens beskyttede materiale, og garanterer forfattere og utgivere riktig kompensasjon for sitt arbeid. SIAE støtter også den italienske kulturelle og kreative næringen, og bidrar økonomisk til mange kunstneriske initiativer, og støtter ulike sosiale arrangementer.

SIAE bruker Algorand for å utvikle et nytt åpent økosystem for opphavsrettsadministrasjon, muliggjort av Algorands høyytelses blockchain-plattform. SIAE jobbet opprinnelig med Hyperledger, men byttet til Algorand-plattformen på grunn av sin desentraliserte design og skalerbare ytelse. Algorands PPoS-protokoll, som garanterer desentralisering, skalerbarhet og sikkerhet, gjør den spesielt egnet for robust styring av alle metadataene og transaksjonene som trengs for riktig rettighetsadministrasjon. Samarbeidet mellom SIAE og Algorand vil utvikle og styrke verktøy og tjenester for opphavsrettsadministrasjon for å skape nye åpne og tilgjengelige løsninger, som ytterligere forbedrer effektivitet og mekling.

IDEX

IDEX ble lansert av en gruppe kryptovalutahandlere i slutten av 2012 som en utvidet og oppdatert versjon av eksisterende desentraliserte børser. Det er en Ethereum-basert DEX som støtter ETH- og ERC20-handelspar. IDEX implementerer fordelene med smarte kontrakter for p2p-handel med digitale eiendeler.

Stene

Stonize er et italiensk FinTech-selskap med fokus på overgang til et mer åpent finanssystem med et oppdrag å gjøre securitisering tilgjengelig og gjennomsiktig. Stonises plattform forenkler utstedelse, forvaltning og overføring av relevante digitale verdipapirer. Det samarbeider med CNR, Italias største forskningsinstitutt, for å bidra til å utvikle innovasjoner rettet mot å demokratisere finansielle tjenester.

Stonize vil bruke Atomic Transfers og Atomic Smart Contracts in Layer-1 (ASC1) teknologier for å gi sine kunder raskere og sikrere clearing- og oppgjørsprosesser. Stonize-teamet jobber med å forbedre leverings- og betalingsprosessen ved å bruke Atomic Transfers for multilaterale transaksjoner og ASC1-malen for sperring. 

Realio

Realio er en omfattende Blockchain-basert SaaS-løsning for utstedelse, investering og administrasjon av digitale eiendeler. Realio kombinerer tilgang til en desentralisert (p2p) utveksling med frigjørings- / investeringsplattformfunksjoner for å kombinere blockchain-løsninger i bedriftsklasse med institusjonsnivå.

Realio tokeniserer nettverket sitt gjennom RST, som har som mål å være det første virkelig hybrid sikkerhet / verktøyet token som tilbyr eierskap og profittandeler i nettverket, samt muligheter for innsats. Realio utnytter enkelheten til Algorand ASA, så vel som hastigheten og sikkerheten til nettverket.

Orion-protokollen

Orion Protocol løser noen av de største problemene i DeFi ved å kombinere likviditeten i hele kryptomarkedet (CEX, DEX, swap pools) til en enkelt desentralisert plattform. Orion Protocol er det første prosjektet som implementerer Dynamic Coin Offering (DYCO), en ny token-salgsstruktur der verktøy tokens er støttet av amerikanske dollar i opptil 16 måneder etter Token Generation Event (TGE), og deltakerne er kvalifisert for 80% refusjon etter tokenisering.

Orion ble med i Eterna Capital Venture Studio, et initiativ ledet av Eterna Capital, Borderless Capital og Algorand, for å akselerere utviklingen av nyetablerte selskaper som skaper løsninger på problemer innen økonomi, børser, aktivering og mer. 

Konklusjon

Algorand er en ny, relativt ung blockchain, noe som betyr at teknologien, mens den er fersk, ennå ikke har gjennomgått mye testing under reelle markedsforhold. ALGO-kryptokurrency vil øke i verdi når viktige nyheter om nye partnerskap og store utviklingstrekk i prosjektets økosystem dukker opp. Investorer kan også se Algorand som en levedyktig del av en kryptovaluta-portefølje hvis de mener at bevis på eierskap-blokkjeder som reduserer kostnadene ved deltakelse i blockchain (husk, så lite som 1 ALGO i lommeboken din er nok til å prøve å bli en validator) vil til slutt vise seg å være mer vellykket på markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me